A DK, a Jobbik és az MSZP képviselői az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását kezdeményezik, mert válaszokat várnak a Magyar Honvédségnek a koronavírus elleni védekezésre való bevetésével kapcsolatban.

Vadai Ágnes (DK), Varga-Damm Andrea (Jobbik) és Harangozó Tamás (MSZP) szerdai közös közleményében a kezdeményezést azzal indokolta:

választ akarnak kapni arra, ki és miért vezényelte ki a Magyar Honvédséget az utcákra, illetve melyik vállalatokhoz és miért küldtek honvédelmi irányítócsoportokat, és ezeknek mi a pontos feladatuk.

Emlékeztetnek: Benkő Tibor honvédelmi miniszter a múlt héten jelentette be, hogy az általa vezetett létfontosságú vállalatokért felelős akciócsoport honvédelmi irányítócsoportokat küld bizonyos vállalatokhoz, és arról is beszélt, hogy az országot hét járőrkörzetre osztották, illetve mostantól nagyobb létszámban lesznek jelen katonák az utcákon.

Az ellenzéki képviselők szerint azonban a szakminiszter sem a vállalatokhoz kiküldött akciócsoportok, sem az utcára vezényelt katonák kapcsán nem indokolta meg, hogy miért van szükség ilyen drasztikus intézkedésekre, a honvédség ilyen célú felhasználására, illetve a honvédelmi és rendészeti bizottságot sem tájékoztatta előre a megtenni tervezett lépésekről.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Katonaságnak semmi keresnivalója békeidőben az utcán,főleg fegyverrel nem...szerinted mire van a rendőrség??? olajos sanya végig azt szajkózza hogy a rendőrség a helyzet magaslatán áll...még a pártrendszerben sem láttál fegyveres katonákat az utcán,legfeljebb lapátbrigádot...egy szót sem szólnék ha a hadsereg egészségügyi csoportja lenne az utcákon védőfelszerelésben,de így nekem csak az erőfitogtató parádé jut ezekről eszembe,mellesleg eléggé nevetséges...én csak röhögök rajtuk,de sok ember megretten a fegyveresektől!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Eladott Ország: Na képzeld, ha megkapja az üzenetet román exkollegájától! :D Grazban remélhetőleg felkészültek.
Amúgy, szerintem így is pokol lehet az élete, hiszen egy zabszem nem fér el még a bőre hagyott nadrágjában sem.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Nem megyek bele óvodás-szintű : "A hüje Pistike kezdte" szintű polemizálásba. Elég régóta figyelem erőfeszítéseidet amikor belekötsz egy hozzászólásba és amint úgy érzed alulmaradsz, akkor terelsz ezerrel, aztán átváltasz személyeskedésbe. Ha az is kevés, akkor mindenki aki mást merészel mondani mint a központi propaganda, az egyből a mimagyarok ellensége, fizetett (vagy ami még rosszabb, a család által determinált) idegenszívű libsi, bolsi, liberálfasiszta, egyszóval a "tudjukkik" ügynöke.
Visszatérve kérdésedre, tettél egy szellemesnek gondolt kijelentést "@Eladott Ország: ...aki takony az is marad..."
Erre írtam azt, hogy akkor a hátadon az nem is köpeny hanem zsebkendő. Ezen bedurciztál és jött a kérdés :"@Giovanni Alba: ...te ugye nem annak a hóhér fehér jánosnak vagy a fia ?"
Erre volt válasz a válaszom. Remélem segítettem megérteni ezeket a bonyolult összefüggéseket.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ..ja te nem mész bele csak mégis belemész...ki a lószar szolított meg téged hogy elkezd velem tárgyalni ?
A szokásos féloldalu foximaxi taknyolással te álltál elő, mégis mi a picsát vártál tőlem ?...és hogy büdös lószarba van hogy minden magát baloldalinak cizelláló balfasz csak úgy tud hozzászólni valakihez ha már az első mondatába nevezgeti, beszól neki és nagyképűsködik?
...hát nem kértelek hogy beszélgessünk és ne is tedd mert bármilyen magasan is hordod az agancsaidat akkor is a rászáradt avar látszik rajta. Nem kell megérts és nem kell kioktass sem bárki vagy is és így nem kell társalogj sem ha nem tudodo azt pattogás nélkül megtenni.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Mérges vagy cicus? Fújsz és prüszkölsz. Nevetséges vagy. Amikor nagy bőszen elkezded a terelést a témához nem tartozó beszólogatásaiddal és az utána menetrendszerűen érkező személyeskedéssel, akkor is nevetséges vagy. És szánalmas is. Egyébként simán lehülyéztelek, nem néztelek lószarnak amikor megszólítottál. Ámde ha kéred, legyen. Emlékeztetőnek : "ki a lószar szolított meg téged hogy elkezd velem tárgyalni ?"
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Mit jelent nálad a terelés itt a pletykarovaton ??? Itt csak beszélgetünk, de vannak pl te aki mindenképp szigorú tények és törvényes adatokról próbálsz hadoválni...
...és nevetséges vagyok te pedig ...na nem mondom...de ha továbbra is beszélgetni akarsz akkor fogd vissza magad és próbálj emberül viselkedni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.