Érdemes ebben az időszakban gyakrabban fogyasztani a nem mindennapi gyümölcsöt. Igazi jolly-joker!
Fotó: Pixabay
Mindent visz
A gránátalma nemcsak ízletes, hanem még roppant egészséges is. Fogyasztásával számos betegséget legyőzhetünk, vagy megelőzhetünk, javítja az általános egészségügyi állapotunkat, és még a hangulatunkat is. Jó hír, hogy a diabéteszesek szervezetére is kiváló hatást gyakorol, a rákmegelőző ételek csapatában tartozik, leszámol a bakteriális fertőzésekkel, és sportolóknak is ajánlják, hiszen azok, akik edzés előtt fogyasztják, később sokkal jobb eredményeket produkálhatnak. Mutatjuk még, hogy milyen elképesztő hatásai vannak. Lapozz a galériánkért!
Ezért érdemes naponta enned
Egy csészényi gránátalma fedezi a napi C-vitamin szükségletünk 30 százalékát, a K-vitamin 36 százalékát, valamint 16 százalék B-vitamint és 12 százalék káliumot.
Nem mellékes, hogy a vérnyomásunkat is ráncba szedi, méghozzá 2 hét alatt, ezért érdemes préselt, gyümölcslé formájában fogyasztani.
Megelőzhetők vele a szív- és érrendszeri problémák is, ugyanis csökkenti a koleszterinszintünket, valamint felpörgeti a vérkeringésünket is.
Egyes kutatások szerint remek megelőzés lehet az Alzheimer-kórral szemben, ugyanis óvja a memóriánkat is.
Ha vérszegény vagy, akkor végképp érdemes fogyasztanod, ugyanis ebben is a segítségedre siet. Alacsony hemoglobin-szint esetén érdemes gyümölcslé formájában fogyasztani.
Új hozzászólás