Közösségi portálokon könyörögnek a lakosságnak az egészségügyben dolgozók, hogy akinek van védőmaszkja, adja át nekik.

Könyörögnek a védőeszközökért, válasz nincs, csak körlevél a speciális hullazsákokról

Etikai eljárás keretében az orvosi kamara is vizsgálja a szegedi rektor esetét, aki miután hazaérkezett olaszországi síeléséből a karantén helyett betegeket látott el, operált. A Magyar Hang írta meg, hogy Rovó Lászlót – aki egyébként a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója is –, csak jóval azt követően vetették alá vizsgálatoknak, hogy produkálta a koronavírus tüneteit. A professzor óvatlansága miatt a Rektori Hivatal munkatársainak is karanténba kellett vonulniuk.

A járvány eddigi tapasztalatai szerint az egészségügyi személyzet gyakran szuperterjesztője a fertőzésnek, ugyanakkor ők vannak a legnagyobb kockázatnak is kitéve.

Hogy nálunk mekkora lesz a veszteség az azon is múlik, hogy mennyire tudatosan védjük a frontvonalban állókat. Az ellátásból kivont 65 év felettiek miatt 11200 egészségügyi dolgozóval lett kevesebb a közvetlen betegellátásban. Húsz százalékuk orvos. Több tucatnyian vannak már karanténban is. Akik megmaradtak védőeszközökért könyörögnek.

Iványi József fogorvos a miniszterelnöknek írt levelet, hogy a kormányfő biztosítsa a fogászati alapellátásban a megfelelő maszkokat. Más egészségügyi dolgozók kórházi osztályokra, a mentőknek, a sürgősségi részlegekre kérnek maszkokat a lakosságtól a közösségi portálokon.

A Népszavának egy dolgozó azt mesélte: általánossá vált kórházában a rettegés a vírustól. Sok nővér egyedül neveli a kisgyerekét és nehéz helyzetbe kerülne, ha karanténba kellene vonulnia, mert beteg, vagy mert hazaviszi a vírust. Mint mondta, naponta kérdezik, hogy mikor kapnak megfelelő eszközöket a betegellátáshoz, de válasz nincs. Néhány napja csak arról kaptak körlevelet, hogyan kell majd a koronavírusos halottakat a kettős hullazsákba csomagolni. Nem oldja a feszültséget az sem, hogy mind gyakrabban hallják, hogy olykor teljes műszakokat helyeztek karanténba.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
A genyó fidesz-bandának,és az összes pereputtyuknak megtiltanám,hogy magán egészségügyet vehessenek igénybe.Gond esetén menjenek az állami eü-be,és szívjanak velünk együtt.Rohadékok.Azt kommunikálják,hogy van minden,maszk,védőruha,fertőtlenítő.SEMMI SINCS! A menyem ápolónő,a fiam műtős.Ez a kormány a mi szégyenünk,hogy ez a genyó banda még mindig itt ül a nyakunkon.Már rég be kellett volna vezetni a lakhelyelhagyási tilalmat,hogy valamelyest visszaszorítsák a járványt,de akkor összeomlana a puhos törpe dübörgő gazdasága.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@szegfue: Nem csak neked! Ez az egész csak hypotoniás betegnek használ.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
A helyzet enyhén szólva is tragikus. Nekem nagyon furcsának tűnik, hogy amikor az egészségügyi dolgozók ISMÉT elmondhatatlanué rossz körülmények között kénytelenek helytállni, akkor a Kínából érkező szállítmányokat maszk nélkül, csoportosulva és röhögve fogadják a reptéren. Szijjártó pofájára sem kell maszk, nincs az az elvetemedett korona, ami ráugrana.
DE komolyan, most lefizették a virust is? Vagy hogy a kénköves bánatban van minden?
MIért karanténozunk, ha nincs járvány?
Ha járvány van, akkor miért nincs RÉGEN teljes karantén?
Hogy engedhetik meg, hogy az emberek elveszítsék a munkájukat? Miért nincs a mindenkori vezetésnek vészfogatókönyve hasonló esetekre?
Bármikor beüthet egy ilyen vészhelyzet. Nem tudom, miért gondolták, hogy a világ védett ilyesmi ellen, amikor mindenki ellenőrzás nélkül mehet mindenhová. Az lenne a minimum, hogy minden reptéren, nemzetközi vasútállomásokon, hajókikötőkben egészségügyi gyorstesztek legyenek legalább. Lehetne sorolni az ötleteket védekezésre, de mindez pénzbe kerülne.
Igaz a pénz így is kimegy az ablakon, a többszöröse ennek, de kit érdekel. Akkor meg minek a vezetők?
Ja tudom költői a kérdés, avagy a pusztába kiáltott szó és falrahányt borső esete.
1magyar
Szegény eü. dolgozók, orvosok, annyira sajnálom őket, ha csak annyit kellene tenni nekik, hogy a maszkokat hordják egész nap már az is több fájdalom de még emellett gyógyító, ill. csak tünetkezelést végeznek.
Csak a szájmaszkom alatt 10 percig beizzadok, de még a szemüvegem is párásodik. Igazi kín.
tudode
Lapkodunk, kapkodunk, és az egészségügy romokban, mert nem csak a lélegeztetőgép hiánycikk volt/van, minden ami a gyógyításhoz szükségeltetik.
.
Ez csak a keleti nyitás fitogtatásáról szól, miközben január óta maszatolnak a honpolgárok, a tiszti főorvos pedig a szakbarbárok ajánlására kénytelen lekezeltetni a koronavírust, miközben őfélesége szakbarbárként sertepertél, íratja a mondandóját!
Jozefina
Ezért kell a honvédség az utcákon, hogy ha kitör a pánik, akkor tegyék a dolgukat!!!??
Nem kellene megvárni!!!
Minden részvétem az eü dolgozókért, de nekem sincs maszkom.!!!
Ki tudja hol lehet kapni???
simmering73
Ismerősöm másodállásban hétvégeken egy kórházban dolgozik. A másodállásosokat akarták kötelezni arra, hogy a koronavírusos osztályra menjenek ügyelni. Védőfelszerelésük jelenleg hetente egy (!) maszk. Felmondott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.