Számításaik szerint már ezer fertőzött lehet országosan, ami egy hét múlva már 7-8 ezer lehet.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Pálinkás Pál: Nem kijárási tilalom- de, akinek nem muszáj!!! az ne menjen sehová.Erre értettem az önkorlátozást. Szerencsés helyzetben vagy, hogy nem tartozol a veszélyeztettek közé- de attól még TE fertőzhetsz- ,tehát neked IS! önkorlátozás, hogy csökkenjen a fertőzöttség mértéke. Mert lehet, hogy Te vigan, két lábon kihordod a betegséget, de mondjuk egy magas vérnyomásban szenvedőt, vagy éppen egy tumosrost fertőzöl meg, vagy simán csak egy 70+ éves-t, aki egyébként makk egészséges- az ő betegségük/ haláluk végső soron a Te lelkeden szárad.Durva, de ez igy van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
"Szükségesnek tartjuk a lakhely elhagyásának korlátozását, csak rendkívül indokolt esetben, a munkába járásra, bevásárlásra, egészségügyi szolgáltatások igénybevételére és a feltétlenül szükséges ügyintézésre szűkítve azt."
És ezt hogy fogják kivitelezni??? Minden ember mellett rendőr lesz,hogy valóban boltba megy,vagy az ügyeit intézi???
az osztrákok meglépték...de KÉRIK a lakósságot hogy saját érdekében kerülje a kontaktokat...nálunk egyből utasítani kell,amit igencsak nem lehet betartatni!!!
érdeklődve várnám a megoldást az ötlet kiagyalójától!!!
Béla333
Szigorúak, de logikusak, ésszerűek a kamara javaslatai. Kár, hogy a kormány ellenséget lát mindenkiben, aki nem bólogat az ő hülyeségeire, így az Orvosi Kamarában is!
Pálinkás Pál
Még egy gondolat...utcára nem...és dolgozni hogy fognak az emberek??? Vagy oda sem kell majd menni??? Vagy ajki munkába megy azt nem támadja a vírus,aki sétálni,azt igen??? várnám a válaszokat!!!
kereső
@Pálinkás Pál: Nagyon nagy szükség lenne az emberek részéről az "önkorlátozásra"- mert úgy járunk mint az olaszok. Amikor ott a kormány elrendelte az iskolabezárásokat- ment rögtön a "habzsi-dőzsi", kirándulás, meg összejövetelek. És csak akkor kaptak észbe, amikor is már késő volt.
Pálinkás Pál
@kereső: Igazad van...de ha teljes kijárási tilalmat rendelnek el,az ország kb 1 hét alatt csődbe megy...ha meg dolgozni mehet mindenki,akkor semmi értelme a MOK javaslatának!!! Érted mire gondolok...ahol dolgozni mehetsz nyugodtan,de máshová nem ,az nem karantén...hanem...mindenki úgy folytatja ahogy akarja!!!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Ugyan Pali, szándékosan értetlen vagy. Nem kijárási tilalom, hanem az elengedhetetlen mértékűre csökkentett mászkálás. A szükséges mértékű mászkálás az utcán történik, minél kevesebb tömegközlekedéssel és tömegeléssel. Lesz ez még rosszabb is például amikor téged is megtámad a vírus, mert a barmok nem szeretik a korlátozásokat. Fékezzél.
Málna
@Pálinkás Pál: Ha CSAK dolgozni megy, akinek muszáj, már akkor is sokkal jobban korlátozva van a vírus, mintha mindenki a megszokott életét élné.
Nem kell rendőr, mindenkinek a saját érdeke, hogy vigyázzon magára. Akinek van egy csepp esze - és persze megteheti - az nem megy sehova a következő hetekben.
vacsi
Akinek nem feltétlen kell, ne mászkáljon sehova - főleg, ne járművel! Különben "lesz sírás, és fogaknak csikorgatása!" - ha jól emlékszem a Biblia szövegére.
Természetesen vannak esetek, amikor kivételt kell tenni - de akkor is ésszel tegyük!
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Hát...ha megtámad...mivel nem vagyok aggastyán...majd taknyolok,fújom az orrom esetleg...csak halkan jegyzem meg kb 25 éve nem voltam lázas...influenza oltást sosem kértem,mégis kis takonykórral átment rajtam minden...
talán nem kéne az emberek immunrendszerét nullára degradálni a sok marha ötlettel,lassan azt akarják hogy sterilszobában éljünk... de nem fogok vitatkozni sem veled ,sem mással...
qubit.hu/2020/03/11/del-koreatol-es-tajvantol-van-mit-tanulnia-a-vilagnak-virusugyben
kicsit közelebb voltak a tűzhöz!!!
kereső
@Pálinkás Pál: Nem kijárási tilalom- de, akinek nem muszáj!!! az ne menjen sehová.Erre értettem az önkorlátozást. Szerencsés helyzetben vagy, hogy nem tartozol a veszélyeztettek közé- de attól még TE fertőzhetsz- ,tehát neked IS! önkorlátozás, hogy csökkenjen a fertőzöttség mértéke. Mert lehet, hogy Te vigan, két lábon kihordod a betegséget, de mondjuk egy magas vérnyomásban szenvedőt, vagy éppen egy tumosrost fertőzöl meg, vagy simán csak egy 70+ éves-t, aki egyébként makk egészséges- az ő betegségük/ haláluk végső soron a Te lelkeden szárad.Durva, de ez igy van.
verőce21
Utálom a hőséget, de nem bánnám, ha most hamarább jönnének a 36+ fokok, mert abban nem élnek meg a vírusok. A nyár fog ennek véget vetni...
Pálinkás Pál
@vacsi: És egy nagyobb városban hogy oldod meg hogy ne járművel???
Pálinkás Pál
@kereső: no akkor látom kezded kapisgálni,mit is jelentene a karantén...az hogy ha csak a saját dolgaidet,amik mellesleg lehetnek fontosak, nem intézheted,de dolgozni köteles vagy menni,azt nem karanténnak hívják!!! és ha figyeltetek volna úgy kezdtem az első írésomban hogy Ausztria is bevezette...de Kérte az embereket az önmérsékletre,és nem utasította!!!
Nessy
@verőce21: Csak ha nem tudjuk saját magunkat a magunk és mások védelmében korlátozni, akkor "létszám hiányos" lesz addigra az Ország.
Nessy
@Pálinkás Pál: Ha nincs autód, marad a tömegközlekedés! De lépcsőzetes munkakezdés, és csak halaszthatatlan dolog miatti utazás esetén kevesebb utas lenne egy , egy járművön.
verőce21
@Nessy: Most nem létszámhiányos?
Ezt akarják a lipsik szorgalmasan munkakerülő muszlimokkal pótolni...!
kereső
@Pálinkás Pál: Nem volt szó karanténról- hanem lakhely elhagyási korlátozásról.Itt sincs utasitás- ez a MOK javaslata, amit vagy megfogad a kormány , vagy nem . A MOK-ban orvosok ülnek nem dandártábornokok, mint a kormány operativ törzsében. Engedtessék meg, hogy nekik higgyek- ne a "pocakosoknak". Kiáll a sajtótájékoztatóra, és nem tudja a választ, mert halvány lila gőze nincs orvosi kérdésekről. Ilyen dilettáns módon kezelni a helyzetet, ahogy orbánék teszik, nem hiszem hogy van még másik ország ilyen. Nem háború van B+ orbán viktor, hanem járvány- az meg orvosi kérdés- ráadásul speckó orvosi !
Pálinkás Pál
@Nessy: nekem van autóm egyébként is azzal járok ,nem busszal...és hidd már el nem magával a dologgal van bajom,hanem nálunk ez kivihetetlen...sajnos itt a legtöbb ember nem tudna önkéntes karanténba vonulni...pedig az lenne az üdvözítő...és lépcsőzetes minkakezdés ?? itt nálunk...??? amikor az alkalmazott csak 7 nap szabijával rendelkezhet,a többivel a góré!!! .. ugye nem gondoltad komolyan...amikor még arra se hozott rendeletet a kormány hogyha valaki a gyereke miatt holnap nem tud dolgozni menni,ne lehessen kirúgni!!!
Nessy
@verőce21: Az ég szerelmére, legalább most maradjon abba ez a libsizés! Akár tetszik akár nem, a korona vírus párt független! Legfeljebb korcsoport szerint "szelektál".
Nessy
@Pálinkás Pál: Látod, ezek az igazi problémák, amivel viszont sem a kormány sem ez az operett törzs nem foglalkozik. Nem tud? Nem akar? Nem tudom! Kiad egy ukázt, de a következő lépésre már nem gondol!
Pedig minden, mindennel összefügg!
Pálinkás Pál
@Nessy: Én kimondom,aztán lesz ami lesz...bőven elég lenne az egész kontinensen a veszélyeztetett korosztály mozgását korlátozni...a "védetteken" sokkal hamarabb átmenne a vírus.../lásd korea/...
Nessy
@Pálinkás Pál: Nos, én részemről önkorlátozást vezettem be.
De van egy rossz hírem! Fiatalok is fertőződhetnek, és nekik is lehet krónikus betegségük! Jó, náluk alacsonyabb a mortalitás.
Pálinkás Pál
@Nessy: igazad van, de akkor ezentúl minden egyes influenza járványnál ezt fogjuk eljátszani??? Mióta megy ez az egész talán egy normális riportot olvastam virológussal...a vírus miatt felállított orperációs törzsbe meg híre hamva sincs...szerinted így kell kezelni a dolgokat??? és a mai napig sokkal többen halnak meg sima influenzában,csak valahogy efelett most ildomos elsiklani... és mielőtt százalékokkal dobáloznál...a korona fertőzöttek kb négyötöde tünetmentes...orvosok mondják,nem én találom ki...abbol az ötödrészből kb 10% kerül kórházba...és a kórházba kerültek kb 3-5% hal meg...de most komolyan mondom,toivábbiakban nem érdekel a dolog...mindenkinek van net ...
nepesseg.population.city/country...itt percről percre követhető az országok születési,haléálozási aránya...ma eddig az olaszoknál több mint 1200 ember halt meg!!! no komment...hány halt meg eddig náluk összesen koronába a hónapok alatt??? ezennel befejeztem a témát innentől nem érdekel!!!
verőce21
@Nessy: (16:54) Az igaz, hogy a koronavírus "pártfüggetlen", de nem világnézetfüggetlen!
Mert ahol több a lipsi, több a "valódidemokrata", ott, azokban az országokban nagyobb hévvel, nagyobb arányban pusztít! A diktatúrák pedig kifejezetten eredményesebbek a járványok kezelésében!

Az idő majd engem igazol, meglátod!
vacsi
@verőce21: Miből gondolod, hogy 36 fokon elpusztulnak? Néhány napja olvastam, hogy 60 fokon kell mosni a ruhákat, ott pusztul el a vírus. Még a 40 fokos mosásra is fittyet hány. Egyébként, szerintem Iránban jó meleg van, mégis van vírus is.
verőce21
@vacsi: De ott éjjel fagy a sivatagos részeken, még nappali 40+ fok után is.

Orvosi szakvélemény, hogy 37+ fokon elpusztul mindenféle vírus...
Lepényleső
Számításaik szerint? Tehát találgatnak? Egyebet eddig nem is igen csináltak,- határozatokat hoztak?
Peller Anikó
@verőce21: Verőke te hány fokos vagy? Mert ha te vagy a hal, akkor világos, a hidegvérűek vannak csak veszélyben.

De az emberek többsége 37 C fokos, tartósan. Következtetésedképpen senki sem kaphatná el a covidot. De elkapja, nagyonis. Kábé egy hét a lappangása, gondolom ez elég tartós. Tehát hatalmas marhaságot mondtál.
verőce21
@Peller Anikó: Ezért védekezik az emberi szervezet a "gyógyító láz"-zal. Mert 37 fok felett megöli a vírusokat. Én ugyanis 37+ írtam!
Csak Te nem tudsz jól olvasni...! :) - A "prímszámtudóstól" tanultál...?
Peller Anikó
@verőce21: Vicces vagy, de nem. A 37+1 fok nem öli meg a vírusokat. A vírusokat a szervezet immunvédekezése öli meg amely kb 1-2 hét alatt kezd kialakulni. Fiatal, egészséges szervezeteknél hamarabb, betegecskedő időseknél később, lassabban, ők ezért fulladnak meg. Ha csak ennyi eszed van jobb ha nem kekeckedsz velem.

Ne terjessz légyszíves ekkora baromságokat. Egyébként abban igazad van, hogy 37+63 fok tényleg megöli a vírusokat.
verőce21
@Peller Anikó: Ostobaságot írsz, össze-vissza kevered a védekezési és lefolyási mechanizmusokat.
A 37+ az jelenti, a napokig tartós 40 fokos lázat is, ez már elegendő a vírus elpusztításához! A szervezet évmilliók alatt ezt kikísérletezte. Nem az immunrendszer öli a vírusokat! az abban segít, hogy ne kapd el a fertőzést.
- más kérdés, amiről írsz, hogy legyen aki kibírja a magas lázat,
- a másik, a vírus megbénítja az oxigénfelvételt, hogy tüdőgyulladás miatt nem kap a vér a tüdőből elegendő oxigénellátást. Így valóban fulladásos halál alakul ki, főleg idősebbeknél. Csak lélegeztető géppel élhető túl.
Peller Anikó
@verőce21: "Nem az immunrendszer öli a vírusokat!"

Ok, akkor te igyad a melegvizet. Valószínűleg fogalmad sincs mi az immunrendszer. Az édszesek (= leromlott immunrendszer) akkor nyilván ugyanúgy gyógyulnak mint az egészséges immunrendszerű fiatalok. Elég ha belázasodnak és pikpakk már meg is gyógyulnak. Ha pedig nem, akkor hülyeségeket beszéltél.

Egyébként ha valaki túlél egy fertőző betegséget akkor (az immunrendszer) képes emlékezni erre és legközelebb hamarabb legyőzi a kórt, igen a fehérvérsejtek rendszerének segítségével. Némi segítség pl:

www.vital.hu/immunrendszer-mukodes
verőce21
@Peller Anikó: Igen, azt tudom, hogy szeretnéd, ha megégetném a számat...! :)
De mégha meleg vizet innék is, egy-kettőre lehűtené a testem, főleg, ha "36 fokos lázban égek én"...!

A szervezet azért emlékezik - már akinek -, mert nem ez az egyetlen zoovírus, ami emberre terjed, már sokan felvettek ellene különbözőeket influenza elleni védőoltással...ezzel csak azt szeretném mondani, hogy az immunrendszer az ellen véd, hogy ne kapja el az ember a zoovírust...akinek pedig gyenge az immunrendszere elkap mást is, nemcsak az édszet...:)

De, hogy ne engedjelek el üres kézzel, ez a bejegyzés pedig e témában a 2020. március 15-én elérhető információk alapján készült. A leírtak ismeretterjesztő jelleggel készültek:
napidoktor.hu/korkep/miert-maradj-otthon-a-koronavirus-miatt/
verőce21
Nemrég hallottam, Hogy Kínában felkutatták a legelső koronavírusos beteget Vuhanban. No, nem ez a hír, ezt itt is írták, hanem valamilyen denevérpecsenyét evett, meg talán még nyersen is...ettől fertőződhetett meg...azért érdekes merre kezdjenek kutakodni ellenszérummal...

Ezek megesznek minden tücsköt, bogarat, ott van kirakva az utcán a nyers koalamaci, vérző cápa, tobzoska és disznó mellé...
Ezekbe belecsíp egy denevér, és fajok közötti, egymással soha nem érintkező vírusok találkoznak egymással és kész az új zoovírus, ami emberre is terjed...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.