Az Európai Bizottságot és az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), valamint ezek vezetőit teszi felelőssé a koronavírus-járványért a Mi Hazánk Mozgalom elnöke a YouTube-ra feltöltött szombati videonyilatkozatában.

Mi Hazánk Mozgalom: az Európai Bizottság és a WHO felelős a járványért
Fotó: MTI/Vajda János

Toroczkai László úgy fogalmazott, hogy Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke személy szerint is felelősek azért, hogy gondatlanságból vagy szándékosan mélybe sodorták Európát, bedöntötték a gazdaságát és európaiak ezrei halnak meg a világjárvány miatt. Ha pedig a veszélyhelyzet elmúlt, elő kell venni, el kell számoltatni a felelősöket – tette hozzá a politikus.

Emlékeztetett arra, hogy miközben a Kínával szomszédos Mongólia és Oroszország már januárban lezárta a közös határt és ennek eredményeként enyhén fertőzöttek, az Európai Unió külső határainak lezárását csak március 17-én jelentette be az EB.

Vagyis az Európai Unió vezetői csakúgy, mint 2015-ben, most is nyitva hagyták az EU határait és tétlenül nézték, hogy a kezelhetetlenné váló helyzet nyomán európaiak ezrei halnak meg – fogalmazott.

Ebben a helyzetben lehetetlen nem észrevenni, hogy az EU jelenlegi vezetőinek fontosabbak a bevándorlók, mint az európaiak – vélekedett.

Ugyanakkor úgy tűnik, mintha a WHO kimondottan azon dolgozott volna, hogy a járvány kitörjön Kínából, mert még február 29-n is azt közölte, hogy ellenzi mindenféle utazási és kereskedelmi korlátozás bevezetését Kínával szemben. Eközben olyan ajánlásokat fogalmazott meg a világszervezet, hogy mindenki mosson kezet és ha tüsszent, használjon zsebkendőt – tette hozzá Toroczkai László.

(MTI)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mindenki ellenség, aki nem ugyanazt a baromságokat fújja, amit Orbán és sleppje kitalál.
Ezért ellenség az Unió és a WHO is.
A Mi Hazánk meg a jelek szerint a Fidesz csahos kutyája lett. (Vagy eddig is az volt!)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@bencemacska: unios határzárra gondoltam decemberre
bencemacska
@Pálinkás Pál: ma, 12:04
Bocs., akkor én értettem félre.
Ezzel egyetértek!
Egyébként már diákkoromban hadi lábon álltam a mikrobiológiával!
almosd
Ha felmondtuk volna Kínával a kereskedelmet, akkor orban most nem hozhatna mindenféle orvosi felszerelés ,se maszkot se gumikesztyűt ,fordulhatna vissza a repülő ,akkor meg azért lennének hibásak , most van sapka vagy nincs sapka . Idiotizmus az van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok