A kormány képtelen felelősségteljesen kezelni a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetet Magyarországon, napról napra ismeri be, hogy eddig rossz döntéseket hozott – közölte az Országgyűlés kulturális bizottságának szocialista alelnöke szombaton az MTI-vel.

Kunhalmi Ágnes az operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatóra reagálva közölte: pénteken Orbán Viktor miniszterelnök változtatta meg nagyon gyorsan véleményét az iskolabezárásokról, szombaton pedig azt ismerte el a kormány, hogy rossz döntés volt az óvodák bezárásának jogát elvonni az önkormányzatoktól.

Az ellenzéki politikus azt mondta, évek óta kérik, hogy ne vonjanak el több pénzt az oktatásból és az egészségügyből, most világosan érződik, ez a két terület összeér és ha valódi problémával áll szemben a kormány, nem tudja megfelelő módon kezelni azokat.

MSZP: a kormány napról napra ismeri be, hogy eddig rossz döntéseket hozott

Hiányolta, hogy nem hangzott el semmi az érettségikről, holott a hétpárti egyeztetésen konszenzus volt abban: a május 4-én induló vizsgákat meg kell tartani.

Az ellenzéki politikus azt is kifogásolta: nem érkezett válasz azon javaslatukra sem, hogy horvát mintára a közszolgálati televízió segítse alsó tagozaton a tananyag eljuttatását a diákokhoz.

Kunhalmi Ágnes szóvá tette azt is, hogy nem volt szó arról, mi lesz azokkal a szülőkkel, akik kiesnek a munkából, mert otthon vigyáznak a gyerekeikre.

Szorgalmazta, hogy a legszegényebb térségek iskoláit lássák el plusz digitális eszközökkel és szervezzék meg a mikrocsoportos tanulást a gyerekeknek. A digitális oktatás költségeire biztosítson megfelelő fedezetet a kormány – javasolta.

Kitért arra, hogy a gyermekétkeztetést eddig csak szünidőben kellett megoldania az önkormányzatoknak, most teljesen rájuk tolták a feladatot. Ennek megoldásához pluszforrások szükségesek – közölte.

Kunhalmi Ágnes beszélt arról is, a digitális tananyag piaci szereplőktől történő elfogadása beismerése annak, hogy rossz döntés volt a tankönyvpiac államosítása.

Azt firtatta,

miért nem áll már ki második napja egészségügyi szakértő az operatív törzs utáni sajtótájékoztatóra?

(MTI)

(Fotó: Bruzák Noémi/MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Hagy írjam le édesanyámék történetét. Ők 45-ben, májusban érettségiztek volna, egy vidéki kisvárosban. Miután a németek - a nyilasok segítségével - az osztály felét, a zsidókat elpusztították, a maradék gyerekek jó része a bejövő oroszok elől menekült el, családostól, még '44 végén. A menekülésből a következő év tavaszán értek haza, alig 2 hét múlva kezdődtek az érettségi vizsgák. És mindenki, aki élve előkerült, leérettségizett!
Tudom, a jelen helyzet más, de most az életünk megint fontosabb, mint egy - adott esetben megismételhető - érettségi!
A kormány igyekszik mindent megtenni, az MSZP ne a szart kavarja, ennek nem most van itt az ideje!
Yoda69
@vacsi: Az MSZP miert kavarna a szart? Az is baj ha valakit szembesitenek a hibaival? A hibe beismerese es kijavitasa ereny.
Latod O1G is jo nagy balfaszsagot allitott azzal hogy az iskolakat nem lehet bezarni, mejd alig 24 oraval kesobb szembekopve sajat magat mondta hogy az iskolakat be kell zarni. Mondjuk ezert kaphat egy piros pontot, bar eleve nem kellett volna okorseget beszelnie.
Csizmás Kond
...na húzzanak a dékába ne itt idétlenkedjenek..
silber13
@ómió: Ők legalább beismerték hogy eltoltak valamit de a Fidesz semmihez sem értő hordától ilyet ne s várjon az ember. Csak hazudoznak, abban mesterek
Aki Én
@Eriksson: Nem politikai körök, hanem az ország valódi kétharmada örülne.
ómió
@silber13: Beismerték, silber efftárs? Akkor nem hazudoztak volna róla "reggel éjjel meg este"! Vagy ezt már a Fideszre kell hazudnotok? Hacsak úgy nem!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.