Ahogy Benkő Tibor honvédelmi miniszter korábban közölte, tényleg megjelentek a katonák az utcákon pénteken.

Az MTI fotósa Debrecenben készítette az alábbi képeket:

Így járőröznek a katonák Debrecen utcáin – fotó

Katonai járőrök a debreceni Kossuth téren 2020. március 20-án. A katonák utcai jelenlétének célja a közbiztonság és közrend fenntartásának támogatása, a lakosság bizalmának erősítése a koronavírus-járvány idején. MTI/Czeglédi Zsolt

A katonák utcai jelenlétének célja a közbiztonság és közrend fenntartásának támogatása, a lakosság bizalmának erősítése a koronavírus-járvány idején.

Így járőröznek a katonák Debrecen utcáin – fotó

Katonai járőrök a debreceni Kossuth téren 2020. március 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Benkő Tibor korábban bejelentette, az országot honvédelmi szempontból hét járőrkörzetre osztották, ahol a katonák megjelennek. Elsősorban azokon a településeken kell nagyobb katonai jelenlétre számítani, ahol most is van katonai alakulat.

Forrás: 24.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"Szájmaszk, gumikesztyű nélkül. Széthordják a virust..." von Sándor/ focebook ,és ez így igaz! persze,ha a kórházakban sincs elegendö védöföszerelés...
csak nem a már minden volt,most hadügyes németh sziszi ötlötte ki,hogy a golyóálló mellény a koronás ellen is használ?
Pálinkás Pál
Oszt mi a tökömet csinálnak a fegyverekkel...lelövik a vírust???maszk,védőfelszerelés hol van fiókák???
Gyütt Mönt
Pintér Sándor megelőzte őket, 2 hét alatt rendet csinált.
luiz
Majmok, bazári majmok, mondjuk fideszes város ott nem röhögik ki őket
csak úgy....
@Pálinkás Pál: a kezükbe veszik a hatalmat! tudsz valamiröl,ami ellen az orbán még nem harcolt? ott szaja össze magát elöször a vírus debrecenbe,ha lássa a sok álig fölfegyverzett ,terepruhás bohócot,-élesre töltve!
Eladott Ország
A katonák azért lesznek utcán, hogy a lakosság biztonságérzete meglegyen. Ez eléggé zavarbaejtő, nem? Most akkor a katonaság véd a fertőzés ellen? Eddig erről nem volt szó. Ami sokkal rosszabb: nem az a határozott kormányzati üzenet, hogy a lakosságnak semmi keresnivalója az utcán, hanem aki teheti, maradjon otthon? De, erről volt szó és most is erről van szó. Akkor mely lakosság biztonságérzetét segíti elő, hogy tele az utca egyenruhásokkal? Vagyis miért kellenek a katonák az utcára? Vannak sejtéseim.
kereső
Őszintén szólva engem kiráz a hideg a fegyveresek láttán. Mert nincs terrorveszély, nincs háborús /hadi állapot- hanem egészségügyi járvány van. Az én biztonságérzetemet az növelné, ha látnám, hogy az egészségügyi dolgozók minden védő-és egyéb felszerelést megkapnak a betegek ellátásához, ha látnám, hogy a mentősök szintúgy. Ha látnám, hogy nem csak Budapesten, hanem a vidéki kórházak is megkapnak mindent amire szükségük van a biztonságos betegellátáshoz, ha a kormány nem hazudna szembe a háziorvosoknak, szájmaszk ,fertőtlenitő ügyben. Nekem nem a biztonságérzetemet növelik most a katonák, hanem nagyon rossz üzenetet közvetitenek. Legalább a fegyvert tegyék el!!! Kire akarnak lőni- ki ellen kell a fegyver?
csak úgy....
@Gauntlet: ...vagy elkövettek valamit és akkor jogos!
namihami
Azért járőröznek töltött fegyverrel, mert ha szembejön a vírus, akkor kétszeri felszólítás után jogosultak a fegyverhasználatra.
""Te, sötétben (éjszakai kijárási tilalom mikor lesz?) bújkáló rémhír(és halál)terjesztő vírus...reszkess!""
kereső
Ezzel a kormány megvalósitotta a pánikkeltés vétségét. Ki fogja leülni a három évet?
CsipkeRózsa
@kereső: Akinek majd elkészül a puritán börtöncella.
kereső
@Qqberci: Neki nem három év jár, hanem 100X3!
kereső
@CsipkeRózsa: Priccs, szék, lehajtható asztal, kübli- slussz. Ez elég puritán a plebejus miniszterelnöknek.Ja a székbe véshetnek egy koronát-, egy olyat, mint amilyen a karmelitában van. Csak, hogy emlékezzen.
Giovanni Alba
www.kormany.hu/hu/mo/honvedelem
"hozzájárulás a katasztrófavédelmi feladatok megoldásához", "Az általános hadkötelezettség megszűnt, azonban rendkívüli állapot idején és az országgyűlés külön döntése alapján megelőző védelmi helyzetben Magyarország területén lakóhellyel rendelkező minden nagykorú, magyar állampolgárságú férfi hadköteles."
Szerintem erre a két idézett pontra játszanak rá, illetve megmutatják, hogy minden és mindenki ellen megvédenek ... de kit/kiket is?
Giovanni Alba
Az nem zavar ha árvíz idején egymás mellett pakoljuk a homokzsákokat, de járvány idején ne flangáljanak fegyverrel a városban. Nagyon rossz érzéseket kelt. A honvéd védje a hazát, a polgárok csesztetéséhez ott van a Pintörség.
vacsi
Hát, szájmaszk, védőszemüveg, gumikesztyű a minimum lenne! Így oda-vissza fertőzhetnek, és fertőződhetnek.
Giovanni Alba
Még egy hümmögés, ugye emlékszünk még a terrorveszély idején, a TEK karácsonyi vásár megvédésében nyújtott mindörökké emlékezetes alakítására, amikor elvetemült imposztorok festékszóróval tették csúffá a PSZH-t?
Cicamama55
Bennem nem biztonságot, f inkább félelmet ébreszt...
staro2
Az operettszinház túlsúlyos tánckara egyenruhába bújtatva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.