Diagnosztizálták a negyedik koronavírusos fertőzöttet Magyarországon – jelentették be a koronavirus.gov.hu oldalon csütörtökön késő este. A beteg a már ugyancsak koronavírussal diagnosztizált egyik iráni diák iráni barátnője.

Újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon, már négyen vannak
Fotó: Pixabay

Mindketten már a Szent László Kórházban vannak.

A közlés szerint a barátnőnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálata pozitív lett. Emiatt "haladéktalanul megkezdődött a járványügyi vizsgálat és a kontaktkutatás" is – áll a honlapon.

Az új fertőzött pontos állapotáról és az esethez kapcsolódó egyéb járványügyi intézkedésekről később adnak tájékoztatást.

Az oldal esti adatai szerint 40-en vannak karanténban a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályán.

Csütörtökön két fertőzöttet találtak, a másik vírushordozó egy debreceni férfi, aki Milánóban dolgozik.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A Szent István Egyetem hallgatóinak küldött erről e-mailt.

“Tisztelt Hallgatók!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Magyarországon igazoltan fertőzött 2 fő iráni hallgató közül az egyik a Szent István Egyetem doktorandusza. A doktorandusz a tanulmányi előmeneteléhez szükséges konferencián kívánt részt venni. Teheránba érkezését követően jelentették be a szervezők a konferencia elmaradását.

A doktorandusz 2020. február 28.-án (pénteken) érkezett vissza Iránból és az Egyetem által küldött tájékoztatókban foglaltaknak megfelelőn járt el: azonnal felkereste a Szent László Kórházat, jelezve, hogy fertőzött területről érkezett, valamint írásban konzultált a témavezetőjével, aki azt kérte, hogy az egyetemi tájékoztatóban foglaltak szerint legalább 14 napig ne látogassa az intézményt. (Távolléte igazolt távollétnek minősül.)

Ennek megfelelően a doktorandusz egyetlen egyetemi campust sem látogatott meg, sem Gödöllőn, sem Budapesten.

A Szent István Egyetem a Koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős Operatív Törzs döntésének megfelelően az Egyetem valamennyi hallgatója figyelmét ismételten felhívja a higiéniai szabályok, különösen a rendszeres és alapos kézfertőtlenítés fokozott betartására.”
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy felettébb jogos kérdés/felvetés

„a kormány csak bepróbálkozott azzal, hogy nem fizeti ki a beszállítókat”

Mottó:
Hajdanában a III. kerület és a IV. polgijai mondták:
nem zsarolunk, csak hisztizünk egy kicsit

Nos a hvg.hu a fenti címen számol be a kórházak adósága saga aktuális állapotáról.
Ennek kapcsán beszámolnak arról is, hogy vonatkozó kérdéseikre az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól (AEEK) azt felelte, hogy: „a központi adósságrendezési eljárás lebonyolítása során számla szintű adatokat nem kezel”
Erre tette fel a portál/szerző az igencsak jo9gos kérdést: tessenek mondani, akkor „a kormány potentátjai mire alapozzák a kórházak vezetéseit és a beszállítókat kárhoztató kijelentéseket”, mint: „a beszállítók túlárazzák a termékeiket, illetve a kórházak ugyanazokat a termékeket mennyire különféle árakon szerzik be”! =))
Persze ötletem van: saját körben (NER-társ beszállító & NER-társ igazgató) folytatott konzultációból!!! =))
simmering73
Ezt hívják az események utáni kullogásnak. Kereshetitek ti a kontaktokat, mire megtaláljátok, már azoknak is vannak kontaktjaik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.