A koronavírus-járvány legszűkebb keresztmetszete az intenzív-terápiás ellátás lesz. Tekintve a szabad ágyszámokat, teljes gőzzel a megelőzés felé kell fordulni. Budapesten és Pest megyében hárommillió ember ellátására 340 körüli felnőtt intenzív-terápiás ágy van, tegnap ebből az ágyszámból - információim szerint - 25 volt szabad.

(Forrás: msn.com, Peller Anikó által)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
Haha! Nyilván meghalunk! Ehhez koronavírus se kell Mo-on. Elintézi ezt orbán az egészségügy alulfinanszírozásával már 10 éve.:
Orbáni egészségügy: hulljon a "férgese", a nyugdíjas leginkább, úgyis üres ( miért is) a nyugdíj kassza.
Bár jut orbán által minden más(ok)ra, pl Az elmúlt évben, az év közbeni átcsoportosítások eredményeként két és félszeresére nőtt a határon túli a határon túli támogatásokat osztogató Bethlen Gábor Alap büdzséje. Egyedi elbírálással, a Miniszterelnökség szakmai javaslatai" alapján 75 milliárdot osztottak ki, a pénz nagy része Erdélybe ment - írja a hvg.hu.
Vagy pl.Több tízmilliárd forintnyi szabad tőkét költ el külföldön az Orbán-kormány. Így közpénzből Vietnámban kórházat épít, Mexikóban templomokat újít fel, Kongóban iskolát segít. Sőt, olyan „apróságokra” is kiterjed a figyelme, hogy egymillió forintot adjon „a magyar közösség céljait szolgáló kulturális, családi, egyházi és cserkészprogramokra”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.