A migránsok folyamatosan megpróbálnak áttörni a török-görög határon, ezért állóháború alakult ki ott – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György közölte, a görög szigeteken több mint 42 ezer illegális bevándorló jelent meg, akiket a helyi kormányzat vissza akar toloncolni, de jelenleg sokukat szállítják át a szárazföldön lévő zárt táborokba.

A balkáni útvonalon lévő országok szigorú intézkedéseket hoztak: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Észak-Macedónia, Szerbia és Horvátország is folytatja a védelmi tevékenységet. Ezekben az országokban körülbelül 120-130 ezer migráns lehet, akiket igyekeznek zárt táborokban elhelyezni, és a koronavírus-járvány miatt a szűrésüket is megoldani – tette hozzá.

Elmondta azt is, Szerbia jelentős biztonsági intézkedésekbe kezdett a hadsereg bevetésével; folyamatosan elszállítják a migránsokat a magyar-szerb határról. Ezért jelentősen csökkent a határsértők és az embercsempészek aktivitása.

"Vagyis azt láthatjuk, hogy a koronavírus miatti szigorítások okán lehetséges és sikeres az államhatárok lezárása valamennyi állam szempontjából, ez tulajdonképpen politikai akarat kérdése" – fogalmazott Bakondi György.

Hozzátette, Magyarország továbbra is szigorú határőrizetet folytat mind a szerb, mind pedig a román határszakaszon, amiben jelentős létszámban vesz részt a Magyar Honvédség.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
De "lehetséges és sikeres az államhatárok lezárása valamennyi állam szempontjából, ez tulajdonképpen politikai akarat kérdése".
kissé felnőttem
volt itt is honvédség határőrség nem én intéztem,hogy ne legyen.1965 ben nem volt ilyen gond

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.