Hétfőtől a 65 év feletti orvosok és más egészségügyi (szak)dolgozók nem találkozhatnak közvetlenül a betegekkel, mert életkoruk miatt különösen kitettek a koronavírus-járványnak.

Kivonják a 65 év fölötti orvosokat a közvetlen ellátásból

Mindez abból a levélből derült ki, amit Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter és Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár küldött az intézményvezetőknek. A levél alapján arra következtethetünk, hogy a korlátozás a szakellátásban és a háziorvosi ellátásban dolgozókra is vonatkozik.

A döntés orvosok és szakdolgozók tízezreit érintheti. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 2018-as beszámolója szerint csaknem 15 ezer 65 év feletti orvos dolgozik az országban (ebben nincsenek benne a fogorvosok).

Az Index birtokába került levél szerint Kásler illetve Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár arra utasította a betegellátó intézmények vezetőt, hogy tájékoztassák betegeiket, hétfőtől a tervezett ellátásokat csak sürgős esetben – életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése esetén – végzik el.

(444.hu/hvg.hu)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ez remek döntés...nem is lenne vele baj,ha amúgy is nem lenne nagy az orvoshiány,igaz nyomorult fidesznyikek???
Dr plágium
Felébredtek, de megint össze-vissza kapkodnak. Most fog össze omlani az egész ellátás.
A Magyar Közlönyben azt írták, hogy nem mehetnek el nyugdíjba az orvosok,ápolók, hogy berendelhetik a nyugdíjas ápolókat akiknek a zöme szintén elmúlt 65 éves...
Azt csak úgy mondom az egyik orvosom 79 (nem tévedés)!!! éves, de nincs helyette fiatalabb...
Yoda69
Majd hivnak be kozmunkasokat orvosnak es apolononek.
kissé felnőttem
ez a megoldás? bravó akkor aktiv marad ?? ? ha még van.
@Dr plágium: szerinted a körzetorvosi átlag életkor nem ennyi éppen? 70- körüliek, és 4-500 még hiányzik is a statisztikáiknak ha lehet hinni ( betöltetlenként kezelt téma) Itt olvastam.
Japánban vagy Kinában 33 napot dolgozott egy doki ??? hazament és a kollégái másnap holtan találták a fáradtság vitte el. Akkor itt sem lesz ez máskápp. ez meg igy önpusztitó kissé
Gyütt Mönt
Lehet hogy tévedek, de nem önmagában az előrehaladott életkor a döntő, hanem az, ha az öregség párosul a legyengült szervezettel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.