Azért foglalták le a szállítmányt, mert egy magyar cég is részt vett a szállításban.

Budapesten lefoglalták azt a félmillió darab maszkot, amelyet a csehországi Morva-sziléziai kerület rendelt meg Indiából, hogy védekezzen a koronavírus ellen. A kerület kormányzója a lapnak azt mondta, nagyon számított erre a szállítmányra, mert a terület minden lakosát fel akarják szerelni maszkkal, az egyetlen szerencséjük az, hogy még nem fizettek az áruért.

Budapesten ragadt egy maszkszállítmány

A magyar azért foglalták le a szállítmányt, mert egy magyar cég is részt vett a szállításban. Egy másik elképzelés szerint az exportáló cégtől a magyarok is rendeltek nagy tételben maszkokat, de az nem érkezett meg, ezért tartoztatták fel a cseheknek szánt szállítmányt.

Közben a csehek a tervek szerint szombaton egy hétmillió maszkból álló szállítmányt kapnak Kínából. Ezek a maszkok ráadásul százszor moshatók, így pótolni tudják azt a kiesést, amit a lefoglalt szállítmány okozott.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(idnes.czindex.hu)

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

luiz
Selyemút kalózai, a vajda közbelép
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
luiz
Selyemút kalózai, a vajda közbelép
staro2
A más áruját törvényes ok nélkül lefoglalókat koszos kalózoknak nevezik és a vitorlarúdon lógnak ha elkapják óket.
Miért foglaljuk le más áruját ha a kormányzat szerint Hamburgból már a múlt héten elindult a miénk és Kínából is már úton van??

Netán aljas hazug vezetőink hozzák a formájukat.
staro2
Nem Budapesten ragadt, hanem a magyarok ellopták.
volvós
Tetves magyar rablóbanda...ami a másé, az a mienk is fidesz-tempóban...Boooáááááááá !!
Csizmás Kond
@volvós: Tetves majmok azok akik az ilyen álhíteket kitalálják és terjeszik, sőt azok is akik elhiszik és azért hibáztatnak mást.
nemkati
@Csizmás Kond: A csehek tetves majmok? Álhíreket terjesztenek? Jelentsd fel a cseheket! Mondd már, legfeljebb kiderül, hogy igaz a hír, és akkor helyesbítesz. :)
Csizmás Kond
@nemkati: Ha kiderül hogy igaz akkor igen, de szerintem ma ebben a járványhelyzetben ilyent nem enged meg magának egyetlen komány sem szóval az hogy csak úgy kénye-kedve szerint lefoglalta a Magyar állam a maszkokat az hazugság.
Béla333
Bejelentette a Capo di tutti Capi - (avagy a "Főnökök főnöke"), hogy fel vagyunk készülve a járványra, van elég védőeszköz.
Ha másképpen nem, így biztosan.
nemkati
@Csizmás Kond: A cseh lapok tele vannak ezzel a hírrel, úgyhogy ezek szerint a csehek hazudnak, igaz? Hát vedd észre, hogy a magyar kormány minden aljasságra képes. Mióta mondják, hogy van elég védőfelszerelés, meg hogy már intézkedtek? 1-2 hete? Mióta tudni hogy ide is eljut a járvány? 1-2 hónapja? Azt is hazudták, hogy az orvosok kaptak megfelelő védőeszközöket, az is egy nagy hazugság. Ki hazudik akkor?
Béla333
Azt mondja egy riporton belül, hogy:
1./ Van elég védőeszköz,
2./ Van felszerelés a mostani járvány szinthez,
3./ Már megrendeltük a védőeszközöket.

És ugye van a ki nem mondott 4-es pont: ellopjuk a másét!
Csizmás Kond
@nemkati: Nézd nem szeretnéleh a hitedben megingatni, de mielőtt hülyét csinálnál magadból gondold végig az egészet..
...és védőfelszerelés...azért nem kell izgulni mert gyurcsányné küldött húsz maszkot és öt kesztyűt...na ez is ilyen.
nemkati
@Csizmás Kond: Hogy jön ez ide??? És az a bajod, hogy nem tudott többet szerezni? Mellesleg 0rbánné nem küldött egyet se, de még 0rbán se gondoskodott róla, neki pedig kötelessége lett volna. Kettőnk közül valaki tényleg hülyét csinál magából, és az nem én vagyok.
Csizmás Kond
@nemkati: Te Kati...te tényleg akármit bekapsz ???...csak megemlítettem, hogy ilyesmiket is írnak de attól nem biztos hogy az úgy van...szerintem azt is törvénybe kéne iktassák, hogy az ilyen élénk fantáziájú egyének kötelezően szedjenek nyugtatót...míg valami nagyobb bajuk nem lesz...:)))
nemkati
@Csizmás Kond: Bocsánatot fogok kérni a hiszékenységem miatt, ha kiderül, hogy nem igaz a hír. Így rendben van? De fordítva is elvárom!
justhpeter
Mi ebben a meglepő ? Az egész NER a hazudozáson és a lopáson alapul.
Eladott Ország
Úgy látom, hogy ebből nem a kohézió barátai csoport bontakozik ki, hanem a kohéziós toporzékolás.Ha a Magyarországra érkező több ezer milliárd forint oda ment volna, ahova azt valóban szánták, ma az ország nem távolodna a nyugati szomszédaitól, hanem közeledne feléjük. Eddig ontotta az EU a pénzt, mégsem kerültünk előrébb a ranglistán, sőt egyre hátrébb vagyunk, kivéve a korrupciós listát. ott hasítunk. Erre szokták mondani, hogy kár beléjük. Szartak a nyugdíjakra, egészségügyre, minden szociális szükségletre, mindenre, sőt teljesen kivéreztették, hogy azt is maguknak átpumpálják.
A qrva anyátokba bűnöző fidesz banda!
lusta
A cseheknél, legalábbis Ostravában biztos, gyakorlatilag az emberek maszkokban járnak, már ha elhagyják otthonaikat. Ami a lopást illeti, nagy ügyet nem csinálnak belőle, mert ahogy Eötvös mondá, van másik. Nálunk viszont még a kórházakban sincs.
Csizmás Kond
@nemkati: Próbáld elképzelni, hogy míg a zunióban egymást igyekeznek segíteni most a bajban egymás ellen fordulnának ?...ez úgy marhaság ahogy van. Az lehet hogy tényleg megállíthattak valmi szálítmányt de nem ellopni anem mert esetleg valami nem volt rendben vagy hasonló...amúgy is egy cseszlovák szálítmány mit keresnek Budapesten ?
nemkati
@Csizmás Kond: Ha a kormány, a Nav, akárki elmondta volna, hogy ezért és ezért megállítottak egy szállítmányt, akkor még igazad is lehetne. De ilyet nem mondtak, simán csak tagadják. A csehek nyilván álmodták, hogy ittragadt a szállítmányuk.
Csizmás Kond
@nemkati: ...tehát egyik állít a másik tagad...
Most ha én rádfogok bármit és te letagadod akkor nekem lesz igazam ?
nemkati
@Csizmás Kond: Bánomisén, csak a légpuskádat ne fogd rám.
jancsipapa
@Csizmás Kond: És miért jött volna ide. Csehországban nincs reptér ???
Béla333
Egy ilyen vírusos időszakban kimondottan undorító, ha egy másvalaki által megrendelt, megvett védőeszköz szállítmányt a Fidesz maffia lekapcsolja, a helyett, hogy mindent elkövetne, hogy a szállítmány mihamarabb célhoz érjen.
Ha csak egy ember halála is a miatt következik be, hogy a szállítmány itt ragadt, akkor el tudnak számolni a lelkiismeretükkel?
Persze, ha ilyen nincs egy Fideszesnek, akkor nem is érti, miről is írogatok itt...
jesz
zavaros, hazudós, rémhírterjesztés...a hülyeségnek nincs határa.
Sámannus
Ezt mondta a nagyokos:"Egy hatóság sem foglalt le maszkokat olyan hatóságok közül, aki jogosult lenne arra, hogy bármit lefoglaljon"
Mert van itt aki a rendőrt is elküldi, ha neki nem tetszik valami. És az összes hatóságot is Nem fizették ki a maffiának és azok tarthatták vissza, és az államra kenték, és futni hagyjátok őket. Igen magas az a beosztás ahol ez nem derülhet ki.
Lehet hogy olyan botrány lesz mint az eltűnt fűtőolaj szállítmány...
Lepényleső
...ezek darabjai még két hónapja nem érték el a kettőszáz Forintot. Most ezek egy Forint híján kerülnek négy ezer
Forintba. Az cirka kettőszázszoros árdrágulás. Kinek a kezében van hazánkban a gyártás?
Béla333
" Hozhattak volna hatékony intézkedéseket, átszervezéseket, az erők átcsoportosítását, vásárolhattak volna maszkokat, hozhattak volna radikális döntéseket, hogy a vírus terjedését lassítsák vagy megakadályozzák, de nem tették. Semmiféle intézkedés nem azért maradt el, mert Orbán még nem vezette be papíron is a nyílt diktatúrát, és nem hatalmazták fel magukat nyíltan is arra, hogy egy önkényuralmi rendszert vezessenek be. Vajon mit nem tehettek meg eddig e felhatalmazás nélkül? Ezt kellene tőlük megkérdezni, nem mintha számítana, hogy mit válaszolnak, mert úgyis hazudnak."
nepszava.us/a-virusra-hivatkozva-eltorlik-a-diszleteket-nyilt-diktaturat-vezetnek-be/
SystemError
@durbincs: Egy, miért beszélgetsz magaddal? Kettő, ha egy férfit zavar, hogy egy nő szexista, akkor az igazából buzi! :))))))
volvós
@Csizmás Kond: Ha emlékeim nem csalnak, hozzád nem szóltam, ugyhogy engem hagyjál ki a borgőzös brekegéseidből , magyarul kussoljál kis köcsög !!!
Csizmás Kond
@volvós: Nem hozzád hanem a megjegyzésedhez szóltam, mert ez egy közözsségi alp ahol véleményezni lehet illik és kell is.
volvós
@Csizmás Kond: ...primitív állat vagy és még bunkó seggnyaló is, KUSSOLJ !!
Béla333
Nem, nem lopták el, csak éppen egy kicsit használatra kölcsönvették. Majd 1-2 év múlva visszaadják, amikor a rabok a szájmaszkok gyártásával utolérik magukat...

2020. február 1. 16:30
"Börtönből érkezik a felmentősereg"
"Soron kívül megkezdte az egészségügyi védőmaszkok gyártását a büntetés-végrehajtási szervezet - jelentette be a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) szóvivője a debreceni büntetés-végrehajtási intézet gyártóüzemében. "
infostart.hu/belfold/2020/02/01/bortonbol-erkezik-a-felmentosereg
Csizmás Kond
@volvós: az írás maga az ember...bocsi az utólsó szó nem rád értődik, te egy ronda ócskaság vagy...pöffeszkedsz mint a rozsda, és annyit is érsz.
szegfue
@jancsipapa: tegnap 16:44 De van repülőtere a cseheknek is nyilván! Csak igazából semmit sem tudunk a szállitás körülményeiről. Elképzelhető pl., hogy minél előbb a célpontra akarták juttatni, közvetlen járat a csehekhez mondjuk csak 1-2 nap mulva lett volna, igy jobbnak látták Bp-en keresztül, "átszállással" fuvarozni. Vagy pl. a közvetlen Csehországba közlekedő repülő már tele volt, nem fért be a rakomány... Vagy olyan rakomány is lehetett a gépen, ami mellé a szájmaszkokat nem lehetett berakni, pl. élőállat, ami ráadásul elsőbbséget élvez. Ezek is lehetőségek.
jancsipapa
@szegfue: Így igaz . Ezek mindegyike egy-egy lehetőség.Mint ahogy az is ,hogy ez hazugság..
Csizmás Kond
@szegfue: ...vagy az is lehet hogy egyáltalán nem volt semmilyen szállítás csak valaki unta az otthonülést...
Aki Én
@Csizmás Kond: Gyurcsányné maszkja is több, mint amit a gazdád tesz. Már az adakozókat is kritizáljátok, támadjátok?
Gátlástalan férgek vagytok.
Az eredeti hírt pedig a csehek dobták fel. Hazudik az egész világ, csak ti szektások kb 2 milliónyian nem?
szegfue
@jancsipapa: 16:51 Azért, ha megnézed a cikk alatt a "forrást", akkor látható, hogy egy cseh ujságcikk alapján "születhetett" ez a hir.
A nyers forditás ez:
"Ivo Vondrák, a morva-sziléz kormányzó időnként kábítószer-kereskedőnek érzi magát, amikor antikoronavírus elleni termékeket keres. Azt válaszolta, hogy a magyarországi régiók a repülőtéren félmillió drapériát elkoboztak, amelyeket a térségben orvosi és időskorúaknak kellett átadniuk. A magyarországi cseh nagykövet segítséget nyújtott, de a helyzetet egy másik kínai rakomány oldja meg.

Forrás: www.idnes.cz/ostrava/zpravy/moravskoslezsky-kraj-rousky-koronavir-vondrak-madarsko.A200320_130301_ostrava-zpravy_jog"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.