Vessen ki a kormány szolidaritási járványadót az ötszázmillió forint feletti vagyonnal rendelkező állampolgárokra annak érdekében, hogy vagyonukkal arányosan vegyék ki a részüket a társadalmi felelősségvállalásból – többek között ezt javasolja a Párbeszéd. A párt határozati javaslatot nyújt be „társadalomvédelmi akcióterv” elnevezéssel, amelyben 18 pontban szedik össze, mit kellene szerintük tenni. Az elvárt lépések között van az egészségügyi alapellátásban és szakellátásban dolgozók rendszeres koronavírus-szűrése, az ellátásuk megfelelő védőeszközökkel, illetve rendkívüli bérpótlék minden egészségügyi dolgozó számára. A német modell szerint emelje meg a táppénzt a munkabér szintjére legalább az első 6 hétben, ehhez pedig a vállalatok kapjanak állami támogatást. Járjon fizetés emellett a különös méltánylást érdemlő személyi, családi vagy elháríthatatlan ok miatt indokolt távollét idejére. A kormány „vezesse be a válság okozta jövedelemkiesést ellensúlyozó alapjövedelmet, amely minden...

Forrás: magyarhang.org
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Látom az ellenzék megint hozza formáját...az lmp a törvény kapcsán csak arról ugat hogy időben korlátozzák a hatályát...ez a hülye alapjövedelemről beszél,egy olyan országban ahol uniós pénzek nélkül már felfordultunk volna...no látjátok, a csúti ezért röhög rajtatok...ezt mind megtehetnétek,csak előbb orbánt kéne elzavarnotok...de arra sosem lesztek képesek,pont ezen dolgok miatt...ahányan vagytok,annyifélét tartotok fontosnak...sajnálom az országot hogy ennyire buta,impotens ellenzéke van!!!
namihami
Erre mikor ad be javaslatot a Parlamentben a Melegmálé?
Hogy ez a saját falkát is érinti? Akkor soha...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.