Brüsszel is beszállt a rendszer kritizálásába.

Európai Bizottság: A magyar kormány fenyegeti a nyugdíjrendszert

Az Európai Bizottság szerint már a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát veszélyeztetik a kormány intézkedési – Brüsszel ezzel csupán csatlakozik a korábbi szakértői véleményekhez.

A nyugdíjak közötti különbségek óriásira nőttek, ma már nemcsak egymilliós, de már kétmillió forinton felüli havi nyugdíjakat is folyósítanak, miközben a nyugdíjminimum még mindig havi 28 ezer forint – írja a Népszava az Európai Bizottság megállapításait összegző cikkében. Eközben a Nők 40 program szembe megy a kormány azon törekvéseivel, hogy minél több embert vonjanak be a munkába.

A program keretében több százezer nő a rá vonatkozó korhatár elérése előtt nyugdíjba vonult, ami több 100 milliárd forinttal növelte meg a nyugdíjrendszer kiadásait. Az elmúlt évek változásai a nyugdíjrendszerben növelték a jövedelmi egyenlőtlenségeket és ezzel párhuzamosan emelték a kiadásokat, vagyis romlott annak a fenntarthatósága.

A 2021-ben megállapított nyugdíjak esetében érvényesül az elmúlt évek gyors béremelkedése, míg a 2016-ban megállapított nyugdíjaknál nem, ezért a 2021-ben nyugdíjba vonulók nominális nyugdíja 35 százalékkal magasabb lesz, mint azoké a nyugdíjasoké, akik ugyanolyan életpályát követően öt évvel korábban mentek nyugdíjba. Az ötéves eltérés 2016-ban csupán 1 százalék volt – olvasható az országjelentésben –, és az egyenlőtlenségek várhatóan tovább nőnek.

Forrás: Napi.hu

Kép: Pixabay

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ezért ügyeskedik a kormány az idősellátás forrásainak folyamatos megcsapolásával, a szülőtartás törvénybe iktatásával, a nyugdíjak összegének csökkentésével (a jelenlegi rendszer szerint a nyugdíj a fizetés 80-85 százalékának felel meg, a háttérmunka azért zajlik, hogy ezt leszorítsák 50-55 százalékra) és hasonló aljas húzásokkal. Mert kevesebbel nem hajlandóak beérni korrupték, nekik jár a szétdobható milliárdos bónusz. Így viszont az lesz, hogy a többmillió éhező idős ember országa leszünk hamarosan. Abban a korban, amikor a megérdemelt pihenést kellene élvezniük azoknak az embereknek, akik végigdolgozták az életüket, akkor fognak szembesülni vele, hogy a nyomor, éhezés és ellátatlanság vár rájuk. Akkor, amikor már nem képesek kiegészíteni sem a jövedelmüket. ha tovább haladunk ezen az úton, akkor hamarosan azzal fogunk szembesülni, hogy nem csak a gyermekeink jövőjét tapsolták el fideszék, hanem a szüleink és a mi emberi élethez és nyugodt idős korhoz való jogunkat és lehetőségünket is. Ha az Unió csupán néhány hónapra befagyasztaná a fejlesztési források kifizetését, akkor bizony a nyugdíjasok sem kapnának nyugdíjat. Ugyanis a nyugdíjkassza lényegében üres, a promt befizetésekből fedezi a kincstár a promt kifizetéseket. Ha nincs fejlesztési forrás, leáll a gazdaság. Ha leáll a gazdaság, nincsenek bérek. Ha nincsenek bérek, nincsenek befizetések. Ha nincsenek befizetések, nincs nyugdíj sem. Semmi nincs, csak Mészáros Lőrinc luxusvillái, Orbán Ráhel saját lába és Orbán Viktor széles vigyora. Amíg ez a korrupt, rohadt, bűnöző banda van hatalom, változás nem lesz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
a zerópaji bizoccság, meg egy maszületett bárány
Jozefina
Valaki mondja meg ennek a vergődő állatnak, hogy feleslegesen hápog!!??
Sajnos, hogy az EU mindig fáziskésésben van!!! Már régen figyelmeztetni kellett volna orbánt, hogy a nyugdíj témában is a magyarok ellen dolgozik!!?? Azt sem érteni, hogy a 7. cikk szerinti eljárás miért csigalassúságú??!!
Eladott Ország
@Jozefina: A multiknak milyen jól jön ha leértékelik a forintot, és szarér-hugyér kifizetik a magyar melóst. Cserébe ráhagynak mindent erre a rohadt bűnöző csúti cigányra.
Lepényleső
Cirka mindenki mehetne 57 évesen nyugdíjba,ha nem fizetnének ukránoknak,románoknak,délszlávoknak nyugdíjat
annak ellenére,hogy soha egyetlen fillért az alapba be nem fizettek? Ráadásul ők az átlagot kapják? Csak az
ukránok nyugdíjára egyes források szerint havonta 32 milliárd forintot fizetnek ki az itt befizetett nyugdíj-befizetésekből?
A másik kettő sem lehet kevesebb,ha nem inkább több? Ami cirka közelít havonta a 70 milliárdhoz? Ezt a honi
befizetésekből finanszírozzák,s a befizetők ezt nem is tudják?
fahrenheit451
Megint zsarolnak, fenyegetnek, megfélemlítenek, uszítanak pánikot keltve - ez bűncselekmény !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.