Csütörtök reggel jelennek meg az érintett vállalatoknál a honvédelmi irányító csoportok – jelentette be a honvédelmi miniszter, a koronavírus-járvánnyal összefüggésben létrehozott, létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport vezetője az M1 aktuális csatornán szerda este.

Katonák jelennek meg a létfontosságú magyar vállalatoknál
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Benkő Tibor arról is beszélt, hogy

péntek reggeltől katonák is lesznek az utcákon.

Benkő Tibor elmondta: néhány száz olyan magyar vállalat van, amely különleges jogrendben olyan infrastruktúrát képvisel, ahol a Magyar Honvédségnek szerepe lehet. Feladatuk, hogy a létfontosságú magyar vállalatok üzemelését, biztonságát elősegítsék. Példaként említette az energetikai, a távközlési, a közlekedési és az egészségügyi szektort:

Kérdésre válaszolva azt mondta, mivel az infokommunikáció fenntartása is feladataik közé tartozik, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap is érintett lehet. Elmondta, eddig

140 vállalatot választottak ki, de mint megjegyezte: ennél jóval több van, amelynek az ország biztonságos működését kell szolgálnia.

Az érintett vállalatokhoz néhány tagú katonai, honvédelmi irányító csoportot küldenek ki. Erről az érintett vezérigazgatóknak tájékoztató levelet küldött – közölte.

Azt mondta: az irányítócsoportok – melyben rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai is lesznek – nyomon követik és koordinálják a vállalati munkát.

Tevékenységükről rendszeresen jelentést adnak a Honvédelmi Minisztériumban létrehozott irányítócsoportnak, amely az országos operatív törzsnek jelent.

Kiemelte: a honvédelmi irányítócsoportok feladata kettős: a fizikai biztonság és a működőképesség feltételeinek biztosítása.

A honvédelmi miniszter azt is bejelentette, hogy péntek reggeltől nagyobb létszámban jelennek meg a katonák az országban. Azt mondta:

az országot honvédelmi szempontból hét járőrkörzetre osztották, ahol a katonák megjelennek. Elsősorban azokon a településeken kell nagyobb katonai jelenlétre számítani, ahol most is van katonai alakulat

- közölte.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken jelentette be, hogy a koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoport áll fel, ezek egyike a létfontosságú vállalatokért felelős akciócsoport.

A Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezette létfontosságú vállalatok működéséért felelős akciócsoport feladata, hogy azokat a szolgáltató- és gyártókapacitásokat, közlekedési, energetikai, gyógyszeripari cégek munkáját koordinálja, amelyek működése a rendkívüli járványhelyzetben kiemelten fontos Magyarországon.

(MTI)

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qkhh
Tisztelt Karácsony úr!
Most van itt az alkalom ,mikor máskor, hogy egyetlen konkrét intézkedéssel pótolja a
választásakor beigért támogatást a Bp-i nyugdíjasok részére.
Most megmutathatja hogy nem SZAR ember nem egy GECI hazudozó kommunista féreg.

"Egyetlen konkrét intézkedéssel jár Karácsony Gergely klímavészhelyzete:
nem fizeti ki a nyugdíjasoknak ígért 20 ezer forintos fűtéstámogatást, megszegte az ígéretét."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Ez már a katonai diktatúra???!!! Nem elég a koroa vírus még a sereget is a magyarra küldik??!!! Ki tudja ezt megmagyarázni??!! Erről ki és milyen alapon döntött??!!
Eriksson
Mi történik a világban? Az olaszoknál amerikai katonák vannak az utcákon!
verőce21
Jobb, mintha román katonák lennének még Győrben is! :)
nezelodo
@Jozefina: Na erre való a nyáj, hogy kérdezés nélkül bégessen, nem kell tudnia, hogy több mint egy hete ürítik az erre alkalmas kollégiumokat főleg a déli határ közelében, de másutt is.
fahrenheit451
A magyar katonák - a buta parasztok - semmire nem jók.

Gondolom tisztán látszik, hogy meg akarok verni pár magyar katonát - mert megérdemlik.
fahrenheit451
Csak azért akarom megverni őket, hogy megértsék végre, hogy ők csak egy semmihez nem értő ingyenélő parasztok.
Ezt beléjük kell verni, hogy megértsék.
Nessy
Erre már volt precedens! Akkoriban úgy nevezték őket: Komisszárok!
Ideális állapot! Nem valószínű hogy értenek az adott cég munkájához, de majd mindenbe beleszólnak és ha mást nem, hangulatjelentést küldenek a kormánynak!
Nessy
@verőce21: Az a veszély nem fenyeget! Hű magyarjaink csak a markukat tartják a milliárdokért!
fahrenheit451
Ne tévedjél - a magyar katona, nem hazafi, csak egy ingyenélő kis köcsög büdös paraszt.
Jozefina
"Talpra Magyar Hí a HAZA!!!???"
"Ne szülj rabot te szúz"
és még lehetne a leg aktuálisabb idézeteket elő szedni!!!??
Sámannus
Csak azért kell kivonulni nekik, mert valószínű hogy a helyzet érzékenysége miatt könnyebb belepiszkálni egy kevésbé védekezőképes rendszerbe.
Lehet ez értetlenség vagy más provokáció,
Yoda69
Orbanek már tudnak valamit amit mi még nem. Attól félek rövidesen olyan hír fog kijönni amihez a hadsereg kell, hogy ne szabaduljanak el az indulatok.
Elég valószínűtlennek tartom hogy amíg az olaszoknal és az osztrakoknal tombol a járvány, addíg nálunk csak 58 eset van.
O1G HAZUDIK!
Pálinkás Pál
Valaki ha tudja...a nálunk sokkal fertőzöttebb országokbn,megjelent honvédség vállalatoknál?? mert esetleg utcán rendfenntartóként ok...de...
Pálinkás Pál
"az országot honvédelmi szempontból hét járőrkörzetre osztották, ahol a katonák megjelennek. Elsősorban azokon a településeken kell nagyobb katonai jelenlétre számítani, ahol most is van katonai alakulat"
nos...aztán miben tud segíteni a járványügyben a honvédség??? ez szimpla erőfitogtatás,mint amikor a TEK BTR-rel ment a komáért...
simmering73
Meg van a vírus ellenszere. Katonák állítják meg őket a létfontosságú vállalatoknál.
simmering73
Komolyra fordítva a szót. Végre van egy google alapú térkép, ahol nyomon tudjuk követni hol van karantén és hol van igazoltan fertőzött személy.
budapestkornyeke.hu/koronavirus-terkep-keszult-itt-vannak-a-veszelyes-helyek/
Horizont
Jesszusom ez meg minek? Ki adott erre felhatalmazást, milyen jogszabály engedi ezt meg? Mit felügyel egy katona egy cégnél? Hogy mennyi vírus lepte el? Már nem számít a határvédelem se a migrik? Határon belüli vész van? Mondjuk a puhos kiállhatott volna és elmagyarázhatta volna, hogy erre miért is van szükség. Nem elég nekünk a korona vírus???
Gauntlet
@Jozefina: O1G döntött. Erőfitogtatás.
Horizont
Hacsak nem a kijárási tilalmat készítik elő.
kereső
A "különleges jogrend" =hadiállapot? Háború van? Úgy tudtam egészségügyi járvány. Ez mit akar jelenteni- katonai irányitást a vállalatoknál? Úgy vélem nagyon veszélyes vizekre evez orbán &Co.
Gauntlet
Arra nem gondoltak hogy katona is elkaphatja a vírust? Hogy terjesztheti? Rájuk nem vonatkozik?
nezelodo
@Gauntlet: "Arra nem gondoltak hogy katona is elkaphatja a vírust? Hogy terjesztheti? Rájuk nem vonatkozik?"
Amikor belengették a sűrűbb rendőri ellenőrzést, meg s Semjén sűrített misékre való felszólítását, elsőre ez ugrott be, megteremtjük a lehetőségét, hogy első kézből tovább adják, ha találkoznak egy fertőzöttel. Hát, hogy a járvány szempontjából mennyire szakszerű, arról majd szólnak a szakemberek. A hatalomféltés inkább indokolja.
Pálinkás Pál
@Yoda69: És gondolod elég lesz hozzá...szerintem a sereg jó része ugyanúgy utálja a puhost mint a józan többség...
Aki Én
@verőce21: ha így folytatjátok, nem kizárt az sem.
Cicamama55
Nem vagyok szakértő, bennem az vetődött fel, hogy nem vegyi fegyver ez a vírus és veszélyeztetett a béke-enyhén fogalmazva?!
Gyütt Mönt
@fahrenheit451: ezek képesek visszaütni, ráadásul éppen közfeladatot látnak el, ami súlyosbító körülmény.
balos
Ez azért már túlmegy a józan észen!Igaz 89 óta a józan ész disszidált ebből a kuplerájból!Az itt most a normális aki nem normális!A segg,most leszart minket újra ,mint teszi az újra temetés óta mindig!
Jozefina
@Horizont: az kevés lesz neki!!! A rendkívüli állapot kihirdetése fog következni, amit évekig fenntarthat, biztosítva önkényuralmát!!!??
Qqberci
'Oszt mi a lófaxot fognak csinálni a katonák a cégeknél? Követve a szovjet hagyományokat ellopják az órákat?

Nem lehetne már ezt az elmeroggyant törpöt véglegesen bezárni a grazi magánzárkába?...
qkhh
Tisztelt Karácsony úr!
Most van itt az alkalom ,mikor máskor, hogy egyetlen konkrét intézkedéssel pótolja a
választásakor beigért támogatást a Bp-i nyugdíjasok részére.
Most megmutathatja hogy nem SZAR ember nem egy GECI hazudozó kommunista féreg.

"Egyetlen konkrét intézkedéssel jár Karácsony Gergely klímavészhelyzete:
nem fizeti ki a nyugdíjasoknak ígért 20 ezer forintos fűtéstámogatást, megszegte az ígéretét."
staro2
Érthetetlen, megmagyarázhatatlan, ostoba húzás,
Másutt, ahol kivezényelték a hadsereg egyes alakulatait az utcákra ott a közrendet és a lakhelyelhagyási tilalom betartását ellenőrzik.
A gazdasági szférába katonák küldése idióta cselekedet, hiszen nem értenek a vállalati működéshez, nem látnak összefüggéseket . Eleve azért lettek katonák, mert önálló gondolkodásra képtelenek, és elég nekik a parancs- értettem --tengely mentén mozogni.
A gazdaság nem így működik.
vacsi
@Jozefina: Nagyon is helyes a döntés! Te sem örülnél neki, ha pl. a csapból egyszer csak mérgezett víz folyna, vagy az áramot úgy felturbóznák, hogy minden háztartási gép tönkremenne. Esetleg a szemetet nem szállítanák el, vagy a csatornákat eltömnék... soroljam? Ostoba, gonosz emberek - vagy csak lefizethetők - mindig akadnak!
lusta
@staro2: Ez egy nagy tévedés. Általában a világban ez igaz, de magyar viszonylatban az unortodox illeberális rendszerünkben a katonák mindenhez értenek. Lehet, hogy nem mindenhez, de egy vállalat menedzsmentje, a pénzügyesek, a beszerzők, a kereskedők tudásban, hozzáértésükben a térdükik sem érnek fel. A mi katonáink az új terminátorok.
Horizont
@vacsi: oké. De akkor nem lehetne tájékoztatni a népet, hogy mit miért?? Úgy lenne tisztességes.
szegfue
@qkhh: Ez most komoly?! Mármint, hogy nem a cikk tartalmához szólsz hozzá -- és nemcsak ennél a cikknél! --, hanem egy teljesen más témában?! Ja és eddig ugy láttam, senki sem válaszolt Neked, viszont "szereztél" már nem egészen 1 óra alatt 12 helyeslő lájkot?! Itt valami nagyon nem "kerek"!!!
tudode
Ami van, az a koronavírusos járvány, amely területi eloszlása államtitok!
.
Amit nem lehet tudni, hogy milyen módon győzi le a mindenre ható, mert
-
-- a honvédelmi miniszter KÜLÖNLEGES JOGRENDRE hivatkozva eresztette szélnek a katonáit, miközben
.
-- őfélesége hat nappal ez előtt, hogy a RENDKÍVÜLI JOGREND mást jelent Magyarországon, azaz amit "elrendelt" az olyan BÉKEBELI DEMOKRÁCIA, és HÁBORÚS ÁLLAPOT KÖZÖTTI FÁZIS, amelynek keretében
.
-- üzemeket, gyárakat lehet állami irányítás alá vonni, termelőegységeket lehet állami szolgálatba állítani
.
--- Miniszterelnöki interjú - 2020.03.13.
.
www.youtube.com/watch?v=hzX6Eg8-gpU
.
Hab a tortán, hogy
.
---- A veszélyhelyzet elhárításáért Orbán Viktor a felelős
.
24.hu/belfold/2020/03/11/koronavirus-magyarorszag-magyar-kozlony-orban-viktor-veszelyhelyzet/
.
Vajon melyik fázisban jelentek meg a katonák a létfontosságú magyar vállalatoknál, amikor azt sem tudni, hogy mi van azon kívül, hogy a vírus teszi a dolgát, miközben katonásdit játszanak az arra hivatottak!
Jozefina
@szegfue: egy troll féreg, nem is szabad neki válaszolni
Jozefina
@tudode: ez egy elmeháborodott ember "játszadozása" !!??
szegfue
@Jozefina: 9:07 Értelek, de én még nem "találkoztam" az irásaival... valahogy nekem kimaradt...
szegfue
@vacsi: Abban egyetértek, hogy a "közszolgáltató" üzemeket (viz, szemét, áram és hasonló) őrzik, de abban nem, hogy pl. a gyógyszeripar, vagy akár a szájmaszk gyártókapacitása felett "őrködjenek"! Ettől még az a gép nem tud többet, sőt nyersanyag sem lesz több! Egyébként meg pont majd a m.o-i üzemekben "szabotálják" a munkát...Van vagy 70 koronavirusos beteg és mondjuk 500 gyanus eset és ez pont elég O.V-nak, hogy háboru alatti időket "idézzen"... csak "[email protected]" be még jobban az emberek, ha már a migránsoktól kellően nem félnek... megszokták őket...
vacsi
@szegfue: Alapvetően megértem az emberek háborgását, hisz a katonák, rendőrök sokakban keltenek rossz érzést, az elmúlt évtizedek miatt - hisz Te is a háború alatti időket említed, és igazad van. De jelen esetben nagyon is helyeslem ezt a lépést. A gyógyszeripart, sőt, a szájmaszkok gyártását is, ezen kívül pl. az élelmiszerágazatot, tápszergyártókat, stb. abba a kategóriába sorolom, ahol komoly veszélyt tudnak okozni gonosz emberek, nem árt, ha vigyázunk! Nem tudom, mi lesz a vége, de az óvatosság nem árthat!
Horizont
@szegfue: Ez egy barom rá van kattanva Karácsonyra, szerelmes belé, több helyre beírta ugyanezt. @qkhh: !!!
Itt tuti nem kapott erre a hányadék kommnetre tőlünk 13 lájkot. Propeller beindult, túltolta.
Horizont
@qkhh: Te seggfej mit Karácsonyozol itt? Húzzál el a francba.
szegfue
@Horizont: 16:31 Annál is inkább, mert most Húsvét következik!:))))))))
Horizont
@szegfue: ez jó poén volt jót nevettem köszi :)
szegfue
@Horizont: Ezt nem lehetett kihagyni!:)) Főleg, hogy annyi "szarság" van körülöttünk...
Gauntlet
Valszeg súlyosabb a helyzet annál amit mondanak!
nezelodo
Csak a törvényesség látszatának a demonstrálása miatt kérdem, hol van a hadsereg törvényes főparancsnoka, és miért nem ő rendel el a hatáskörében lévő teendőket?
bencemacska
@Pálinkás Pál: Szerintem a honvédség demokratikus államokban csak SEGÍTSÉGKÉNT jelent meg őrző- védő és szállítási kapacitással. Például élelmiszer szállítás, fertőtlenítés, rend biztosítása. Utóbbi alatt pl. a karantén elrendelése miatt kiüresített intézmények kirablásának megakadályozását és nem annak biztosítását értem!
Pálinkás Pál
@bencemacska: kimondtad a varázsszót...demokratikus államokban...itt nálunk ez szimplán erőfitogtatás...mutassuk hogy ilyenünk is van,másra úgysem jók!!
bencemacska
@Horizont: tegnap, 05:59
Mit jelent? Teljhatalmat! Hogy a teljhatalmat birtoklóvállon felül... a többi már néma csend.
Ettől az időponttól kuss van. (Én már visszaesőnek számítok...)
bencemacska
@nezelodo: ma, 08:33
Én is ezen morfondíroztam tegnap. Választ nem találtam. Férjem azt mondta M.o-n visszamenőleges törvénykezés van. Csak úgy történhet meg./ Ő ilyent nem látott Farkas Mihály hadseregében!/
Összeül hétfőn - utoljára - még az országgyűlés?
szegfue
@bencemacska: 14:19 Naná, hogy összeül! Hétfőn szavazzák meg a "korona törvényt", mellyel teljhatalmat kap a kormány, ill. O.V.! Csak ők "fujhatják" le ezt a fajta "háborus" időkre emlékeztető "katonai jelenlétet"... is!:(((
bencemacska
@szegfue: tegnap, 08:58
Ezen gondolkodtam én is, de nem jutott jobb eszembe, mint az, hogy "belső" dolgozó!
bencemacska
@vacsi: tegnap, 8:19
Amiről te beszélsz, arra minden cégnek meg volt a saját fegyveres őrző-védő cége! Nem is történhetett az általad felsorolt esetekhez hasonló. Ezek hova lettek?
Ezeket feloszlatták, eltüntették? Szerinted most csak a katonaság tudja, hol mennek az ivóvíz vezetékek?
/ De a Vitézy Dávid legalább kimondta, hogy semmilyen híd nem épülhet Bp ivóvíz bázisa fölé!/
vacsi
@bencemacska: Ehhez nem tudok hozzászólni, de örülök annak, ha az ilyen cégeket őrzik.
SystemError
@durbincs: Fizetett vadbot robot hirdetéseket láthattak!:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.