A magyar kórházi koszttal ismerkedhetnek azok a külföldi diákok, akiket a koronavírus-fertőzés miatt zártak karanténba.

Az Indexhez eljuttatott fotók tanúsága szerint reggelire szikkadt zsemlét kaptak dzsemmel, de megtapasztalhatták a a zsemle, tömlős sajt, alma kombó nyújtotta gyönyört is.

A lapnak megszólaló diák azt mondta, hogy nem tudták rávenni magukat, hogy részt vegyenek ebben a kulináris kalandban, ugyanis a tény, hogy csomagolás nélkül érkezett az étel egy kartontányéron a kórház koronavírus-karantén részébe, kicsit kedvüket szegte a falatozáshoz.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Hat keremszepen kisvasut, meg TEK, meg templomok, meg stadionok (külföldön is!) mellett nem juthat olyan felesleges dolgokra penz, mint oktatas meg egeszsegügy! Különben is sokkal egyszerübb elpusztulni hagyni az embereket, annal kevesebb nyugdijat es Erzsebet-utalvanyt kell kiosztani. A szavazatokat mostmar meg lehet olcsobban venni, magyar allampolgarsaggal!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Majd megeszik egy hét múlva még a papírtányért is...
verőce21
@fideszes gyökér: Ez jó! Milyen hülye ötlet! :)
SystemError
Ugyan már, csak az átlagot kapják... :)
teuton
Hat keremszepen kisvasut, meg TEK, meg templomok, meg stadionok (külföldön is!) mellett nem juthat olyan felesleges dolgokra penz, mint oktatas meg egeszsegügy! Különben is sokkal egyszerübb elpusztulni hagyni az embereket, annal kevesebb nyugdijat es Erzsebet-utalvanyt kell kiosztani. A szavazatokat mostmar meg lehet olcsobban venni, magyar allampolgarsaggal!
jesz
az iráni diákokat hazazavarni a picsába..na otthon aztán kiváló kosztot kapnak a kórházban(ha egyáltalán bejutnak)..az utcán fognak kimurdelni.

A kórházi koszt nem ehetetlen...a zsemle egyszer sem szikkadt, és a többi alkatrész sem...most voltam kórházban egy hónapig itt Budán, korrekt voltnaz élelmezés. Pontosan úgy van kitalálva, hogy a fekvő beteg ne szenvedjen hiányt...ja, hogy a szarháziak bajkeverők? Az más...menjenek haza..pontosabban takarodjanak.
Mary
Nem is a kajával van.a legnagyobb baj
A legtöbb kórház lepukkant és koszos.
Az éjjeli szekrények olyan koszosak, hogy nem lehet megfogni, aznelöző beteg ételmorzsái rajta vannak
Most van egy ismerős a Szent Imre kórházba, nagyon koszos minden
simmering73
"Magyarországon többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint autóbalesetben” – olvasható az ismert megállapítás a TASZ honlapján, amelyet a kórházi vírusfertőzések megszüntetése érdekében indított kampány érdekében hoztak létre. Még a koronavírus megjelenése előtt azzal volt tele a magyar sajtó, hogy a magyar kórházakban gyakori a vírusfertőzés, a betegek egy része akkor kerül életveszélybe, ha magyar kórházba kerül, mert azok egy része a vírusfertőzések gócpontjai. Az Orbán-rezsim a harmadik világ szintjére süllyesztette a magyar egészségügyet, és ezzel néz szembe egy világjárvánnyal."
nepszava.us/magyarorszagon-koronavirus-nelkul-is-a-korhazakban-van-a-legnagyobb-virusveszely/
verőce21
Szuper a koszt és bőséges a kórházakban!
Málna
Ez elsősorban nem pénz, hanem odafigyelés kérdése, hogy friss vagy szikadt zsemlét kapnak-e a betegek. Máshol sikerül frisset adni, úgyhogy valaki rosszul végzi a dolgát abban a kórházban.
1magyar
Teljesen igazuk van, de az iráni kórházban milyen? Egyébként haza kellene őket küldeni mind!
jesz
@Horizont: igen, elismerem hogy más kórházban nem jártam...ez nem is titok, a Szent Imrében feküdtem...hát ennyi fertőtlenítőt, korrekt tisztaságot el sem képzelhet az ember...
Mindent megettem amit elém tettek, ami különösen tetszett, hogy mindig friss volt a zsömle. Mint megtudtam, a kórháznak évek óta épüla saját konyhája, ezért mindent máshonnan hoznak. Azért az sem kis teljesítmény...

Szóval egy kórházból nem ítélhetem meg a többit. Itt nem lehetett belekötni semmibe.

Amúgy a cikkhez csatolt igenszar fotó is azért ilyen, mert nem ilyen az étel.csak ezek a szarcsimbók iráni diákok próbálnak kártérítésért küzdeni.
Ha elolvasod a mai híreket, itt is egyre több az iráni beteg.

(amúgy az egyetem rektora szerint négyezer iráni tanul itt, jelenleg. Nekem egy is sok)
Sámannus
Szerintem nem szükséges a kaját 120 kilóra hizlalási szándékkal porciózni. Rosszul vagyunk programozva. A szemléletünk fölösleges dolgok pazarlása van beállítva a közéletben. Egyik ilyen az étel. Ha hirtelen valamilyen szakmai szempont alapján kell a diétához nyúlni az emberek általában nem fogadják el. úgy gondolják a függetlenségüket sérti, ha az életmódjukon változtatni kel. Egy szakmai döntés adott esetben életmentő is lehet. Egy frissen műtött beteg ne zabáljon. Aki kórházba kerül, annak sem kell hízókúrára beállni.
ómió
Ó! Hol van már a legendás széfes idők wellness menűje!
Aki Én
@jesz: Na, nem tegyél úgy, mintha ez új és egyedi reklama lenne, és mintha csak a külföldieknek lenne kifogásuk. Hosszú évek óta téma a hazai eü élelmezése. A Szent Imre ,,sajnos" nem az átlagot tükrözi.
Csak egy példa a számtalanból:

hataratkelo.com/korhazi-koszt-magyarorszagon-es-kulfoldon/
jesz
@Aki Én: ezt a képet ismerem...

Amúgy 52 évvel ezelőtt voltam utoljára kórházban. 21 éves voltam, és qurvára nem érdekelt hogy tíz fős kórteremben voltam a János sebészetén

Most a tétényi volt a felvételes, és örülök, hogy nem vágták le a lábam...tehát ennek fényében qurvára nem érdekelt, mit hoz enni a nővér...
jesz
friss hír, hogy a karanténba zárt szarházi irániak élőben közvetítik, milyen állapotok uralkodnak a magyar kórházakban...tehát mindjárt többen is...
És ezek orvostan-hallgatók( voltak,mert remélem kiutasítják őkket)..majd megnézem hogy' tálalja az aljazeera TV...
Aki Én
@jesz: ...értem, de ez egy másik kérdés.
Aki Én
@jesz: Inkább az a probléma, hogy az irániak nem alakították át a kórházat, az tényleg ilyen. Akkor is, ha ők nem irániak lennének. Ez a cikk éppen neked szól. Meg azoknak mind, akiknek az irániak csípik a szemüket ebben a drámában. A neheze még hátra van.
444.hu/2020/03/10/a-propaganda-ott-tart-mintha-a-koronavirus-nalunk-csak-a-rendetlenkedo-irani-diakok-miatt-lenne-problema
CsipkeRózsa
@simmering73: A belinkelt cikked jó, a hozzászólók részéről találkoztam egy új elnevezéssel, mindenki rájöhet kit nevezett el: gecigány

A hozzászóló: abramovics
Nessy
@Horizont: Ja kérem, a külföldiek kemény valutában fizetnek!
Nessy
Nekem pár éve volt szerencsém három hétig betegként "élvezni" egy fővárosi kórház életét. Most a szakmai részt feledjük, maradjunk a kajánál. Nem tudom hogy csinálják, de a zsemle mintha előző nap megázott volna, aztán megszárították. Elvágni, elrágni, nem lehetett!
Volt olyan ebéd, ahol valami zöldet kaptunk, de nem tudtuk eldönteni, hogy sóska, vagy spenót volt. A nővérek sem tudták, úgy hogy megoldatlan rejtély maradt. Szerencse, hogy rehab osztály volt, így ki lehetett menni a szomszéd kisboltba kenyérért, meg akinek kellett felvágottért. Egy doboz Ráma kitartott míg benn voltam. Tejet, tejes kávét csak cukrosok, illetve diétások kaptak. A teáról inkább lemondtunk. Túl lehetett így élni, és nem kellett a hozzátartozóknak ebédet hozni. És ez azóta csak romlott!
jesz
@Horizont: ez kormányközi megállapodás a keleti nyitás jegyében...ezek nem csak orvosok, hanem gyógyszerészek, meg még néhány valami lesznek..

Én is sokallom, de az egyetem rektora mondta egy hete a tévében a négyezret...ő már csak tudja.
jesz
@Aki Én: éltem ott. Van tapasztalatom.
jesz
@Nessy: azt mondta a rektor, hogy nem fizetnek, ez egy ajándék az irániak felé.

Ezt mondjuk nem tudom elképzelni. Annyit tudok, hogy a fizetős az háromezer dollár havonta...
jesz
akkor nekifutok még egyszer...ez a fotó mindenre alkalmatlan...nem tudni hány napos zsömle van a fotón, és mi van mellette igazából. Ehhez fotosop sem kell, csak rosszindulat.
Nessy
@jesz: Tapintatosan közlöm veled, hogy bizony a reggeli zsemle így nézett ki. Ami mellette van egy ilyen pici műanyag dobozkában kapható mini lekvár. Valamikor volt hozzá egy mini vaj is, de az régen volt!
Vacsora a reggeli zsemle, + egy kanál túró! Úgy, a la natúr!
Ugyanis reggel kaptunk 3 db zsemlét, ez volt a napi adag.
solidedge
Azt várják hogy a koronavírus ettől a kajától elpusztul.
Jozefina
@solidedge: a vírus nem, max a beteg!!!???
Eriksson
@Nessy: 19:09
Amit felsoroltál kaját, az a cukrosok diétája, és adnak hozzá vajat is és felvágottat is. Ők a 3 zsemlét egyszerre kapják reggel, a többiek csak kenyeret naponta 3x. És azt te jól tudod, hogy személyre szabottan van kiszámolva a kalória.
Ez így korrekt.
Nessy
@Eriksson: nem vagyok cukros. U.n. könnyű vegyes kaján voltam. A zsemlét, kenyeret, reggel kapták/kapják meg a betegek egész napra.
Ebben a kategóriában senki nem számol semmit.
Tényleg van némi fogalmam a kórházi élelmezésről, belülről is, igaz, a jelenlegiről már csak betegként, és látogatóként.
Eriksson
@Nessy: Azokra a betegekre gondoltam, aki valamilyen belgyógyászati betegség miatt diétázniuk kell, dietetikusok írják elő az étrendet. Neked nem kell mondanom.
A többiekre meg nem lehet tekintettel lenni olyan értelemben, hogy ki, mit szeret és mit nem. Vagy elég-e neki egy fél adag, vagy a kétszerese sem. Ez még családi összejövetelen is nehezen kivitelezhető.
SystemError
@verőce21: 07:17 Nem gondolod, hogy ez már kontraproduktív és szánalmas...:)
verőce21
@SystemError: Azt gondolom, hogy te vagy szánalmas az utóbbi időben! Az ostoba erőlködéseddel...
Valamilyen megrázkódtatás ért?
Hagyd a fenébe ezt a blogot egy időre, mert látom nagyon felizgatott...nem neked való...
SystemError
@verőce21: blablabla, mint egy fidesz bábú a tv-ben, csak online...:)
verőce21
@SystemError: "Bábu vagy..." - valaki irányít?
SystemError
@verőce21: Akkor jó étvágyat:
propeller.hu/itthon/3511183-foto-ezt-korhazi-kosztot-kell-egy-magyarorszagi-karantenosnak#v2645893

Amúgy én meg azt hittem a 10 éves trollkodásod alatt ragadt rád némi valóságérzékelés, hogy mit lehet eladni az embereknek és mit nem. Ahogy érzed, de szerintem ez már szánalmas kategória...:)
verőce21
A kórházi koszt megfelelő és elegendő szinte mindegyik kórházban...! Legendás, hogy legtöbb kórházban vannak főorvosok, akik visszajárnak még nyugdíjason is, mert annyira kedvelik a kosztot...
Na, meg a kedvükben járnak, mert valamilyen speciális diétájuk van...
Tény, hogy egy valamirevaló nagyobb, súlyponti kórházban, előfordul, hogy 36 féle kaját főznek egy nap, - mondjuk az 1600 adagból -, és van amiből csak egy adagot!
jesz
@Nessy: igen, nem vitatom. Ahol én voltam, ott ilyen nem volt. Az adagok ekkorák voltak, de mivel én mozdulatlanul feküdtem, elég is volt. A többieket nem tudom.
Nessy
@verőce21: Ez így igaz! De a normatíva egyforma, így valahol kell "spórolni." Például nekünk, a "személyzetnek" volt amikor a normál fekvő ebédet kaptuk, volt amikor mást.
Amikor meg anno jaj be rég műtöttek, én is kaptam a keserű teát, háztartási kekszet két napig. Brrr. Igaz, utána azért egy kicsit kényeztetett a konyha vezető, meg a főszakács. Persze, ennek 30 éve.
De amiről fentebb írtam, ott ma már ismeretlen, mezei beteg voltam.
Álmomba ne jöjjön elő!
Nessy
@jesz: Nem is az adag volt számomra gond, mert nem vagyok nagy étvágyú, hanem a minőség. Azért lehet még egy krumpli levest is jó ízűen elkészíteni. Na itt nem sikerült.
jesz
@Nessy: na jó, elismerem...volt olyan nap, hogy tökfőzelék volt érdekesen...már itthon lábadoztam, kalandvágyból megcsináltam itthon...mert kiderült, hogy tejföl helyett kefírrel kell készíteni. nos az itthoni készítmény pont olyan lett mint a kórházi, igaz nekem kellett megenni. de most már tudom, hogy a kórházi szakács kevés pénzből próbál alkotni.
kerekkocka
@fahrenheit451: Nézten a képeket. Az érzésem... Volt amit már egyszer valaki elfogyasztott, de nem bírta magában tartani
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Ha van valami, amit rettenetesen utálok, akkor az az occcsó vizes zsemle. Ha beleharapok összlapul és valami csiríz lesz belőle a számban. Undorító,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.