Óriási a vita az ún. "felhatalmazási törvényről" és még nagyobb a törvényjavaslat elfogadása körüli hercehurcáról. A kormányzópárt lényegében felállított egy csapdát és várta, hogy az ellenzék belesétáljon, és lőn!

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A kormány arra tett kísérletet, hogy a járványra hivatkozva időtlen időkig tartó teljhatalmat szerezzen, ennek ellenőrzéséből pedig kizárja a Parlamentet és az országgyűlési képviselőket. Úgy tettek, mintha a járványt nem a szakszerű járványvédelem állítaná meg, hanem a még több hatalom időbeli és minden más korlát nélkül.
Mondanom sem kell, a Demokratikus Koalíció nemet mondott a kormány teljhatalom-törvényére. Mi készek vagyunk meghosszabbítani a veszélyhelyzetet, akár többször is, amíg a járvány tart, de csak 4 nagyon világos feltétellel:

1. a felhatalmazás ne örökre szóljon, hanem korlátozott időre,

2. a felhatalmazást csak a járvány és a válság kezelésére lehessen használni,

3. a felhatalmazás tegye lehetővé, hogy a frakcióvezetők sürgősségi alkotmánybírósági jogorvoslatot kérjenek, ha úgy látják, hogy a kormány jogsértő döntést hoz,

4. a felhatalmazás semmi esetre se korlátozza a sajtó szabadságát.

Józan, egyszerű és nagyon is érthető feltételek egy olyan kormánnyal szemben, amelyre az ország fele semmijét sem merné rábízni, nem hogy a hazáját teljes egészében. Ugyanakkor fontos hangsúlyoznom: az fel sem merül bennünk, hogy a veszélyhelyzetet ne hosszabbítanánk meg a kormány kérésére. Megtettük volna tegnap is, megtennénk ma is, és a fenti feltételekkel megtennénk holnap is. Az már a kormány döntése, hogy a veszélyhelyzetet teljhatalomra akarta cserélni, ezért természetesen ennek felelősségét is a kormánynak kell viselnie. Erről beszéltem a napirend előtti felszólalásomban a parlamentben, ha lemaradtál, itt tudod bepótolni:

MEGNÉZEM A VIDEÓT!

Csak mellékesen jegyezném meg, hogy az óvatosságunk fontosságát maga a Fidesz erősítette meg, amikor a napokban benyújtott egy olyan törvényt, amellyel a járvány alatt lopva veszi el a budapesti színházak kétharmadának a maradék függetlenségét is, és a kormány alá rendeli őket. A járvány tehát nem írt felül semmit, sőt kiváló alapot szolgáltat arra, hogy a Fidesz ezeket az időket is a kultúra bekebelezésére...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@verőce21: tegnap, 15:27; Ez nem teherautó, hanem PSZH harci tank b+! Oroszországból visszamaradt. A diktatúra fenntartásához a rohadt cigánynak kiválóan alkalmas, vírusölőnek kevésbé.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90023203_10158162020353156_8242825067533172736_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=9e2e56&_nc_ohc=Plxa4EGtYv4AX8kpTDc&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=c4dfc6c1d3da546ee008130bc7af93ba&oe=5EA09AD3
verőce21
@Eladott Ország: (08:40) Teherautó ott az egyik, amit beküldtél b+!
Simlis vagy nagyon, hogy még hazudsz is egyet mellé! :)
Aki Én
@verőce IQ 21: ,, Még egy részleges kijárási tilalom sem rendelhető el ez alapján"
Aztán pár órával később mégis?

Buta marha!
Eladott Ország
@verőce21: ma, 08:45; A másik fotó PSZH , и так далее ( és így tovább ) mely Oroszországból visszamaradt, a csigány csúti KGB-s ügynökkel együtt b+! A PSZH nem teherautó!
hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg

Jellemzők:
A négyhengeres, Csepel D 414.44 dízelmotor a jármű hátsó részében kapott helyet, a deszanttértől teljesen elkülönítve. A motortérben foglal helyet továbbá két, egyenként 90 literes üzemanyagtartály is. A járművet ellátták két TVN–2 infrareflektorral, egyiket a fegyverzet mellé, a másikat pedig a torony tetejére szerelték. A torony hátuljára az R–113 rádióhoz tartozó antenna került.
Fegyverzet:
A páncélost kézi meghajtású, forgatható toronnyal látták el, ebbe egy 14,5 mm-es KPVT géppuskát, és egy koaxiális 7,62 mm-es KGKT géppuskát építettek, KM–1 típusú irányzékkal. A fegyverek emelkedési szöge -5° -tól +30° -ig terjed.
hu.wikipedia.org/wiki/PSZH
Aki Én
@Shikari: Ez már megdőlt, te buzi. Nem mondták eligazításon?
verőce21
@Eladott Ország: Az "egyik" fotó pedig egy páncélozott csapatszállító teherautó!
Ennyit az érveidről! Húzzál hosszúnadrágot, Rövidnadrágos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.