Görögország a 2015-ös migrációs politikájától eltérően elhatározta, hogy megvédi a határát az erőszakos, agresszív, felfegyverkezve elkövetett támadásokkal szemben – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.

Bakondi György bonyolultnak nevezte a török-görög határon kialakult helyzetet, ahol nagy létszámban vannak jelen az illegális határátlépésre készülők és gyakoriak az összetűzések a migránsok és a görög határőrök között.

Úgy értékelt, hogy jelenleg Görögországban sikeres védekezés zajlik, és Magyarország is mindent megtesz ennek támogatására. Hozzátette: a védekezésben az Európai Unió új vezetői pénzzel, eszközökkel és a Frontex több száz szakemberének a helyszínre vezénylésével segítik Görögországot.

A balkáni útvonalon jelenleg több mint 130 ezer ember tartózkodik, akik megpróbálnak bejutni az EU-ba, Magyarország pedig szilárdan őrzi a határát – jelentette ki.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint ha Görögország nem tudja megvédeni a határait, akkor Észak-Macedónia, Szerbia, Montenegró, Albánia és Horvátország határait kell megvédeni, ha ez sem sikerülne, akkor újra Magyarországon a sor, hogy megvédje az EU-t.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
A legnagyobb baj az, hogy a törökök, a görögök irányába, nem átengedik, hanem át üldözik a migránsokat és a menekülteket.
Peller Anikó
@luizi: Meghülyültél Lujza? Mikor rendelt migrácsot a kis genyó? Mindegy mekkora hülyeség csak szóljon nagyot?
Sziszifusz
@Sziszifusz: ja... A kialakult helyzetért többen felelősek, de elsősorban Erdogán. Ő pedig mint tudjuk Orbán Viktor barátja .
Rájuk is találó a régi magyar közmondás miszerint : "Madarat tolláról, embert barátjáról. "
Peller Anikó
@Sziszifusz: De nem gondolom, hogy az Ördogán tevékenységére akár a legcsekélyebb mértékben is befolyással lenne az V. Iktor.

Egyébként dörgölőzik ez mindenkihez akitől oltalmat remél ha eljön az ideje.
kokopelli
@kereső: Jól jönne a Zorbánnak a megépített kerítés kinti oldalára párezer emigráns?! Szépen adagolva? Igazolná őt,
holott egy sem maradna az "Orbán-paradicsomban"! A kúrmány napi keritésttámadó kitalált "migrijei" után felmutathat-
ná azt,hogy anno miért is követelt pénzt nyugatról a kerítésre!! (Igaza volt a nagyfaternek:"A hülye ember még hazudni
sem tud!!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.