A környező országokban is ez van már.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ennyire szeretnétek a fizetés nélküli szabadságot ?
Manhattan
@justhpeter: "akit közegészségügyi okból, hatóságilag elkülönítenek, vagyis karantén alá helyeznek, az jogilag keresőképtelennek minősül. Aki így válik keresőképtelenné, annak nem betegszabadság jár, hanem már az első naptól táppénzt kap. Ráadásul a hatályos egészségügyi törvény 70. paragrafusa szerint a társadalombiztosítási jogviszony alapján meg nem térülő, kiesett munkajövedelmet, az esetleges egyéb költségekkel együtt, az állam megtéríti.
Ezt az értelmezést támasztja alá az Országgyűlés Hivatala által 2019. február 11-én kiadott állásfoglalás is. Ez világossá teszi, a táppénz elbírálása szempontjából keresőképtelen az a személy, „akit közegészségügyi okból foglalkoztatásától eltiltanak, elkülönítenek, vagy járványügyi zárlat miatt nem tud a munkahelyén megjelenni, és más munkahelyen vagy munkakörben átmenetileg sem foglalkoztatható”. Összefoglalóan elmondhatjuk tehát: járványügyi elkülönítés, illetve karantén esetén, bár a munkaadót nem terheli fizetési kötelezettség, az elkülönített személy az első naptól táppénzre jogosult, már amennyiben társadalombiztosítással rendelkezik. A táppénzt pedig az állam a munkajövedelem összegéig kiegészíti, megtérítve a járványügyi elkülönítés egyéb költségeit is."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.