Településre, de legalább megyére lebontva naponta frissítik az adatokat a koronavírusos esetekről az összes EU-s országban, de jellemzően azon kívül is, például Albániában. Magyarország egyedülálló a kontinensen – az egészen apró területű államokat nem számítva – abban, hogy nem árulják el az állami szervek, hogy mely településeken éltek a betegek.

Egyedül a magyar kormány titkolja a fertőzés területi adatait az EU-ban

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília ezt azzal indokolta, hogy tiszteletben tartják a betegek személyiségi jogait, és nem lenne helyes, ha egy beteg lekövethető lenne az adatai alapján.

Ehhez képest a szomszédos Ausztria egészségügyi minisztériumának koronavírusról szóló oldalán a címlapon olvashatók a legfrissebb területi adatok. Eszerint 959 megbetegedés van az országban, ebből Alsó-Ausztriában 150, Bécsben 122, Stájerországban 111, Tirolban 254, Felső-Ausztriában 196, Salzburgban 54, Burgenlandban 10, Voralbergben 55 és Kärntenben 7 fordult eddig elő.

Még a nem EU-tag Albánia kormánya is a Facebookon így tájékoztat: a 42 betegből 26 tiranai, 5 durresi, és további négy érintett terület van még az országban jelenleg.

(444.hu)

152 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Ezen adatokat elhallgatni és személyiségi jogokra hivatkozni szerintem merénylet az emberek egészsége ellen de az is lehet, hogy a hatóságok nem tudják a valóságot mivel hazánkban nagyon kevés tesztet hajtanak végre. Majd ha vége lesz ennek az egésznek lehet elemezni, hogy ki milyen hibát, bűncselekményt stb. követett el az emberiség ellen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
emerencia
Ezen adatokat elhallgatni és személyiségi jogokra hivatkozni szerintem merénylet az emberek egészsége ellen de az is lehet, hogy a hatóságok nem tudják a valóságot mivel hazánkban nagyon kevés tesztet hajtanak végre. Majd ha vége lesz ennek az egésznek lehet elemezni, hogy ki milyen hibát, bűncselekményt stb. követett el az emberiség ellen.
lampa laz
Ha minden másban hazudnak, pont ebben ne tennék? Pedig mennyivel egyszerűbb lenne a kontakt személyek lekutatása is, mert ők is jelentkezni tudnának ebben az esetben önként, mert nekik sem mindegy, h a környezetükben kit fertőznek tovább. Ennek a kis dögnek a terjedését is akkor lehet megfékezni, ha mindenki ismeri a helyzetre vonatkozó adatokat. Jogunk lenne tudni.
simmering73
Mint a keleti nagy testvér. Le se lehetne tagadni a kipcsak vérvonalat.
kereső
Lehet, hogy nem tudják? Azt sem, hogy egyáltalán mennyi fertőzött lehet az országban- ne4mhogy ez milyen területi eloszlásban van? Hiszen, hogy ez megmondható???,kimutatható lenne - teszteket kellett volna már végezni ezerszámra. Na ez meg nincs, nem volt - nem lesz??? Egyedül a László kórház végezhet!!! tesztelést- lehetséges, hogy amikor orbánék szétverték/megszüntették a járványügyi laborokat, és szélnek eresztették a munkatársakat, akkor óriási merényletet követtek el az ország lakói ellen. Halálos merényletet.Átok rájuk.
kereső
@Shikari: dugulj már el bozgor! Hogy lesz ebből a xarból nyiló ibolya?
tudode
Mit árulnának el, hiszen a virúsinfóróból ki lehet venni, hogy az ÁNTSZ megbuzerálása után egy akreditált laborja van őféleségének!
.
Amije van un.FELÜLRŐL NYITOTT KERETE, amelyet akkor nyitogathat, mikor arra jár és "úri" kedve szerint nyitogathat, mint a WC-ajtót!
.
.----- Komoly gondok forrása az ÁNTSZ szervezeti átalakítása
.
medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/komoly_gondok_forrasa_az_antsz_szervezeti_atalakitasa
.
"""" Létszámgondok, a laboratóriumi munka fennakadásai, az országos tiszti főorvos szerepének csökkenése, a szakmai szempontok figyelmen kívül hagyása – csupán néhány probléma azok közül, amelyekkel az ÁNTSZ dolgozói szembesülnek nap mint nap azt követően, hogy a közigazgatás átszervezése nyomán a szolgálat egy részét a kormányhivatalokhoz rendelték. A MedicalOnline információi szerint újabb kormányzati beavatkozás, azaz az eddigi lépések korrekciója nélkül az átszervezés következményei beláthatatlanok lehetnek, ugyanis nagy mértékben veszélyeztetik Magyarország járványügyi biztonságát is.""""
.
!!!
silber13
@Shikari: Miért locsog, te valódi húlye?? Sumák,haudozó disznók vagytok elmebeteg főnökötökkel az élen Egyébként: KUSS!!!
silber13
@Shikari: Miért locsog, te valódi húlye?? Sumák,haudozó disznók vagytok elmebeteg főnökötökkel az élen Egyébként: KUSS!!!
Sámannus
Majd a légi felvételek megmutatják, mint Iránban.
Sámannus
Ellopják még a szűrőmaszkokat is akkor mit vártok ezektől a lóganyéjoktól? Küldik mindenkinek csak itthonra nem.
SystemError
Egyedül a magyar kormány bukik bele. Ilyen egyszerű!
SystemError
@durbincs: Mi van ma kiadták, hogy csak akkor lehetsz Home Office-ba ha érthetően írod le a propagndát. kis kancsó. Kezd nézni a román jófogást valami kőműves meló csak lesz. Pottyantós wc, valami testhezálló neked
staro2
Teljesen érthetetlen amit az operett törzs és a főtiszti főorvos főasszony ebben az ügyben tesz. Az emberek sokkal óvatosabbá válnának ha tudnák, hogy a megyéjükben vagy járásukban már megjelent a vírus.
A vezetés miért nem használja ki ezt a természetes emberi reakciót?
36
Nem értem, hol van ebben a képletben pl. az NGO-k önkénteskedése. Mert azt észre vettem hogy mind a migráns ügy-mihelyst kitört a görög szigeteken a járvány, elmenekültek a nagy segítők-, mind a zöld(vörös) téma dobva lett. Hmm...Bebaxott a nagy természet, egy qrva nagy követ a koncepciók lassú, de radikális folyamába.
SystemError
@staro2: Biztos van rá magyarázat: $ és hatalom :)
szegfue
Tényleg nevetséges ez a magyarázat: ..."tiszteletben tartják a betegek személyiségi jogait...". Nem neveket, lakcimeket, adószámokat kérnek a betegekről, hanem legalább a megye nevét, ahol előfordult a bizonyitottan Korona virusos betegség... és hát a megyéknek nincsenek "személyiségi jogai"!! Még ilyenkor sem képesek "normálisan", az igazat mondani, sőt indoklásuk is csak maszatolás!!!
Málna
Tökmindegy, hogy hol találtak eddig igazoltan fertőzött beteget. A vírus bárhol, bárkiben ott lehet - ezt kellene már végre felfogni.
sokanvagyunk
Személyiségi jogok tiszteletben tartása miatt az ajtón BELÜLRE teszi ki a kötelezően kifüggesztésre kerülő figyelmeztető piros matricát a fertőzésveszélyes?
Yoda69
Hazudnak ejjel-nappal. Mi mast is varhatnank egy ilyen geci tarsasagtol.
Kina is megprobalta takargatni az igazsagot es lam mi lett belole. Ezt teszi orban akkor nagyon csunya vege lesz.
Nessy
@szegfue: Olvassák már legalább a Hári Jánost, hogy kell nagyot mondani! A beteg adatainak rögzítésekor az irányítószám is rögzítésre kerül! Tehát nem probléma akár még kerületre bontva is adatot szolgáltatni! De hogy az ördögbe találja ki valaki, hogy pl. BAZ megyének melyik sarkában él a beteg? A közösségi háló, és a "szájhagyomány" alapján a közeli ismerősök tudják, és amit két ember tud, az már nem titok!
kereső
@Shikari: Takarodj, takarodjatok. Elegem van abból , hogy az én pénzemen felbérelt "álmagyarok" akarják nekem megmondani itthon, hogy mit tehetek és mit nem . Menj románba, vagy szlovákba- ahova való vagy - és ott harcolj orbánért, nyald neki fényesre. Árulók vagytok. Nem mondom, hogy "hazaárulók"- mert nektek nincs hazátok. Takarodj bozgor!!!
Eriksson
Megalapozott gyanú nélkül nem sokat ér a vírusteszt. Ma lehet, hogy negatívat mutat. És holnap?
ómió
Nem elég az országos pánik, efftársak? Hiányzik a megyei is!?
szegfue
@Nessy: Ahogy mondod!! A mi településünkről 2 embert vitt el a mentő háziorvosi kérésre és nem telt el fél óra sem, de már az egyik ismerősöm telefonon hivott: van 2 koronavirusos betege a falunak... Mondtam: hurrá, kirakom a nemzetiszinü lobogót a házra... "végre" nekünk is van mivel "dicsekedni". Másnapra kiderült, hogy nem is koronavirus gyanujával vitték be őket, de erről már csak a doki fb-ról értesültem... ez bezzeg nem lett ekkora hir... Szóval a bizonytalanság párosul a pánikkal, mintha kiveszett volna az emberekből az "egészséges" félelem, egyszerüen saját maguknak okoznak felesleges, tulzott izgalmakat.
kissé felnőttem
JELLEMZŐ sunyi sumákolások, de gyógyit a stadion ? vagy csak drága volt ilyenkor üt vissza a hülye hobbi.a Nép meg szivja. SZegfü biza igazad van.
SystemError
@Málna: "Tökmindegy, hogy hol találtak eddig igazoltan fertőzött beteget. A vírus bárhol, bárkiben ott lehet - ezt kellene már végre felfogni. "

Ma is rettentő káros módon árulod a hazád érdekeit látom. Tehát Magyarországot leszámítva minden ország hülye és szarabb az egészségügyük és te majd megmondod a többi barommal, hogy a mienk mennyire jó. Ugye tudod, hogy ezen döntések emberéleteket fognak követelni. Amikor az emberek félnek, szerinted az ilyen tipusú tiltások miatt majd kussolnak meg nem aggódnak a szeretteikért és majd nem lesztek ezekért számonkérve. Persze te és koszös bérelt csürhéd akkor már árkon bokron túl lesztek
Csizmás Kond
Károgó varjúsereg lepte el az országot...mennyivel lesz boldogabb egy debreceni, ha megtudja, hogy letenyén két újabb beteg van ?
Sziszifusz
@Eriksson: 09:44
... és ha pozitív a teszt, akkor az illetőt azonnal el lehet különíteni az egészséges emberektől . Megakadályozva a mások megfertőzését.
Mindenképp ajánlatos volna legalább azok tesztelése, akiknél a fertőzöttségnek akár a legkisebb gyanúja is felmerülhet.
Ronin2
Szerintem meg azért nem teszik közzé,mert fogalmuk sincs róla hány beteg van,és hol.
Pontosan.
Mondjuk,ezt nemigen tudná megmondani a legöregebb hindu sem,mert napról napra változik a helyzet.
Inkább a korábbi felelőtlen tökölődés a bűnük,mikor már mindenki ordította,/jobb ,bal egyaránt/ hogy az egészségügy a béka segge alatt van,de surmókáim nem léptek.
Mi a fenét képzelnek,róluk le fog pattanni a vírus?
A sajátmaguk keltett hisztériában már ők sem tudnak eligazodni.
Én elhiszem,hogy ez egy új helyzet,most rajtunk gyakorolják,hogy hogyan is kéne pánikkeltés nélküli szigorú szabályozást alkotni,végrehajtatni.
Eleddig olyan "magyarosra" sederedett,mert nem tudja a jobb kéz,mit csinál a bal.
Nessy
@szegfue: Régi igazság, hogy az információ hiány, a ködösítés pánikot szül, ami rosszabb és veszélyesebb a félelemnél.
Az hogy valaki tudja, hogy feléjük is van már beteg, komolyabban veszi az egyéni védekezést. Sokszor hallani, "ó csak Budapesten van járvány", nem kell itt Bivalybürgözdön komolyan venni. De egyébként mindenki dönthet a saját sorsa felől, amíg másokat nem veszélyeztet a döntésével.
Eriksson
@Sziszifusz: 10:18
Itt a bökkenő. Ha már gyanús, régen rossz.
A tünetmenteseket meg nem sok értelme van tesztelni. Olyan mintha egy zsák mákban kotorásznának, miközben óráról órára változik a helyzet.
Málna
@SystemError: Annyit gondolj bele a mondandómba, amennyit leírtam. Ne magyarázd túl és ne tulajdoníts nekem olyasmit, amit nem mondtam. Világos?
Sziszifusz
@Eriksson: 10:31
Az tuti, hogy a nagy számú tesztelés nem ronthat a helyzeten, csak javíthat . Nem hiába van az, hogy a világ fejlettebb részében a szakemberek kívánatosnak tartják a minél nagyobb számú tesztelést.
A tünetmentes, de már megfertőződött személyeket csak a szűrésekkel lehet felkutatni. Minél több a felderített vírushordózó, annál kevesebben fertőzik a lakosságot.
Eriksson
@Sziszifusz: Szerintem ilyenkor nem az számít, hogy melyek a világ fejlettebb részei, az mindig relatív. Mert mihez képest?
Szerintem hasznosabb visszafogottabban, mozgásokat korlátozva átvészelni ezt az időszakot, mint tesztekért sorba állni. Ami időt, pénzt, kapacitást von el az ezzel foglalkozó szakemberektől. Legtöbbször feleslegesen.
nezelodo
Mire ez a nagy felhajtás polgártársaim? Mikor mondta meg a számadó juhász a birkanyájnak, hogy mikor lesz a körmölés a büdössántaság miatt, és hogy mikor nyírják meg újra őket? Ezt előre eldöntötte a nyáj az együtt bégetéskor. Aztán hogy hányan bégetek, és hogy a szomszéd birkanyáj is besegített-e a bégetésbe, azt a számadó juhász dönti el.
SystemError
@Málna: Jaj de megszerette itt valaki a propaganda utáni gondolatrendőrség intézményét! :) Ezt most nem ússzátok meg, hogy gondolkodni fognak az emberek, mert úgy féltik az életüket és szeretteik életét, ahogy a migráns riogatás alatt soha.

Látom nem vagy túl bonyesz teremtés. Tudod ok-okozat, ahogy a tetteknek vagy tettek hiányának is következményei vannak és lesznek is...
Aki Én
@ómidióta: ,,Egyedül a magyar kormány titkolja a fertőzés területi adatait az EU-ban"
Melyik rész okoz értési gondokat, te buta bolsi?
silber13
@Shikari: :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Málna
@SystemError: Gondolkodni? Már megint túlzásokba esel.:-) Csak a károgás meg a fantáziálás megy ezerrel most is, mint mindig.
silber13
@durbincs: 08.23-ra: Jó szövegNay árhoy smmi köze magéána hozzá,mert guta és írásképtln bunkó!
Aki Én
@Csizmás Kond: Esetleg arra is van válaszod, hogy miért vagyunk megint okosabbak mindenkinél, miért megyünk megint szembe a forgalommal csak mi?
teuton
@Málna: TE nem fogtal fel semmit! A virus barkiben, barhol ott lehet. - mondod- HONNAN??? Orbanc azt mondta, külföldiek hoztak be az orszagba... Es Albaniaba is ugyanazok a külföldiel vittek? Mi van a több 1000 magyarral, aki esetleg Olaszorszagbol hozta? A kutya nem ellenörzött senkit, a korhazban a karatenban vedöfelszereles nelkül jarkaltak az apolok!!! Ök vajpn hany embernel tovabbitottak? Akik videken/falun laknak, semmi kapcsolatuk külföldiekkel, azok hogy kaptak el???
Annyi baromsagot firkalsz mindig, hogy az ember eldobja az agyat! Neked persze nincs mit eldobni...
SystemError
@Málna: Te úgy értelmezed a valóságot, hogy most ugyanaz van, mint egy hete a belügyeinket tekintve? :) Tudtad, hogy Ezek a tanult lerázós, megmagyarázós szövegek nagyon kevesek most és elvesztik univerzális jellegűek :)
Ügyesen fejlődtél a kezdeti nagyon kreált kommunikációd óta, de ez most nagyon nagyon kevés lesz érvek nélkül.
Málna
@teuton: Te miről beszélsz? Hol írtam én olyat, hogy csak külfölditől lehet elkapni a vírust? Idézd már kérlek, hogy melyik kommentemre reagáltál, mert így csak egy zagyvaság az egész hozzászólásod.
Nessy
Ha nem gondolkozom, akkor így jártam!!
Attól még oda fent a finoman szólva fejetlenség, ad hoc intézkedések, melyeknek a megoldására már nincs sem javaslat, sem megfelelő eszközök ,maradnak! Védőfelszerelés az egészségügyben? A semminél többet érő maszk, kézfertőtlenítő a lakosságnak? Ja, nincs, nem is várható! Feladat kiadva, oldja meg mindenki, gondolkodás nélkül. Legalább ismerjük be, hogy eszközök hiányában vannak dolgok, amik nem tarthatók be, ha naponta szépen, gorombán mondja el valaki.
SystemError
@Shikari: Ha igaz lenne, amit mondtál, akkor is van különbség a hisztériát keltő adatok és a területi adatok között, melyek a helyi védekezésben és a "közösségi" oldalról lekövethető kapcsolati pontok viszonyában nagy segítség.

Mint írtam, ha igaz lenne, amit írtál, mert Svédországban jelenleg 1121 fertőzött van.
gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
Aki Én
@Shikari: ,,Csináld azt amit mondanak és ne okoskodj!"
Ez olyan hozzátok illő komcsi tempó.
De, hogy pont a leghülyébbjük mondja...
SystemError
@Aki Én: Ő azt csinálja, amit mondanak neki. Most meg vagy lepődve? :)
SystemError
@Aki Én: Ez már a betegség jele nála szerinted?
csak úgy....
@Shikari: tibim,remélem nem jársz melózni,nem ám elkapod !
csak úgy....
@Eriksson: te nem csak elméletileg vagy hibban,sajnos gyakorlatilag is...
csak úgy....
@Csizmás Kond: 10:11 ,cirmim ,te nem vagy egy észkombájn ...
division
@szegfue: Egyetértek veled. Területi eloszlásokról van szó, nem pedig konkrét nevekről, lakcímekről. Egyébként meg ha már a személyességi jogoknál tartunk, akkor az nem sérti ezen jogokat, ha a házi karantén mindenki számára egyértelműen látható? Helyesek az intézkedések most, szükségszerűek is, csak sokkal nagyobb erőkkel be kellene őket tartatni, látva pl. mi megy a BKV járatain is a tiltások ellenére. Az a baj, hogy az emberek egy része nagyon fegyelmezetlen, és ez lesz sokak veszte. Ma például a face - en akadt ki az itteni doktornő, mert egy 90 éves néni ment el azzal, hogy adjon neki beutalót, mert megfájdult a dereka...
csak úgy....
@Eriksson: "Megalapozott gyanú nélkül nem sokat ér a vírusteszt. Ma lehet, hogy negatívat mutat. És holnap? " akkor a pintér elvtársat miért tesztelték,te észlény?
division
@csak úgy...: Azért, mert tudvalévő volt, hogy közvetlenül érintkezett egy bizonyítottan fertőzöttel. Amennyiben én ilyet megtudnék magamról, máris mennék tesztet csináltatni, és ha negatív, elmennék még egyszer, még ha tünetmentes is lennék. Két különböző időpontban elvégzett vizsgálat már sokkal mérvadóbb lenne.
szegfue
@division: Igen, baj, hogy fegyelmezetlenek vagyunk. Szerintem azért ennek egyrészről lehet a pontatlan és "egyszemélyi" tájékoztatás hiánya... vagyis -- és ezt már többször irtam -- szerintem egyedül az operativ törzs szóvivője nyilatkozzon, vagy bárki, de mindig u.az legyen, tehát mindig 1 embertől halljam, értesüljek a dolgokról. (Ez hasonló ahhoz, amikor a családban a mama megtilt valamit a gyereknek, a papa pedig megengedi.) A másik oka pedig magában az idős korban rejlik... már pl. rosszul hall, ezért nem hallgat rádiót, nem néz TV-t, beszélgetni sem tud már a szomszédokkal sem, vagy éppenséggel sajnos demenciás... a kezdeti időszakban általában pont a rövidtávu memóriájukat vesztik el, tehát hiába mondják neki a rokonok, ismerősök, látszólag megérti, aztán a következő percben utra kel... őket már nem igazán érdekli ez a "földi" világ, csak magukra gondolnak.
csak úgy....
ez várható volt,hogy valamikor majd a kilakoltatottak,kitaszítottak az emberszámba sem vettek, megbosszulják magukat,-ha nem is tudatosan de bosszút állnak és terjesztik a vírust! a kormánynak ,ezekröl az emberekröl nincsenek adataik,azt sem tudják,hogy léteznek akkor meg mit közölhetnének...
lényeg,hogy a templom frissen legyen tatarozva és a gyöp a stadionokban.
Aki Én
@Eriksson: 09:44 De ha pozitív, azonnal elkülöníthető, nem fertőz tovább akár százakat. Nem véletlen, hogy mindenki ajánlása, a sok teszt. De mi ezzel is szembe megyünk.
SystemError
@division: Amúgy az, hogy a BKV-n a kordon két darab kereszt szalagot jelent, az nem sok mindentől védi a buszvezetőt. Tudva azt, hogy a tehetlenség a légtömegre is hatással van gyorsulásnál és lassításnál, de egy nyitott ablak okozta fuvallat is elég.. Igazán felrakhatnának egy építkezési fóliát is terrorista szalaggal vagy bármi... Szerintem mondjunk le a külső igényességekről, csak a funkció számít!
division
@SystemError: Nyilvánvaló, itt most nem a külső megvalósítás kinézete a lényeg, viszont az emberek is próbáljanak fegyelmezettebben viselkedni, és akit házi karanténba küldenek, ne egy Visegrádi étterembe menjen mintha mi sem történt volna.
division
@szegfue: Igen, vannak kontrollálhatatlan idős emberek is már, ott viszont a családnak kellene tenni valamit, ugyanúgy, mint a gyerekek esetében. Az enyémek biztosan nem mennek az udvaron kívül amíg nem javul a helyzet, mert hiába nem betegszenek meg a vírustól, de átadhatják másoknak.
SystemError
@division: Persze ez így van, de rendszerekkel foglalkozom és sajnos, ami nincs tiltva és a végfelhasználóra van bízva ott lesz minden, amit el tudsz képzelni..Mármint vezérlés oldalon sajnos ebben az esetben ezzel kell számolni..hiába elvárható. A helyzet viszont igenis indokolja, hogy merjünk "türelmesen" rászólni a másikra, mert az ő érdeke is és talán elsőre megérti mindenki. Egy ilyen idős néni, mint a képen is látható simán informálatlan is lehet és/vagy erősen látássérült. Persze a kor nem jár együtt az ésszel és a jól neveltetéssel sem. Rá kell szólni!
SystemError
@Aki Én: Annyira, hogy az, WHO ajánlás kiemelt címe, hogy "Csinálj sok tesztet, Csinálj sok tesztet, Csinálj sok tesztet, "
Háromszor leírva, hogy nagyon hülyék is megértsék mi az üzenet!
division
@SystemError: Tegnap el kellett mennem a patikába, az emberek jelentős része türelmesen várt kint, egymástól megfelelő távolságot tartva, majd odajött két "fiatalkorú", és szinte rámászott az előttük állókra. Szokásomhoz híven szépen rájuk szóltam, mire az egyik még köpött is egyet a földre...Amennyiben nem kellene kerülni a személyes kontaktust, feltöröltem volna vele a járdát:-)
Az a baj tudod, hogy vannak, akikre bárhogy is szólsz, semmire nem mész vele. Sokan csak az erőszakból értenének. Általában a nagyon idős emberekkel lehet szót érteni, mert ők valóban sok esetben tájékozatlanabbak már.
Eriksson
@division: Legközelebb paprikasprét nekik!
division
@Eriksson: Nem volt nálam, de most, hogy mondod...:-)
division
@SystemError: @Eriksson: @Aki Én: @szegfue: @csak úgy...: Most jelentették be, hogy Magyarországon izolálták a vírust, így megvan annak az esélye, hogy a megszokottnál jóval hamarabb, akár fél-egy éven belül engedélyezve lehessen az oltás világszerte. Szerencsére azért már nem úgy van mint régen, hogy 10 évnek is el kellett telni, főleg nem ha komoly a helyzet. Mondjuk nem csak ez változott meg a régi világjárványokhoz képest szerencsére.
SystemError
@division: Ezért írtam, hogy amit nem szabályozol "felül" az elő fog fordulni és innentől kész a baj..és szivárog alul..mindegy mi okozta :( Sajnos a tehetetlenség ebben a legrosszabb, hogy ahhoz vagyunk szocializálódva, ha tisztességgel elvégezzük, betartunk mindent amit lehet, akkor "megvagyunk".
Sajnos most csak százalékosan tudjuk ezekkel csökkenteni az esélyt..

Viszont verekedésbe se keveredj, mert akkor az egésznek semmi értelme nem volt..:)
Mondanám, hogy hatósági jelenlét, stb, de ilyen méretekben esélytelen..
SystemError
@division: Ez nagyon hír a következő idényre és természetesen egyáltalán nagyon jó hír! Mármint Magyarországon izolálták?
SystemError
@division: Ő nem biztos, hogy ugyanarra gondolunk, mert már február 3. izolálták genetikailag a vírust az olaszok...
Aki Én
@division: 15:28 Ez már januárban több helyen megtörtént Európában.
Aki Én
@division: ...talán a franciák először
szegfue
@Eriksson: @division: Csak vigyázzatok ezzel, mert a végén még Titeket zárnak rendőri "karanténba"!:))))
Eriksson
@division: Még szerencse... És addig? Aki túléli az túléli, aki nem az nem.
Eriksson
@szegfue: Szabad kereskedelmi forgalomban lévő önvédelmi eszköz.
SystemError
@Eriksson: Szerinted most ennek a témának és az egésznek ez a lényegi pontja?
division
@SystemError: @Aki Én: Azt tudom, sőt már 45 egészséges önkéntessel tesztelések is zajlanak a járvány óta, de ez most talán egy magyar kutató újabb felfedezése, legalábbis ennyi hangzott el a tévében. Én reménykedem abban, hogy igaz, de majd este felhívom sógornőmet, mit tud erről.
division
@szegfue: Nem vagyok erőszakos személy, bár ha engem köpött volna le, nem tudom mi lett volna:-) Mindenesetre több ember is mellém állt, így végül meghúzták magukat. A jó az, hogy amikor baj van azért képesek vagyunk egymás mellé állni (még ha pár méteres távolságból is) :-)
kulabombaafityiszre
Csak az elődök útján járnak a fideszes kommunista kölykök.Ezt csinálták apáik,apósaik,rokonaik a régi rendszerben elég csak csernobilra gondolni.Mikor felettünk volt a radioaktív felhő a lakosságnak nem,csak a rokonságnak mondták,hogy ne vigyék a gyermekeiket a szabad ég alá.Rohadjon meg az összes kommunista fidesz vezető,meg aki hisz nekik az is.Hazudós tolvaj banda.Egy szavukat nem lehet elhinni.
division
Mondjuk mit lehet várni a lakosságtól, amikor képviselőink sem mutatnak jogkövető magatartást?
www.origo.hu/itthon/20200317-felejelentettek-barnabas-istvant.html
szegfue
@Eriksson: 15:45 Világos, de igazából, ha a földre köpnek és lefujod őket, az nem hiszem, hogy "önvédelemnek" minősül.
balos
@emerencia: Ez jó!Mikor láttál ezektől a silányoktól egy elemzést?Igaz volt amit az oroszok hamisítottak,mert még ahhoz is hülyék!A gyűlőlertet viszont zsigerben űzik!Nem is titkolják momentán ezen élnek!
Eriksson
@szegfue: Mondd! Te most kinek a pártján állsz? A békésen sorban állókén, vagy a köpködőkén?
szegfue
@Eriksson: Most ugy érzem: Te vagy egy kissé agressziv velem. Nem állok a köpködők mellé, de önbiráskodni sem lehet... gondolom én. Egy kicsit "eltájoltam" magam, mert humornak fogtam fel a paprikasprét... ezek szerint nem annak szántad. De Te is felnőtt ember vagy, igy tudod mit csinálsz, nincs szükséged az én "beleegyezésemre".
silber13
@ómió: óHa országos pánikról böfögsz, tudhatnád, abban benne foglaltatik a megyeiis te végtelenül primkó fajzat!
Eriksson
@szegfue: Viccnek szántam a paprikasprét, s akinek írtam, az pontosan értette. Úgy is reagált rá.
csak úgy....
@Eriksson: "Mondd! Te most kinek a pártján állsz? A békésen sorban állókén, vagy a köpködőkén? ":) ez egy tipikus @Eriksson:os kérdés,aki a sorban álló ,fegyelmezett,nem követelözö birkák közt tolong! titek akarnak szaporítani a vírus után,belöled jó spermadonor lehetne...
szép új világ
@emerencia: A felcsúti dakota már megint fordítva ül a lovon.
36
Nem is tudtam hogy Svédország időközben kilépett az EU-ból. Ja, az más. Az "bezzeg" és demokratikus.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Akkor én most elmondom, hogy mit gondolok erről az egészről.
- mesterséges hisztéria keltésről beszélünk, amelyet szándékosan idéztek elő
-a fogyasztás rettentően elszaladt, a kinai gazdaság túlsúlyba került, le kellett állítani
-iszonyatos méreteket öltött a lopás, csalás világ szerte, amely már a hülyéknek is feltűnt, a nyomokat el kellett tüntetni
-nagyjából porig kell rombolni ehhez a világ gazdaságot, mert igazolni a jövedelmeket, illetve annak hiányt SEM lehet
-ezt el lehetett érni annak idején két világháborúval

-ma már nem mernek komolyabb fegyveres konfliktust kirobbantan i, mert az a végső pusztulást jelenti
-biológiai fegyver kellett, ami nem lenyomozható
-cél az elöregedés problémájának részbeni megoldása, eddig összelopott javak legalizálása, fogyasztás lassítása
-lehetne még sorolni, de unom

Kérdéseim:
-ha valóban komoly és félelmetes járványról van szó, miért nincs kijárási tilalom?
Egészen elképesztően arcátlan módon kezelik a helyzetet nem csak külföldön, de Magyarországon is.
Kijárási tilalom kellene, hogy érvényben legyen, ha ez komoly járvány!
Basszus a nyugdíjasok a piacon bandázva beszélik meg az eseményeket, amíg a gyerekek és szülők lehetetlen helyzetbe hozva otthon kotlanak!
Az kajáldák meg 15h-ig nyitva vannak, mert a vírus csak azután fertőz!
Akkor most hogy is van ez?
Nincs itt semmi komoly járvány, bár ami a hülyeséget illeti, az valóban járvány sőt orkán méretű!
Komolyan nem tudok már erre mit mondani, az ország egyik fele benn kuksol a lakásban és vacog, a másik fele meg kint kolbászol, dolgozgat, kicsit kijár határon túlra dolgozgatni, mert az nem veszélyes...
Jézusegymária, milyen idiótaság következhet még?
silber13
@division: Az ott megjelentek öszintén sajnálták, hogy nem láthaták a járda biomechanikus segédeszközökkel eszközökkel történő tisztítását!:-)
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Na és persze nem lehet számadatokkal szolgálni arról, ami nincs. Nem mellesleg. a nullából nem lesz valami, akkor sem ha hozzáadnak.
division
@Eriksson: Persze hogy értettem, nem használnék paprika sprayt, hiszen azzal csak magamat sodornám bajba, inkább akkor már egy magnum:-)))
division
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Mesterséges hisztériába senki nem hal bele, szóval inkább ne folytasd mit gondolsz erről az egészről, mert már itt megbukott a mondanivalód.
Eriksson
@division: Hát persze. Magunk felé fordítva. És éljenek a jól nevelt "fiatalkorú" garázdák!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@division: Inkább nézz utána, mennyi áldozata van az influenzának, amiről a kutya se beszél. A véleményed teljesen hidegen hagy, mellesleg.
silber13
@szegfue: nem számít önvédelemnek de egy olyan nayfkú sértés, hogy lehet igaza van ha lefújja.
szegfue
@silber13: Igen, "nagyfoku sértés", de akkor sem "biráskodhatsz" Te, vagy bárki. Jó példa: ma a körzetünkben lévő igazán nagy szakrendelőben a portás nem engedte be azt az embert, aki tüdőszürőre akart menni. Először a portás udvariasan "eltanácsolta", de később visszajött megütötte a portást, majd a főigazgatónak is "behuzott"... felrepedt a szája, össze kellett varrni... a kb. 300 m-re lévő rendőrségtől nem egészen 30 perc alatt értek ki, elvitték a verekedőt, majd rá 10 perce beidézték a főigazgatót is telefonon, u.is a verekedő mindkét karját lefogta... tehát még ő kerül bajba... én igazából ilyenekről beszélek.
Pálinkás Pál
Nos...senkinek nem tünt fel mekkora marhaságokat beszél Müller??? Mintha ők hozták volna azt a rendeletet,hogy a karanténosoknak nagy piros jól látható matricát kell kiragasztaniuk...Arról aztán biztosan senki még sejteni se fogja hogy koronagyanús illető tartózkodik a lakásban...nos számomra pont az ilyen ökörségek miatt hiteltelen,bármit is mond az operatív törzs...ezen is látszik,kínlódnak,fingjuk nincs hogy mit kéne csinálni...már engedtessék meg egy járványügyi operatív törzs, amibe 1...azaz 1 darab virológus van...viszont fakabátból bőven akad köztük!!!
simmering73
"...mennyivel lesz boldogabb egy debreceni, ha megtudja, hogy letenyén két újabb beteg van ?" károgja ez az elmebeteg csizmás macska. Lehet, hogy egy debreceni nem lesz boldogabb, de én, aki mondjuk Letenyére akarok menni esetleg meggondolom az utazást. Faszjankó.
csetere
@emerencia: Valaki már utána nézhetne az országos adatoknak, hogy hány ember fekszik az infektológiai osztályokon. Ezek közül a betegegek közül, hányan koronavírus betegek!
csak úgy....
@durbincs: baxod muki,neked má megent csak erre futotta? egyszer nem figyelsz oda és véletlenül a volt kisztitkár gyurcsányt támogatod! ezen a kisztitkárságon össze fogsz zavarodni,mint a huzat!
kereső
@Shikari: Nem engem evett ide a fene, bozgor, hanem téged.Kitoloncolásra te számithatsz- a megbizóiddal együtt.
csak úgy....
@division: "Azért, mert tudvalévő volt, hogy közvetlenül érintkezett egy ...!
a pintér elvtársnál nincs lappangási idö? öt miért mindjárt másnap tesztelték?
karanténban van pintér elvtárs?
csak úgy....
@kereső: nem lenne hova kitoloncolni a shikarit,senkinek sem kell a tehetsége csak a fidesznek.
nemkati
Ez a rohadék kormány éppen most gyilkolja le Magyarországot. Amit 10 évig tettek, semmi ahhoz képest, amit most művelnek.
division
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Inkább te nézz utána melyik a veszélyesebb, de nyugi, engem sem érdekel a véleményed.
Sámannus
Abakusszal nem lehet a nyilvántartásokat vezetni, bár a moszkvai piacokon még ma is ördöngősen használják.
fahrenheit451
@nemkati: Nem, már tíz éve gyilkolja ez a rohadék, Orbán a kormány, csak most látszik kicsúcsosodva a felelőtlenség (leszarják a magyar embereket), a hozzá nem értés (átbaszták a magyar embereket), a rosszakarat (istentelen hazug embergyilkosok ezek, akiknek Sátán, az atyjuk - János 8,44)...
És még mindig - a bajban is - égetik a pénzt...
Amit nem tudnak ellopni, azt elégetik.
verőce21
Nem furcsa, nem tűnik fel senkinek, mennyi külföldről írogató, magyar-, és Magyarországellenes, ráadásul románul jól beszélő ügynök írogat ebbe a blogba...?
csak úgy....
@verőce21: ha a külföldiek "külhoni magyarok" szavazhatnak a fideszre,akkor neked itt mi a furcsa? na eriggy má,te hazudós tallini tutajos..
verőce21
@csak úgy...: na eriggy má' te is, te "igazmondó"!
Mondjuk rögtön a pöcébe, úgysem lehet Németo.-ban WC papírt kapni...!
Te szavazatodra, szavadra úgysincs itt szükség! Sőt, mondanám, embertelen emberekre...!
csak úgy....
@verőce21: mindíg is lenéztem azokat a férgeket,akik külföldröl szavazgattak arra,amihez semmi közük sincs!
nyugi,itt van még böven klotyópapír,-nem köll a nemzethi konzultációsra várnunk,hogy legyen mibe kitörölni..
komolyabb faxinak képzeltelek,lassan alulrór súrolod a shikarit,pedig az baranyai bányász viszonylatban a leg alacsonyabb szint...
teuton
@Málna: Tudtam mindig, hogy analfabeta vagy, csak firkalgatni tudsz, eszetlenül... NEM azt irtam, hogy TE mondtad, hanem Orbanc a radioban közölte, hergelni a birkakat! Erdekes modon pedig most megnyitottak a hatart bolgaroknak - romanoknak, holott senki nem lephetne be az orszagba, a nemetek meg a svajci hatart is lezartak, Bajororszagban a boltok sem nyithatnak ki. Bezzeg a bolgarok-romanok mehetnek ide-oda, keletröl nyugatra oda-vissza MO-on keresztül, hadd terjesszek a kort a Balkanon is!
Málna
@teuton: Na ennek most már járjunk a végére...Ha nem én mondtam, hanem Orbán, akkor miért én írok baromságokat? Vagy konkrétan, hogy érthető legyek: pontosan mi volt a baromság abban, amit ÉN írtam?
Aki Én
@verőce21: es az feltűnt, hogy némelyik magyarul is igen jól ír?
verőce21
Látom ugrottak rögtön az ügynökök.
@Aki Én: Nem mondhatnám, a fogalmazásukon érződik, de románul, tótul tudnak jól.
Te is tudsz? Még nem dicsekedtél el vele, csak a kretén határeset 147 iq-ddal kérkedsz, minden megnyilvánulásod alapfonala.
ómió
@silber13: De te, fajkretén efftárs, azért még fokoznád egy kicsit, külön megyeivel is! Ne tagadd! A "szerénység" láthatóan nem áll jól egy bolsinak se!
verőce21
@ómió: Hagyd ezt a szerencsétlen orgonistát! Örül, hogy él még a szenvedélybetegségei és alkoholizmusa mellett...
verőce21
"...akik külföldröl szavazgattak" - kispályás dolog valóban. Jobb az egész országot megszállni és ezt ügynökként segíteni? @csak húgy...:
Nessy
Most miért e sok személyeskedés? A tény, az tény! Nem adunk területi bontásban adatot! Hogy miért? Mert "érzékeny adat"! Tessen mondani, ha leírják, hogy pl. Baranyában van 3 fő fertőzött, akkor honnan a csodából tudja egy mezei halandó a több százezer lakost "visszakövetni"?? De nem is kell, mert a közösségi oldalon már régen megjelent még a neve is! Az Unióban, sőt a világban így adják az adatokat? Mi csak azért se! Ugocsa ( Hungaria) non coronat!!
Aki Én
@verőce21: Nekem az tűnt fel, hogy súlyos beteg @ómidióta: haverod szókincse aggasztóan gyenge.
silber13
@verőce21: Volt már ilywen címkézés résszedről , azért eléggé érdes válaszom: KUSS Egy tahó vagy akinek fingja nincs a dolgokról csak nagy pofája,-mellesleg nem vahógyok orgonista te húgygyú, és valamivel elitebb szakmáim vannak mint neked te cloaca maxima!:-)))))
verőce21
@Aki Én: Nekem pedig az tűnt fel, hogy te vagy súlyosan szellemi beteg...!
Egyet hajtogatsz mindig, mint a pereces...!
verőce21
@silber13: Ja vegyésztechnikus vagy!
Csak az élet úgy hozta, hogy templomi orgonista lettél...
Aki Én
@verőce21: Megnevettettél. Tőled, tájékozatlan propagandistától ez vicces :)
silber13
@verőce21: Tévedés, nem lettem templomi orgonista! Az, hogy szeretem az orgona muzsikát és konyítok is valamit a hangszerhez, más kérdés és nem rád tartozikCsak fröcsögsz itt a szabvány marhaságaidat ismétlgeted
verőce21
@silber13: Ezt a "szabvány marhaságot" te írtad le nekem, vagy nyolc éve...
Mióta egy zenekarból kirúgtak az ...miatt...
verőce21
@Aki Én: (09:29) Ne hazudj, hogy nevettél...! Az autisták nem tudnak olyat, csak a kretének!
silber13
@verőce21: -semmilyen zenekarból ne rúgtak ki tekretén! Hazudj valami elfogadhatót..
silber13
@verőce21: Nóotórius hazudozó vagy, mként O1G!!! Quod scripsi scripsi. Perse buta vagy, nem érted+
verőce21
@silber13: Ne szívjál annyit, mert már rendszeresen zavaros az írásképed!
Iszol te hozzá rendesen...?
Borsodi
Elég furcsán előzik meg a járványt! Nem hiszem,hogy okos dolog volt levezényelni a határra a sok tanuló rendőröket ahol össze vannak zárva, sikeresen megfertőzhetik egymást.Majd szolgálatuk után egy két hét kitudja haza mennek a családjukhoz,ahol fertőzhetnek tovább.Vagy meg fogják vizsgálni őket? Ebben az a veszélyes,hogy az ország minden pontjáról vannak kivezényelve.
Szerintem ez nem lett átgondolva.
silber13
@verőce21: A csökött agyadra és a stupid morálodraa jellemző a szöveged. Ezért kerüljük egymást! Quod dixi dixi
verőce21
@silber13: Mert én kerestelek volna? Talán bizony te!
Magam részéről mindig mérték szerint dolgozom, és ezt te nem ütöd meg...:)
Sámannus
Ha létezik olyan hogy közvéleménykutatás, akkor léteik pontosan ilyen alapon végzett szűrő vizsgálat is. A kettő közötti különbség elhanyagolható lehet. A teszt napi, vagy a heti adatai mutathatják az intézkedések eredményességét. A kormány hazugsága tehát ebben mutatható ki, mert a megfelelő információ a népességfüggvényében csakis így válik értelmezhetővé.
Ha a kormány nem megfelelően végzi a teszteket, az valóban semmire sem való. Ha úgy akarja irányítani a kommunikációt, hogy a vírus terjedését megállítsa, csak azt kell tennie, amit a kormány propagandára fordított kommunikációval tett, mert azok így hatalmon tartották, tehát a polgárait, ha tetszik a szavazóit mentheti meg ezzel, a hatékonyan felhasználható teszt adatokkal.
Kivételt képez persze, ha a kormány, valamelyik őt zsaroló hatalom befolyása alatt áll, akkor az most nyíltan szembefordulhat a nemzeti érdekkel. A bizonyíték erre a fertőzési statisztika elhallgatása.
SystemError
Csak azt csinálják a patkányok, mint az oroszok 147 megbetegedett "statisztikával". Senki nem szereti ilyenkor a nagy számokat. Főleg nem, ha hiányosságokra mutatnak..
fahrenheit451
durbincs listája :)

(Azért kíváncsi lennék arra, ha ez a díszes társaság - mindenkit beleértve - összeröffenne egy sörözőben, milyen lenne a hangulat. Politika kizárva !!! Sajnos sosem tudjuk meg, de én úgy gondolom, hogy biztos jó lenne.)
SystemError
@Borsodi: Sok esetben a WHO irányelvekkel ellentétes események történtek itthon. Érdekes módon ezekről és területi eloszlásukról semmit nem lehetett tudni egyedüliként az EU-ban. Jó duma ez a személyiségi jogi megközelítés, de "Teszt Csabát" egy rendszerben "teszt000001"-nek is lehet hívni... Bumm, mekkora nem? :) Ebben a helyzetben mindenki a saját jól felfogott érdekei alapján cselekszik. Egyénként is ugyanaz az az érdekünk és nemzetként is. Elvileg a kormány szintjén is érvényesnek kéne ennek lennie, ha más nem a kormánytagok egyéni szintje miatt..:) Finoman szólva érdekes, hogy csak mi nem cselekszünk a jól felfogott érdekeink szerint. Ilyet akkor szoktak csinálni, ha muszáj.. Mivel indoklásokról nem tudunk, csak csak bunkó kommunikációs szakemberek alázat nélküli flegmaságáról. Csak az marad, hogy valamiben nem transzparens kis kormányunk.

Én amúgy el tudom magamban választani azt, hogy ebből azért nem mindent a kipcsákok számlájára írható. Azt viszont, hogy a Kútvölgyit nézzem a mérleg egyik oldalán 10 év után. A másik oldalán meg megszámolni nem tudom gyémánt standiont, az elég szürreális látvány. Szerintem erre azért most mindenki ráébredt az országban, ha látja a számokat, ha nem.. Szerintem így csak kíváncsibb lesz mindenki, de ők tudják..
Borsodi
@durbincs: Mindenki tudja,hogy ezt nem te írtad! Mivel írni se tudsz csak mindenkit kritizálni gondolom valaki van még a seggedbe aki ezt leírta az ellenzékről.azt kifelejtette el a cikk írója,hogy egy országnak sincs ilyen hazug hatalomra törő korrupt minisztere.
simmering73
Szemérmesek. Kipcsak genetika. Vérükben a hazudozás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.