A veszélyhelyzet kihirdetését követő legélesebb politikai vita a túlhatalomtörvényről alakult ki. Válaszok a legfontosabb dilemmákra. Összefoglalva: a törvénytervezet nem jelenti a diktatúra bevezetését, lehetőséget biztosít a kormánynak a járvány elleni hatékony védekezésre, de olyan hatalmat is a kezébe ad, ami gonosz lépések megtételét is lehetővé teszi kevesebb kontroll mellett, és fenyegető lehet a munkájukat végző újságírókra.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: ibn Said
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nincs itt semmi eltérés: Orbán - ahogy azt számos esetben is már bizonyította - mindig visszaél, sőt gyakran még túl is értelmezi, a lehetőségeivel! Miért pont most ne tenné!!! =))
RonaGyuri
nincs itt semmi eltérés: Orbán - ahogy azt számos esetben is már bizonyította - mindig visszaél, sőt gyakran még túl is értelmezi, a lehetőségeivel! Miért pont most ne tenné!!! =))
ibn Said
Egyet értek a cikkben megfogalmazottakkal!
Sajnos vannak akik az ellenvéleményt, úgy prezentálják, mit támadást a kormány ellen. Pedig vannak valós kétségek a törvénytervezettel kapcsolatban ahogy azt a cikk is felsorolja! Nem értem a sok "hazaárúló"s megnyilvánulást sem, hiszen az ellenzék, nem azt kifogásolja, hogy szükség van a törvényre, hanem csak azt, hogy az meddig tartson! Az a megfogalmazás, hogy a járvány végéig eléggé, pontatlan, sőt kifejezetten értelmezhetetlen! Mikor van vége egy járványnak? "Ha eltelik egy hét halott nélkül? Ha egy hétig nincs új megbetegedés? Ha már túl vagyunk a járvány csúcsán? Ha az Egészségügyi Világszervezet azt mondja?" teszi fel a kérdést a cikk írója is!
kereső
Erre vár 10 éve. 2015- nem úgy jött be ahogyan végül is elképzelte. Most viszont itt a ragyogó alkalom- a korlátlan időkig fenntartható .Orbánt ismerve -élni is fog vele,és visszaélni is.
A járvány elleni védekezésnek semmi köze a nyilt diktatúra bevezetésének. Eddig is azt csinált amit akart, hiszen a parlament ellenőrző funkciója 2010-ben már megszűnt, csak diszletként funkcionált eddig is. Arra azért nagyon kiváncsi leszek, hogy mit szól ehhez az Eu- bár, úgy gondolom eddig is tisztában kellett lenniük azzal, hogy ez egy patyomkin jogálla, demokrácia- itt már régen csak egy ember szava számit, és dönt. Mindettől függetlenül, majd finaszirozzák továbbra is.Lesz némi ejnye-bejnye, ha lesz rá idejük a járvány miatt. Ez van.Kár már ezen filózgatni- megesszük amit főztünk. 2018-ban rosszul döntöttek az ellenzék pártjai. Akkor nem kellett volna felvenni a mandátumot. Mondtuk is jó néhányan- csak épp süket fülek voltak.
csak úgy....
@ibn Said: "Nem értem a sok "hazaárúló"s megnyilvánulást sem, hiszen az ellenzék, nem azt kifogásolja, hogy szükség van a törvényre, hanem csak azt, hogy az meddig tartson!" csak még egyszer a lényeget a gyöngén látók és nehéz fölfogásúak miatt!
Macskaszem
Kizárt dolog, hogy a járvány egyetlen ellenszere a diktatúra. Aki ezt állítja, hazug féreg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.