Nagyon jelentős nyugdíjkorhatár-emelés jöhet Magyarországon a hazai vezérigazgatók szerint a következő években, derült ki a Portfolio-nak megküldött PwC-felmérésből. A hazai vezérigazgatók ugyanakkor abban is bíznak, hogy a várható élettartam is jelentősen emelkedni fog.

Magyar cégvezetők: durván felemelik a nyugdíjkorhatárt?

Szinte biztosra veszik a magyarországi cégvezetők, hogy 2030-ra 70 évre emelkedik a nyugdíjkorhatár – derült ki a PwC friss vezérigazgató-felméréséből. A Portfolio-nak elküldött adatok alapján a hazai cégvezetők 89%-a gondolja úgy, hogy a nyugdíjkorhatár 5 évvel 70 évre emelkedik az évtized végére, de csaknem ugyanennyien gondolják úgy, hogy a születéskor várható élettartam eléri a 80 évet 2035-re.

Az OECD azt javasolta, hogy a jövőben szükség lenne arra, hogy a nyugdíjkorhatárt a várható élettartamhoz kössék.

Ha viszont a várható élettartamhoz kötnék, akkor az utóbbi néhány évben nem igazán emelkedett volna a nyugdíjkorhatár, hiszen néhány évben visszaesés is volt Magyarországon.

Ahhoz, hogy 2035-re elérjük a 80 éves várható élettartamot, jelentős javulásra lenne szükség a következő években az elmúlt néhány év trendjéhez képest. A technológia és az orvostudomány fejlődése lehetővé teszi, hogy a várható élettartam gyorsan növekedjen akár Magyarországon is a következő években, de ahhoz, hogy a vezérigazgatóknak igazuk legyen, valószínűleg százmilliárdokat kellene elkölteni megelőzésre, az egészségügy fejlesztésére, valamint oktatásra is hazánkban, hiszen a magasabb végzettség, a jobb életkörülmények és az egészségügyi rendszer fejlődése mind hozzájárulnak a magasabb várható élettartamhoz.

(portfolio.hu)

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Faxa! Már most olyan magas hogy sokan az elérés előtt belehalnak! A 2,8 millió fidesz szavazó most indítson békemenetet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Giovanni Alba
m.blog.hu/eu/europapont/image/2019/eletartam-01.png
Az ábra szerint az átlagos, várható élettartam kishazánkban 76,2 év. Most mit szórakoznak az emelgetéssel? Mondják ki nyíltan, melós te húzd az igát, dolgozz, fizess ezerféle jogcímen de egészségügyi és nyugellátásra csak egy bizonyos társadalmi kör tagjai jogosultak. Kulinak kuss. Azért teljesen életszerű egy 68 éves aszfaltozó vagy olvasztár. Vagy mégsem? Rendőrökről, tűzoltókról vagy vonuló mentősökről nem beszélve. Ne felejtsük ki a pékeket és a sajtkészítőket sem.
Giovanni Alba
@Giovanni Alba: Kiegészítés. Szép dolog a bizalom, hinni jó, de a korhatár emelésével kacérkodó vezérigazgatók álljanak már be egy évre a szalag mellé egy akármilyen összeszerelő üzemben, csak hogy értsék is amiről beszélnek.
Mary
Ez főleg akkor lesz szép, ha majd 60 évesen kirúgnak az állásból és aztán sehová nem vesznek fel mert öreg vagy.
Így esély se lesz hogy nyögdíjba menjünk
Szerintem egy idős, 65 feletti ember már sem szellemileg sem fizikailag nem képes a munkahelyeken helytállni, főleg a fiatalok közt
Több kárt csinál már mint hasznot
Mehetünk a munkahelyről a koporsóba
szegfue
@Giovanni Alba: Tulajdonképpen ugy lenne "kerek" a linken lévő várható élettartam, ha mellette lenne a halálozások száma is korosztályonként. Sajnos hiába kerestem ilyent, nem találtam. Viszont ezzel kapcsolatban "érdekes", hogy 2019-ben 129.600 az elhalálozások és 89.200 a születések száma. Vélhetően a nyugdij korhatár felemelésével az elhalálozások száma tovább fog nőni...
POM-POM
"Mondottam, ember: küzdve küzdj és bízva bízzál!"
1magyar
Meg is érdemeljük ha nem takarítjuk el azt a kormányt amelyik ezt meg meri tenni.
A cégvezetők miért nem veszik fel dolgozni már az 55 éveseket sem???
A gazdagok vagyonát már nem bírja a dolgozó nép tovább növelni, el kell venni tőlük, ahogyan a szocializmusban is elvették a gazdagoktól.
Csizmás Kond
nem kell beszarni, ott van Klárika és ő majd odaigazítja a nyugdíjat is mint a béreket...
kissé felnőttem
a korhatárt fel lehet emelni csak az elmult harminc évet figyelve a papir kibirja.!
Európa első helyén állunk ugye bérekben eü ellátásban minden haway didzsi.
napi 8 órákat dolgozunk, Jut idő pihenésre akár a karibi szigeteken vagy bármelyiken pár fillér a repülőut ára évente 5-10 alkalom
Viszem a cicusomat is Családostul
103 évesen is dolgozhatunk. A térdig elkopó lábunkra pár száz hun forint a protézis is.
más ötletekkel is lehet a nyugdijkorhatárt. emelni kb az ötletelésekkel,
én megtettem. Majd felébredtek ha mond valamit a beteg elöregedő társadalom. Marx 1860 tájékán már mindezt látta ti meg 1960-1989 végéig tanitottátok.?. Mi változott ? semmi nem marxizmusnak hivják kizsákmányolásnak.
Gauntlet
Faxa! Már most olyan magas hogy sokan az elérés előtt belehalnak! A 2,8 millió fidesz szavazó most indítson békemenetet!
Eladott Ország
Vége a henyélésnek, építeni kell az országot, mert elég gyalázatos állapotban van. Már aki bírja, tudja. Egy biztos, hogy a nyugdíj előtt állókkal gondok vannak. Egy istennek nem bírnak dolgozni. Lusta banda! Hanem nincs hol, mert nem kellenek senkinek. Azt mondta Csath Magdolna közgazdász a propaganda közpénzlopó televízióban, a valahai MIÉP-es országgyűlési képviselőjelölt, jelenleg a fidesz seggét intenzíven nyaló vén3,14csa. Csath Magdolna 76.éves, légy te is olyan, mint Csath Magdolna és dolgozz még 76 éves korodban is! Na nem! Az 55-64 évesek már régen nem védett korosztály. Pontosan ők azok, akiket az Orbán-vitézek úgy vágtak ki a munkahelyekről, mint macskát levegőzni. A nyugdíj előtt álló nem kell már, mert öreg, mi a büdös francot akar ő országot építeni, az meg hogy egzisztenciálisan leépül, nem érdekel senkit. Különben meg, ki a rosseb dolgozik itt: a fiatal szüjjön mán! Vagy elmegy külföldre, mert esélye sincs európai színvonalú életre. A családbarátság már régen kificamodott ebben az országban. Csak hangzatos reklám és öndicsérő duma van. Arról nem is beszélve, hogy az egészségesebbek elmennek a családjuk után külföldre és dolgozni: kettőt ütnek egy csapásra. Az átképzésről pedig annyit: ötvenen túl azért mégis csak van nagyjából mindenkinek szakmája, hivatása. Pontosan ezek az aljasok cserélték ki a jó szakembereket a saját pártkatonáikra. Most meg pofáznak, hogy átképzés: egy lótúrót, képezzék a fiatalokat! Már csak azért is, mert nincs biztonságban senki sem: huss, bármikor röpülhet a munkahelyéről. Átképezve. Aki harminc évig pedagógusként, újságíróként, kultúrmelósként, könyvelőként, óvónőként végezte a munkáját ezután elmehet valamelyik összeszerelő üzembe: három műszakba szarért meg a hazáért. Vagy lehet még valamelyik karitatív vállalkozónál minimálbérért dolgozni. Gratulálok, az éppen jól jön a nyugdíjhoz. Aztán majd mi lesz akkor, ha az Orbán-kormány felemeli a nyugdíjkorhatárt? Fáradtan, betegen lehet majd robotolni – halálig. Ha megérik.
KisGenyo2
2030-ban az 1960-ban születettek lesznek 70 évesek. Namost 1960-ban a születéskor várható élettartam a nőknél volt 70,1 év, a férfiaknál 65,89. Akkor eszerint a nyugdíjasok, csak az átlagon felüli élethosszal rendelkező nők, valamint az átlagosnál legalább 4,1 évvel tovább élő férfiak lesznek egyáltalán.
Ezt jó tudni, és biztosan sokat javít majd a nyugdíj-takarékossági kedven is. :-D
Munkából a temetőbe projekt... ;-)
Adatok innen:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_wdsd001b.html
emerencia
Az idős úr büszkén kijelenti: 72 éves vagyok és még dógozok! Mit tetszik csinálni? Méhészkedek. És mikor vinni kell a kaptárakat segít valaki? Van nekem két erős, felnőtt fiam, ha munka van, ugrasztom őket. Hát így...
Eladott Ország
Valahogy így képzelem mi lesz, ha megöregszem:
uploads.disquscdn.com/images/557a585ce8a7d45dd4788d9b13f4291d3d60a26b83dae2e90a67169e55ba07e9.jpg?w=600&h=881
A magyar egészségügy a nyugdíjrendszerünk alap pillére és tehermentesíti a nyugdíjrendszert!
namihami
Célszerűnek látszik az urna állandó magunknál tartása, hogy a munkahelytől ne sokat kelljen messze szállítani. Koporsó (ízlés szerint) kerekes változatban, hogy húzni lehessen. Mert az orbáni állam fő célja a nyugdíj NEM fizetése. Egy őszinte pillanatban ezt anno már ki is mondták. A górék pedig úgyse szakadnak meg az istráng húzásába
És ehhez jön a részükre többszáz ezres évi pluszpénz, hogy ""ne égjenek ki"". A melós meg hadd füstöljön. Pótolható, ellentétben a nyomorgó vezetőkkel..
justhpeter
A hazai vezérigazgatók majd a 65-70 éves dolgozókat fogják ugráltatni a munkahelyeken ? Azokkal,lesz termelékenységnövekedés ?
Eladott Ország
@justhpeter: A dolgozók ötvenöt-hatvan év fölött munkanélküliek lesznek, ( fizikai dolgozók biztosan) kevesebb lesz a nyugdíjuk már ha megérik, és csak a hozzátartozóknak kell elkaparniuk, saját erőből ingyen megtehetik.
emerencia
Demokratikus, jóléti jogállamokban nemcsak az egészségügy, a szociális szféra és az oktatás színvonalas az emberi élethossz megnövelésének valamint a kiegyensúlyozott, gazdaságot segítő, munkahelyteremtő időskori fogyasztás elősegítése érdekében. A nyugdíjba menetel időpontja kiszámítható már egy negyvenes ember számára is. Ezzel szemben Magyarországon a baloldali Bajnai kormány ránk hozta a frászt az ötvenes éveink elején (2009-ben) azzal, hogy megemelte a nyugdíjkorhatárunkat. Ebben az életkorban, a gazdasági világválságot követő elbocsájtási hullámban sokan nem tudtunk könnyebb munkára váltani azért, hogy kibírjuk valahogy az újabb megemelt öregségi nyugdíjkorhatárig. Anno még volt némi rugalmasság a rendszerben az akkoriban nyugdíjba vonulók számára de az viszont az érintetteken kívül senkit nem érdekelt, hogy a többi idősb munkavállaló, hogyan fogja kihúzni a hosszabb időt. (Korengedményes nyugdíj ami nem jelentett egy fillérnyi költségvetési kiadást sem.) A jobboldali fide§§z kormány ezt is eltörölte és EU-s országhoz méltatlanul, a nők egy részének kivételével, (női negyven) kőbe véste a női/férfi nyugdíjkorhatárt!!!

A magyar munkavállalók döntő többségének azóta sincs választási lehetősége az egyéni helyzetének megfelelően még valamennyire egészségesen, az anyagi ellehetetlenülés veszélye nélkül nyugdíjba vonulni. Ebben a diktatórikus rendszerben nemcsak a klasszikus nehéz fizikai munkát végző hatvanasok vannak bajban, hanem azok is, akik un. "könnyű" munkát végeznek, valójában pedig leamortizálódik a szervezetük a hivatalosan el sem ismert kegyetlenül megszervezett, olykor balesetveszélyes munkakörülményektől. (Pl. elveszik a székeket, majd beírják egy hivatalos dokumentumba, hogy a munkaidő egy részében a dolgozó leülhet vagy úgy szervezik a munkáját, hogy egyes munkafolyamatokat csak a testi épségének veszélyeztetésével tudjon elvégezni.) Történik mindez a Magyarországon született és aktív éveikben tisztességesen adófizető honfitársak éltének...
division
@Eladott Ország: Ez az, ha megöregszel, de még nem vagy öreg, így dolgozhatnál is ahelyett, hogy reggeltől estig itt szidod a rendszert, nem gondolod? Az én apám egy szellemi zseni volt, 70 éves koráig nem tudott leállni a munkájával, sajnos 76 évesen meghalt. Példát vehetnél az ilyen emberekről inkább, persze könnyebb mocskolni mindenkit.
emerencia
@emerencia: folytatás: életének megrövidítése érdekében, O1G diktátor akaratának megfelelően. -:(
Eladott Ország
@division: Dolgozik nektek a rabok fasza szarér-hugyér!
Macskaszem
Van olyan munka amit 70 évesen is lehet végezni(pl. parlamentben szunyókálni). Ahhoz, hogy egy ember idős korában is szívesen dolgozzon, elsősorban egészség kell, és az, hogy szeresse a munkáját, mondjuk a gyártósoron kevés ilyen van, és annak a gyötrelem életfogytig fog tartani.
division
@Macskaszem: Rosszindulat jön belőled is úgy látom. El nem tudod képzelni, hogy valaki szellemileg még toppon legyen 70 évesen? Nem csak gyártósoron lehet ám dolgozni egy embernek.
division
@Eladott Ország: Már szegény apám idején is fél millió nettó volt egy szerszámkészítő havi bére, de te csak vagdalkozz tovább, másra úgysem vagy képes.
Eladott Ország
@Macskaszem: Arra a képviselői kérdésre nem voltak képesek válaszolni ( hiába közérdekű adat ) - Bakos Emil főigazgató-helyettes Gazdasági és Mûködtetési Igazgatóság Országgyűlés Hivatala - hogy hány nyugdíjas képviselő dolgozik, mint öregségi nyugdíjas! ( Olajos Pintér Sanya, Fónagy János , Harrach Péter, Mátrai Márta és még sokan mások )
kimittud.atlatszo.hu/request/nyugdijas-kepviselok
Eladott Ország
@division: ma, 15:05; Feltéve, ha a Lajtán túl dolgozott. Ma sem keres egy fizikai dolgozó nettó félmilliót, különösen a rendszerváltás előtt, de utána sem, ( ha csak nem egyéni vállalkozó, illetve nem cégnél dolgozó alkalmazott ) te seggnyaló fideszes geci!
division
@Eladott Ország: Cégnél dolgozó alkalmazottról beszéltem pont, te aljas mocskos tetűláda! Ennyire fáj, hogy semmire nem vitted a 6 elemiddel? Nem látlak mostanában a face - en, tán szégyelled a rothadó zöld fakeretes ablakodat?
Giovanni Alba
@szegfue: Tulajdonképpen csak beírtam a keresőbe : átlagos élettartam Magyarország, és az első felhasználható adatot tettem közzé. Nem merültem el jobban a témában, mert ez elég régóta "böki a csőrömet". Valamikor volt korkedvezmény az egészségre ártalmas munkakörökben dolgozóknak, mára már nem lehet olyan munkahely ahol a kibocsátás meghaladja az előírt határértékeket. Természetesen ez a dolgozók érdeke, mellette viszont meg lehetett szüntetni az ezen a címen nyújtott korkedvezményt. Tudomásom szerint a közrendőrök is azért szegődtek el alacsony illetményért, mert 25 év szolgálat után nyugdíjba mehettek, de még vállalhattak őrző-védő állást, mert nem voltak kifacsarva szellemileg-fizikailag. Amennyiben valamiben tévedek, javítson ki valaki.
szegfue
@Giovanni Alba: Félreértettél!! Én a KSH részéről hiányoltam egy életkor szerinti halálozási táblázatot! Kiváncsi lettem volna, hogy a születéskor várható időtartam mennyire passzol a tényekhez... na ezt nem találtam. Még ma is léteznek olyan munkakörök, melyek korkedvezményre jogositanak... a rendőr nem, viszont a honvédségnél pl. a távirász igen... Érdekes még, hogy pl. a föld alatt, meleg üzemben, futótoronynál végzett munka is... Szerinted M.o-n létezik még bányászat, vagy furótorony? Talán öntöde, mint meleg üzem még akad. Egyébként igazad van.
simmering73
A korhatár emelés borítékolható. Hogy a jelenlegi 70 év alatti várható élettartam (férfiak esetében) hogy lesz 80, az is borítékolható. Sehogy.
vacsi
A munkahelyeken vén tantik meg papókák botorkálnak majd? Szép kilátások!
division
@fideszes gyökér: Dögölj meg te féreg!
kulabombaafityiszre
@fideszes gyökér: Ne haragudj már ,de benned melyik fideszes segget tisztelhetjük.
csak úgy....
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy BALOGH SÁNDOR volt taxis, a Tüke Busz Zrt. munkatársa 61 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. március 11-én, 13.30 órakor lesz a pécsi köztemető urnacsarnokában. A részvétnyilvánítás mellőzését kérnénk. A gyászoló család

Mély fájdalommal tudatom, hogy szeretett gyermekem UZON MÁTÉ tragikus hirtelenséggel 32 éves korában elhunyt. Temetése 2020. március 7-én 10 órakor lesz a lothárdi temetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család
stb. 70 alatt ,aki ezt megszavazza azt másnap vigye el az ördög,fiatalon!
division
@fideszes gyökér: Engem sok mindenre megtanított, téged viszont láthatóan semmire. Felejts el, jobb lesz.
Borsodi
Tudja a kormányunk,hogy a legtöbb Magyar aki fizikai munkát végez az 65 éves korban meghal. Ebből is látszik az Orbán kormánynak milyen fontos az emberek élete, annál fontosabb ha nem kell fizetni a nyugdíjat.
1magyar
@csak úgy...: Sajnos egyre több az ilyen gyászjelentés a dolgozó emberekről, de ha megnézed a parlamenti képviselők és egyéb vezetők 80 felett halnak meg.
Mert havi 1 milla felett a fűtött parlamenti székekben bóbiskolni, ha bemennek egyáltalán, nem megterhelő.
Eladott Ország
@division: tegnap, 15:27; Cégeknél fizikai alkalmazott még véletlenül sem keres nettó félmilliót, legfeljebb a pénzügyi szektorban, kormánytisztviselő, (önkormányzatra már nem igaz) informatikában dolgozó stb. Orbán oligarchái/strómanjai többek között Mészáros még a KSH által a párthatározatban meghatározott/kiadott átlagfizetést sem adják meg, te szarfaszú fidesz barma, hogy szakadtál volna anyádba, okoskodó faszkalap. scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/84670960_135225331290600_2229864165869092864_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ohc=xZwwDk0dwUIAX9QBIUc&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=ab7ea590eb837e71f951f05e6223b3fd&oe=5EBCC90F
Amióta a csúti bűnöző cigány és politikai prostituált bandája szívja az ország vérét kb, 1 millió ember él jobban külföldön, te seggnyaló fidesz birka!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/82135503_709533506120052_51240853921857536_o.jpg?_nc_cat=103&_nc_ohc=vToQULYIe60AX97r9i8&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&_nc_tp=1002&oh=c8169c92e1da4b7de12ce206747bdabf&oe=5ED94F51
1magyar
Mondjuk bajnai kormány is el lett takarítva 1 év után, csak azon csodálkozom,hogy az általa munkára kényszerített nyugdíjas korú aktív dolgozók még nem verték agyon. Inkább meghalnak nyomorukban.
Lepényleső
...úgy mint egykor,a rabszolga munkából egyenest a temetőbe,a nyugdíjjáruléknak nevezett adót
pedig a kormánytagok egyenest a zsebbe? Erre a méreg nem vehető be,ha ébresztőt fúj valaki végre?
kissé felnőttem
@Gauntlet: elhullanának a hosszú ut porában
emerencia
@vacsi: tegnap 18:31 Már most is botorkálnak. Én estefelé a nyolc -tizedik óra környékén már végképp nem bírok ifjan, dinamikusan menni. (De öregasszony módjára futólépésben igen, ha szükséges.) Rólam sokan hiszik a kinézetemről és az életkoromról, hogy már nyugdíjban vagyok csak még rádolgozom +pénzért. Kínos, mikor vadidegen emberek akarnak helyettem valamit megtenni amit nem engedhetek meg nekik vagy megjegyzést tesznek, ha olyasmit csinálok amit szerintük már egy ilyen korú nő nem bír. A tőlem fiatalabb kolléganőm azt választotta, hogy alibi részmunkaidőben, könnyebb munkakörben nyugdíj mellett dolgozik + pénzért mert ő már 17 évesen befejezte a tanulást, ezért a rendszer őt megjutalmazza. A tőlem idősebb kollégám még egy évvel az én nyugdíjkorhatárom előtt elmehetett nyugdíjba, ő is dolgozik öregségi nyugdíjasként. Azt mondja, életében nem volt ilyen jó jövedelme. (Néha ő is botorkál, mikor azt hiszi, hogy nem látja senki de ez az ő választása, nyugodtan pihenhetne otthon mint öregségi nyugdíjas.) Csak én nem választhatok. Most éppen az érettségi utáni iskolát kell ledolgoznom és soha nem tudhatom, hogy az elkövetkező kb. másfél évben a fasisztoid kormány vajon még milyen intézkedést hoz az én és sorstársaim fejére!!! Ha olasz nő lennék már nyugdíjasként maradhatnék otthon a koronavírustól félve. Magyarként, a hatvannegyedik évemben csak retteghetek mert krónikus betegként, napi 12 órás műszakokban sok-sok idegen és külföldi emberrel találkozva, szétkopott vázrendszerrel, rossz egészségügyi ellátás mellett sokkal nagyobb eséllyel veszthetek oda egy fertőzés esetén mint a fiatalabb kollégák. Nekünk nincs VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGÜNK! Ellentétben a tőlünk idősebb és fiatalabb nyugdíjasokkal, ha úgy adódik, JÖVEDELEM NÉLKÜL otthoni karanténba kell vonulnunk és már nincs előttünk annyi idő, hogy bepótoljuk a kiesést.
emerencia
@1magyar: Bajnai nem lett eltakarítva mert eleve csak egy évre vállalta. Azzal a mai napig nincs tisztában, hogy mit művelt az idősb dolgozókkal a nyugdíjkorhatár emeléssel. Felfoghatatlan, hogy egy ilyen tanult, elismert ember ne fogja fel ésszel, hogy egy civilizált országban nem szokás ötvenen felüli életkor emberek nyugdíjkorhatárát megnövelni. Ráadásul az akkori válság kezelés szempontjából ennek nem volt jelentősége, hiszen akkoriban szépen, sorban mentek nyugdíjba 62 évesen az eberek. Az már az őt követő o1g kormány bűne, hogy még mindig nincs bevezetve a rugalmas nyugdíjkorhatár Magyarországon. Bajnai-Orbán remekül összedolgoztak éppen azok ellen, akik közül nagyon sokan (kb. másfél millióan) megszenvedték a rendszerváltást. Az ember viszonylag fiatalon, önként vagy kényszerből nem azért vállal áldozatot, hogy öreg korában szenvedjen miatta!!!
6:10 után
www.youtube.com/watch?v=-6N6HXVWjAY
division
@Eladott Ország: Erősen vezető, termelés függő az, hogy mennyit keres egy szakember egy cégnél. Attól még, hogy te hülye voltál világ életedben a 6 elemiddel, még nem jelenti azt, hogy más is.
Eladott Ország
@division: Magyarország Európa koldusháza lett, a csúti cigány és politikai prostituált bandájának uralkodása alatt. "Termelésfüggő fizetés" az meg az apád fasza, te hülyegyerek. Ez nem a fidesz orbánjugendi szeminárium helye, hogy minden faszságot bedumálhatsz!
Egyéni fogyasztás, (AIC) az EU átlag %-ban (PPS, 2018)
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/79383254_3505797342795453_8040035064211308544_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ohc=kBcUKtUzCYYAQk5IPbBMI18qilBbSQ-RuSI1qjgtyqgrd2mhuOlCN5JOA&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=53aece471ba52f4109d4759566c7b77c&oe=5EB3B191
"Magyarország erős és büszke ország"
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/83519064_133826854763781_3819048073078767616_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ohc=Abv_anxAt10AX_QOYa3&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=bd51a2420354c0eeb9ff9e0a16df70ff&oe=5ECE22A5
Vásárlóderő mértéke:
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/83519064_133826854763781_3819048073078767616_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ohc=Abv_anxAt10AX_QOYa3&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=bd51a2420354c0eeb9ff9e0a16df70ff&oe=5ECE22A5
Úgy látom, neked még a 6. osztály is sok volt, senkiházi buta fideszes birka, seggnyaló barom!
division
@Eladott Ország: Megint nem érted, te barom? Nem az ország működik így sajnos, de lehet így is csinálni. Apám és én is ennek a szellemében végezzük (ő már sajnos csak végezte) a munkát, a munkások meg voltak/vannak fizetve ahogyan kell, és ez bizony nagyban függ a termelés hatékonyságától, ami a vezető feladata. Olyan hülye fasz vagy, hogy ezt már tényleg tanítani kellene, és ez már messze nem pártfüggő. Miért nem húzol vissza a face - re, ott jól mutattál a marhaságaiddal egyetemben.
Eladott Ország
@division: tegnap 14; Én nem a termelékenység hatékonyságáról írtam, ami a munkavezető feladata, hanem arról hogy ez a rohadt tróger bűnöző cigány és politikai prostituált bandája, Európa koldusházává tette az országot b+! Továbbá az EU csatlakozáskor az ország Csehország mögött állt, és jelenleg Bulgária van csak mögöttünk, de a jelenlegi fejlődésünket tekintve az sem sokáig. Orbán: "Magyarország erős és büszke ország"
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/83519064_133826854763781_3819048073078767616_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ohc=Abv_anxAt10AX_QOYa3&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=bd51a2420354c0eeb9ff9e0a16df70ff&oe=5ECE22A5
átlagfizetések Magyarországon:
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/84670960_135225331290600_2229864165869092864_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ohc=xZwwDk0dwUIAX9QBIUc&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=ab7ea590eb837e71f951f05e6223b3fd&oe=5EBCC90F
És így lehet közel egymilliárdot félretenni az állami fizetésből:
olkt.hu/wp-content/uploads/2020/03/IMG-1dbe5e22318fddd4b21c5288537aa295-V.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.