Döntött a közgyűlés, Rudolf Péter az új igazgató.

Megvan a Vígszínház igazgatója – Karácsony őt bízta meg Eszenyi Enikő helyett

A Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés valamennyi frakciójával és minden érintettel egyeztetve 2021. december 31-ig Rudolf Pétert bízom meg a Vígszínház vezetésével

- közölte Karácsony Gergely a Facebookon.

A korábbi főesélyes, Eszenyi Enikő nemrég visszavonta a pályázatát, mivel a színház számos jelenlegi és volt dolgozója azzal vádolta meg, hogy abuzív, mérgező légkört teremtett a munkahelyen, és félelemben tartotta kollégáit.

A Vígszínház ügye igazi szomorújátékká vált az elmúlt hetekben. Egy végtelenül fájdalmas megtisztulási folyamat zajlik a művészeti életben, világszerte. Amit korábban hallgatásba burkolt eltűrés övezett, az mára tűrhetetlenné vált. Hogy így alakult – és jó, hogy így alakult –, az a jövőre nézve is kijelöli, milyen normák tiszteletben tartása lett elemi kötelessége minden színházi vezetőnek.

- írta a főpolgármester.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Kép: Karácsony Gergely/Facebook

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Tisztelem Eszenyit, de sajnos elvesztette az önkontrolját. Illetlen amit leírok, de gyanítom nincs a közelében olyan valaki, aki este betakarja. És ha egászséges, akkor ez bizony pasihiány.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Emberileg biztos, hogy sokkal alkalmasabb az elődjéhez képest. Szakmailag pedig biztosan nem olyan széles spektrumú színész, mint Eszenyi. Ez persze karakterbeli adottság is, hiszen vannak jellegzetesen ilyen-olyan színészek és vannak, akik kb mindent el tudnak játszani, mert erre külsőleg is megvan minden adottságuk. Azt fontos megemlíteni, hogy ritkán a legjobban húzó "ló" a legjobb vezető...! A színházi közösség nagyon eltér minden általános munkaközösségtől. Szerintem a türelem és emberi gesztusok fontosabbak, minthogy személyében a legjobb színész legyen a vezető!

Azért Rudolf Péternek több saját produkciója is volt, amiből biztosan kiderül, hogy management oldalról van rálátása. Nézzük!
jesz
Tisztelem Eszenyit, de sajnos elvesztette az önkontrolját. Illetlen amit leírok, de gyanítom nincs a közelében olyan valaki, aki este betakarja. És ha egászséges, akkor ez bizony pasihiány.
Yoda69
Gratulálok! Jó döntést hozott Karácsony

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.