Enyhe tünetei vannak annak a Magyarországon tanuló két iráni diáknak, akinél kimutatták a koronavírust. Lázuk nincs, kivizsgálásuk zajlik – mondta Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa csütörtök reggel az M1-en.

Friss híreket közöltek a két magyarországi koronavírusos diák állapotáról

Az infektológus elmondta,

két elszigetelt esetről van szó, a diákok nem ismerik egymást.

Amint megérkeztek a kórházba, szinte azonnal hivatalos "kontaktkutatás" kezdődött, ami azt jelenti, hogy pontosan feltérképezik, merre jártak, kivel kerültek kapcsolatba, amióta visszaérkeztek Iránból – közölte.

Hozzátette, párjukat is elkülönítették, vizsgálati eredményük várhatóan még csütörtökön rendelkezésre áll.

Szlávik János emlékeztetett, az egyik diák február 22-én, a másik 28-án érkezett Magyarországra.

A gyógyulási idejüket a laboratóriumi vizsgálatok határozzák meg, ezt azt jelenti, hogy

egy koronavírusos beteg akkor tekinthető gyógyultnak, ha az egymást követő vizsgálatok nem mutatják ki a betegség jelenlétét szervezetében. Ez általában a betegség kezdetétől 10-14 napig tart, de egyénileg változhat

- mondta.

Közölte: a 15 főből – 11 diákból, két tanárból és két sofőrből – álló csoport előreláthatóan vasárnap elhagyhatja a karantént.

Egy fogorvos és az asszisztense pedig jövő hétfőn távozhatnak az elkülönítésből. Mivel mindannyian jól vannak, valószínűleg nem fertőzöttek, de még az utolsó napon is vizsgálatokat végeznek rajtuk – mondta Szlávik János.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Szlávik doktor ahelyett, hogy vizitelne a László Kórházban, annak ellenére, hogy egy egész hadsereg tintanyaló tartozik ez EMMI miniszter alárendeltségébe, nincs akit előkapjanak
.
www.nnk.gov.hu/
.
Ennyi idő alatt összelittyenthettek volna egy, két tábori laboratóriumot annak érdekében, ha mégis elhatalmasodik a járvány ne az az EGY BUDAPESTI LABORATÓRIUM dolgozza ki a belét, ami megmaradt az ÁNTSZ szétrombolása után
.
Ez van az egész ország kiszolgálása céljából:
.
---- Koronavírus: minden mintát a Nemzeti Népegészségügyi Központ központi laboratóriumában vizsgálnak
.
www.origo.hu/itthon/20200303-minden-mintat-a-nemzeti-nepegeszsegugyi-kozpont-vizsgal.html
.
"""" Koronavírus-fertőzés gyanúja esetén minden mintát a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) budapesti központi laboratóriumában vizsgálnak, függetlenül attól, hogy a potenciális beteg az ország melyik kórházában fekszik."""
.
A NER komoly erőpróbája lesz, ha a melléktermékből képesek lesznek várat építeni, mert üres éléskamrának bolond a gazdája is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.