Koronavírusos beteg volt a kótaji háziorvosi rendelőben. A páciens a rendelőből egyből a Fertőző Osztályra került, annak ellenére is, hogy nem esett bele a hatályos eset definícióba. Ő az a 41 éves magyar férfi, aki Hollandiában és Angliában járt a közelmúltban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kótajon március 11-én ellátott egyik betegnél koronavírus fertőzés igazolódott – közölte a település háziorvosa, Dr. Kiss Csaba a Facebook-oldalán.

Mint írja,

A pánik és félreértések elkerülése végett szeretnék egy pár dolgot tisztázni. Igen, volt koronavírus fertőzött a Kótaji II. sz. háziorvosi rendelőben. A páciens a rendelőből egyből a Fertőző Osztályra került, annak ellenére is, hogy nem esett bele a hatályos eset definícióba.

A háziorvos hozzátette: "akinek nincs tünete (magas lázzal járó erős köhögés), annak nem kell karanténba vonulnia, vagy bármiféle orvosi vizsgálaton jelentkeznie."

Közölte az is:

Aki kontaktnak számít, azzal úgyis felveszik a kapcsolatot az illetékes szervezetek. Jelenleg még a szoros kapcsolatban lévők sem mutatnak tüneteket, a pácienst ellátó személyzet is jól van, így csak a beteggel szoros kontaktusba kerülőknél indokolt a karatén. Mindenki figyeljen oda a higiénés szabályok fokozott betartására és az immunrendszerének az erősítésére. A következő két hétben a rendelés során továbbra is igyekszünk minden felmerülő problémát megoldani, ehhez kérjük mindenki türelmét és konstruktív együttműködését.

Az Index hozzáteszi:

A rendelőben kiragasztott közlemény szerint a páciens nem kótaji lakos és nem is Kótajban dolgozik, így a fertőzés átadására kicsi az esély a településen.

Dr. Kiss Csaba az Indexnek elmondta, a kótaji rendelőben azonosított páciens benne van az operatív törzs által eddig bejelentett 19 esetben, ő a 41 éves magyar férfi, aki Hollandiában és Angliában járt a közelmúltban.

A férfi a Szent László kórházban van karanténban, a kontakjai vizsgálatai megkezdődtek. 

Forrás: Index

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"...a páciens nem kótaji lakos és nem is Kótajban dolgozik, így a fertőzés átadására kicsi az esély a településen." Ez komoly? Még egy ilyen figyelmes vírust. Kótajiaknak kótaji vírus dukál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.