Nekem a s***em ki volt nyalva, minden évadban két főszerepet játszhattam – mondta korábban Stohl.

A Blikk Információi szerint a társulatban is meglepetést okozott, amikor meglátták Stohl András nevét a Vígszínházból korábban távozó munkatársak között, akik közleményben állítják: Eszenyi Enikő visszaél a hatalmával, és távozásuk a tapasztalt verbális erőszaknak és agresszív vezetői kommunikációnak is köszönhető.

A nyilatkozatot aláíró jónevű színművészek között Stohl neve azért is feltűnő, mert amikor nyolc évvel ezelőtt elhagyta a börtönt, éppen Eszenyi Enikő adott neki esélyt, leszerződtetve a teátrumához. A sztár D. Tóth Krisztának adott 2015-ös interjújában a színházigazgató döntését „tökösnek” nevezte.

Bátor lépés volt a részéről engem leszerződtetni, már a személyem miatt

– mondta akkor Stohl, aki két évre rá Rónai Egonnak az ATV Egyenes beszédében még dicsérte a Vígszínházban eltöltött éveket.

Nekem ott a s***em ki volt nyalva, minden évadban két főszerepet játszhattam

– bizonygatta Stohl András, aki három éve hagyta el a teátrumot rádiós szerepvállalása miatt.

Most azonban többek között Bata Éva, Harkányi Endre, Hevér Gábor, Járó Zsuzsa, Kerekes József, Kovács Patrícia, Lengyel Tamás, Mészáros Máté, Molnár Áron társaságában a TV2 sztárja is utal rá, felmondásában Eszenyi Enikő viselkedése is közrejátszhatott.

„Alulírottak személyes tapasztalataink alapján kijelentjük, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és az agresszív vezetői kommunikáció hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal” – szól a nyilatkozat, kiemelve, az intézményben korábban nem volt lehetőségük szóvá tenni meglátásaikat.

A Vígszínház igazgatójának azonban továbbra is Eszenyi Enikőt javasolja a szakmai bizottság. A döntést a fővárosi közgyűlés hozza majd meg a hónap végén, a szakmai bizottság csak javaslatot tett.

Címlapkép: Facebook/Millásreggeli

(blikk.hu)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Shikari: Ne aggódj,,A művészet nem fog a te irányodba ( degeneráció ) elcsúszni...Nyugodtan tovább dagonyázhatsz a reggeli pelusodban,,gyagyás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Shikari: Ne aggódj,,A művészet nem fog a te irányodba ( degeneráció ) elcsúszni...Nyugodtan tovább dagonyázhatsz a reggeli pelusodban,,gyagyás.
Nessy
@Shikari: Minden tiszteletem Vidnyánszkié, de ahogy veszteségessé tette a Nemzetit az "művészet"! Azt hittem pl., hogy Ibsen darabot nem lehet elrontani. Nos neki sikerült! A főszereplő olyan gyenge volt , mint a harmat!
nemkati
Nem értem, mi a meglepő ezen? Az egy dolog, hogy 8 éve Stohl hálával tekintett Eszenyire, hogy a börtön után szerződtette a Vígszínházba, és még a se@@e is ki volt nyalva. Nyilván azóta történt ez meg az, ami miatt aláírta, még ha közben ott is hagyta a színházat.

Nem ez a meglepő a történetben, hanem az, hogy a bizottság Eszenyit támogatja némi többséggel (6:4) Rudolf Péterrel szemben, míg a társulat hatalmas többséggel Rudolf Pétert támogatja (113:5) Eszenyivel szemben. Egyértelmű, hogy probléma van Eszenyivel. Meg lehet persze őt választani újra igazgatónak, de abban nem lesz köszönet.
nemkati
@Shikari: A kultúra nem is lett veszteséges, legfeljebb a NERimádóknak a kultúrája akik a Nemzetibe járnak. A színház lett veszteséges. Próbáld meg felfogni amit olvasol.
Nessy
@Shikari: Lehet, hogy fiatal vagy, és nem láttad anno az Operettben az Őrült nők ketrecét, Haumann Péterrel a főszerepben. Most az Átriumban Stohl játszotta ezt a szerepet remekül! Shakespeare királydrámái mellett néha Moliere fanyar humorára is szükség van ám!
almalibre
Sokba kerül Eszenyinek, hogy nem ment el a liberális szinházi tüntetésre…
nemkati
@Shikari: Nekem nem kell felfognom, mert ez nyilvánvaló. De a Nemzeti nem azért veszteséges, mert a kultúra nem lehet veszteséges (de pénzügyileg bizony lehet), hanem mert Vidnyányszky produkcióira alig kíváncsi valaki, a legtöbb néző pedig nem fizetős, pontosabban a közpézből fizetik, a mi pénzünkből, hogy legyen ott egyáltalán valaki. A Víg egyelőre sikeres, de talán nem kéne olyan áldozatok árán hagyni sikerkedni, hogy tönkreteszi a társulatot.
KisGenyo2
A Stólbuciról régen kiderült már, hogy a haribó gyártotta a gerincét. Alja ember, még ha színész tehetséggel meg is áldotta a sors.
surdilloFUJT
@Shikari: ...DE nem is kaszárnya,ahol jutasi őrmester módra kell a kollégákkal,beosztottakkal szemben viselkedni,napihülye fitymaszcsicska!!!
RonaGyuri
Bucit sem a tisztessége és becsülete meg a korrektsége okén szereti, az aki szereti! =))
csak úgy....
@Shikari: "Eszenyi Enikő nem volt még igazgató, színésznő volt, én pedig a partnere, amikor a Lulu című darab próbáján lekvárt kent a hóna alá, és azt mondta, hogy az lesz a jó színpadi megoldás, ha én azt kinyalom onnan. Azt mondtam, kizárt: nincs az a művészet, amiért erre hajlandó lennék. Ebből elképesztő botrány lett. Akkora, hogy sírva rohantam ki az utcára, utánam a társulat és Enikő, aki a melltartójára kapott fel egy bundát" – idézte fel Telekes Péter

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.