Úgy néz ki, az EMMI képviselői elfelejtették a 'sztrájk' fogalmát.

Abszurd: a kormány szerint sztrájkolhatnak a tanárok, csak nem munkaidőben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csak akkor engedélyezne sztrájkot a pedagógusok számára, ha az oktatók megtartják a délelőtti óráikat, délután pedig biztosítják a gyermekek felügyeletét – írja a Népszava.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár legutóbbi sztrájkbizottsági tárgyaláson felmerült ajánlatát azonban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) képviselői „egy az egyben” elutasították, sőt még vitaalapnak sem tekintették.

A PDSZ és az EMMI bizottsági egyeztetésén emellett felmerült a pedagógusok tízszázalékos béremelése is, amit Kásler Miklós humánminiszter múlt héten jelentett be. Ezt azonban, mint kiderült ágazati pótlék formájában kapják majd meg a köznevelésben dolgozók. A szakszervezet azonban kiszámolta, a tízszázalékos pótlékemelés az egyetemet végzett, gyakornok besorolású pályakezdők számára nettó 12-13 ezer forintot jelenthet, ezzel adókedvezmények nélkül a nettó fizetésük havi 155 ezer forint körül fog alakulni. A több évtizedes tapasztalattal rendelkező, egyetemet végzett pedagógus nettó 280 ezer forintot, az ugyanilyen végzettségű igazgató „ösztönzési keresetkiegészítéssel” nettó 448 ezer forintot kaphat. A PDSZ szerint mindez „súlyos bérfeszültségeket” okoz – írja a lap.

A pedagógusok azonban nem csak az alacsony béreket kifogásolják, hanem a nemrég elfogadott új Nemzeti Alaptantervet (NAT) is, ezért március 15-re tüntetést szerveznek az új NAT bevezetése ellen.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Demokráciákban, jogállamokban ezt nem a kormány mondja meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Aki Én: Szépreményű barátom. Foglalkozz azzal, ami veled egyidős.
csak úgy....
@Eriksson: "Talán egy normális megfogalmazású kérdés esetleg?" erre,hogy...? "Az mondja meg, akinél a kassza. " te hol élsz?
Aki Én
@Eriksson: ...téged nem nehéz sarokba szorítani :)
justhpeter
Ha a pedagógusok 10 év nemzeti-keresztény rombolás után méh hisznek a roggyant Káslernek és az agyhalott Maruzsának, akkor meg is érdemlik.
CsipkeRózsa
Filmet is lehet nézni, a vetítés vége után. Ebben a kormányban mindenki hülye?
csak úgy....
@CsipkeRózsa: ne tessék pocskondiázni a kormányt´, mert nem fogják megvédeni a mittudom én,hogy mitü!
különben maradjon köztünk, a kormány semmivel sem hülyébb a szavazóinál,sött!
pld.@Eriksson: !? teccik látni a különbsegget!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.