Kormányzati segítséget ígért Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus miatt veszteségeket elszenvedő gazdasági szereplőknek kedden Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdasági évnyitó 2020 című gazdaságpolitikai fórumán.

Orbán: világjárványra kell készülni, és mindenkinek ki kell lépnie a komfortzónájából

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján az Intercontinental Budapest szállóban 2020. március 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Gazdaságvédelmi akciótervet kell meghirdetni – jelentette ki a kormányfő, aki azt kérte az MKIK-tól, gyűjtse össze és április végén továbbítsa a kormánynak a gazdasági szereplők visszajelzéseit arról, hogy pontosan melyik ágazat milyen eszközökkel segíthető át a várható nehézségeken.

Nem makrogazdasági lépésekre, hanem célzott ágazati programokra lesz szükség – például a turizmusban –, és ezeknek a kormány megteremti a pénzügyi feltételeit – közölte a miniszterelnök, jelezve, hogy az idei és a jövő évi költségvetést is újra kell tervezni, sok milliárd eurónyi gazdaságélénkítő csomagokra lesz szükség.

Meg kell oldani, hogy a gazdasági visszaesés ne a 2008-2009-eshez hasonló mértékű legyen, hanem legfeljebb akkora, hogy az EU-val szembeni gyorsasági előnyét Magyarország meg tudja őrizni

- mondta.

Orbán Viktor hangsúlyozta, világjárványra kell készülni, és mindenkinek ki kell lépnie a komfortzónájából.

Forrás: MTI

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
"Tehát a vakcina hiányából fakadó pszichológiai bizonytalanság nem fog elmúlni. Igaz, hogy influenzában többen halnak meg, mint valószínűsíthetően ebben meg fognak halni, de az influenzára van vakcina”.

Nem arról volt szó, hogy aki félre vagy felelőtlenűl tájékoztat az bűncselekményt követ el...

Viktor, úgy érzed az idősekre ez pl ez ugyanúgy hat. Fútnál bele a koronás slejmbe, amúgy is rádférne az ilyen jellegű megtisztelés is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
"Tehát a vakcina hiányából fakadó pszichológiai bizonytalanság nem fog elmúlni. Igaz, hogy influenzában többen halnak meg, mint valószínűsíthetően ebben meg fognak halni, de az influenzára van vakcina”.

Nem arról volt szó, hogy aki félre vagy felelőtlenűl tájékoztat az bűncselekményt követ el...

Viktor, úgy érzed az idősekre ez pl ez ugyanúgy hat. Fútnál bele a koronás slejmbe, amúgy is rádférne az ilyen jellegű megtisztelés is...
jesz
..".mindenkinek ki kell lépnie a komfortzónájából."...

Nos ez azt jelenti, hogy a 70 év felettieknél megoldja a koronavírus, az alattiak meg ne reménykedjenek semmiben.

Ezzel a nyugdíjasok pipa.
kereső
"Nem makrogazdasági lépésekre, hanem célzott ágazati programokra lesz szükség – például a turizmusban –, és ezeknek a kormány megteremti a pénzügyi feltételeit – " ez is beszédes. Ráhel ne hogy rosszul járjon már. Meg az a sok kastély, szálloda a vőnél, mészárosnál. Ennek állandóan csak a harácson jár az esze?

"Mindenkinek ki kell lépni a komfortzónájából-" a kormány pofázik, ti meg oldjátok am védekezést magatoknak. Azért tessék-látszék elvégzünk pár tesztet, meg néhány helyen eü..dolgozónak jut védőfelszerelés is.
És ez egy ország miniszterelnöke, aki úgy fogalmaz " a turizmusnak idén kampó"- járt ez iskolába, birja a rendes magyar nyelvet? Nem a kocsmában mondta,hanem a KIK évnyitó rendezvényén , a gazdasági élet szereplőinek.
Clavigo
A " gazdasági segítség ". elsősorban a Lölö - műveknek szól...gondolom.
CsipkeRózsa
A turizmusnak már a visszajelzések nélkül is adott egy milliárdot, csak úgy első gondolatra, ami a koronáról eszébe jutott.

Most majd a jelentkezők közül kiválogatja a majdnem saját cégeit, ők megkapják a szükséges v. felesleges segítséget.
kereső
Átalakított járványügy

2017 tavaszán jelentős változásokon esett át a magyar járványügy: az Országos Epidemiológiai Központot felszámolták, és beolvadt az Állami Egészségügyi Ellátó Központba. Ekkoriban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatot is átalakították, 2018-ban vette át több egykori feladatát a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A folyamat többek közt azzal járt, hogy szakmai műhelyek szűntek meg, a járványügy pedig teljes egészében hatósággá alakult. Ez sok szakember távozását, illetve a politikai kontroll növekedését eredményezte – ez állhat annak hátterében, hogy a hivatalos szervek alig kommunikálnak a sajtóval. Az átalakításban rejlő problémákra sok szakértő felhívta akkor a figyelmet, Falus Ferenc egykori országos tisztifőorvos például már 2017 márciusában kifejtette aggodalmát.
Aki Én
@CsipkeRózsa: A turizmusba, idegenforgalomba öntött támogatás közpénzmilliárdok 98 %-át eddig is a csókosok kapták.
Érdekes, hogy ez a legnagyobb aggodalma.
Aki Én
@SystemError: ...arról nem beszélve, hogy az influenzába nem szoktak naponta százan belehalni. Sőt, a turizmusnak se ,,kampó" miatta.
Akkor mi van???
Aki Én
@Shikari: Sokszor mondtuk már neked, te elmebeteg kretén, hogy ha te vagy A MAGYAR, akkor tényleg nem vagyunk azok. De szerencsére ez nem így van, egyszerűen csak elképesztően buta és aljas vagy. Kár ezt túlragozni.
Nessy
@Aki Én: Valamivel kompenzálni kell az ÁNTSZ megszüntetésével kapcsolatos problémákat, az egészségügy helyzetét, ami a napi problémákkal sem mindig tud megbirkózni. Csak a vírusnak nem igazán lehet több hónapos időpontot adni. "Eligazítást" politikusok tartanak! Tényleg ebben az "operatív törzsben" van járványügyi szakember? Ha igen, miért nem ő beszél, tájékoztat? Én elhiszem, hogy O.V. mindenhez ért, a járványokhoz is, de számomra Szlávik doktor a László kórházból autentikusabb lenne!
Apropó, szegény Kunhalmi Ágnest mindennek elhordta a vadhajtások c. lap, mert világjárványt említett a parlamentbe a minap! Most fel kell rá készülni, vagy nem? Kinek van igaza?
Aki Én
@Shikari: Fogalmazzunk úgy: nem olyan magyar vagyok, mint te. Erre büszke is vagyok.
Clavigo
@Shikari: Te egy barom vagy...egy kérődző,szomorú marha..
Aki Én
@Shikari: Magyarabb, keresztényebb, demokratább és emberebb tenálad. Ez mondjuk nem egy művészet hozzád képest.
bencemacska
@Nessy: ma 15:18
És egyáltalán mit keres ott az idióta "én képzett jogász vagyok"??? Ott védi a seggét a rúgásoktól??? Csak addig, míg egy tökös férfi nem akad, aki - főleg kedves hozzátartozójának elvesztése után - kivasalja.
Még itt is ő akar szakember lenni? Szerintem aláírása nem fog szerepelni egyetlen hivatalos iraton sem, de a többiek csak azt csinálhatják mégis, amit ő kiböffent magából.
Bocsánat, de már kiléptem a "komfort zónámból"!
kokopelli
"Az EU-val szembeni gyorsasági előnyt"... akarja megtartani...! A hét,vagy a hónap,de lehet hogy az
évtized legnagyobb vicce! (:-))
Clavigo
@Shikari: Ennek azért fussál neki még egyszer,gyagyás.
teuton
Nocsak, nocsak... A fidesz szocsöve, a vadbarmok, durrfing ledvenc csemegezöoldala 2 napja (!) lehülyezte Kunhalmit, mert szoszerint "vilagjarvanyt" mondott, amire fel kell keszülni, nem valamifele agyament konzultaciora az allitolagos börtönbiznisz miatt.
Na most jön akkor O1G es ö is vilagjarvanyrol beszel, amire komolyan fel kell keszülni, mert gazdasagi visszaeses lesz. Akkor most ki a hülye, vadbarmok???
libellle
Oje ez a tökelütött dagadt lény két hetet késett a megállapitásával. Szegény de hát mindig kesve mondja el, hogy Amerika már fel van fedezve
teuton
@kokopelli: Gyorsasagrol beszelt, csak az iranyt nem mondta! A lejtön lefele ugyanis jol lehet gyorsitani, akkor is, amikor mas fekez...
moareka
...Amikor a főkipcsak a konfortzónájából kilépve "kampóval" keccsöl...Lehet ijesztgetni a haverokat, ők meg is ijednek, hogy vége a "konfortzónának"...ezáltal kézzel foghatóan nem elég a seggnyalás, keccsölni kell ezerrel...:-))))))
human
Orbán Ráhel és Mészáros Lőrinc turisztikai vállalkozásait MEG KELL MENTENI!
SystemError
@Shikari: Érvek? Szerinted ez egy korrekt és megnyugtató kijelentés volt ismerve a vírus korosztályos eloszlását Magyarország miniszterelnökétől, akinek amúgy napi 12 órában a seggén mész be és a szája vagy? Szerintem valami belemehetett a szemedbe, amikor bemásztál háturul:))))
kokopelli
@teuton: (18:43 tegnap) Akkor a "főnök" a mi gyerekkorunk szintjén áll most? A szánkóinkat már akkor a domb tetejéről
indítottuk holott Newton-bácsit nem is ismertük! (;-))...már várok arra,hogy az ellenzék kiadja a "Az Orbán összes..."cí-
mű mókás könyvet!...elrettentő példá(ny) céljából!
verőce21
A megelőzés a legfontosabb teendő! Kesztyűket, szájmaszkokat kell beszerezni mindenkinek!
SystemError
@Shikari: Ki fog esni a szádból Viktor apró begyógyszerezett nudlija, ha ennyit feszengsz közben . Biztos megérted, senki se szereti a fogazást!
verőce21
Ha megkapta valaki a fertőzést, csak az éli túl, aki lélegeztető géphez jut. Mindegy, hogy idős, vagy fiatal. Csak fiatalabbakat hamarább juttatnak hozzá...
Fulladás végez a betegekkel, nem kap a tüdejéből elegendő oxigént a véráram...ebből az is következhet, mesterségesen előidézett fertőzés...harci gázoknak van ilyen hatása...
KisGenyo2
"világjárványra kell készülni", de betárazni tartós élelmiszerből meg hülyeség!?
Most akkor mi van?
namihami
""Meg kell oldani, hogy a gazdasági visszaesés ne a 2008-2009-eshez hasonló mértékű legyen, hanem legfeljebb akkora, hogy az EU-val szembeni gyorsasági előnyét Magyarország meg tudja őrizni""
Akkor most volt válság vagy nem volt válság, amikor a szocik voltak hatalmon? Hiszen eddig mindig azt mondta, hogy rosszul és felelőtlenül gazdálkodtak. Most pedig hirtelen mégis válság volt?
Szép volt Viktor---Graz csókoltat. Ez van, amikor az ember fia már a tegnapi dolgokra se emlékezik, nemhogy a régebb elmondott beszédeire. Alzheimber bácsi beköltözött a szomszédba? A nagyobb gond csak az, hogy az zemberek többsége még nem szenilis. Tanácsonám, hogy írd fel mit akarsz mondani és egy ilyen elegáns, könyökléssel kombinált tehénkedés előtt memorizáld.
csak úgy....
@verőce21: akkor dörzsölheti a markát a nyugdijintézet...
Jozefina
Késziti elő a terepet a mészáros cégek és rühelke támogatására a turizmusban!!!??? Mellesleg össze-vissza beszél!!!??
fahrenheit451
Anyád lépjen ki a komfortzónából, te rosszindulatú, rosszakaratú, nárcisztikus gazember!

Fogadást kötött a szél a Nappal, hogy ő gyorsabban leveszi az ember kabátját, mint a Nap.
A Nap, állta a fogadást.
A szél elkezdett fújni, de nem tudta lefújni az emberről a kabátot. Mérgében elkezdett egyre erősebben és erősebben fújni. De minél erősebben fújt, az ember annál erősebben szorította a kabátját.
Sokáig próbálkozott, de végül abbahagyta és eltűnt.
Ezután kibujt a Nap a felhők mögül, elmosolyodott, és az ember egyből levette a kabátját.

Orbán, a szél.
A nap, a szabadság.
Az ember, mindazok, akik nem hagyják, hogy az Orbán-félék megmérgezzék az (ép)elméjüket, a(z ép) lelküket, és feladják az elveiket (nem valamiféle elferdült, torzat), a hitüket (nem valamiféle istentelent - Istent, embert, családot, környezetet csak szájával, vagy még úgysem tisztelőt)
verőce21
@csak úgy...: Dörzsölik itt a markukat a bankok is, mert nem lesz termelés, nem lesznek fizetések, nem lesz nyugdíj, nem lesz egy idő után miből törleszteni a hiteleket...!
Pedig azok kamatoznak, ahogy az idő telik...az idő és a járványok a bankoknak dolgoznak!
csak úgy....
@verőce21: elöször csak azért fohászkodj,hogy jusson neked is lélegeztetö gép!
most miért nem ugrasz ki a vírus elöl tallinba?
valami 3 évet emlegetett a kormány a rémhírterjesztöknek...
kokopelli
@teuton: ...az által,hogy az EU sebességét említette mérvadónak,az által tette magát nevetségessé!
Lehet,hogy a két különböző szintet nem ismeri,vagy ismeri,és azért hazudik? Az NB1- ben és a BLASZ1-ben
is van első helyezett! (;-))
Nessy
@csak úgy...: Ha jut , lélegeztetőgép, működjön is! mert leltárba elég sok van, csak épp működőképes van kevés! Talán ha normális közbeszerzésen, normális áron vásároltak volna, akkor most több lenne!
Persze, akik lenyúlták a pluszpénzt, azok már a VIP beteg kategóriába tartoznak! Nekik lesz koruktól függetlenűl!
csak úgy....
@Nessy: ha föl is épült az a VIP paciens de nem maradt paraszt,nincs molnár és pék,fogalmam sincs de szerintem éhendöglenek..
Sámannus
Most akkor má kevesebbet fogtok lopni, és jut a pénzből az egészségügyre is?
Azt má látom, hogy az iráni kontaktokat jól begyűjtitek, De a közmédiában már nem vizsgáljátok a kontaktokat ilyen alaposan, pedig azok sokkal jobban fertőznek mint a koronavírus.
36
Értem én, hogy a sok külföldi hallgató miatt, most távoktatás lép életbe a felsőoktatásban, de akkor most azon diákok(és mindenki más) miért látogathatnak más közösségi rendezvényeket? Színház, opera, mozi, szórakozó helyek, könyvtár, templom, bevásárló központok...stb?! Vagy azok nem 100 fő fölötti közösségi terek?...Most már nagyon összekeveredtem...

Mondjuk értem, hogy lassan kell csöpögtetni a dolgokat és életmentés és óvás, fokozatos para. növelés, meg minél kevesebb gazdasági kár, de...nem tudom...
Nessy
@Sámannus: Az irániak itt tanuló diákok! Semmi közük a migrációhoz. De lehet belőle balhét csinálni, és nem létező okokra hivatkozni. A hívek meg úgyis azt hiszik el, amit O.V. és a szócséplők mondanak! Az, hogy a gyűlöletkeltés jobban fertőz, mint koronavírus, abban tökéletesen igazad van!
csak úgy....
@36: és ha a rogán tóni,több ezer ki-be mászkáló kötvényesét nézed,akik akkor jönnek és mennek,mikor ök akarnak,- oszt mi marad utánnuk,ki tudja!?
verőce21
@csak húgy...: nemrég jöttem onnan haza. De neked is viszont kívánom, hogy jusson majd lélegeztetőgép!

Vagy ugrálj el a vírus elől! Ha az cikkbe támad, te legyél cakkban! :)
Béla333
"...mindenkinek ki kell lépnie a komfortzónájából..."

Viktor felhúzza hétmérföldes gumicsizmáját (amit megcsodálhattunk a Duna vizének megállítása során végzett heroikus munkájánál), kilép a komfort zónájából, megáll a László kórház bejáratánál és feltartóztatja a vírust! Eddig és ne tovább!
human
Mindenkinek le kell mondania valamiről a következő hónapokban. No azért Orbán Ráhel és Mészáros Lőrinc turisztikai cégei nem lehetnek veszteségesek.
Nessy
Orbán éppen kilép / kirepül a "nem kormánygépen" a "komfort zónájából"!! Ez a klasszikus "fogjuk meg, és vigyétek" viselkedés.
kokopelli
Ő és a Lölö-pajti komfortzónáját a lakosság zsebéből építette fel,de nem gondolom,hogy azt elhagyná, illetve
kilépne abból! Rossz duma,és nem több! Miért is nem marad a népénél? (;-()
ómió
@Eladott Ország :Bolsiék fajkreténje! Nagyobb blődségeket nem találtál a bolsi hazugságlexikonban?
Lepényleső
Vélhetően ez az öntelt királyokra nem vonatkozik?
fahrenheit451
Túl sok a geci a világon...
Ennyi gecit csak egy Isten ölhet meg - mint a vízözönkor, most is egy egész világ vár pusztulásra, de most tűz által..
Én értem ezt, csak türelmetlenen vagyok.
Tűnjenek már el, pusztuljanak már el a gecik, a rosszakaratú emberek mind - tűz által!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.