A Fidesz frakcióvezetője szerint mindenkinek az érdeke, hogy a kormány a legjobb belátása szerint, a parlament megkerülésével cselekedhessen.

Kocsis Máté szerint félre kell tenni a politikai ellentéteket, és különleges hatalmat adni a kormánynak

A politikai ellentéteket most félre kell tenni, egy üggyel kell foglalkozni, a koronavírus elleni védekezéssel, az emberek egészségének megőrzésével és az emberi élet védelmével – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kocsis Máté hangsúlyozta: bízik abban, hogy az ellenzéki pártok is támogatják, hogy az Országgyűlés kedden megszavazhassa a koronavírussal kapcsolatos törvényjavaslatot. A házszabálytól eltéréshez hétfőn négyötödös támogatásra van szükség.

Elmondta: az igazságügyi miniszter által benyújtott törvényjavaslat megerősíti a kormányzat eddigi intézkedéseit és meghosszabbítja a március 11-én 15 napra kihirdetett veszélyhelyzetet. A veszélyhelyzet meghosszabbításáról a parlamentnek kell döntenie.

Kocsis Máté szerint ebben a helyzetben a kormány mozgásterét az Országgyűlésnek növelnie kell, meg kell adni minden támogatást a kormány számára, hogy cselekedhessen.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Kovács Tamás 

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
m.hvg.hu/itthon/20200322_Gomperz_Jarvanypuccs?s=hk

,,Aki ezt megszavazza, az nem ellenzék, és arra nem szavazunk.
A parlamentnek benyújtott törvényjavaslat értelmében holnap korlátlan hatalommal ruházzák fel a miniszterelnököt, és előre meg nem határozott időre bevezetik a rendeleti kormányzást, klasszikus kifejezéssel: a diktatúrát. Innentől kezdve a kormány anélkül térhet el a hatályos törvényi rendelkezésektől és hozhat nem részletezett „rendkívüli intézkedéseket”, hogy eközben tevékenységét még a maga ernyedt módján sem ellenőrizheti az eszközeitől már jórészt megfosztott ellenzék.

Az így létrejövő berendezkedést nem azért hívjuk diktatúrának, mert orbánfóbiások lennénk, hanem azért, mert ez a hivatalos szótári elnevezése annak a rendszernek, amelyben a kormány a népszuverenitás legfőbb intézményétől (országgyűlés) függetlenül, az alkotmányos garanciák kiiktatásával hozhat a polgárok jogait korlátozó döntéseket.,,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
@kereső: Mint ha ma íródott volna ez a cikk!
evacica
Kocsis minden szava hazugság tökéletes talpnyaló jó pénzért! Na ő az igazi hazaáruló!
kereső
@evacica: Mintha ...Ady látta volna a jövőt IS. Vagy csak annyi történt, hogy a történelem kereke forog- és ismét egy olyan helyzetben vagyunk, amiben már volt ez az ország- Lássuk, mit is tanultunk meg az eddigiekből.. Félek, nem sokat.
kereső
Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed” – mondta külföldi diplomaták előtt Orbán Viktor még 2007-ben.
evacica
@kereső: @kereső: Ez rávall! Ilyen az Orbáni politika, ő messze van az államférfi fogalmától!n politikusnak s közepesnek tartom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.