A tervek szerint heteken belül be is üzemelik őket.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Rászóltak a központból, hogy amit 10 perce küldtek pénzt azt erre kell költeni. Utána megy az Origó riportot csinálni...

Egy mobil lélegeztető ára 2000-3000 euró. Hasra azért ne essen senki és különben is "szívesen adtuk" közpénzből
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
grincss
Ennyire futotta az Elios által túlszámlázott pénzből?
Gagyi egy manus az apósával együtt!
szegfue
Érdekes WHO tanulmányt olvastam, akik az eddigi esetek alapján kiszámoltak egy növekedési rátát. Ugy számolták, hogy az átlag növekedési rátával M.o. kb. ápr. 3-án éri el a 70 beteget. Sajnos ezt már ma "tulteljesitettük", tehát mostantól számitani lehet egyre több betegre. O.V. szerint 2000 lélegeztető gép van -- bár Kásler felmérette a fogorvosok ilyen gépeit is, még akkor is, ha az az eszköz már rossz. Odajutunk mi is, mint az olaszok: az orvosok döntik el -- nyilván legjobb tudásuk alapján! --, hogy éppen kit tesznek lélegeztető gépre. "Derék" (?!) dolog, hogy legalább szánt rá 3-4 milliót a cége pénzéből...
vacsi
Szép volt tőle! Ha ezt minden gazdag megtenné, azzal sokat lendítenének az egészségügyön!
human
@vacsi: @Shikari: Van azért némi bája, mikor a rabló megszánja áldozatát és visszaad neki némi aprót szajréból nagy kegyesen. Hogy ezért hálásnak lenni? Soha!!!
kereső
Ezek az emberek nem szerepelnek a 100 legazdagabb magyar listáján a tőlünk ellopott /összeharácsolt 33 milliárdos vagyonnal. Ők is adtak- mégsem országos cimlapon szereplők- pedig az ő adományuk többet ér!

A Csonka és Fiai Kft. tulajdonosai két korszerű lélegeztető gépet vásárolnak a Soproni Gyógyközpont Intenzív osztályának, ezzel segítve a kórház harcát a koronavírus elleni küzdelemben.

A cég vezetői egy másik vállalkozás, a Full-Energy felhívása nyomán indították el közösségi portálos kezdeményezésüket, több cég és magánember csatlakozott már hozzájuk. A kórház szakembereivel és az Intenzív osztály orvosaival egyeztetve választották ki a megfelelő gépet, így az F&P AIRVO 2 típusú készülékek beszerzését indították el a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvánnyal karöltve. Egy ilyen lélegeztető gép ára nagyjából másfél millió forintra rúg."
SystemError
Rászóltak a központból, hogy amit 10 perce küldtek pénzt azt erre kell költeni. Utána megy az Origó riportot csinálni...

Egy mobil lélegeztető ára 2000-3000 euró. Hasra azért ne essen senki és különben is "szívesen adtuk" közpénzből
Ronin2
Csak úgy "mellékesen" jegyezném meg,hogy ma délután a mentőszolgálat részére gyűjtöttek pénzt!
Aztabetyármindenit!
Mobil lélegeztető nincs minden mentőben,pedig mire a kórházba érnek,ahol lehet,hogy szintén nincs,a betegnek annyi!
Ha ezt megússzuk,nem lesz elég az egészségügy "szőrmentén" való modernizálása.
Rockxy
a mocskossa, a piszkossa légzőgépet vesz, bezzegazorbán meg nem, fertő azegész fidesz.
Eriksson
@kereső: No akkor ti se menjetek az Uzsokiba, ha betegek lesztek. Osztozzatok meg a Csonka és Fiai kettőjén.

Nem értem miért kell fanyalogni, hiszen nem mindegy, hogy kitől és honnan jön a segítség?
szegfue
Most olvasom: nem is 1 db-ot vett, hanem rögtön 2-t...mert megtehette! Tényleg nem akarok tulzottan gunyolódni, de a büdi életbe!! Világos: nem lehet egy járványhoz "igazitani" ugy általában 1 országnak sem az e.ü. ellátását, de akkor ne azt kommunikálják, hogy "minden rendben van, felkészültünk", hanem igenis nagy bajban vagyunk!! Sokkal egyszerübb lenne, ha az igazat mondanák és akkor talán mindenki komolyabban venné!
kereső
@Eriksson: Ne kóstolgass kutyus. Nem fanyalogtam- tényeket közöltem. Nem tartom nagy szenzációnak Tiborcz I nagykorú magyar állampolgár ,nem közszereplő!!!-adományát, hiszen azok iis adományoznak, akikről nem ir az ország-világ. És majd akkor személyeskedj, ha én is azt teszem. De legjobb, ha hanyagolsz.
szegfue
@Pegero: 19:24 Igy igaz! Most nem lélegeztető gépen vagyunk, hanem EU köldökzsinóron... ez tényleg frankóbb!
szegfue
@Pegero: Sajnálom, de akárhogy is szeretted volna, nem ott végeztem! Semmenyivel nem nagyobb a "rálátásom az ország gazdasági életére", mint a Tied! Bár lehet, hogy Te OKJ-s pedikürös, esetleg mükörmös vagy és ők jobban értenek mindenhez!:)
vitriol
Meg vagyok hatódva! Nekem most hálásnak kell lennem azért, hogy tiborc olyan sokat lopott a közpénzből, hogy most könnyedén fel tud ajánlani akár 2 lélegeztetőgépet is!
fahrenheit451
„Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól.
Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat.
Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked.”
szegfue
@Pegero: Más esetleg???
Egyébként én "vakon" (és gyorsan) irok, tehát nem mindig veszem észre, hogy a 2x-i leütést, csak 1x "hajtja" végre a számitógép, ami egy mechanikus irógépnél nem történik meg...
Eriksson
@Pegero: Tisztára véletlen lehet, ha valaki "Semmenyivel"-t ír, de az már a ...netovábbja, ha ezt meg is magyarázza egy egyszerű elnézést kérek helyett.
csak úgy....
@Eriksson: néked dukálna a kettö,tiborcz féle lélegeztetö gépböl az egyik!
napok óta,agyi oxigénhiányban szenvedhetsz és ez érzödik a buta,légböl kapott gondolataidon...
creativehun
@Shikari: Menj te a picsába...és akkor még roppant finom voltam. Kezd nagyon tele lenni a tököm az ilyen fidesz fasszopó köcsögökkel..akik miatt itt tartunk...Mocskos hazaáruló gazemberek! Jó lesz ha meghúzzátok magatokat..mert amikor majd bekövetkeznek a tömeges megbetegedések és százasával hullanak az emberek mint a legyek..akkor az egy a tábor is ráébred,hogy a narancs seggnyalás nem ad védettséget..és,hogy ez egészségügy egy vicc...
szegfue
@Pegero @Eriksson: Soha sem vágytam semmilyen dijra, viszont most mindketten egyszerüen "görények", vagytok!!! Kivánom, hogy Nektek is hasonló legyen az egyetlen hibátok! Lyó élyszakát!
Eriksson
@szegfue: Neked csak egyetlen hibád van, hogy nincs hibád. Szerinted.
szegfue
@Eriksson: Kompetencia zavarod van!! Én csupán Nektek kivántam ezt az egyetlen hibát!
Magamról közel sem gondolom, hogy hibátlan vagyok, pontosan ismerem a "határaimat", tisztában vagyok vele, akármennyire is hihetetlenül hangzik!
Eriksson
@szegfue: Nekem kompetencia zavarom? Görényezni azt lehet? Elmészmostmár, de nagyon gyorsan!!!
szegfue
@Eriksson: Te is!!! Egy pillanatig se képzeld, hogy Te vagy a "megmondó ember"! Egyébként meg nem én kezdtem a "cikizést"...pontosan Te kötekedtél velem.
Eriksson
@szegfue: Ne tetézd, mert ettől nem leszel szerethetőbb. Inkább kérj bocsánatot a görényezésért.
csak úgy....
@szegfue: ez az @Eriksson: egy igazi töketetlen görény...
vacsi
@Mirabilis: Mindegy, fő, hogy vett...
Béla333
Aztán majd kiderül egy kis idő múlva, hogy igen, Tiborcz vett mondjuk a Kínaiaktól lélegeztető gépet, melyet busás haszonnal adott tovább az Uzsoki kórháznak.
Ezektől jócselekedet elképzelhetetlen...
Mocskos Fidesz, mocskos Fideszesek!
vacsi
@Mirabilis: Maszkot természetesen nem kaptam, de minek is? A régi melltartóimat majd átalakítom...
vacsi
@Mirabilis: A lélegeztetőgép az, amiből jelen helyzetben minden adomány jól jön! Én nagyon nemes dolognak tartom, ha valaki adományoz - és nem érdekel, hogy jutott a pénzéhez.
Ami meg a védőeszközöket - pl. maszk, gumikesztyű, stb- illeti: bárkit, bármitől meg lehet védeni, de SAJÁT MAGÁTÓL nem! Azaz hiába osztanák ki mindenkinek a maszkokat, azzal csak azt érnék el, hogy az öregek még nagyobb számban tömegelnének a piacon, az áruházakban, a fiatalok - akiknek még az iskolákat is bezárták, hogy ne fertőződhessenek, még nagyobb számban, még bátrabban bandáznának, buliznának, plázába járnának, meg ki tudja, manapság mivel ütik el az idejüket. És az anyukák bátran vinnék a gyerekeiket a játszótérre, sétálni, ők közben jót cseverésznének... Hisz a maszk megvédi őket! Hát, ki kell ábrándítsalak: nem védi meg! Az egyetlen védekezés, ha betartjuk a kormány ajánlásait, kéréseit, rendeleteit! Ez persze, senkinek nem tetszik - lám, még az az ORVOS (!) sem tartotta be, aki vidáman síelt Ausztriában, majd hazajőve, másnap már ment operálni. Hogy ezzel a tettével hány embert fertőzhetett meg? És akiket azok megfertőznek, közülük hányan fognak belehalni a szövődménybe - ezt még felmérni is lehetetlen! És csak annyit kellett volna tennie, hogy betartja a karanténra vonatkozó utasítást! Nem tette!
vacsi
@Mirabilis: Rengeteg felvetésedre hagy válaszoljak egyben:
- Lélegeztető gép nyilván van elég a kórházakban, természetesen, csak a normál ügymenetre. Senki nem számíthatott erre a járványra, és arra végképp nem, hogy tömeges tüdőgyulladást fog okozni. Ezért lett kevés a lélegeztetőgép.
- Igen, alapvetően a kormány feladata a védekezőeszközök, lelegeztetőgépek, stb. beszerzése, de a segítség mindig, mindenkinek jól jön!A védőeszközök az egészségügyben természetesen nagyon fontosak, és ugyanilyen fontosnak tartom, hogy az eü. személyzetet ne terheljék le.
- Mint már írtam, én nem megyek ki a házból, itthon pedig semmiféle maszkom, gumikesztyűm nincs.
- 68 éves vagyok, és nem járok bevásárolni. Évek óta, mindig 2-3 havi tartalékom van, ezt az első hírekre,még a kínaira 6-8 havira emeltem (só, liszt, cukor, tej, élesztő, szappan, WC-papír, gyufa), e mellett a kertben termett zöldséget, gyümölcsöt is elrakom, befőttnek, lekvárnak, vagy lefagyasztom.
- Mivel vannak unokáim, tudom, hogy ők ez az iskolaszünetet jutalomszabadságnak fogják fel, minden tiltás ellenére elmászkálnak. Remélem, a kormány előbb-utóbb szigorítja a kimászkálást.
- Az utolsó megjegyzésem természetesen gúnyos megjegyzés volt: nincs maszk, az igaz, de az ilyen felelőtlen embereket - és azokat, akikkel ezek kapcsolatba kerülnek - nem is védené meg! Legjobb, ha mindenki otthon marad, amíg a helyzet nem normalizálódik - még akkor is, ha ez hosszabb időt vesz igénybe.
Aki Én
Ha nem lopja el, most nem kell adakoznia senkinek. A lopott vagyon egy kis részéből düböröghetne az eü.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.