Hétpárti egyeztetést kezdeményeznek az ellenzéki pártok a koronavírus elleni védekezésről szóló, a kormány által előterjesztett törvényjavaslatról.

Egyeztetést kezdeményez az ellenzék a "felhatalmazási törvényről"

A Gyurcsány Ferenc (DK), Jakab Péter (Jobbik), Keresztes László Lóránt (LMP), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Tóth Bertalan (MSZP) által aláírt, szombaton az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az ellenzéki pártok azt kezdeményezik, hogy

még a hétfői plenáris ülés előtt legyen egy valamennyi parlamenti frakció részvételével zajló egyeztetés a kormánnyal a "felhatalmazási törvényről".

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot a kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter nyújtotta be pénteken az Országgyűlésnek. A kétharmados támogatást igénylő előterjesztés lehetővé tenné, hogy a kormány megtehessen minden olyan intézkedést és megalkothasson minden olyan normatív rendelkezést, amely a koronavírus-járvánnyal összefüggésben az állampolgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében szükséges.

A javaslat szigorítaná a büntető törvénykönyvben a karantén megszegésére és a rémhírek terjesztésére vonatkozó szabályokat is.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Háát!
.
Felhatalmazást adni annak, aki migráncs egycse, és március 6-án meghosszabbította/tatta az un. tömeges '"migráncs" veszély izét, amikor már a koronavírussal KÖZJOGILAG ki-, be caplatnak a a jogi kiskapukon, és még mindig nem a KÜLÖNLEGES JOGREND izét buzerálják, hanem azt, hogy kiiktatják a parlamentet, oszt' majd őfélesége döntheti el, hogy mikor lesz vége a járványnak, amiko maj ü mongya!:
.
---- A kormány megint meghosszabbította a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”
.
444.hu/2020/03/05/a-kormany-megint-meghosszabbitotta-a-tomeges-bevandorlas-okozta-valsaghelyzetet
.
!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Diktatúrában minek egyezkedni? kollaboráns barmok !
tudode
Háát!
.
Felhatalmazást adni annak, aki migráncs egycse, és március 6-án meghosszabbította/tatta az un. tömeges '"migráncs" veszély izét, amikor már a koronavírussal KÖZJOGILAG ki-, be caplatnak a a jogi kiskapukon, és még mindig nem a KÜLÖNLEGES JOGREND izét buzerálják, hanem azt, hogy kiiktatják a parlamentet, oszt' majd őfélesége döntheti el, hogy mikor lesz vége a járványnak, amiko maj ü mongya!:
.
---- A kormány megint meghosszabbította a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”
.
444.hu/2020/03/05/a-kormany-megint-meghosszabbitotta-a-tomeges-bevandorlas-okozta-valsaghelyzetet
.
!!!
namihami
És meg is kapja, hiszen Melegmálé megmondta, hogy akkor is, ha fene fenét eszik...
Aki Én
A hazaáruló kormány nem egyeztet az ellenzékkel, kik legalább annyi embert képviselnek, mint a kormány. De inkább többet.
kereső
Klasszikus: " meg a lónak a faxát", "lóxart mama"- itt már mindenkinek elment az esze? csatlakozom Vásárhelyi Máriához- politikai ellenségekké váltok. Mifélle egyezkedés kell egy ilyen törvényjavaslatről? Mit vártok orbántól? Nem ismeritek még? Ha ebbe beleálltok, tényleg nincs értelme tovább "ellenzéki" parlamenti képviseletről beszélni.
Eriksson
@kereső: Lehet, hogy a cikkíró olvassa az itteni kommeteket, mert csupán összefoglalja mindazt, ami már régen szájbarágós ezeken az oldalakon. Vagy emlékeztető, ideológiai megerősítés a híveknek?
tudode
Mint a Süsü a Sárkány, abba maradtak a harci szavak, támadjuk, csatatér, mert csatatér lett az ország
.
---- Orbán Viktor: Egy katonai akcióterv szerint dolgozunk
.
www.portfolio.hu/gazdasag/20200320/orban-viktor-egy-katonai-akcioterv-szerint-dolgozunk-420773
.
Atya gatya!
kereső
@tudode: Ezért foglalták el a katonák az Auschan-t, meg a
Hortobágyon a Kurucz testvérek sertés farmját. Kinek fáj ezekre a foga?Ezek mióta "stratégiai" jelentőségűek???
kereső
@Eriksson: Nem tudom mit olvas a cikkiró. De összecseng azzal, amit én gondolok erről a "koronavirus " törvényről- mert ez igy van beadva, hogy ez az. Közben meg nem.
Clavigo
@Shikari: Megint itt esz a rosseb,,büdös bogár ?
Eriksson
@kereső: Szerintem meg kellene várni a parlament döntését, aztán ráérünk kiértékelni. Ki-ki vérmérséklete szerint.
Ez a dolog most nem mirajtunk múlik.
Mézike
@Shikari: Ma 18.35 -re és te lennél aki határozottan fellép?
tudode
Ácsi bá'K!
.
Majdtényi alkotmányjogász szerint az egészségügyi törvény alapján is le lehetne kezelni a járvánnyal járó anomáliákat:
.
"""" Felhívtuk a figyelmet arra, hogy az egészségügyi törvény alapján járvány idején különleges jogrend nélkül is lehetőség van a személyközi kapcsolatok korlátozására, a betegek elkülönítésére és karantén elrendelésére (járványügyi ellenőrzés, megfigyelés és zárlat), óvodák, iskolák és egyetemek működésének szüneteltetése, sőt bármely (!) intézmény működésének felfüggesztése. Mindezeken túl jogalapot ad a lakosság mozgásszabadságának részleges elvételére, területek teljes lezárására, a személyközlekedés helyi és országos korlátozására. Megtilthatók a nyilvános vagy nem nyilvános rendezvények, sőt akár tevékenységek is, feltéve persze, hogy ezek az intézkedések a járvány terjedését valóban gátolják. A kormány a járványügyi szabályok körében arra is kötelezheti az ország területén tartózkodókat, hogy kötelező orvosi vizsgálatnak vessék alá magukat. Ezek olyan intézkedések, amelyek súlyos szabadságelvonásnak számítanak, de hozzájárulhatnak a járvány mérsékléséhez, ezért alkotmányosan és az észszerűség alapján is indokolhatók. Mindezek, hangsúlyozom, a különleges jogrend bevezetése nélkül elrendelhetők, de ha nem elég, az Országgyűlés a helyzet súlyához igazodóan azonnal további törvényeket, döntéseket hozhat.""""
.
De nem hozhat az Országyűlés, mert az ÜKUKI év végéig szélnek ereszti a parlamentet, ha összejön a 2/3-os gyűlekezet, mert őfélesége év végéig szélnek ereszti a parlamentet, természetesen a LÓVÉÉRT majd bejárhatnak, ami az alattvalókat csak akkor illeti meg ha melóznak!.
Béla333
"Most törvényesíti azt, hogy a törvényeket bármikor felfüggesztheti, átlépheti. Orbán maga a törvény, oszt jó napot. Fel lehet oszlatni az ellenzéki önkormányzatokat, amíg az önkényes veszélyhelyzetet nem szüntetik meg, addig választásokat és népszavazásokat sem lehet tartani. A járványügyi intézkedéseket akadályozó személyek ellen börtönbüntetéseket helyeznek kilátásba. El lehet kapni élelembeszerzés közben bárkit, akinek nem tetszik a pofája. Meg lehet félemlíteni az egész országot, katonaságot lehet rendelni az utcára, mint a dél-amerikai katonai diktatúrákban. A vélemény- és szólásszabadság totális felszámolása az új törvényben az, hogy aki a járvánnyal összefüggésben “valótlan tényt állít”, az öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Ki mondja meg, hogy mi a valós vagy valótlan tény?"
"Nem számít, hogy a kollaboráns, Orbán által a látszat miatt kitartott parlamenti álellenzék mit csinál, mert a nyílt diktatúrát akkor is megszavazzák maguknak. De aki ezt “ellenzéki” létére megszavazza, vagy akár a jelenlétével legitimálja, szentesíti, az nyugodtan átülhet a Fidesz frakcióba, mert ha Magyarországon egyszer jogállam lesz, akkor neki velük együtt kell ülnie a vádlottak padján. Hazaáruló mindenki, aki ehhez akár csak a jelenlétével is a nevét adja."
nepszava.us/a-virusra-hivatkozva-eltorlik-a-diszleteket-nyilt-diktaturat-vezetnek-be/
Sámannus
Az ellenzéknek az első lehetősége arra, hogy orbánt pofán verjék, de rendesen, és valóban minden magyar érdekében kormányozza az országot.Nem lehet akkora tragédia az országban, hogy az országgyűlés ne ülésezzen.
Ha elveszti a kétharmadot akkor le kell szállni a magaslóról.
Orbán hazugsága, hogy a hatalmát akarja maximálisan kihasználni. A nagy szervezőkészségével már a kezdet kezdetén megbukott a felkészülési fázisban. Mivel az unióban egyedülállóan kevés a gyógyítási fejlesztés, és mindent elkövetett a fenyegetőzéssel, hogy a kórházak társadalomra veszélyes módon nélkülözzenek.ezzel mindenkit veszélyeztetnek. A kijelentései ugyanis még decemberben fenyegetőek voltak,
A kórházak már csak a kiütésre várnak, amikor elkezdődik az ország kálváriája.
Pontosan aki mindennek az okozója kéri a korlátlan hatalmat
Mézike
@Shikari: Pedig én aszittem mer' úgy osztod itt az észt! :-)
Sámannus
Jót röhögtem amikor Falus Ferenc mesélte a kézmosás technikájának az elsajátítását. A besározott kezet bekötött szemmel kellett lemosni. Akinek sikerült az jól tudott kezet mosni.
Káslernek ez a mai napig nem sikerült:
b1.blog.hu/2018/10/05/kasler_miniszter_koszos_korme
Erre az emberre van bízva egy országos járvány elleni védelem.
kereső
@Eriksson: Véleményem "még" lehet- a parlamenti döntés után, ami nem kétséges ( saját alaptörvényüket fogják megpuccsolni), már nem biztos.
Sámannus
Ha ti is megszavazzátok legalább mindannyian jelöljétek ki melyik lámpavason akartok lógni.
Eriksson
@kereső: Szerintem nincs mitől tartania a jó szándékú embernek. Nem gondolom, hogy az intézkedések a békés lakosság ártalmára lesznek.
Hallani, hogy más országokban is meglépték a katonai ellenőrzés bevezetését az esetleges zavargások elkerülése végett.
Béla333
"Két ellenérv susmorgása hallatszik az ellenzéki padsorokból.

Az első: ha nem támogatjuk a törvényt, akkor a kormánypropaganda minket tesz majd felelőssé a járvány következményeiért. Hazaárulónak leszünk megint beállítva.

Erre azt felelem, hogy teleszart gatyával nem érdemes politizálni. Ha megadják a felhatalmazást, akkor is őket fogja támadni a propagandahivatal. Így is, úgy is hazaárulónak lesznek minősítve. Ezúttal nem mint migránssimogatók, hanem mint vírussimogatók. És, akkor mi van? Az önkormányzati választás azt bizonyította be, hogy a kétmillió szavazójukat nem érdekli, hogy éppen mecsetépítéssel, lakosságcserével vagy börtönbiznisszel (emlékszik még erre valaki?) vádolják őket. Azt azonban elvárják tőlük, pontosabban: azt az egyetlen egy dolgot várják el tőlük, hogy Magyarország antiorbánista felét ne hagyják magára."
m.hvg.hu/itthon/20200322_Gomperz_Jarvanypuccs?s=hk
Béla333
"A másik érv: a kétharmados többség mindenképpen elfogadja a törvényt, ha nem hétfőn sürgősséggel, akkor egy hét múlva. Minek kockáztassunk ezért a pár napért?

Azért, ti szerencsétlenek, mert a történelem, a szavazóitok és a későbbi bírósági eljárás szempontjából sem mindegy, hogy a diktatúrát az ellenzék ellenére, vagy az ellenzék támogatásával vezették be. Nem mindegy, hogy a szabad sajtó elleni fellépést lehetővé tevő törvény alján ott áll-e a nevetek. Ha nem vagytok utolsó, kollaboráns semmirekellők, akkor a jogvédő szervezetek aggályait idétlenkedésnek nevező Kocsis Máté leereszkedő buksisimogatását, amellyel az együttműködési készségeteket méltatja, nem dicséretnek fogjátok fel, hanem szégyennek. Eleve nem ültök le tárgyalni azokkal, akik szerint ti a vírusnak drukkoltok, amíg bocsánatot nem kérnek."
m.hvg.hu/itthon/20200322_Gomperz_Jarvanypuccs?s=hk

A Fidesszel nem lehet egyezkedni a diktatúra bevezetéséről!!!
kereső
@Eriksson: Tudod, igen meglépték- ott a katpnai jelenlét nem azt jelenti, hogy megszállták a "startégiai" ágazatokat, hanem a katonai szállitók segitenek a lakosság ellátásában, szállitják az eü felszereléseket, a laborjaik együtt működve az eü. kormányzattal segitenek a szűrésben, a betegeket a súrőbben fertőzött területről a kevésébé leterhelt eü. intézményekbe katonai helikopterek és repülők szállitják. A katonaságnál szolgáló eü. végzettségűek -orvosok, ápolók- a kórházakban segédkeznek, és ellátják a szociális otthonok, napközik orvosi felügyeletét. Kicsit más ez, mint nálunk.
Eriksson
@kereső: Milyen jól tájékozott vagy más országok belügyeiben. Érdekes, az itthoni dolgokban nem annyira.
kereső
@Eriksson: Tudod, közvetlen közelről értesülök dolgokról- első kézből, ahogy mondani szokás. Az meg, hogy az itthoni dolgokról nem vagyok tájékozott? Mert nem az operativ törzs tájékozatóját adom vissza, vagy a "közszolgálati "média és a86 %-ban kormánymédia szövegét? Nem elég, hogy azokat igyekszem cáfolni? Más???,valami kifogás???,
Eriksson
@kereső: Semmi. Csak tájékoztató jelleggel linkeltem be. Minden további hióbhírek ellensúlyozására.
csak úgy....
@Eriksson: nálatok a templomban a szenteltviz tartóba van szenteltvíz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.