Az ellenzék helyében megszavaztam volna a törvényjavaslatot – hangsúlyozta Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke a Facebook-oldalán közzétett hétfői bejegyzésében.

Hozzátette: lehet, hogy a Fidesz visszaél majd a "felhatalmazási" törvénnyel, de most ez másodlagos.

A politikus azt írta, elkeseredett, mert ebben a helyzetben senkinek sem sikerült felnőnie a feladathoz.

Értem én az ellenzék félelmeit, nekem aztán nem kell erről semmit elmagyarázni. De azzal, hogy nem támogatták ezt a törvényt, valójában a szétszakítottságot erősítették. És ez pedig pont a kormány érdeke

- értékelt.

Hozzátette, lehet, hogy a Fidesz visszaél a felhatalmazással, de ha eljön az idő, a kormányt a – felhatalmazási törvénnyel együtt is – elsöpri a nép vagy a történelem.

Most azonban nem ez a kérdés, hiszen nem tudjuk, mi vár ránk, milyen világ jön, de mindenképp cudar, abban biztosak lehetünk

- írta Vona Gábor, hozzátéve: ebben a helyzetben nagyon nem mindegy, hogy az ország milyen lelki állapotban vág neki ennek a kihívásnak. Márpedig – jegyezte meg – megint bebizonyosodott, hogy megosztva és gyűlölettel.

Úgy vélte, talán egyedül Karácsony Gergely főpolgármester viselkedett államférfiként.

"Milyen jó lett volna, ha az összes párt vezetője, ellenzéké és kormánypártoké ma (most az egyszer?) azt üzeneték volna, egymás mellett állva: közösen fogjuk legyőzni ezt a vírust. Nem mi, nem ők, hanem közösen. Ezért szavaztam volna meg az ellenzék helyében a törvényjavaslatot. Orbán Viktor helyében pedig ezért tettem volna valami kedvezményt az ellenzék felé, hogy az ne érezze magát ugyanúgy csapdába csalva, mint az elmúlt 10 évben mindig" – írta a volt pártelnök.

Forrás: MTI

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Ez a vona elővette a fideSSes kinevezését!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Ez a vona elővette a fideSSes kinevezését!
Jozefina
Ezért jó, hogy nem vagy az ellenzék helyében!!! Mélyebbre és egyre mélyebbre!!!
csak úgy....
abban igaza van vonának,hogy a fidesz most ezzel fogja etetni a birkáit,hogy lám az ellenzék cserben hagyott benneteket,de majd mi...
miért kell egy külön,parlamenti fölhatalmazás a kormánynak,hogy tegye a dolgát és kötelességét? nem erre tették föl az esküt?
nezelodo
Hát ha valaki akkor a Vona tudja mit beszél, akár szimpatikus, akár nem. Ő is, mások mellett első kézből megtapasztalhatta miféle az egykori polgári köröcskés cimbije.
36
Bahh...dolgoznak a 2022-es újabb fidesz 2/3-on. (Vagy 4/5-ön)
Nessy
@csak úgy...: Meg a lelkiismeretük szerinti szavazásra!! A lelkiismeretük per pillanat karanténba vonult, és nem műxik!
sokanvagyunk
"Karácsony Gergely főpolgármester bevezette: mostantól rendeleti úton irányítják a fővárost, ami azt jelenti, hogy akár hetekig-hónapokig nem fog tanácskozni a fővárosi önkormányzat döntéshozó testülete."
Jozefina
@sokanvagyunk: nem tudom mennyiben kapcsolatos a hír Vonával???
Csak a pontosítás kedvéért:
"a fővárosi önkormányzat számos más településsel ellentétben mindaddig, amíg nem tud közgyűlést tartani, folyamatosan véleményeztetni fogja az előterjesztéseket minden frakcióval és Karácsony Gergely főpolgármester ezek ismeretében hozza meg döntéseit.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere korábban azt jelezte, hogy semmiképpen nem kíván egyszemélyi döntéseket hozni és minden kérdésben kikéri a koalíciós partnerek véleményét."
Hát csak ennyit a korlátozott aggyal rendelkezőknek!!!
sokanvagyunk
@Jozefina: Mennyivel kapcsolatos? - Vona "Úgy vélte, talán egyedül Karácsony Gergely főpolgármester viselkedett államférfiként."
Pálinkás Pál
Megérjük még hogy vona államtitkár lesz!!!
SystemError
Nagy a baj a fideszben, ha már ennyire elő kell venni a biankó csontvázakat...:)
Béla333
Szerintem jó, hogy Vona nem volt az ellenzék helyében!
Sámannus
Gabesz vigyázz ne süllyedj deréktől lejjebb, és meg ne ránduljon a derekad mert úgy maradsz.
kishonda
Vona csak tudja! Tevőlegesen benne volt a 2006-os puccskísérletben!
namihami
Elunta magát a Vona a fakóban? Vissza szeretne kerülni a csapatba, mégha a tartalékok között is? Már beérné a Fidesz II.-ben/vel, csak labdába rúghasson.
levarosbukta
"Hozzátette, lehet, hogy a Fidesz visszaél a felhatalmazással, de ha eljön az idő, a kormányt a – felhatalmazási törvénnyel együtt is – elsöpri a nép vagy a történelem."
Elmészámteajóédesanyádba! A nép vagy a történelem lehet hogy elsöpri jótizenegypár év múlva, eszednél vagy? Nagy szereped van abban hogy idáig jutott az ország!
Edmond Dantes
Az Orbánnal közös polgári kör kötelez.Bravó Vona.Már csak te hiányoztál a vírus mellé.
csak úgy....
@Edmond Dantes: nekem is voltak haverjaim,akikröl késöbb kiderült,hogy kár volt...
persze a jól táplált politikusi-válalkozói körökben nincs barátság és az aki kiesett a pixisböl,azokat meg lehet semmisíteni,mint vonát,juhász pétert...stb.
Nyírfa
Az nem véletlen, hogy a Jobbik elnökét ma nem Vona Gábornak, hanem Jakab Péternek hívják.
csak úgy....
@Nyírfa: szerintem a jobb a jakab,mint a vona volt,-nem értem,hogy a sok fideszböl kilépett,kiléptetett miért nem alakít egy közös pártot,talán még a simicska is belépne és az igaz,hogy a koronás vírusnak nem tudnának egyböl a nyakára lépni ..., most kicsit álmodoztam,hogy vannak még gerinces politikusok,persze az orbáni sajtóval szembe...
Sámannus
@Nyírfa: Szerintem néhány hét múlva észre veszi, csak lassú a felfogása.Ez derült ki róla korábban is.
Nyírfa
@Sámannus: A jelek szerint elég nehezen esik le nála a tantusz. :)
Sámannus
@Nyírfa: Szerintem a jobbik kezd úgy megszólalni, ahogyan azt az MSZP-től vártuk korábban. Az a baj csak velük, hogy nem látszik annyira a szakértőgárdájuk A szélsőséges radikálisak pedig kezdenek kihullani tőlik, ami nem feltétlenül baj, sőt.
Nyírfa
@csak úgy...: Érdekes gondolat a kilépett jobbikosok és Simicska frigyre lépése. :)
Nyírfa
@Sámannus: Jakab karizmatikus személyiség, ha nem nemzetieskedne, én is azt mondanám, hogy a pártja élén balosabb mint a szocialisták. Drukkolok, hogy tartós és hiteles legyen a Jobbik középre pozicionált szerepvállalása. Már csak azért is, mert Jakabnak megelőlegeztem a miniszterelnök-helyettesi titulust. :)
fahrenheit451
Nem vagy az ellenzék helyében - sőt, senkinek a helyében nem vagy. Kiszálltál, emlékszel?

Szerintem azért szállt ki, mert nem tudta mivé fejlődik a Jobbik és az ellene indított támadás - miszerint összejátszva Simicskával, csalt, és ettől beszart!
Vona megijedt, azt hitte, hogy a Jobbiknak reszeltek, és hátrahagyva mindenkit, patkányként elhagyta a süllyedni vélt hajót.
Előremenekült a személyes felelősségre vonás elől (pénzbüntetés? börtön?)
Ennyike
Sámannus
@Nyírfa: Én a személyiségi jegyeket, vagy a radikalizmust nem tartom annyira rossznak, ha az valóban a közösséget szolgálja. Márki-Zay is az előnyeit emeli ki. Akkor szigetelődtek el amikor a szélsőségek mezejére tévedtek.
Sajnos a fidesz épít erre a szélsőséges bázisra, neki a következő választáson jól jön majd, ez a lemorzsolódás a jobbikról. A vidéki választók közötti ellentétet kihasználhatják, azzal a módszerrel, hogy egyszerre két szemben álló csoportot tart bizonytalanságban hitegetéssel. Tulajdonképpen a vezetőik korruptságával szerzi meg mindkét oldal szavazóit..
Rockxy
tessék azonnal meglincselni a vonát!
ijet nem mondhat!
akkorse!
meg eccerse!
Milyen szép is az egyetértés.
evacica
@Nyírfa: Isten őrizz! Ő is hajlamos bizonyos diktatórikus vezetésre!
Macskaszem
Tudjuk, a Vona féle Jobbik régen is megszavazott minden szart a fidesznek, csak amikor Simicska megcsillantotta neki a Miniszterelnöki posztot, szélsebesen átállt az ő oldalára. Mikor bebukta, már nem volt pofája visszasomfordálni.
Csizmás Kond
...ha annakidején helyesen cselekszik most akár szavazhatott is volna...de elcseszte és hátrahagyott egy rakás szart.
Nyírfa
@Sámannus: tegnap 23.35

Az attól függ, hogy mit értesz radikalizmus alatt. Ha a kifejezés eredeti jelentését, a szélsőséget, azt egy az egyben elutasítom. Ha tágabb értelmezésként az alapjaiban történő változást, változtatást, azt elfogadom.
Márky-Zay éppen azért nem élvezi a teljes szimpátiámat, mert egyes nyilatkozatainak fideszes felhangja van, azaz , érzem rajta az ellentmondást nem tűrő hajlamot. Miközben elöl menetel a haladás zászlajával. Hát, ilyenek vagyunk, ilyen összetettek. Mire kiderül, hogy mi dominál a személyiségünkben, sok víz lefolyik a Dunán.

A fidesz egy elvtelen csoportosulás, a gondolkodásukat kizárólag a gazdasági-politikai hatalom minden áron való megszerzése és megtartása irányítja.
Nyírfa
@evacica: Van benne valami. Talán azért is szavaznék neki bizalmat, hogy végleg kiléphessen abból a mentális közegből, amely uralta a régi Jobbikot - látom benne ezt a potenciált.
Sámannus
Itt nem a személyes érdekek és értékek a fontosak, Amikor Simicska szembefordul Orbánnal, és a jobbik mellé áll, majd ezt a kapcsot is szét tudja verni a pohos, akkor el kell gondolkodni, hogy itt olyan fertőzés ütötte fel a fejét ami mindenféle befolyást érvényesítve ragaszkodik a hatalomhoz. Mint egy rossz utcalány úgy bújik hol az egyik hol a másik diktátor mellé. Senki véleménye nem érdekli, csak gazsulálhasson valakinek, hogy nagy formátumú vezetőnek tekintsék. Csak nézd meg hogy körülbástyázták a fővárosi önkormányzatokat. Egy szatellit önkormányzatot állítottak össze ami a pénzügyi, gazdasági irányítását vették át, Mára az önkormányzatiságnak még a látszatát is szétverte. Nem lehet úgy összefogni senkivel ha azokat meg akarjuk változtatni, Nem dicsérni akarok én senkit, csak az érveit megérteni, és azok megoldásán kell dolgozni. Ez a tíz év megtanította számomra,hogy már mindenki jobb mint orbán, mert ember még nem volt annyira kiszámíthatatlanul szószegő mint ő. Mint kiderült olyan pajtásai vannak akitől a szőr feláll minden európai ember hátán. Ezért fogadok el mindenkit aki nem szereti.
Márki-Zay is bejárta ezt az utat, és ő sokkal többet áldozott ezért mint bárki az országban. Ő a szemeben egy olyan átlagos ember aki normális életet akart élni, de a pökhendiséget nagyon nem szereti, különösen akkor, ha azt az egész országgal szembe teszik és ezért vállalta el a Jobbik felkérésére a polgármesterséget. Ha nem bízna a mai Jobbikban önmagát kéne visszautasítani. Abban nem nekünk kell szerencsére dönteni, hanem azoknak az embereknek akikkel együtt dolgozik.
Hozzá hasonlóan sok tiszta lelkű embernek kell ezt az utat bejárni, mert ezt a viperát nem lehet másképpen megállítani.
Nyírfa
@Sámannus: Azt mondod, nem a személyes érdekek és értékek a fontosak, de a végén csak kikötöttél Orbán személyes érdekeinél.
Semmi baj nincs egyébként a személyes érdekkel, mindenki élni és boldogulni akar. Probléma akkor keletkezik, ha a személyes érdek nem képviseli a személy valódi érdekét, a saját értékességének a tudatát, a tehetségének a felismerését, a kibontását, a megélését, a folyamatos fejlődést. Ez ugyan ideális létállapot, de mégis csak ez vezet a társadalmi integráció megteremtéséhez.
Sámannus
@Nyírfa: Én a mi személyes érdekünket vetem alá az összefogásnak, ha így pontosabb. Azt hiszem ez egyszer már működik valahol. Saját értékeinket így kell kifejteni, ettől még nem leszünk kevesebb, ha a másik értékeit megismerjük.
Nyírfa
@Sámannus: Értem, de mégsem. Az én személyes érdekem az összefogás, mert ezáltal tudunk más, minőségibb életet létre hozni.
Az más kérdés, hogy közben ki rokonszenvesebb vagy kivel nem szeretnék akár egy munkahelyen sem dolgozni. De, ha szükség lenne rá, nyilván nem a pillanatnyi, hanem a hosszú távú érdekeket tartanám szem előtt. Az embernek mérlegelnie kell, látni, hogy a döntései hová vezethetnek.
Szerintem a lényeget illetően egyet gondolunk, csak más nézőpontból közelítjük meg. Abban pedig abszolút egy hullámhosszon vagyunk, hogy csak többek lehetünk egymás értékeinek a megismerésével.

Én most kilépek, de holnap, ha kedved, dumcsizhatunk. Jó éjt! :)
Yoda69
Ezt tudjuk vóna, hiszen miattad (is) van most 2/3a a fideSS maffianak.
Sámannus
@Nyírfa: Köszike Csak kevesekkel osztom meg a nézeteimet, azért nem nagyon szeretnek, különösen akkor amikor lehetetlennek látszó dolgokba fogok bele, mint például ez itt. Nem tehetek róla ez valahogyan belém ivódott. Olyankor amikor elkezdek valamit, nem foglalkozom mások véleményével nem hagyom hogy bele szóljanak, és csak a legvégén esik le nekik is ha sikerül valami. Azt szoktam mondani azért vagyunk emberek, mert tudjuk változtatni a jövőnket. A hogyan dönti el hogy sikerüljön. A környezetem ezt mindig szkeptikusan fogadja. Ez NEM ÉRDEKEL.
Nyírfa
@Sámannus: Ez ismerős. Életem legnagyobb tanulsága, hogy senkinek, de tényleg senkinek nem szükséges megfelelnünk. Sem apának, sem anyának, sem vélt barátoknak, sem vágyott szerelmesnek, sem munkahelyi kapcsolatoknak. Mindig ráfáztam, ha engedtem az elveimből, abból az értékrendből, amelyben jól érem magam, s amelyben éppen az öröm által produktív is vagyok. Ha tudnád, mi mindent bántam meg! Abban biztos vagyok, hogy az első érzésre hallgatni kell, súg az intuíció, nincsenek véletlenek, sem érzésben, sem gondolatban, sem találkozásban. Én szeretek mindennek utána járni, miért azt éreztem, azt gondoltam, amit, miért azzal a helyzettel, emberrel találkoztam, amivel, akivel. Mindennek oka van.
Mire meghalok, úgy kikupálódom! :) Vagy nem. :)

Ugyan nem a születési jegyem a mérleg, de sok a mérleghatás a horoszkópomban. Ez nagyon jó , ha az ember a békebíró szerepébe bújik, ha egyensúlyt kell teremteni, harmóniát - amit nagyon, nagyon szeretek -, de csapda is, mert könnyen feladhatod a saját életutadat a vélt békesség kedvéért. Nekem ezt a tanulnivalót - karmát - sózta a nyakamba az élet. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.