Számításaik szerint már ezer fertőzött lehet országosan, ami egy hét múlva már 7-8 ezer lehet.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Pálinkás Pál: Nem kijárási tilalom- de, akinek nem muszáj!!! az ne menjen sehová.Erre értettem az önkorlátozást. Szerencsés helyzetben vagy, hogy nem tartozol a veszélyeztettek közé- de attól még TE fertőzhetsz- ,tehát neked IS! önkorlátozás, hogy csökkenjen a fertőzöttség mértéke. Mert lehet, hogy Te vigan, két lábon kihordod a betegséget, de mondjuk egy magas vérnyomásban szenvedőt, vagy éppen egy tumosrost fertőzöl meg, vagy simán csak egy 70+ éves-t, aki egyébként makk egészséges- az ő betegségük/ haláluk végső soron a Te lelkeden szárad.Durva, de ez igy van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Peller Anikó: Ezért védekezik az emberi szervezet a "gyógyító láz"-zal. Mert 37 fok felett megöli a vírusokat. Én ugyanis 37+ írtam!
Csak Te nem tudsz jól olvasni...! :) - A "prímszámtudóstól" tanultál...?
Peller Anikó
@verőce21: Vicces vagy, de nem. A 37+1 fok nem öli meg a vírusokat. A vírusokat a szervezet immunvédekezése öli meg amely kb 1-2 hét alatt kezd kialakulni. Fiatal, egészséges szervezeteknél hamarabb, betegecskedő időseknél később, lassabban, ők ezért fulladnak meg. Ha csak ennyi eszed van jobb ha nem kekeckedsz velem.

Ne terjessz légyszíves ekkora baromságokat. Egyébként abban igazad van, hogy 37+63 fok tényleg megöli a vírusokat.
verőce21
@Peller Anikó: Ostobaságot írsz, össze-vissza kevered a védekezési és lefolyási mechanizmusokat.
A 37+ az jelenti, a napokig tartós 40 fokos lázat is, ez már elegendő a vírus elpusztításához! A szervezet évmilliók alatt ezt kikísérletezte. Nem az immunrendszer öli a vírusokat! az abban segít, hogy ne kapd el a fertőzést.
- más kérdés, amiről írsz, hogy legyen aki kibírja a magas lázat,
- a másik, a vírus megbénítja az oxigénfelvételt, hogy tüdőgyulladás miatt nem kap a vér a tüdőből elegendő oxigénellátást. Így valóban fulladásos halál alakul ki, főleg idősebbeknél. Csak lélegeztető géppel élhető túl.
Peller Anikó
@verőce21: "Nem az immunrendszer öli a vírusokat!"

Ok, akkor te igyad a melegvizet. Valószínűleg fogalmad sincs mi az immunrendszer. Az édszesek (= leromlott immunrendszer) akkor nyilván ugyanúgy gyógyulnak mint az egészséges immunrendszerű fiatalok. Elég ha belázasodnak és pikpakk már meg is gyógyulnak. Ha pedig nem, akkor hülyeségeket beszéltél.

Egyébként ha valaki túlél egy fertőző betegséget akkor (az immunrendszer) képes emlékezni erre és legközelebb hamarabb legyőzi a kórt, igen a fehérvérsejtek rendszerének segítségével. Némi segítség pl:

www.vital.hu/immunrendszer-mukodes
verőce21
@Peller Anikó: Igen, azt tudom, hogy szeretnéd, ha megégetném a számat...! :)
De mégha meleg vizet innék is, egy-kettőre lehűtené a testem, főleg, ha "36 fokos lázban égek én"...!

A szervezet azért emlékezik - már akinek -, mert nem ez az egyetlen zoovírus, ami emberre terjed, már sokan felvettek ellene különbözőeket influenza elleni védőoltással...ezzel csak azt szeretném mondani, hogy az immunrendszer az ellen véd, hogy ne kapja el az ember a zoovírust...akinek pedig gyenge az immunrendszere elkap mást is, nemcsak az édszet...:)

De, hogy ne engedjelek el üres kézzel, ez a bejegyzés pedig e témában a 2020. március 15-én elérhető információk alapján készült. A leírtak ismeretterjesztő jelleggel készültek:
napidoktor.hu/korkep/miert-maradj-otthon-a-koronavirus-miatt/
verőce21
Nemrég hallottam, Hogy Kínában felkutatták a legelső koronavírusos beteget Vuhanban. No, nem ez a hír, ezt itt is írták, hanem valamilyen denevérpecsenyét evett, meg talán még nyersen is...ettől fertőződhetett meg...azért érdekes merre kezdjenek kutakodni ellenszérummal...

Ezek megesznek minden tücsköt, bogarat, ott van kirakva az utcán a nyers koalamaci, vérző cápa, tobzoska és disznó mellé...
Ezekbe belecsíp egy denevér, és fajok közötti, egymással soha nem érintkező vírusok találkoznak egymással és kész az új zoovírus, ami emberre is terjed...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.