Budapest főpolgármestere szerint nem elegendőek azok az intézkedések, amiket a kormány hozott a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében.

Koronavírus: Karácsony Gergely kevesli az eddigi intézkedéseket

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán közzétett hétfői videóban arról beszélt: a koronavírus elleni védekezésért felelős fővárosi operatív törzs nap mint nap meghozza a szükséges intézkedéseket, amelyek ahhoz kellenek, hogy a város tovább tudjon működni.

Ugyanakkor véleménye szerint

"az eddig meghozott korlátozó intézkedések sajnos még nem elégségesek".

"Ha megnézzük Ausztria, Szlovákia, Csehország és más országok gyakorlatát, akkor azt látjuk, hogy ők sokkal bátrabb lépéseket is megléptek már" – fogalmazott.

Ezért – fűzte hozzá – kérte a kormányt, hogy az önkormányzatok kaphassanak felhatalmazást, hogy korlátozzák a nem alapvető szükségleteket kielégítő üzlethelyiségek nyitva tartását.

Karácsony Gergely a videóban azt kérte az emberektől, hogy aki teheti, maradjon otthon, akinek pedig el kell hagynia az otthonát, az minden lehetséges alkalommal mosson kezet.

Felhívta a figyelmet az idősek védelmére. Arra kérte a lakosságot, hogy telefonon tartsák a kapcsolatot idős rokonaikkal, barátaikkal. Javasolta továbbá, hogy menjenek el az idősek helyett vásárolni, váltsák ki a gyógyszereiket, de úgy segítsenek, hogy kerüljék a személyes kontaktust.

Karácsony Gergely hangsúlyozta: a fővárosi önkormányzat, a kormány és a kerületek közösen mindent megtesznek azért, hogy a járvány terjedését megfékezzék, de olyan hetek, hónapok jönnek, amikor nemcsak a politikusok, hanem minden budapesti polgár döntései is emberéleteket menthetnek meg.

A főpolgármester kitért arra: a koronavírus "itt van már velünk a városban", és a legfontosabb dolog, amit tenni lehet ellene, hogy "időt nyerünk", hogy a "vírus okozta megbetegedések ne egyszerre szakadjanak rá a magyar egészségügyi ellátórendszerre". Ha ez bekövetkezik – miként Olaszországban történt –, akkor félő, hogy a rendszer össze fog omlani alatta – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Illyés Tibor 

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A tök hülye Karácsony a minap tiltakozott Budapest nem létező lezárása ellen, ma kevesli az intézkedéseket, a DK-s Vágó István örvendezik, hogy hullani fognak a nyugdíjasok (miből gondolja, hogy ő nem?), és mindennek megkoronázásaként Ferenc testvér nem kis szerénytelenséggel kinyilatkoztatja, hogy ha ő lenne kormányon, sokkal jobban csinálná a védekezést, mint a Fidesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Azt mondja a pohos hogy a vírus elleni kassza felülről nyitott, de azt nem hogy a fodball kassza meg alulról, mint a feneketlen hordó.
Nessy
Tisztelettel érdeklődöm, tudja valaki hol lehet legalább egy mezei orvosi maszkot kapni? Mert a gyógyszertárban úgy néztek rám, mintha a Szent Grál után érdeklődnék!
Sámannus
Hú de sok má megint az okos kész bexarás. Ó csak csokizhassanak versenyt csapkodják a nyelvüket.
Sámannus
@Nessy: Ezeket te ne féltsd, csak seggnyaláshoz értenek hogyan is néznek ki maszkban csokizni? (röhögök):DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.