Ismét komolyan megrohamozták a vásárlók a boltokat, szupermarketeket.

Koronavírus: üres polcok, rohamra induló vásárlók Budapesten

Már nem csak a karanténba zárt nyugat-európai városokban, hanem Budapesten is elkezdték felvásárolni a tartós élelmiszereket, a maszkokat és a fertőtlenítőszereket a koronavírus miatt. A helyzet ott tart, hogy míg az élelmiszereket könnyen tudják pótolni, addig a fertőtlenítőszerek, főleg a kézfertőtlenítők és a szájmaszkok terén országos szintű hiány keletkezett. Utóbbiból nemcsak olcsóbb fajtákat, de a drágább, szűrűvel rendelkező típusokat sem lehet kapni.

„Tegnap délután óta egyes üzleteinkben a két héttel ezelőtti forgalmi szintekhez megközelítő értékeket tapasztalunk, ami azt jelenti, hogy alapvető élelmiszerekből és konzervekből majdnem elérte az értékesítési mennyiség az ilyenkor megszokottnak a dupláját”

– nyilatkozta egy szakember a Tények műsorában.

A vásárlók véleménye megoszlik, ugyanis vannak, akik tényleg szeretnének jól felkészülni, ezért tartanak nagy bevásárlást, de akadnak olyan vevők is, akik nem félnek, ezért csak a szokásos vásárlást ejtik meg.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség elnöke azt mondta, a boltok, a vállalkozások azon dolgoznak, hogy ha valamiből hiány van, azt minél hamarabb pótolják.

A Tények teljes riportját itt nézhetik meg:

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Aki Én: Pedig valahol igaza van...ezek a rendelkezések szart sem érnek egy járvány esetén!!!
A következtetéseket vond le te...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.