Hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

Orbán: bezárnak az iskolák, járványellenes akciócsoportok alakulnak, Izrael is tiltólistára kerül

A kormányfő kifejtette: március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet. Ez új módszertanokat is igényel. A módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé.

Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek az iskolába. Az igazgatóknak viszont be kell menniük. A tanároknak is folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel – ismertette.

Az érettségire is fel tudnak készülni a diákok – mondta Orbán Viktor, hozzátéve: jó eséllyel a szokott rendben meg tudják tartani az érettségi vizsgákat.

Tíz akciócsoport állt fel

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állítottak fel .

Az oktatási akciócsoportot Maruzsa Zoltán vezeti. Egy járványügyi mobil-konténerkórház felépítését is elrendelték, ennek felelőse Tóth Tamás. A létfontosságú vállalatok biztonságáért felelős akciócsoportot Benkő Tibor vezeti. A nemzetközi koordinációért felelős akciócsoport élén Menczer Tamás áll, míg a kommunikációs akciócsoportot Kovács Zoltán vezeti.

A rendkívüli jogrendért felelős akciócsoportot Gulyás Gergely, a pénzügyi akciócsoportot Varga Mihály, míg a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportot Bártfai-Mager Andrea vezeti.

Felállt továbbá Jakab Ferenc vezetésével egy koronavírus-kutatócsoport is, amely gyógyszer- és vakcinafejlesztésért felel. Van továbbá egy határellenőrzési akciócsoport, amelyet Balogh János vezet.

Izraelből sem jöhetnek külföldiek

A koronavírus elleni védekezés érdekében Izraelből sem léphetnek be külföldiek Magyarország területére – jelentette be Orbán.

A miniszterelnök ezt azzal indokolta, hogy az újonnan megbetegedettek között vannak, akik Izraelből érkeztek.

Így Irán, Kína, Dél-Korea és Olaszország után Izraelből sem jöhetnek Magyarországra külföldiek.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ujabb 180 fokos fordulat. O1G-tol megszokhattuk, gumigerincu geci fideSSeseknel ez mindennapos gyakorlat.
Ez esetben azonban orvendetes dontes, hiszen minden normalis ember (kiveve dubbincs es csikari) ezt mondja mar napok ota, es a kornyezo orszagok mar be is vezettek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Kíváncsi vagyok a távoktatásra. Pl nálunk a net olyan tré, hogy a speedtest néha meg sem tudja mérni, mobil hálózat telenor -114, telekom -114. Van hogy sokszor a szobában nem tudok telefonálni, ki kell mennem az udvarra. Ja, hogy hol vagyok? Budapest déli részén. De a mobilkórházra tényleg kíváncsi vagyok. Vajon gyorsabban felépül, mint Kínában?
solidedge
Az esti Orbán heves szócsatát vívott a reggeli Orbánnal.
nezelodo
A sors fintora, hogy még a múlt nyáron a fideszes pártkatona iskolaigazgatók azt sem tudták hogyan akadályozzák meg a magántanulói lehetőséget az arra igényt tartó szülőknél akkor, amikor még a tiltó törvény hatályba sem lépett. Most meg áldás annak aki ki tudta kényszeríteni az iskola fidesznyikjeiből, hogy egyáltalán nyilvántartásba vegyék a gyerek státuszát, és azok tromfból elkezdték törvénytelenül gyűjteni a lakcímeket, hogy ki lakik valóban a határon túl. Mocskos egy banda...
Yoda69
Ujabb 180 fokos fordulat. O1G-tol megszokhattuk, gumigerincu geci fideSSeseknel ez mindennapos gyakorlat.
Ez esetben azonban orvendetes dontes, hiszen minden normalis ember (kiveve dubbincs es csikari) ezt mondja mar napok ota, es a kornyezo orszagok mar be is vezettek.
RonaGyuri
Csak egy kérdés

Persze azon túl, hogy: nem tudtad megállni?

Az élet már csak olyan, hogy a legkeményebb dolgokat is még rosszabbá lehet tenni. Bár kétség kívül a mostani helyzet sem egyszerű, de erre is igaz: ha nem tudsz okosat mondani, akkor jobb ha csendbe maradsz. Nos Orbán ezt az alapigazságot sem tarja magára/magukra előírásnak. Ismét riszálta magát, játszta a probléma megoldót! =))
Ez szinte várható evidencia volt, azonban a tegnap esti szózata ennél alapvetőbb kérdést is felvet: Tudja-e, hogy mi az a távoktatás és mi fán terem a „digitális munkarend”?
Meg kell jegyezem, hogy
a névsor kapcsán a kérdést többes számban is fellehet tenni,
továbbá ez a „digitális munkarend” kifejezés egyéb gyanúkat is felvet!! =))
Gauntlet
Hogy? A tanár videós körkapcsolást csinál? Szerintem nincs meg hozzá a setupja! És az elmúlt években örült ha fejeskáposztára meg retekre futotta!
RonaGyuri
A nap kérdése: mi volt előbb

aki ezen, akár konkrétan DD-n meglepődik az nincs magánál


(4cdn.hu/kraken/image/upload/s--hqS5GX3O--/w_994/7QcyCjPqd22CCG6ls.png)

„Deák Dániel, a Schmidt Mária-féle XXI. Század Intézet munkatára” mekk-szagértette – van olyan, amit ő ne tudna megszakérteni??? =)) -, hogy a „mekkora károkat okozna az ellenzék iskolabezárásról szóló javaslata.”!!!
justhpeter
Várom Maruzsa úr bejelentését az alsó tagozatos gyermekek digitális oktatásáról.
Eladott Ország
A német kormánynak elsődleges, hogy MINDEN gazdasági szereplő segítséget és esélyt kapjon a túléléshez. A magánvállalkozó is, a kétfős vállalkozás is. Mert a német kormány tisztában van azzal, hogy minden ágazat minden munkáltatójára szükség van ahhoz, hogy a gazdaság, a munkavállalók és ezzel az ország átvészelje a várható krízist.
Ehhez képest a magyar kormány (tehát Orbán Viktor) akciótervet dolgoz MAJD ki, EGY-EGY ágazat számára. A többiek éppen úgy le vannak szarva, ahogy eddig is. Sok ész nem kell hozzá, hogy mely ágazatokat érinti első körben a válság (ami ráadásul még nem a teljes gazdasági válság, hanem a koronavírussal összefüggő hirtelen fellépő probléma a gazdaságban), könnyű beazonosítani. Az idegenforgalom, a turizmus került padlóra. Kik ennek az ágazatnak a legfőbb szereplői? Hová fog menni a közpénz, hogy kihúzza a szarból az ágazat nagyhalait? Mindenki válaszoljon magában a kérdésekre. Aztán ugyanez a mindenki töprengjen el azon, hogy amennyiben a kisvállalkozások és egyéni vállalkozók most nem jutnak segítséghez, sőt, valószínűleg pénz sem marad a számukra, akkor kik lesznek végül a nyertesei a dolognak? Persze a mi bőrünkre, szokás szerint. Én speciel roppantul örülök annak, hogy van idő, ember és energia a komplett online-megfigyelésre. Olyan akciócsoportról még nem hallottam, hogy lecsaptak volna a pártmédiára, amiért napokon át híresztelték azt a hazugságot, hogy az olaszországi járványt egy migráns (pakisztáni ételfutár) okozta. Biztosan majd ezután csapnak le. A fidesz és külön Orbán Viktor annyi bőrt húz le a koronavírusról, amennyit csak lehet. Taktikáznak és kurvára nem a mi, hanem a saját érdekükben. Egyszerűen ilyenek, ilyenek voltak és ilyenek maradnak. Csak észre kellene már venni.
Gyütt Mönt
@simmering73: biztos vagyok benne, hogy Kínában fejek hullottak, ez viszont egy következmények nélküli ország, tehát nem összevethető.
Gyütt Mönt
@RonaGyuri: nyugi, ő a "munka" szót is csak a szótárból ismeri.
Eladott Ország
Ez a Lomniczi szervilis seggnyaló és sófosó, pont elkottyantotta, hogy mit tervez ártunk és ormányunk. Egyébként a teljes történelem igazolja, hogy a válsághelyzetet mindig arra használják, hogy a meglévő szabadságjogokat korlátozzák. A tanárok digitális eszközökkel folytatják a tanítást, sajnos az infrastruktúra még nincs kiépítve, mert jövőre tervezték, de így is jó lesz, mert nem áll le az oktatás. Jólvanakkor. "Kommunikációs akciócsoport". Ezek a verbális erőszakért lesznek felelősek? Handabanda Tóni elmondta hogy, amit reggel kipréselt magából és elámította a mikrofonállványt, az most már semmis, most az iskolákat bezárjuk, és nem merte a szájával kijelenteni a fizetés nélküli szabadságot a tanároknak, viszont minden igazgatónak be kell menni az iskolába, és a digitális oktatás, az lesz, amit tán őfelsége talált ki,kicsit döcög, de hát mindent nem lehet eccere' elvtársak.Csak a bevezetendő NAT-ról nem ejtett szót, meg konzultációról sem, pedig az most sokat dobna a hangulatunkon. Mindeközben a német közszolgálatit nézve a riporter kemény kérdéseket tesz fel a pénzügyminiszternek, a gazdasági miniszternek, akik higgadtan, okosan nem megsértődve válaszolnak. És újabb 1 milliárd Eurót kap az egészségügyi minisztérium, de elmondják, hogy a gazdaságuk erős, és mindent megtesznek,hogy a vállalkozások ne kerüljenek csődbe, a bankok felkészültek, hogy a likviditást biztosítsák. Már egy hete megemelték az egészségügyben, szociális szférában dogozók fizetését a következő fél évre. Nincsenek a bizottságoknak bizottsága, a katonák, rendőrök nem bizottságosoznak, hanem teszik a dolgukat.
Yoda69
A tavoktatas alapeszkoze a szamitogep internetes kapcsolattal es megfelelo szoftverrel, valamint a teve egy erre dezignalt csatornaval, ahol megadott idoben kozvetitik az aktualis orat a diakoknak. Kivancsi lennek hogy ezekbol a szukseges alapeszkozokbol milyen aranyban allnak rendelkezesre a magyar csaladoknal orszagos szinten. Mert ugye fontos volt stadionokat es templomokat epiteni hataron innen is es tul is, mikozben a magyar oktatas szinvonala az Uganda-i ala sullyedt.
O1G ezen kellene elmeditalni egy kicsit!
Yoda69
@Eladott Ország: A jarvany megfekezese celjabol a fideSSesek megszavaztak maguknak 70%-os fizetesemelest.
Jozefina
Eladott Ország
@Yoda69: A járvány után a közpénzek meg az orbáni család (Récsöl) turizmusába vándorolnak, a kisvállalkozások és egyéni vállalkozók meg továbbra is vegetálnak, vagy padlóra kerülnek.
kulabombaafityiszre
Dicső vezérünk,Európa megmentője,az EU legnagyob kaliberü politikusa,a bölcs előrelátó,a megfontolt
döntéseket hozó vezetö,egy napon belül hülyére(nem volt nehéz)vette a megmondó talpnyalóit+segget
csinált a szájából.A jövőben az utódok csak seggszáju viktorként fogják emlegetni..
nezelodo
@Pegero: Sajnos az a kormány, aki a saját maga fennen hirdetett demokratikus törvényeit sem tartja be, (saller és a koki szerepel a politikai eszköztárában), és politikai alapon szelektál, hogy bünteti avagy nem a bűncselekményeket, igazán nem nevezhető grál lovag gyülekezetnek. Egyébként olvasd vissza a saját és elvbarátaid által írt hozzászólásokat és azután ítélkezz.
Béla333
Miniszterelnökként úgy nézett ki Orbán a felgyűrt ingújjával, mint aki most jött be éppen a földekről. Lehet, hogy még a Dunát is megállító gumicsizma is rajta volt...
staro2
Akciócsoportok eddig nem sok mindent oldottak meg.
Nevetséges, hogy a járvánnyal kapcsolatos sajtótájékoztatót két rendőr tartotta. Az egyik szakállas mutogatott, a másik kopasz pedig piszkosul felkészületlen volt. Nem volt egy orvos sem aki a nevét és képét adta volna? A koronavírus járvány a világon csak nálunk rendőri kérdés.
Este meg kiült ingujjban maga a vezér ( egy filmben látták, hogy a feltűrt ingujj határozottságot sugall) és mondott is valamit meg nem is.
Kint vagyunk a vízből.
Gauntlet
@Eladott Ország: vagy államosítják az egész szektort, mert ugye a fidesz holdudvar folyton ÉHES !
Málna
A legjobbkor jött ez a döntés. Már komolyan megfordult a fejemben, hogy hétfőtől nem engedem iskolába a gyerekemet.
Dr plágium
Arról nem nyilatkozott hogy a tanárok megkapják-e a fizetésüket.
Dr plágium
@Dr plágium:Ja igen meg kapják...a digitális eszközökkel történő oktatás vajon minden tanulónál össze jön?
nezelodo
@Málna: Van a környékünkön olyan oktatási intézmény, ahol az iskolaigazgató a kormány tiltása ellenére, vállalva a személyes felelősségre vonást, már elrendelte a tanítási szünetet.
Egyébként azért vannak a szakemberek, hogy az átlag polgártól sokkal több szakismerettel és információval rendelkezve döntsenek az ilyen helyzetben, és ne a szülő döntsön az esetleg hiányos és hamis tájékoztatás alapján. Ezen az alapon sokan csak a sosem látott öregembert átkoznák, a Sorost, mert őt nevezte meg a vezér főbűnösnek. Ez pedig a járvány kezelésére nagyon kevés. Szóval az egyszemélyes kormányunk nem volt eddig a helyzet magaslatán, de azon ritka esetek egyike esett meg, hogy Orbán engedett a nyomásnak.
Qqberci
Akciócsoport már van, de vajon hozzáértés van-e? A járványterjedések ma is érvényes és használatos matematikai modelljét Bernoulli dolgozta ki 1760-ban. Kíváncsi volnék, van-e az akciózók között olyan, aki ismeri ezt a modellt és tudja használni?
ómió
Pedig "efftársilag", széfbeszerzéssel nyilván minden azonnal "megoldódna"!
Dr plágium
Azért lenne még kérdésem: A bölcsődékkel és az óvodákkal mi a helyzet? A piciket nem kell védeni?
Eladott Ország
@Dr plágium: Nem terjed a vírus az uszodákban? Az éttermekben? (- Főleg a tányérok, poharak, evőeszközök közös használatával?) Nem kéne a KÖJÁL-nak fokozottan ellenőrizni a mosogatást, fertőtlenítést az iskolai menzákon éttermekben? Szállodákban? Ügyfélszolgálati várótermekben? Irodákban, ahol szorosan össze vannak zárva? A pénztáros, a postás, a kalauz, az ügyintéző, a bolti eladó? Használjon bankkártyát! A készpénz továbbadhatja a fertőzést? Mi lesz, ha a gyerekeknek otthon kell maradniuk? Melyik szülő fizetése fog kiesni, mert otthon marad? Mi lesz a munkahelyén a hiányában? Mi lesz azzal a vállalkozással? Mi lesz a forinttal? Milyen tevékenységekkel előzhető meg egy esetleges államcsőd? Ha csak az egyik szülő keres, akkor hogy fizetik a kötelező rezsit és lakásbérlést, bankhiteleket?
Ha bedőlnek a bankhitelek, akkor mi lesz a lakásukkal? A bankokkal? Milyen hatással lesz az ingatlanpiacra? Nem robban fel a lakásárbuborék? Mivel védi a kormány a forintot, a befektetéseinket, a bankban levő pénzünket, a szuperállampapírt?
...Hófehérke sorra mind a hét tányérkából evett egy kevés fõzeléket, hozzá mind a hét szelet kenyérkérbõl tört egy csipetnyit, és rá mind a hét pohárkából ivott egy csöpp bort. ... Másnap reggel, ahogy fölébredt, Hófehérke hét csodálkozó kis törpét, karanténba zárva látta, miután a kölcsönkért ( határon túli) tesztvizsgálóval megállapították, hogy vírussal fertőzöttek. Ha még éltek volna az én mesém is tovább tartott volna...
silber13
@ómió: A széf be- és elszerzés a fidesz tulajdonságai közé tartozik a lopással, lejmoással egyetemben. Sajna, de fix meggyőződésem, te egy ócska narancsos provokatőr vagy.
tudode
Minden nagy szép, és jó lenne, ha ennek a mesebeli tervnek nem a betonszarkofágok erdeje lenne a fundamentuma, a ZORBÁN KLÁN hasznára!
.
www.google.com/search?q=orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+gazdagod%C3%A1sa&oq=Orb%C3%A1n+csal%C3%A1d&aqs=chrome.1.69i57j69i59j35i39j0l5.5319j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8.
.
Ijedtében semmi Gyurcsányozás, migráncsozás, Sorosozás, mivel a koronaizét nem lehet lefizetni!
Gyütt Mönt
@durbincs: nemigen érek rá napközben tv-t nézni, mert ha van munkalehetőség, rá kell csapni. Este meg többnyire a NatGeo-t nézem, vagy a Spektrumot.
ómió
@Eladott Ország:Csípi a tetü bolsi csipádat a valóság, bolsevikok fajkreténje? A "különleges anyag" (a szar), amiből "gyúrva" vagy, nem véd ellene?
ómió
@silber13: Akkor azért volt a "széfberuházások etalonja" anno, ugye, Hordágy Ágnes efftársnőtök? Vagy mát őt is a Fideszre kell hazudnotok?
silber13
@ómió: Nem kel rátok hazudni, van elég vaj a fejeteken, nagy valószínűséggel a tieden is! A sok elmebeteg tolvaj fideszes között miért pont te lennél kivétel? Horváth Ágnessel kapcsolatban viszont igazad van, az egy nagy tévedés volt. Mint ahogy nagy tévedés volt a börtöntöltelék Selmeczi Gabikátokat pénzközelbe engedni Vagy nem emlékszel a MANYUP ellopására?
nezelodo
@Eladott Ország: 12:41. Bizony van egy nevezetes család, aki betöltötte a száz kommunista életévét, és a jelenleg regnáló" antikommunista" házmestere.
CsipkeRózsa
Az elmúlt napokban volt egy olyan hír, hogy a fidesz is fontosnak tartja az iskolák bezárását. Amikor Orbán megváltoztatja "akaratát", akkor előtte mindig olvashatunk, hallhatunk olyan, Orbánnak kedvező mondatokat, hogy fidesz a frakció v. a párt szeretné...

Orbán a fideszre mindig hallgat, de lehet, hogy csak olyankor, ha kénytelen változtatni egy elhatározásán, és megmondja nekik, hogy mit kell bedobniuk a köztudatba.
ómió
@silber13:Elég "vaj" van a fejünkön? Hát, ha ránk hazudjátok, sok zombitársatokban tudjátok ezt a nyilván kellemes bolsi illúziót kelteni! A tolvajoktól meg a tolvajozás biztos andalító lehet! A "manyup" ellopásra meg hogyne emlékeznék! Törvényileg loptátok ki az állami nyugdíjkasszából efftársi magánkasszákba, hogy az állam még nyugdíjat is csak adósságból legyen képes fizetni! A "legdicsőbb" efftársi tettek egyike volt!
ómió
@Eladott Ország:Hazudd rá, bolsiék fajkreténje! Lenin efftársad téged erre "teremtett"!
Eladott Ország
@ómió:ma, 09:37; Orbán és Kövér Kommunista ügynökök
www.youtube.com/watch?v=Y66oi5s7QWk&t=13s
Orbánról ügynökiratok. A bűnöző cigány és politikai prostituált még KGB-s ügynök is volt!
hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.