A DK, a Jobbik és az MSZP képviselői az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását kezdeményezik, mert válaszokat várnak a Magyar Honvédségnek a koronavírus elleni védekezésre való bevetésével kapcsolatban.

Vadai Ágnes (DK), Varga-Damm Andrea (Jobbik) és Harangozó Tamás (MSZP) szerdai közös közleményében a kezdeményezést azzal indokolta:

választ akarnak kapni arra, ki és miért vezényelte ki a Magyar Honvédséget az utcákra, illetve melyik vállalatokhoz és miért küldtek honvédelmi irányítócsoportokat, és ezeknek mi a pontos feladatuk.

Emlékeztetnek: Benkő Tibor honvédelmi miniszter a múlt héten jelentette be, hogy az általa vezetett létfontosságú vállalatokért felelős akciócsoport honvédelmi irányítócsoportokat küld bizonyos vállalatokhoz, és arról is beszélt, hogy az országot hét járőrkörzetre osztották, illetve mostantól nagyobb létszámban lesznek jelen katonák az utcákon.

Az ellenzéki képviselők szerint azonban a szakminiszter sem a vállalatokhoz kiküldött akciócsoportok, sem az utcára vezényelt katonák kapcsán nem indokolta meg, hogy miért van szükség ilyen drasztikus intézkedésekre, a honvédség ilyen célú felhasználására, illetve a honvédelmi és rendészeti bizottságot sem tájékoztatta előre a megtenni tervezett lépésekről.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Katonaságnak semmi keresnivalója békeidőben az utcán,főleg fegyverrel nem...szerinted mire van a rendőrség??? olajos sanya végig azt szajkózza hogy a rendőrség a helyzet magaslatán áll...még a pártrendszerben sem láttál fegyveres katonákat az utcán,legfeljebb lapátbrigádot...egy szót sem szólnék ha a hadsereg egészségügyi csoportja lenne az utcákon védőfelszerelésben,de így nekem csak az erőfitogtató parádé jut ezekről eszembe,mellesleg eléggé nevetséges...én csak röhögök rajtuk,de sok ember megretten a fegyveresektől!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lugas
Ha nem találnák ki ,azért vannak ott mert szükség van rájuk!
Pálinkás Pál
lenne egy kérdésem...mit keres a bohóc ujja a ravaszon békeidőben???, Még ha nincs is kibiztosítva??? Ez nem kelt félelmet a lakósságban Judit???
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali azért is rettegtetek, hogy a nagy kavarodásban megnő majd a bünözések aránya...és most azért hánykolódtok mert katonai jelenlét van egyes helyeken...végül is hogy szeretnétek ?
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Katonaságnak semmi keresnivalója békeidőben az utcán,főleg fegyverrel nem...szerinted mire van a rendőrség??? olajos sanya végig azt szajkózza hogy a rendőrség a helyzet magaslatán áll...még a pártrendszerben sem láttál fegyveres katonákat az utcán,legfeljebb lapátbrigádot...egy szót sem szólnék ha a hadsereg egészségügyi csoportja lenne az utcákon védőfelszerelésben,de így nekem csak az erőfitogtató parádé jut ezekről eszembe,mellesleg eléggé nevetséges...én csak röhögök rajtuk,de sok ember megretten a fegyveresektől!!!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali, egy vírusjárvány felhatalmaz minden rendfentartó fat védelmi erőt a káosz megakadályozására...azt pedig a zellenzég szolgáltat eleget...hazudik, ferdít nyafog, bujtat...és mindig akad hülye aki elhiszi az ilyesmit és ott lesz a baj...na ezt hivatottak elkerülni.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: A káoszt a politikusok okozzák,már számtalanszor leírtam az adatok nyilvánosak,bárki rákereshet a neten...a korona sem fertőzés ,sem halálesetek számában meg sem közelíti egy átlagos influenza járvány szintjét...ez tény...az,hogy mégis miért csinálják a politikusok világszerte ,mindenki keresse meg magának a választ...talán Trump aki már észbe kapott...tegnap azt nyilatkozta hogy ez a hiszti ,ami gazdasági válsághoz vezethet világszerte,több áldozatot fog szedni mint maga a vírus...és hogy az USA-ban egy-két héten belül vissza akarják állítani a normális élrtmenetet!!!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Ez igaz, főleg azok a politikusok akik mellett te kardot törsz...azok próbálnak félrevezetni hogy nincs is semmi csak a fidesz riogat marhaságokkal...hát hallgasatok rá ha már megszavaztátok, de ne sírjatok ha bajotok lesz.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Én tényekről beszélek...te is nyugodtan megnézheted az Európán évente vigigfutó influenzajárványok adatait...mindegyik magasan több a koronánál...velem vitatkozhatsz,attól a statisztikai adatok megmaradnak...szerintem főleg ez a ti bajotok,a mai világban,aki nem fideszhívő,pillanatok alatt utánajárhat bárminek,ezáltal pillanatok alatt kiderül hogy hazudtok rendesen...de ez jellemző az összes politikusra,pártállástól függetlenül...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Az hogy mi volt a történelem, de az hogy mi van most az a jelen...ez a járvány még nem volt tehát az okoskodás merő butaság.
...és mondom te csak császkálj ne félj..csak egyszer tud elkapni és többé nem kell agódj.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: nos...akkor mivel látom olvasni nem szeretsz,segítek rajtad...a korona az influenza vírusok egy fajtája...ami nagy valószínüséggel most már velünk fog maradni ,mint a többi influenza vírus...ez elllen nem tudsz mit tenni,amíg nem fejlesztik ki a vakcínát,addig csak az immunrendszer marad a védelem..de azt az évtizedek óta tartó nagy "steril" mániával sikerült az emberek egy részénél szinte nullára csökkenteni...ami a császkálást illeti...a fűrered is beismerte,ezzel csak lassítják a vírust...ugyanannyi ember fogja elkapni,csak hosszabb idő alatt!!! hogy ne terheljék le az Eü-t...amit azért sikerült nektek 10 év alatt lenullázni!!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: A koronaizét már a hatvanas években elkülönítették, tehát ismert vírus, csak az a kérdés, hogy most miért honnan és hogyan indult útnak.
A vírus láéguti szerveket támad ma méh kezelhetetlenül és csak az erős ellenállóképességű emberek képesek túlélni...ezért is hullanak a gyengébbek és halmozott betegségben szenvedők.
A védekezés legjobb módszere a karantén vagyis hogy elzárni a terjedést, viszont ahhoz hogy az embert korlátozni lehessen a jogaiban arra törvény szükségeltetik. Az ellenzék pedik minden lépésben csak a saját erőszakos törekvéseit látja, sőt azt vizionálja hogy mivel a vírus belátható időn belül elég hosszasan fog itt eltanyázni nehogy a fidesz megkoronázza magát ezalatt...és ezt a beteges agyrémet tovább fertőzték a híveikre...ezt fújjátok...és ez szégyen.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: látom nem érted a lényeget,egyik Európai ország sem kért ilyen felhatalmazást amit ti akartok...hoppá de tévedek...Putyin igen!!! és mint mondtam ha ezt át is toljátok,pünkösdi királyság lesz,mert az Eu bemutatja a fityiszt e törvény miatt,pénz nélkül meg nem tudjátok megtartani a sok birkát...belülről fogjátok pöcegödörbe tolni magatokat!!!
Aki Én
@Csizmás Kond: Az külön vicces, amikor az átbaszott kisebbséghez tartozó agyatlan előadást tart a hiszékenységről. Jót mulatunk rajtad, habár sírni kéne. Kevés ember van, aki annyira nem érti mi történik, mint te. A legtöbbetek érti, de ,,hivatalból" tagadni, lázítani kell. Te tényleg nem érted :( ...ezt sem.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali, te vizsgáltasd ki magad...szerintem nem a vírus de valami megzavarta az agyadat.
Igen én pártolom a fegyelmet és a feleőtlenség ellensége vagyok de nem kormánytag vagy valami hatalommal felruházott akárki, akinek beleszólása lenne az oly magas dolgokba...
A mai hányaveti és kihasználó hataloméhesség pedik épp az ellenzék műfaja, aki minden megjelenési formájukban ki is hangoztatják hogy a hatalmat féltik.
és pöcegödör...erről sokat lehetne beszélgetni, kezdve az ezerkilencszázas évek elejétől amikor szintén a liberális ellenzék megvetette az ágyat a kommunismusnak...szóvalaz a pöcegödör ugyanúgy a tied mint az enyém és azt nem az én felfogásom ássa inkább a másé...
Eladott Ország
A választ Gulyás Gergely kancelláraminiszternek sikerült megragadnia a kormányinfón. A katonák azért lesznek utcán, hogy a lakosság biztonságérzete meglegyen. Ez eléggé zavarbaejtő, nem? Most akkor a katonaság véd a fertőzés ellen? Eddig erről nem volt szó. Ami sokkal rosszabb: nem az a határozott kormányzati üzenet, hogy a lakosságnak semmi keresnivalója az utcán, hanem aki teheti, maradjon otthon? De, erről volt szó és most is erről van szó. Akkor mely lakosság biztonságérzetét segíti elő, hogy tele az utca egyenruhásokkal? Vagyis miért kellenek a katonák az utcára? Vannak sejtéseim. Igen, nagyanyámék mondták: "Horthy lesz az apátok, kimarad a picsátok." És ezt akarja újrateremteni a fénylő csillag. A csupasz segge kint van a társadalomnak a rongyos gatyából és várja az elkerülhetetlent, mint a 2. magyar hadsereg a hóban. Felszerelés és minden nélkül. Kicsit hajaz a Jaruzelszki féle katonai juntára 1981-ben. Csak ott a nép egységes volt, és ellenálltak a diktatúrának. DE bréking megjelentek az új maszkok a diktatúra/junta ellen.
fuggetlenhirek.info/wp-content/uploads/2020/03/o1g-maszk.jpg
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: te nem a fegyelmet pártolod, hanem feltétel nélkül bologatsz a csúti agyament marhaságaira...én a járvány alatt még hiteles szakembert nem hallottam nyilatkozni kormányoldalról ,rögtön ott az operatív törzs...két orvos..a többi fakabát ,meg államtitkár...és nálunk ez a járványügyi "vezérkar"!!! persze mondjuk nehéz is lenne szakembert találnotok,mert azok már rég otthagytak titeket...pl újabb gyöngyszem a dilettantizmusról a posta mai rendelete!!! megtalálod itt a propin ha keresgélsz...olyan igazi fideszes műalkotás,értelme semmi!!!
Eladott Ország
@Csizmás Kond: ma, 12:32; A fidesz nem jobboldali párt, hanem szekta, de erős maffia beütéssel. A fideszmaffia se nem jobboldali, se nem centrista, se nem baloldali, se nem liberális, se nem konzervatív hanem egyszerűen hatalom- és pénzéhes rablóbanda. John McCain ( amerikai republikánus szenátor és elnökjelölt volt) mondta, hogy Orbán neofasiszta diktátor és ugye ő azért tudta, hogy mi hol van a politikai palettán. Ártunk és ormányunknak annyi köze van a jobboldali konzervatív eszmékhez, mint Rákosinak volt, vagy Ceaucescunak.
A fidesz csak egy közönséges bűnöző banda... scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90522055_3005452386348729_5423656741151703040_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=DWKHA_W4wDwAX8oJyAx&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=774dc89cf6c3332b7b727efb3ffd15c9&oe=5E9EB7E5
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Tehát hiteles embert nem hallottál megszólalni a vírusról de a süketeket azért látatlanba követed...és még rólam mondod hogy hülye vagyok...sajnállak pali, de ezt a marhaságot inkább abbahagyom.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: Ez a te felfogásod...a te bajod...sőt aki az ilyen mccainokat példázza azzal nincs amit vitázni.
fahrenheit451
A magyar katonánál nincs feleslegesebb képződmény az egész világon.
Tápszerrel felturbózott kis... nagyra nőtt semmirevaló köcsög óriáscsecsemők!
Én minimum egyszerre hárommal végeznék, ha úgy alakul.
Sajnálom!
Mit?
Mindent vagy semmit?
Csizmás Kond
@Shikari: ..csak a pofájuk nagy...lapítanak ők is a házukban mint más, és csak a szájukat szellőztetik.
fahrenheit451
@Shikari: "rend és a fegyelem" Lásd, Észak-Koreát. Ott meg van a kívánalmad, ott minden flottul megy, mindenkinek meg van mindene és mindenki boldog. Szép új világ.
fahrenheit451
@Shikari: Észak- Koreának Észak- Korea az első!
kereső
Újabb helyeken jelentek meg a katonák- Coop, CBA, Spar... ???
fahrenheit451
@Shikari: Az a baj az elméleteddel, hogy te elméleted szerint Petőfi is egy terrorista volt.
ómió
A közbiztonság erősítése efftársilag nem értelmezhető?
Eladott Ország
@Csizmás Kond: ma, 13:07; "Ez a te felfogásod" Ez nem csak én felfogásom, ha nem számtalan európai és amerikai politikusé. Orbánt, mint politikust csak egy hitetlen nagyrakás szarnak nézik, azért jár már csak keletre kipcsakolni idehaza meg csak lopcsakolni. Íme, Frank Engel luxemburgi képviselő értékeli a jelenlegi magyar helyzetet. Egy néppárti, kereszténydemokrata képviselő, aki egy pártcsaládban ül a fidesszel.
www.youtube.com/watch?v=d8IkyQ9v3n0
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90517445_1354886284706856_4621425200368451584_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=2a7VaJCE43MAX-LTAFo&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=2a0c1b44372cc6e6c6610a3169051c20&oe=5EA1431C
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...ja luxemburg...navazze az asztán a kihívás...
Eladott Ország
@Csizmás Kond: tegnap, 16:11; A luxemburgiakon kívül, a volt és jelenlegi Néppárt elnöke is nemkívánatos személynek nyilvánította a despota csúti bűnöző cigányt, a többi pártcsaládról nem is beszélve, továbbá több amerikai szenátor is, te seggnyaló fideszes kishülye birkája. Takarodjál innen az orbánjugendi szemináriumba!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/82558085_1395384243999639_1826123066653016064_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ohc=JzBIA7IFnGIAX8ob8X0&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=dd54eb344a6a91fcd44c7a16a612f2b2&oe=5EDA77B4
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/82778168_1395246107346786_7663064753849237504_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ohc=Mf85FOJBhM8AX-xCnOf&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=da96dc652a9f61be3851db21927c93fe&oe=5ED364E5
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...aki takony az is marad...
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Akkor az nem köpeny a hátadon, hanem zsebkendő? Hülye vagy Jenő.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...anyukád...aki eladott na azt vazzzeee...
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ...te ugye nem annak a hóhér fehér jánosnak vagy a fia ?
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Sejtettem, hozod a formád. Érveid nincsenek, csak kijelentéseid, tehát most jön a személyeskedés, az alávaló mocskolódás és az idióta röhögcsélés. Semmit nem tudsz rólam, vagdalkozol, csapkodsz, de ezzel csak magadat alázod. Kevés vagy cicus, mint mackósajtban a brummogás.
Nyírfa
@Eladott Ország: tegnap, 12.43

Nagyon jó ez a maszk. Vajon, ha ilyenben mennék vásárolni - a kérdésem csak elvi, mert ne megyek sem maszkban, sem anélkül - igazoltatnának-e a katonák? Vagy: ha kitennék egyet az ablakba, csengetne-e egy fideszhuszár?
Nyírfa
@Eladott Ország: tegnap, 12.43

Nagyon jó ez a maszk. Vajon, ha ilyenben mennék vásárolni - a kérdésem csak elvi, mert ne megyek sem maszkban, sem anélkül - igazoltatnának-e a katonák? Vagy: ha kitennék egyet az ablakba, csengetne-e egy fideszhuszár?
Nyírfa
Errort jelzett, ezért a dupla küldés. Ja: és a ne megyek az nem megyek.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Neked milyen érveid voltak a hűlyézésen kívül ?...mert nálam milyen az adjonisten olyan a fogadjisten.
Nyírfa
@Eladott Ország: Mielőtt ez bekövetkezne, csak történik valami!
Amúgy a követeléshez csatlakozom.
Nyírfa
@Eladott Ország: 13.40

Annyira nem illik a két ember mellé! Semmilyen értelemben nincs közül egymáshoz.
Nyírfa
@Eladott Ország: Na képzeld, ha megkapja az üzenetet román exkollegájától! :D Grazban remélhetőleg felkészültek.
Amúgy, szerintem így is pokol lehet az élete, hiszen egy zabszem nem fér el még a bőre hagyott nadrágjában sem.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Nem megyek bele óvodás-szintű : "A hüje Pistike kezdte" szintű polemizálásba. Elég régóta figyelem erőfeszítéseidet amikor belekötsz egy hozzászólásba és amint úgy érzed alulmaradsz, akkor terelsz ezerrel, aztán átváltasz személyeskedésbe. Ha az is kevés, akkor mindenki aki mást merészel mondani mint a központi propaganda, az egyből a mimagyarok ellensége, fizetett (vagy ami még rosszabb, a család által determinált) idegenszívű libsi, bolsi, liberálfasiszta, egyszóval a "tudjukkik" ügynöke.
Visszatérve kérdésedre, tettél egy szellemesnek gondolt kijelentést "@Eladott Ország: ...aki takony az is marad..."
Erre írtam azt, hogy akkor a hátadon az nem is köpeny hanem zsebkendő. Ezen bedurciztál és jött a kérdés :"@Giovanni Alba: ...te ugye nem annak a hóhér fehér jánosnak vagy a fia ?"
Erre volt válasz a válaszom. Remélem segítettem megérteni ezeket a bonyolult összefüggéseket.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ..ja te nem mész bele csak mégis belemész...ki a lószar szolított meg téged hogy elkezd velem tárgyalni ?
A szokásos féloldalu foximaxi taknyolással te álltál elő, mégis mi a picsát vártál tőlem ?...és hogy büdös lószarba van hogy minden magát baloldalinak cizelláló balfasz csak úgy tud hozzászólni valakihez ha már az első mondatába nevezgeti, beszól neki és nagyképűsködik?
...hát nem kértelek hogy beszélgessünk és ne is tedd mert bármilyen magasan is hordod az agancsaidat akkor is a rászáradt avar látszik rajta. Nem kell megérts és nem kell kioktass sem bárki vagy is és így nem kell társalogj sem ha nem tudodo azt pattogás nélkül megtenni.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Mérges vagy cicus? Fújsz és prüszkölsz. Nevetséges vagy. Amikor nagy bőszen elkezded a terelést a témához nem tartozó beszólogatásaiddal és az utána menetrendszerűen érkező személyeskedéssel, akkor is nevetséges vagy. És szánalmas is. Egyébként simán lehülyéztelek, nem néztelek lószarnak amikor megszólítottál. Ámde ha kéred, legyen. Emlékeztetőnek : "ki a lószar szolított meg téged hogy elkezd velem tárgyalni ?"
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Mit jelent nálad a terelés itt a pletykarovaton ??? Itt csak beszélgetünk, de vannak pl te aki mindenképp szigorú tények és törvényes adatokról próbálsz hadoválni...
...és nevetséges vagyok te pedig ...na nem mondom...de ha továbbra is beszélgetni akarsz akkor fogd vissza magad és próbálj emberül viselkedni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.