Feltűnően kevés a regisztrált fertőzött, ugyanakkor magas a halálozási mutató a vasárnapi adatok szerint.

Koronavírus: a halálozási arány Magyarországon a legmagasabb a régióban

Vasárnap adatok szerint a szomszédos országokkal és Csehországgal, Lengyelországgal összehasonlítva nálunk van a második legkevesebb (131) igazoltan is koronavírusos beteg. Csak Ukrajna van mögöttünk.

Ausztria: 3 564

Csehország: 1120

Lengyelország: 634

Románia: 433

Szlovénia: 414

Horvátország: 254

Szerbia: 222

Szlovákia: 185

Magyarország: 131

Ukrajna: 73

Hiába a kevés regisztrált fertőzött, a halálos áldozatok száma nálunk kifejezetten magas.

Ausztria: 16

Lengyelország: 7

Magyarország: 6

Ukrajna: 3

Románia: 3

Szlovénia: 2

Szerbia: 2

Horvátország: 1

Csehország: 1

Szlovákia: 0

A halálozási mutató az igazolt betegek körében vasárnap nálunk volt a legmagasabb:

Magyarország 4,58 százalék (131 fertőzött/6 áldozat)

Ukrajna: 4,1 százalék (73 fertőzött/3 áldozat)

Lengyelország: 1,1 százalék (634 fertőzött/7 áldozat)

Szerbia: 0,9 százalék (222 fertőzött/2 áldozat)

Románia: 0,69 százalék (433 fertőzött/3 áldozat)

Szlovénia: 0,48 százalék (414 fertőzött/2 áldozat

Ausztria: 0,44 százalék (3 564 fertőzött/16 áldozat)

Horvátország: 0,39 százalék (254 fertőzött/1 áldozat)

Csehország: 0,09 százalék (1120 fertőzött/1 áldozat)

Szlovákia: 0 százalék (185 fertőzött/0 áldozat)

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: A koronavírus-járvány miatt elnéptelenedett belvárosi Váci utca 2020. március 22-én. MTI/Mónus Márton

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nem a halálozási arány magas Magyarországon, hanem a feltárt és bevallott betegek száma irreálisan kevés.
Magyarán itt is, ezzel is csalnak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Nem a halálozási arány magas Magyarországon, hanem a feltárt és bevallott betegek száma irreálisan kevés.
Magyarán itt is, ezzel is csalnak!
Nessy
@Aki Én: Ha komolyan vennék a tényleges szűrést a kontakt személyek esetében, ha nem csak a már kórházi ellátást igénylőket, hanem a kezdődő tüneteket pár nap múlva már szűrnék, kevesebb lenne a fertőzést továbbadók száma. Ja, és nem ártana a lakosságot is ellátni legalább maszkkal, kézfertőtlenítővel. De miután az egészségügyben, a kórházaknak, háziorvosoknak sem tudnak kellő mennyiséget biztosítani, így ez puszta remény! Pedig vannak még emberek, akik dolgozni járnak, akiknek vannak feladataik.
dr. prédikátor
A mocskos fitymasz csürhe ebben is hazudi!!!Eltitkolja a valós adatokat!!!O1G te mocsok patkány ,hüljön beléd a szar!!! Te rohad náci NEMZETVESZTŐ HAZAÁRULÓ DÖGKESELYŰ!!!
Macskaszem
Ez a mocsok banda sz@rik a járványra, a teljhatalom foglalkoztatja a orbánt, csak az lebeg a szeme előtt, hogy elhallgattassa az ellenzéki újságírókat, mert mindent rémhírnek fognak minősíteni, ami nem őket dicsőíti. Eddig is durván visszaélt a hatalmával, most tetőzik a téboly erre vár már 30 éve.
Qqberci
Amíg a csutkányt el nem viszi az ördög addig nem lesz változás...
Pálinkás Pál
"Ahhoz, hogy egy vírusról meg tudjuk mondani, mennyire veszélyes, két paraméterét mindenképpen ismernünk kell: az egyik a fertőzőképessége, azaz hogy egy beteg hány másik embert fertőz meg, a másik pedig, hogy mekkora a betegség halálozási rátája. A koronavírus nagyjából annyira fertőző, mint a szezonális influenza, és tízszer kevésbé, mint a kanyaró, de elmarad a mumpsz vagy a szamárköhögés fertőzőképességétől is" - válaszolta Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem professzora arra a kérdésre, mennyire kell félnünk az új típusú koronavírustól.
ómió
Bizony! Amig a Böszme le nem hazudja, nem lesz itt "változás"!
ila51
@Pálinkás Pál: ...és a gyorshajtókat kihagytad
Pálinkás Pál
@ila51: Mi a problémád??? nem én találtam ki hanem olyan mondja,aki vélhetően mindkettőnknél jobban ért hozzá!!!
Borsodi
@Béla333: Úgy számolnak mint szavazáskor.Megpróbálnak ebből is hasznot húzni.valahogy.
jesz
mint tudjuk, ez csak statisztika. A valóság talán olyan lehet, mint Hofinak a 14 malackát ellő disznajáról készült kimutatás.
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: nevetség és megvetés tárgya vagy, te szemétláda hazaáruló!
ómió
@Aki Én: Még mindig önmagaddal "csetelsz", bolsiék szarkupaca? Az efftársaidat ne mellőzd!
ómió
@Horizont: Bolsiék fajkreténje! Tanuljam el tőletek a hazudozást? Azt meghagyom nektek!
Yoda69
A fideSSesek mar hazudni se tudnak rendesen.
Rockxy
tuttad?
a zorbán terjeszti a virusot, mer kiakarja nyírni a magyarokat
Gyütt Mönt
@Aki Én: olyan ez, mint amikor a doki közli a pácienssel, hogy a gerincében súlyos elváltozások, összecsúszások vannak, de ne aggódjon a kedves beteg, mert photoshoppal javította.
Nessy
@lusta: Lehet, hogy a kormány stratégiai partnerséget kötött a vírussal, hogy csak és kizárólag ellenzékieket támad meg! Pártunk és kormányunk tagjai "nagyon védett személyek" lettek!
Rockxy
mivanitt elvtársak?
a mezei influenza most elkerül minket, helyet ad a koronásnak?
ki a rendezője ennek a cirkusznak?
ugyehogy senki nem akar tisztánlátni?
Cicamama55
Így, vagy úgy de vezetünk. Mindent megtettünk ezért a lesújtó eredményért..Ahol egy egészségügyért felelős miniszter azt nyilatkozza, hogy az emberek tehetnek a daganatos megbetegedésükért 9:1 arányban?!... Na erről is mi tehetünk!. :((((((((
Cicamama55
@Cicamama55: Ha ez a kimutatás igaz, mert azért én már nem hiszek nagyon senkinek...:(((
Málna
@Cicamama55: Tényleg mindent megtettünk ezért az eredményért. Egy hete még rengeteg idős ember mászkált az utcán, közértekben, piacon. Ma már szerencsére jobb a helyzet.
SystemError
Egyszer kellett volna megvédeni minket. " valódi ellenségtől. " Ez nem sikerült, annyira nem, hogy talán EU-s szinten sincs riválisunk a hülyeségben.
peterkelemen
Csodálkoznak? Az összes elhunytnak sok betegsége volt eleve. Ilyen rotty egészségügy ami nálunk van legfeljebb bangladeshben létezik, de anővérek ott legalább kedvesek. A sok agyhalott meg helyesli a sport támoagtását. Na óljenek le és számoljanak utána mi pénzt elb--szott a felcsúti rém csak stadionokra.
peterkelemen
Az elhunytak egyike sem volt egészséges: mind többszörös betegségekben szenvedtek.
Cicamama55
@Málna: A tesztelések hiánya, védő felszerelések hiánya az egészségügyi dolgozók között, akik az élvonalban vannak...Akik a gyanús esetekkel beszállított emberekkel létesítettek kapcsolatot. Több kórház fordult segítségért az emberekhez, még ma is! A felelőtlen szegedi orvosról nem beszélve...Én rájuk, ezekre az esetekre gondoltam első sorban. Az emberek nagy része már 1-2 hete ki sem mozdul otthonról. Felénk biztosan így van.
kereső
@Pálinkás Pál: Azóta a proff.úr szerintem már felülvizsgálta az álláspontját.
kereső
@Pálinkás Pál: Nem vagyok szakember, csak abból indulok ki, hogy egyetlen dolgot nem vesz figyelembe a proff.úr. Azt, hogy ez a fránya virus alattomos- tünetek nélkül is fertőz. Ezért aztán azt megállapitani, hogy milyen a fertőző képessége, és főleg összehasonlitani a nyilvánvalóan látszó!!! sima influenzás fertőzéssel nagy bátorság. Biológusok, matematikusok is csak modellezik - valószinüsitik a terjedését-és ezzel a fertőzési képességét. Nem véletlen, hogy az ember izolálása- maradj otthon- a talán egyetlen elkerüléési mód/kivédés a fertőzésre. Mert nem tudod, hogy akivel találkozol esetlegesen fertőzött-e, ő maga sem tudja.Mind e mellett én igen nagyra becsülöm a proff.úr eddigi munkásságát.
Pálinkás Pál
@kereső: Nos nagyon helyesen látod az izoláció az egyetlen mód...kíváncsi lennék ezt hogy oldod meg egy országban...mert a maradj otthon az csak egy lufi...kb 4 millió embernek munkába kell járnia...aki bizony vidáman hazaviheti a vírust,mert ha nem beteg,akkor nagyrészt tünetmentesen...és a vírus nem válogat...hogy a melóst nem fertőzöm meg,csak aki kedvtelésből sétálgat!!! szerintem sokkal célravezetőbb lett volna már az elejétől az ,amit a pohos is most mondott, hogy a veszélyeztetett korosztály izolálni "légmentesen"...de ez is pusztán kijárási tilalommal ami az öregeket sújtja nem megoldható ,mert a családtagok mozognak, tehát visszaértünk az elejére nincs igazán jó megoldás...nekem van elkgondolásom róla,de mondtam,én már csak tényeket ,adatokat közlök...mert amikor hó elején már említettem hogy "szükségállapot" lesz,mindenki lehülyézett...
kereső
@Pálinkás Pál: Sehogy. A következmény- végig kell menni az olasz/francia/angol úton, Csak az a nagy kérdés-hogy mi kibirjuk-e. Mert az emlitett három ország közül egyről biztosan tudom, hogy azzal kezdték- az állam garanciát vállal a közalakalmazottai/köztisztviselői fizetésekre, azaz az állami alkalmazottakéra, és a munkanélküli támogatások kifizetésére- ami ottan nem három hónap ám, amellett minden kkv-s besorolású cég, vállalat azonnali bértámogatást kapott, a járuléékok, adók fizetésére külön kérelem nélkül fizetési haladékot- átütemezést. A nagyobb cégeknek kérni kell a bértámogatást- és, ha indokolt, akkor ők is megkapják. A járulék és adófizetési moratórium, halasztás már rájuk is érvényes. Rengeteg pénzt kap az eü.- a szociális ellátó ,a kutatás. Valahol itt kezdődne az, amit a munkahelyek megvédéséről szónokol a kormány- miközben nem szól egy szót sem a munkavállalókról, az eü. helyzetéról, meg még annyit sem.
kereső
@Pálinkás Pál: Sehogy. A következmény- végig kell menni az olasz/francia/angol úton, Csak az a nagy kérdés-hogy mi kibirjuk-e. Mert az emlitett három ország közül egyről biztosan tudom, hogy azzal kezdték- az állam garanciát vállal a közalakalmazottai/köztisztviselői fizetésekre, azaz az állami alkalmazottakéra, és a munkanélküli támogatások kifizetésére- ami ottan nem három hónap ám, amellett minden kkv-s besorolású cég, vállalat azonnali bértámogatást kapott, a járuléékok, adók fizetésére külön kérelem nélkül fizetési haladékot- átütemezést. A nagyobb cégeknek kérni kell a bértámogatást- és, ha indokolt, akkor ők is megkapják. A járulék és adófizetési moratórium, halasztás már rájuk is érvényes. Rengeteg pénzt kap az eü.- a szociális ellátó ,a kutatás. Valahol itt kezdődne az, amit a munkahelyek megvédéséről szónokol a kormány- miközben nem szól egy szót sem a munkavállalókról, az eü. helyzetéról, meg még annyit sem.
kereső
@Pálinkás Pál: amit az idősebb korosztály izolációjáról irsz, az is kivitelezhetetlen- hiszen nincs szociális háló, a vidéki -falusi!!! önkormányzatoknnak sem anyagi lehetőségük, sem emberük nincs arra, hogy a veszélyeztetett korosztálynak bevásároljon, gyógyszert vigyen- csekket feladjon. Egyszerúen nincs- mert felszámolták ezt is..
Lepényleső
Ezek után lehet-e bárkiben kétség,hogy mi valóban jobban teljesítünk?
Málna
@Cicamama55: Nem hiszem, hogy a halottak az egészségügyisek közül kerültek volna ki. Arról tudnánk.
ómió
@lusta: Ami a hazugságlemezeteket illeti, az végtelenített!
ómió
@Horizont: Nálatok úgy szokták? Brávó! Én más nick alatt itt nem voltam!
Cicamama55
@Málna: Gondolom...Karanténban viszont vannak, s mivel eddig is kis létszámmal dolgoztak, ez még rontja a helyzetet.
Nessy
Mindjárt fel leszünk homályosítva, hogy ez az adat csak ellenzéki hiszti, a kormány zaklatása! Azt hiszem, hogy kis hazánkban már annyira megosztotta az embereket a politika, hogy a pártállástól független vírust sem vagyunk képesek politikától mentesen kezelni, az eseményeket kommentálni!
Málna
@Nessy: Dehát tényleg az, hiszti. Csak akkor lenne értelme ennek az adatnak, ha a világon mindenhol minden koronavírusosról tudnánk. De mivel fogalmunk sincs, hogy egyes országokban mennyi a ténylegesen fertőzöttek száma, így ennek nem sok jelentősége van.
Nessy
@Málna: Ezt beszéld meg a vírussal! Nálunk az is titok, hogy területileg hol kellene komolyabb figyelmet fordítani a védekezésre, hol van szükség komolyabb tárgyi és személyi felkészülésre. Rájöttem, hogy amit tanultunk anno , az csak hiszti elleni védekezés volt. Köszi, megnyugtattál.
Málna
@Nessy: Nessy, értsétek már meg, hogy a vírus már bárhol ott lehet, tehát MINDENHOL komoly figyelmet kell fordítani a védekezésre! Ha tudnád, hogy a te környékeden még nem találtak fertőzöttet, az nem jelentené azt, hogy nincs is.
nevemnick
@Málna: 14:22 ,,...mennyi a ténylegesen fertőzöttek száma, így ennek nem sok jelentősége van." Nem értek veled egyet. Városunkban, és tíz km-es körzetében egy/másfél hete 17 fő tartózkodik elrendelt otthoni karanténban. Amióta ez kiderült jelentősen csökkent a lébecolók létszáma a városban. Egyre többen önkéntesen vállalták azóta is a karantént, azaz nem mozdulnak ki. Bizony, sokat érne, ha megyékre lebontva tudnák az emberek a megyeszékhely, nagyobb, legalább 3-5 ezer felett lakosú városok helyzetét. Az meg, amit a kormány mondogat, hogy személyiségi jogok stb. az egy süket duma, mert a számoknak nincs személyiségi joga.
Nessy
@Málna: Képzeld el ezt is tudom! Még ha ortodox módon is tanultam anno. De amikor valamíről ködösítenek, az szüli a legvadabb találgatásokat, összeesküvés elméleteket, és a felelőtlen viselkedést egy részről, a rettegést más részről! De ez légyen más gondja! Jelenleg mindenkinek magának kell egyelőre megoldani a védekezést azzal, amit talál, vagy ami van otthon. Talán két - három hét múlva hozzánk, mezei lakosokhoz is eljutnak a védekezés alapvető eszközei.
Most, ha kissé megkésve bár, de azokról kell gondoskodni, akiknek a munkája létfontosságú! Majd egyszer csak azok a kisebb szolgáltatók is tudnak szerezni, akiknek a munkájára szüksége van az ellátó rendszernek.
Málna
@nevemnick: És vice versa...Amelyik városban pedig biztosra tudnák az emberek, hogy hivatalosan nincs fertőzött és karantén, ott sokkal lazábbak lennének. Persze mindenkire mással lehet hatni, én hiába élek fertőzött környezetben, mégis az ilyen képek, cikkek vannak rám igazán hatással: propeller.hu/itthon/3516710-tabori-agyakkal-boritottak-be-hungexpo-egyik-pavilonjat?all#c2659690
Nem akarom elfoglalni ott egyik ágyat sem...
nevemnick
@Málna: szerinted, ha nem tudják akkor az a jó? Rossz szemlélet. Sőt, én még ki is b@sznék velük, nem hogy eltagadnám mint a kormányunk.
:D
esperanza
@peterkelemen: Viszont ha nincs a virus elhetnenek meg!
solidedge
Influenza járvány idején a világ országaiban 300-600 ezer ember hal meg ebben a betegségben. Aki nem hiszi olvasson utána. 2015 első negyedévében kb. 80 ezer magyar kereste fel az orvosokat influenzás tünetekkel, a valós megbetegedések száma ennek többszöröse lehetett. 2015 első negyedéveben több mint 5700 emberrel több halt meg mint egy kevésbé vírusos vagy vírusmentes időszakban. A halál okának soha nem az influenzát jelölték meg hanem az alapbetegséget. Nem jelentették be hogy naponta hány emberrel nőtt a fertőzöttek vagy halottak száma, senki nem mondta hogy legalább az idősek maradjanak házi karanténban. Pedig az a több mint 5700 ember hatalmas szám. Egy virológus mondta hogy csak tavaly 140 ezer főleg gyerek halt meg kanyaróban. Erről sem tud a közvélemény. Nem azt mondom hogy a koronavírus hatásait figyelmen kívül kell hagyni de talán influenza járvány idején is több figyelmet érdemelne az egészség.
Aki Én
@solidedge: ...meg úgy általában nem kell egymás aurájába belemászni a sorokban, járműveken..., és máris tettünk valamit.
Azt is tapasztalom, hogy az embereknek nem természetes, hogy ha hazaérnek, vagy megérkeznek valahova, akkor elmenjenek kezet mosni. Még wc után sem.
Namely
Szerintem a 444-nél egy külön stáb van arra, hogy osztanak, szoroznak, stb, mindegy, csak olyan mutatót kell kihozni, ami Magyarországnak rossz...
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Minden helyzetben megtalálják önmagukat: a szemetes legalján.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
A statisztika egy vicc és a Megoperált Törzs komolyan szánalmas. Nem gondolják komolyan, hogy a döglött béka megjelenésű és beszédsebességű Cecikének bármit is elhiszünk? Jézus ereje, de komolyan ez a nő jó lenne halálnak. Ez amint éppen aktívan gondolkodik és tesz valamit? Nanemár...a többi bólogató, hazudozó idiótával egyetemben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.