A kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken benyújtotta az Országgyűlésnek a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot – tájékoztatta az Igazságügyi Minisztérium péntek este az MTI-t.

Már az Országgyűlés előtt a járvány elleni védekezésről szóló törvényjavaslat

Mint kiemelték: a kormány arra kéri minden parlamenti párt frakcióját, hogy támogassa a javaslatot.

Közleményük szerint a javaslat benyújtásával a kabinet célja, hogy a kormány által eddig meghozott intézkedéseket az Országgyűlés megerősítse, továbbá felhatalmazást adjon a kabinetnek további, a koronavírus elleni küzdelemhez szükséges intézkedések megtételére. A járvány alatt – mint írták – biztosítani kell minden szükséges eszközt a lehető leghatékonyabb cselekvéshez, arra az esetre is, ha az Országgyűlés nem tudna a szokásos menetrendben ülésezni.

"A járvány terjedésének lassítása és negatív hatásainak enyhítése érdekében a kormánynak továbbra is felelős döntéseket, adott esetben szokatlan és idegen korlátozásokat kell hoznia, amelyek betartása, az összefogás és a fegyelmezettség a legfontosabb feladatunk"

- tették hozzá.

Úgy fogalmaztak, a felelősség a parlamenti frakcióknál van: a törvényjavaslatról az Országgyűlés csak akkor dönthet, ha eltér a házszabálytól, amihez a parlamenti képviselők négyötödének támogatása szükséges. A kormány ezért arra kér minden, a magyar emberek egészségéért felelősséget érző parlamenti pártot és képviselőt, hogy támogassák a házszabálytól való eltérést, és a lehető leghamarabb vegyék napirendre a törvényjavaslatot – áll az igazságügyi tárca közleményében.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Pontosítsunk: a járvány ürügyén a demokrácia még maradék morzsáit is felszámoló teljhatalmat akarnak, pontosabban fognak elrendelni! =)) De mindenkit megnyugtatok: természetesen még ezzel is vissza fognak élni! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
"Teljesen nyilvánvaló, hogy erre a törvényre semmi szükség, mert a koronavírus elleni védekezéshez nincs szükség ezekre az intézkedésekre. A koronavírus ellen eddig is megtehettek volna bármit, de nem tettek, mert a magyar népre sajnálják költeni az adófizetők pénzét, és meggyőződésünk, hogy a szívük mélyén nem bánják, ha az idős és beteg emberek jelentős része meghal. Ezt természetes cserének tekintik. A magyar egészségügyet már évek óta e logika alapján működtetik. Felesleges idős és beteg emberekre százmilliárdokat költeni, hogy még néhány évvel tovább élhessenek. Teljesen mindegy, ha egy beteg ember, vagy aki elérte az idős kort, mikor hal meg. Kicsit előbb vagy később. Ezért a koronavírus olyan az Orbán-rendszernek, mintha megrendelték volna: ennél jobb nem is történhetne velük."
nepszava.us/a-virusra-hivatkozva-eltorlik-a-diszleteket-nyilt-diktaturat-vezetnek-be/
ómió
@Donáld Tramp: Azt dobd ott le, aki szerint nincs járvány, ezért törvény se kell róla!
Béla333
"Orbán és bandája rendkívüli felhatalmazás nélkül is végezhetett volna elegendő tesztet, szűrhette volna a fertőzötteket, gondoskodhatott volna megfelelő védőfelszerelésről legalább az egészségügyben dolgozóknak, de nem tette. Hozhattak volna hatékony intézkedéseket, átszervezéseket, az erők átcsoportosítását, vásárolhattak volna maszkokat, hozhattak volna radikális döntéseket, hogy a vírus terjedését lassítsák vagy megakadályozzák, de nem tették. Semmiféle intézkedés nem azért maradt el, mert Orbán még nem vezette be papíron is a nyílt diktatúrát, és nem hatalmazták fel magukat nyíltan is arra, hogy egy önkényuralmi rendszert vezessenek be. Vajon mit nem tehettek meg eddig e felhatalmazás nélkül? Ezt kellene tőlük megkérdezni, nem mintha számítana, hogy mit válaszolnak, mert úgyis hazudnak."
nepszava.us/a-virusra-hivatkozva-eltorlik-a-diszleteket-nyilt-diktaturat-vezetnek-be/
jesz
@kulabombaafityiszre: ahogy hallom a piacon, az emberek ettől jobban félnek, mint a koronától..a fiatalabbja meg nem is érti..
kulabombaafityiszre
@jesz: ma, 13:58
Azért írtam,hogy megszívjuk,mert az elmúlt 10 év alatt történtek olyan események,
amik okot adnak rá.Egy egyszerü példa.Nézz végig az elmúlt éveken,az elején a viktor körül állt az
egész frakció,később már csak a megbízható baráti kör,most már egyedül van a képeken videókon.
Azt mondják a politika torzítja a jellemet,de ennyire?(személyi kultusz?ugye ismerős?)
Egy magyar miniszterelnök mondta:abban nagyon tehetséges a magyar nép,hogy a jót elrontsa.
Mostani szemmel nézve a jövőbe látott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.