Csütörtök reggel jelennek meg az érintett vállalatoknál a honvédelmi irányító csoportok – jelentette be a honvédelmi miniszter, a koronavírus-járvánnyal összefüggésben létrehozott, létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport vezetője az M1 aktuális csatornán szerda este.

Katonák jelennek meg a létfontosságú magyar vállalatoknál
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Benkő Tibor arról is beszélt, hogy

péntek reggeltől katonák is lesznek az utcákon.

Benkő Tibor elmondta: néhány száz olyan magyar vállalat van, amely különleges jogrendben olyan infrastruktúrát képvisel, ahol a Magyar Honvédségnek szerepe lehet. Feladatuk, hogy a létfontosságú magyar vállalatok üzemelését, biztonságát elősegítsék. Példaként említette az energetikai, a távközlési, a közlekedési és az egészségügyi szektort:

Kérdésre válaszolva azt mondta, mivel az infokommunikáció fenntartása is feladataik közé tartozik, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap is érintett lehet. Elmondta, eddig

140 vállalatot választottak ki, de mint megjegyezte: ennél jóval több van, amelynek az ország biztonságos működését kell szolgálnia.

Az érintett vállalatokhoz néhány tagú katonai, honvédelmi irányító csoportot küldenek ki. Erről az érintett vezérigazgatóknak tájékoztató levelet küldött – közölte.

Azt mondta: az irányítócsoportok – melyben rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai is lesznek – nyomon követik és koordinálják a vállalati munkát.

Tevékenységükről rendszeresen jelentést adnak a Honvédelmi Minisztériumban létrehozott irányítócsoportnak, amely az országos operatív törzsnek jelent.

Kiemelte: a honvédelmi irányítócsoportok feladata kettős: a fizikai biztonság és a működőképesség feltételeinek biztosítása.

A honvédelmi miniszter azt is bejelentette, hogy péntek reggeltől nagyobb létszámban jelennek meg a katonák az országban. Azt mondta:

az országot honvédelmi szempontból hét járőrkörzetre osztották, ahol a katonák megjelennek. Elsősorban azokon a településeken kell nagyobb katonai jelenlétre számítani, ahol most is van katonai alakulat

- közölte.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken jelentette be, hogy a koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoport áll fel, ezek egyike a létfontosságú vállalatokért felelős akciócsoport.

A Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezette létfontosságú vállalatok működéséért felelős akciócsoport feladata, hogy azokat a szolgáltató- és gyártókapacitásokat, közlekedési, energetikai, gyógyszeripari cégek munkáját koordinálja, amelyek működése a rendkívüli járványhelyzetben kiemelten fontos Magyarországon.

(MTI)

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qkhh
Tisztelt Karácsony úr!
Most van itt az alkalom ,mikor máskor, hogy egyetlen konkrét intézkedéssel pótolja a
választásakor beigért támogatást a Bp-i nyugdíjasok részére.
Most megmutathatja hogy nem SZAR ember nem egy GECI hazudozó kommunista féreg.

"Egyetlen konkrét intézkedéssel jár Karácsony Gergely klímavészhelyzete:
nem fizeti ki a nyugdíjasoknak ígért 20 ezer forintos fűtéstámogatást, megszegte az ígéretét."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@bencemacska: 14:19 Naná, hogy összeül! Hétfőn szavazzák meg a "korona törvényt", mellyel teljhatalmat kap a kormány, ill. O.V.! Csak ők "fujhatják" le ezt a fajta "háborus" időkre emlékeztető "katonai jelenlétet"... is!:(((
bencemacska
@szegfue: tegnap, 08:58
Ezen gondolkodtam én is, de nem jutott jobb eszembe, mint az, hogy "belső" dolgozó!
bencemacska
@vacsi: tegnap, 8:19
Amiről te beszélsz, arra minden cégnek meg volt a saját fegyveres őrző-védő cége! Nem is történhetett az általad felsorolt esetekhez hasonló. Ezek hova lettek?
Ezeket feloszlatták, eltüntették? Szerinted most csak a katonaság tudja, hol mennek az ivóvíz vezetékek?
/ De a Vitézy Dávid legalább kimondta, hogy semmilyen híd nem épülhet Bp ivóvíz bázisa fölé!/
vacsi
@bencemacska: Ehhez nem tudok hozzászólni, de örülök annak, ha az ilyen cégeket őrzik.
SystemError
@durbincs: Fizetett vadbot robot hirdetéseket láthattak!:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.