Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint hétfő kora reggel szállt le a gép a felszerelésekkel Sanghajból.

A Világgazdaság az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményére hivatkozva arról számolt be március 23-án, hogy hétfő kora reggel megérkezett az a repülőgép Sanghajból, amelyen egészségügyi védőfelszereléseket és egyebeket szállított haza. 

Harmincezer védőruhával és 82 ezer maszkkal megérkezett az első egészségügyi szállítmány Kínából

Védőfelszerelést viselő nővér a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.

Fotó, címlapi képMTI/Szigetváry Zsolt

A Wizz Air repülőgép fedélzetén 30 050 darab védőruhát és 82 ezer orvosi maszkot hozott, a gépet Schanda Tamás ITM-miniszterhelyettes, Gazsó Balázs, az ITM közigazgatási államtitkára és Merkely béla, a Semmelweis Egyetem rektora fogadta.

A koronavírus elleni védekezésben a védőfelszerelések fontosak, a kormány pedig mindent megtesz azért, hogy készleteinek számát növelni tudja. A mostani beszerzést az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízása alapján a Semmelweis Egyetem folytatta le

– idézi a minisztériumi közleményt a lap.

A cikk szerint a közeljövőben újabb orvosi eszközöket tartalmazó szállítmány érkezik az országba, a készleteket pedig elsősorban az egészségügyi dolgozóknak szánják.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

guszty
A köpcös szerint eddig sem volt hiány maszkból és védőfelszerelésből. Az ápolók és az orvosok viccből nem használták.
Rockxy
a maszaz jó, mer nem ismernek meg az ismerősök a zuccán
lusta
A csehek közben nem henmyéltek, hanem pl. 12 millió maszkot és 200 ezer tesztet hoztak Kínából. Pedig ott még diktatúra törvényt sem akarnak elfogadtatni.
Jozefina
Elég halvány teljesítmény a kersztényi kormányunktól!!!?? Ez még az egészségügyben dolgozóknak sem lesz elegendő!!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.