Hiába nem minősül érzékeny személyes adatnak, továbbra sem publikálnak demográfia adatokat a magyar koronavírus-megbetegedésekről.

A tiszti főorvos továbbra is titkolja a fertőzés demográfiai adatait, és ez rombolja a közbizalmat

Az egészségügyi államtitkár minapi ígéret ellenére az országos tisztifőorvos, Müller Cecília makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy továbbra sem publikálnak demográfia adatokat a magyar koronavírus megbetegedésekről. Mint az operatív törzs szerdai tájékoztatón kiderült, teszi ezt annak ellenére, hogy HVG szembesítette az adatvédelmi hatóság elnökének álláspontjával, miszerint ezek a statisztikai információk nem érzékeny személyes adatok.

A tájékoztatón a Népszava munaktársa is jelezte, hogy ezeknek az információknak a visszatartása rombolhatja a hivatalos szervekbe vetett bizalmat. Müller Cecília az ellenvetésekre úgy reagált, hogy megítélése szerint az érintett közönség számára nincs relevanciája ezeknek az információknak, így csak a szakemberek számára teszik azokat megismerhetővé. Ettől függetlenül utalt arra, hogy az egész országban vannak megbetegedések. Bár ma még enyhe tünetekkel is kórházban kezelik az érintetteket, de hamarosan változik a rendszer: a könnyű esetek házi karanténban kerülnek, és csak a súlyos betegeket szállítják kórházba.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@qkhh: Hogy ennek mi köze a tisztifőorvos sunyiskodásához? Hát abszolút semmi. Ez a lényege a hírnek:
Az egészségügyi államtitkár minapi ígéret ellenére az országos tisztifőorvos, Müller Cecília makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy továbbra sem publikálnak demográfia adatokat a magyar koronavírus megbetegedésekről.

Ami meg ezt illeti:
"Most megmutathatja hogy nem SZAR ember nem egy GECI hazudozó kommunista féreg."
A kormány mutassa meg, hogy nem az (pedig az!!) amiket itt írsz, mivel tavaly számtalanszor bizonygatták, hogy 2020-ban is lesz nyugdíjprémium! Ne egy kifosztott, kivéreztetett önkormányzattól várd el a nyugdíjasok megsegítését, hanem akire tartozik: az általad felsorolt jelzőkkel illethető kormányra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Ez is tipikus fideszes...persze másképp hogy is lehetne ott!!!
Qqberci
Ezt az alkalmatlan hülye *csát nem lehetne onnan kirúgni? Minden védekezés alapja a területi eloszlás ismerete. Dél-Korea pár nap alatt 25 millió szűrést csinált, feltérképezték az eloszlást és megállították a terjedést. Magyarország eddig kevesebb, minr 2000 (kettőezer) tesztet csinált, viszont van operatív törzs a s*ggnyalóknak...
qkhh
Tisztelt Karácsony úr!
Most van itt az alkalom ,mikor máskor, hogy egyetlen konkrét intézkedéssel pótolja a
választásakor beigért támogatást a Bp-i nyugdíjasok részére.
Most megmutathatja hogy nem SZAR ember nem egy GECI hazudozó kommunista féreg.

"Egyetlen konkrét intézkedéssel jár Karácsony Gergely klímavészhelyzete:
nem fizeti ki a nyugdíjasoknak ígért 20 ezer forintos fűtéstámogatást, megszegte az ígéretét."
lusta
Nézem ezt a válsághelyzetet és az országokban az operatív törzsek döntő létszámát, orvosok, egészségügyi szakemberek, hozzáértő tudósok, minisztériumi szakemberek alkotják. Nálunk még az is titok, kik a tagjai. Persze nincsennek véletlenek.
dr. prédikátor
Azért nem nyilatkozik ez a hülye pics mert nincs tisztában a helxzettel!!!a müller cecil ALKALMATLAN A BEOSZTÁSÁRA!!!
nemkati
@qkhh: Hogy ennek mi köze a tisztifőorvos sunyiskodásához? Hát abszolút semmi. Ez a lényege a hírnek:
Az egészségügyi államtitkár minapi ígéret ellenére az országos tisztifőorvos, Müller Cecília makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy továbbra sem publikálnak demográfia adatokat a magyar koronavírus megbetegedésekről.

Ami meg ezt illeti:
"Most megmutathatja hogy nem SZAR ember nem egy GECI hazudozó kommunista féreg."
A kormány mutassa meg, hogy nem az (pedig az!!) amiket itt írsz, mivel tavaly számtalanszor bizonygatták, hogy 2020-ban is lesz nyugdíjprémium! Ne egy kifosztott, kivéreztetett önkormányzattól várd el a nyugdíjasok megsegítését, hanem akire tartozik: az általad felsorolt jelzőkkel illethető kormányra!
Pálinkás Pál
@qkhh: Nos ezért mondtam,ilyen zöld b@zikat nem szabad pozícióba tenni sehol...maradjon nekik a tüntetés hőbörgés...karácsony meg egy különlegesen ellenszenves figura...öngólt lőtt az ellenzék vele,többet ez biztos nem lesz polgármester..
volvós
Amikor megjelenik ez a p.cha a képernyőn, rám jö egy erős hányinger...az " ezredes " mellett...csak makognak, hebegnek, a leírt válaszokat is csak brekegve adják...Orbanisztán pártkatonái !!!
ómió
Pedig, ha név, lakcím szerint bemondanák, ki a beteg, az úgy növelné a "közbizalmat", hogy ihaj!
kereső
Mi köze ehhez a cikkehez Karácsonynak? Ez a legújabb agyatlanprimitivhabonyi trollocska miért nem azt kérdezi meg, hogy a kormány hajlandó-e korrigálni az egész nyugdijas társadalmat érintő szégyenteljes nyugdijemelést, ami már akkor sem volt igaz, amikor kihirdették. Mert, nem 2,8-os inflációval kell szembenézni a vásárláskor, hanem annak többszörösével. Na ennyit a trollnak, @Pálinkásnak, meg a lájkolóknak.Meg ennyit erről a témáról.

Az eredeti cikkhez: miért nincs jogunk a valós adatokhoz? Ez megy a járvány kezdete óta.
Nessy
@ómió: Ebben az esetben deperszonalizált statisztikai adatokról van szó, nem arról amit leírtál! Más országok adataiból érdekes dolgok lehet kiolvasni. Pl. Ausztriában a 49 -54 éves korosztályban volt a legmagasabb a megbetegedések száma. Ami logikus, hiszen sok területen nem lehet otthonról dolgozni. Egészségügy, közlekedés, kereskedelem, logisztika stb.
Mi ebben az ördögtől való, hogy korcsoportokra bontva adott adatokat?
Hiszen anno, amikor még létezett Statisztika évkönyv, az adatok közlése nem volt 80 évre titkosítva!
Pálinkás Pál
@lusta: ha ügyes vagy megtalálod...tele van hülye fakabáttal,meg államtitkárral összesen 2 orvos,és abból az egyik ez a seggnyaló cilike!!!
Pálinkás Pál
@lusta: Dr. Müller Cecília mb. országos tisztifőorvos, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője
Papp Károly rendőr altábornagy, a BM közbiztonsági főigazgatója, volt országos rendőrfőkapitány
Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány
Dr. Kiss Attila r. dandártábornok, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatója
Dr. Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa
Lakatos Tibor r. ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, az ORFK Közrendvédelmi Főosztályának vezetője
Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár
Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes
Orbán Viktor miniszterelnök
Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Dr. Takács Tibor r. vezérőrnagy, Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK)
Dr. Gondos Miklós főigazgató, Állami Egészségügyi Ellátó Központ
operatív törzsünk tagjai...by Wikipedia
Pálinkás Pál
Felhívnám a cikkíró figyelmét..ha nem tudja,utána nézhetne mit is jelent a demográfia!!! cilike a fertőzések helyi eloszlását titkolja,aminek köze nincs a demográfiához...mellesleg egy országból sem láttam még korosztály szerinti kimutatást az elhalálozásokról...mert igen rosszul festene hogy 90 %-uk amúgy is közel állt már hozzá!!!sajnos ezek tények...az öreg,és a beteg szervezetre veszélyes a vírus...
gizineni
Ne bántsátok Cecíliát! Még az olvasás is problémát okoz neki!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: "egy országból sem láttam még korosztály szerinti kimutatást az elhalálozásokról"

itt van egy demográfiai elemzés, az idős, beteg emberek könnyebben halnak, amely jótékony hatással van a nyugdíj ellátórendszerre, így aztán tovább lehet lopni. Ezért nem kell kapkodni. Az időseket viszont úgyis le kell venni a lélegeztetőgépről, mert kell a hely a fiatalabbaknak. Nincs itt semmi hiba se, igaz pali?

www.msn.com/hu-hu/hirek/koronavirus/ezért-veszélyesebb-a-koronavírus-az-idősebbekre/ar-BB11aU1S?ocid=spartanntp
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: mondtam már ...nem fűzök véleményt semmihez,pedig van...de azon azért elgondolkodhat mindenki...érdemes rombadönteni az európai gazdaséágot?? csak kérdezek...!!!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Nem érdemes. Ott rohaggyanak meg az idősek. Aki 30-40 évnél öregebb az már nyugodtan megdögölhet, kevesebb lesz a nyugdíjellátók terehe. Igazad van palkó, dögölj meg. De előbb anyukád, apád, nagyszüleid. Végülis hamarabb juthatsz örökséghez is és nem kell az idős hozzátartozóidat pelenkáznod.

A környezetre is hasznos lenne egy jó 20-40-80 % -os lakosságcsökkenés. Ugyanis ha elszalasztod a SARS járványt akkor nem lesz mindenkinek lélegeztetőgép és a halálozás megugrik.

Viszont aki túléli az úgy tűnik védettséget szerez, legalábbis egy időre.

nlc.hu/eletmod/20200319/koronavirus-aldozatok-olaszorszag/
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: régen te értelmesebb voltál...nem azt mondom hogy hagyd sorsára az öregeket...hanem azt,hogy őket kiemelten védeni,a többit meg békén hagyni!!!mellesleg,ugye tudod hogy a vírust nem lehet gyógyítani ,csak vakcínát fejleszthetsz hogy kialakuljon a védelem,de azt már lekéstük!!...látod ez a legnagyobb probléma...a tájékoztatás hiánya...a legtöbb embernek fingja nincsd hogy miből áll egy vírusjárvány..és mit lehet tenni ilyenkor!!!
Sámannus
Ha létezik olyan hogy közvéleménykutatás, akkor léteik pontosan ilyen alapon végzett szűrő vizsgálat is. A kettő közötti különbség elhanyagolható lehet. A napi, vagy a heti adatok mutathatják az intézkedések eredményességét. Akormány hazugsága tehát ebben mutatható ki, mert a megfelelő információ a népességfüggvényében csakis így válik értelmezhetővé.
Ha a kormány nem megfelelően végzi a teszteket, az valóban semmire sem való. Ha úgy akarja irányítani a kommunikációt, hogy a vírus terjedését megállítsa, csak azt kell tennie, amit a kormány propagandára fordított kommunikációval tett, mert azok is hatalmon tartották, tehát a polgárait, ha tetszik a szavazóit mentheti meg ezzel.
Kivételt képez persze, ha a kormány, valamelyik őt zsaroló hatalom befolyása alatt áll, akkor az most nyíltan szembefordulhat a nemzeti érdekkel. A bizonyíték erre a fertőzési statisztika elhallgatása.
balos
@Shikari: töled ez a hozzászólás még elégséges szintje a sötét erőnek!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Hogy a rossebbe akarod kiemelten védeni az öregeket ha közben az összes fiatalabb, 0-65 éves korig megfertőződik. Lehet, hogy nem halnak bele mind, viszont mindannyian fertőzőek lesznek bazmeg.

Az idősek hónapokig nem mehetnek boltba, mert a boltosok fertőznek, nem mehetnek orvoshoz, mert az orvosok fertőznek, nem ülhetnek buszra, nem rendelhetnek árut a neten mert egyrészt nem tudják kezelni a komputereket, másrészt ha mindenki fertőzött akkor azok minden csomagot, kilincset, csengőt összefertőznek. Senki nem látogathatja őket, a saját gyermekük öli meg őket. Nem 20% lesz a mortalitás hanem sokkal több, mert nem lesz (olaszban már nincs) lélegeztetőgép. Ugyanezen oknál fogva a fiatalabbak is hullanak, mert lélegeztetőgép nekik sem jut, hiszen mindenki egyszerre lesz beteg.

Ha minden és mindenki fertőzött akkor nem tudsz megvédeni senkit. Csak egy részük kihordja addig amíg immunitást szerez. A védettséget szerzettek már munkába is állhatnak, a többiek kihullanak. Milliók. Az idősek kipusztulnak. Tiszta haszon.

Egyébként amit 13:23 -kor írtam az a te verziód, ha nem vetted volna észre. Az van ha nem védekezel (nem csinálsz cirkuszt).
1magyar
Érthetetlen miért titkolnak bármit is, hiszen mindannyiunkat érint - sajnos.
qkhh
@nemkati: Tipikus kommunista válasz olyan mint 1966-ban ...nem változtok!
Pálinkás Pál
@Peller Anikó:Nézd..nem vitatkozom én veled...most hogy küszöbölöd ki a 0-65 év közöttiek megfertőződését???dolgozni menni kell...vásárolni menni kell...szűrni gyorsan nem lehet...ezekkel a rendelkezésekkel most azt érjük el hogy a vírus lassabban fog lefutni...mivel gyógyszer nincs ellene,vagy leküzdi a szervezeted,vagy nem...de ha provokálsz,mondok én neked megoldást...az öregeket rakni karanténba..és senki nem tudná megfertőzni őket...no halljam ez ellen mi lesz a kifogásod???
lusta
@Pálinkás Pál: A névsort olvasva sok jót ne várjunk. Az is érdekes, hogy ez a Müller Cecília valahogy sehol nem jelenik meg, mint valami jelentős szakmai múlttal rendelkező egyén. A rengeteg egyenruhás hozzáértéséről már ne is beszéljünk.
Pálinkás Pál
@lusta: nekem is rögtön ez jutott eszembe,most őszintén,ilyen összeállítás kell egy járványnál???
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Pont ezt írtam meg az előbb neked 16:58-kor. Próbáljam meg inkább egy mondatban? Vagy inkább csak egy szóval? Hátha úgy megérted.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Ügyesen kikerülted a kérdésemet! azaz végeredményben elismerted hogy nem lehet a ezzel a fajta karanténnal megállítani a vírust!. kivették a képletből azt a réteget /iskolások.../ akiket szinte semmi veszély nem fenyeget...a többi korosztály szabadon érintkezik egymással...vidáman fertőzve egymást keresztbe...véleményem szerint a megoldás az lehetett volna ..65 év felett megtiltani a kijárást...és gondoskodni az ellátásukról...mielőtt hallanám a kifogásokat,sokkal kevésbé viselte volna meg a büdzsét ,mint ami most megy...
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Ok, buta vagy.

Ezt így érted? Ennél rövidebben már nem tudom összefoglalni. A 65 év alattiak dögöljenek meg, mindenki fertőzött lesz 0-65 év között és fertőző. Hogyan izolálsz 2 millió nyuggert és hogyan látod el őket hónapokig amikor mindenki fertőzött.

Van már tapasztalat a nyugger közösségekről, az otthonokban mindenki megbetegszik és ők mind meghalnak. Ezt meg lehet csinálni akkor ha már van vaccina vagy már a társadalom jelentős része átesett a fertőzésen és védettséget élvez és ezek esetleg ellátják az idősek rétegét.

Tehát rendben, hogyan gondoskodsz az elszigetelt idősek ellátásáról amennyiben mindenki más fertőzött?
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: visszakérdeznék...jelen állás szerint te hogyan oldanád meg a fertőzés terjedését...mert vagy teljes vesztegzár...amit nem lehet,vagy a fertőzés bizony tovább fog terjedni,amíg le nem cseng...nem hiába ,mindenki csak lassításról beszél,nem megállításról,mert azt ebben a fázisban már nem lehet...megállítani...nos akkor csak egy kérdésem van,mivel gyógymód nincs...megállítani nem lehet,miért jó ha csak lassítjuk ???
Eladott Ország
A tiszti főorvos Müller Cecilla a Magyarok Nagyasszonya plébánia templomának kihelyezett világi lelkipásztora volt. No komment.
olkt.hu/wp-content/uploads/2020/03/84498242_2766017870177936_2015700835744350208_n.jpg
ómió
@Nessy: Valamivel bővebb tájékoztatásban valszeg semmi ördögtőlvaló nincs. De a helyes határ megállapításában, úgy tűnik, egyikünk se illetékes.
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Pali pontosan ez a helyzet. Mivel az elején elcseszték, sőt még az előtt is, amikor arabokat eresztettek be tanulás címszó alatt, ezért csak lassítani lehet és amint a kínai példa mutatja ezen a módon talán megállítható az exponenciális terjedés.

Azért kell lassítani, mert ha nem lassítod akkor pillanatok alatt kimerül az egészségügyi ellátás mivel az véges.

Azt kell látnod, hogy ez a vírus (beavatkozás, cirkusz nélkül) exponenciálisan terjed, mindenki elkapja és így millióknak lenne szüksége kórházi kezelésre egy időben.

Ha sikerül kitalálni valamely gyógyszeres enyhítő kezelést vagy vakcinát sikerül megalkotni akkor kicsit ereszthet a szorítás, mert most nagy bajban vagyunk. Csak nézz az olaszokra vagy akár bármelyik országra amelyek beeresztették az arab hordát magukra. Mind súlyos helyzetben vannak.

Mi sem örülhetünk, mert az egyetemi elöljárók némi dollárért eresztették ránk az arab diákok, mondhatnám tömegeit, de legalábbis pont eleget.
Nessy
@ómió: Az igaz! Aki értene hozzá azt nem kérdezik meg! Azért sok évtizeden keresztül ilyen és hasonló adatokat kezelt a KSH, és a Statisztikai év könyvben jelentek meg! Sok éven keresztül készítettem eü statisztikákat. Más országok esetében ez miért nem probléma??
Nessy
@Peller Anikó: Halk megjegyzés! A vírus nem arab országból indult! Viszont mára már körbe utazta repülővel, vonattal, mikor mivel a Földgolyót!
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Ebben végletekig egyetértek veled,de azt hiszem ezt jól tudod...az összes füstöst kivágni Európából...de a gyerekeken kívül senkit nem vontak ki a mozgásból...tehát a vírus vidáman terjed,mondjuk a gyermekek híján kicsit lassabban...én is nagyon jól tudom,hogy a teljes mozgási tilalom lenne az üdvözítő...de azt meg nem lehet kivitelezni...arról nem beszélve,hogy így hosszú ideig lekötik a teljes egészségügyi kapacitást...ezért majd sorban hullanak az emberek más kórságokba...amivel most nem "foglalkoznak"...főleg hogy a magyar orvostársadalom jó részét../65 éves kortól/ kivonták a "forgalomból"!!! és a tájékoztatás hiánya sem viszi előbbre az ügyet...biztos vagyok benne hogy vannak magyar gócpontok is,ahonnan vidáman kószálnak az emberek szerteszét!!!
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: "lassítani ugyan tudják a vírus terjedését, de a végén a megbetegedések száma nagyjából ki fog egyenlítődni egész Európában."
nos erről beszéltem neked,amit nem értettél meg...ugyanannyi megbetegedés lesz,csak húzzuk mint a rétestésztát...abban viszont igazad van, a mai magyar egészségügy állapotában ... nem tudom mi lenne a jó...majd elválik!!!
Pálinkás Pál
@Nessy: És ki mondta hogy arab országból indult??? azért valamit jelent hogy Európa legfertőzöttebb országai pont azok,ahol a legtöbb sivatagi cigány van!!!
esperanza
@Qqberci: Egyebkent is miert nem marad otthon? Mar reg elmulhatott 65 ...
Peller Anikó
@Nessy: Igen, persze. Csak mi is tőlük kaptuk, a két iráni illetőségű némbertől akiknek éppen a legfertőzöttebb országba kellett hazautaznia meg vissza. És nyilván a többi európai ország is kapott belőlük bőven, mivel egyes modellszámítások szerint Iránban már milliók lehetnek fertőzöttek. Amilyen terroristák akár lehetett szándékos is. De hanyag nemtörődömség az biztos.
volvós
@Eladott Ország: 10:00 Hát úgy is néz ki, mint aki nem b-----ott 30 éve, ezért bepókhálósodott a lába között a vagííííííína :))))))))))
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Ez a cikk is foglalkozik azzal miért nem elég az időseket elszigetelni. Például a Japánok is idősek, de azonnal léptek és bevezették a cirkuszt, ezért még viszonylag jól állnak a cikk szerint.

www.msn.com/hu-hu/hirek/koronavirus/miért-olaszországban-durvult-el-ennyire-a-járványhelyzet-és-mit-tanulhatunk-belőle/ar-BB11tbtU?ocid=spartanntp
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: érdekes cikk...csak az embereket nem a járványgörbe,meg az ilyen marhaságok érdeklik..főleg hogy tény,bármennyire lassítod,attól ugyanúgy terjed tovább...inkább az irritálja őket hogy az öregek ugyanúgy továbbra is kóricálnak...,pedig hivatalosan világszinten miattuk van ez a nagy felhajtás.../magánvéleményem hogy nem/...de nem akarok visszakanyarodni erre a témára...más..olvastad az új törvényjavaslatot??? ...rágd át ...és gondolkozz el...!!!
Eladott Ország
@volvós: tegnap, 20:18; A jelenlegi értelmiségnek ez az útja a seggnyalástól az osztályhatalomig. Csak a seggek változtak...Alapjaiban változott meg a magyarországi seggnyalási piac az elmúlt évtizedekben. A korábban megbízhatónak tartott seggnyalási technikák elavultak, az addig decentralizált piac centralizált lett. A piac szereplői mindebből két dolgot észlelnek: egyrészt azt, hogy képtelenek már diverzifikálni az erőforrásaikat, másrészt azt, hogy amíg korábban sokfelé lehetett kis seggeket nyalni, addig mára egy helyen van az összes nyalható segg és ez, az egyélőisten Orbán Viktoré lett. A felerősödött verseny miatt ma tényleg csak a legjobb seggnyalók tudnak talpon maradni. De egy valami biztos: ha ezen a piacon próbálkozik ma valaki, még a kétségekkel együtt is nagyobb esélyekkel juthat feljebb, mintha olyan tevékenységet végezne, amire a többség klasszikus értelemben vett munkavégzésként tekint.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/81868821_706934416379961_4928344662852239360_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ohc=bYb_OBKkjw4AX8oYbjg&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=ea65986ea8b1c8d82a2a9d1bb67769fe&oe=5ED0B4C6
Lepényleső
A tiszti főorvos asszony talán mint a katonatiszt hajtja végre a kapott parancsot,
-elfelejtve azt amit neki az egyetem egy professzora adott esetben taníthatott?
Béla333
" Ez nyílt diktatúra, ahol végre katonák járhatnak az utcán, ahol megfélemlítik az embereket, a vírusra hivatkozva sakkban tarthatják őket, miközben meghamisítják az adatokat, semmit nem tesznek a járvány valódi megfékezése érdekében, és elégedetten szemlélik, hogy nem költi a sok öreg beteg ember az ő pénzüket orvosra és nyugdíjra, mert végre eltakarodnak a temetőbe, ahova valók. Akik élnek, azok pedig vagy befogják a szájukat és meghunyászkodnak, a jobbak alkalmazkodnak, a még jobbak benyalnak, behódolnak, aki pedig nem, az a nép ellenségeként, a vírus terjesztőjeként mehet a börtönbe. Még azt is ők döntik el, hogy saját szemét törvényüket használják-e, ki ellen, és mikor?
Nehogy azt higgye bárki, hogy ez a veszélyhelyzet valaha elmúlik. Ahogy a menekültek miatt kihirdetett veszélyhelyzet sem múlt el azzal, hogy nem jöttek menekültek, ez sem múlik el azzal, hogy a járványnak vége lesz. "
nepszava.us/a-virusra-hivatkozva-eltorlik-a-diszleteket-nyilt-diktaturat-vezetnek-be/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.