Szabó Tímea kemény beszédet mondott a parlamentben.

Ellenzéki képviselő: "Lehet, hogy börtönbe kerülök rémhírterjesztésért, de nincs elég védőfelszerelés"

A párbeszédes Szabó Tímea kesztyűben beszélt a parlamentben. Felszólalását így kezdte:

Az egész világ, így Magyarország is bajban van.

Szerinte Orbán Viktor intézkedései abszolút támogathatóak, és Szabó szerint az is rendben van, hogy a kormány „nagyobb jogosítványt kapjon” az intézkedésekre. Hozzátette, hogy az ellenzék javasolta először az iskolák bezárását, a hitelek szüneteltetését, így látni, hogy ők együttműködőek.

Hol van az a másfél millió maszk, amiről a miniszterelnök úr beszélt?

– tette fel a kérdést.

Lehet, hogy a börtönbe kerülök rémhírterjesztésért, de egyelőre nincs elég védőfelszerelés a kórházakban az orvosok és ápolók részére

– mondta Szabó, utalva arra az egyelőre kérdéses kormányjavaslatra, miszerint akár öt évre is börtönbe kerülhet az, aki a különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt valótlant állít, majd hozzátette, hogy amit Orbán bejelentett eddig, az nagyon kevés.

Az a fontos szerinte, hogy akik elveszítették a munkájukat, azok pénzhez jussanak. Ezután azt kérte, a kormány havi 100 ezer forintra egészítse ki a bevételét ezeknek az embereknek; valamint legyen sokkal több szűrés.

Szabó szerint egész Európában nincs arra példa, hogy ilyen rendeletet akarna bevezetni a kormány, mint amit a most beterjesztett javaslattal a Fidesz, talán csak Vlagyimir Putyin csinál ilyet Oroszországban.

„Ezt úgy hívják, hogy diktatúra”

– mondta Szabó, majd hozzátette, szerinte Orbán elsődleges ellenfele nem a vírus, hanem mi, az ellenzéki pártok. A felhatalmazási törvényjavaslatot ezután lex Covidnak nevezte.

Forrás: Index

Kép: MTI/Bruzák Noémi

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Köszike!
.
Úgy óvják, védik a nyuggereket, hogy a postások a manit mindenféle védőeszköz nélkül cipelik, esetlegesen koronavírussal fűszerezve azoknak is, akiknek többnyire két választása lehetséges, vagy elhagyják a karantént, vagy felakasztják az etetőjüket az ajtófélfára.
.
A postásnak se volt szájvédője, nekem sem 85. évesen!
.
Addios koronavírus!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Pegero: A fidesz nem jobboldali párt, hanem szekta, de erős maffia beütéssel. A fideszmaffia se nem jobboldali, se nem centrista, se nem baloldali, se nem liberális, se nem konzervatív hanem egyszerűen hatalom- és pénzéhes rablóbanda. John McCain ( amerikai republikánus szenátor és elnökjelölt volt) mondta, hogy Orbán neofasiszta diktátor és ugye ő azért tudta, hogy mi hol van a politikai palettán. Ártunk és ormányunknak annyi köze van a jobboldali konzervatív eszmékhez, mint Rákosinak volt, vagy Ceaucescunak.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90522055_3005452386348729_5423656741151703040_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=DWKHA_W4wDwAX8oJyAx&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=774dc89cf6c3332b7b727efb3ffd15c9&oe=5E9EB7E5

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.