További 13 vállalatnál jelennek meg a honvédelmi irányító törzsek. A listán szerepel távközlési vállalat, élelmiszeripari és gyógyszeripari, illetve gázforgalmazó vállalatok – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.

Közleményükben felidézték: a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére tett kormányzati intézkedések keretében március 13-án megalakult a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport, amelynek vezetője Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Az akciócsoport haladéktalanul megkezdte feladatát, melynek eredményeképpen március 19-én 71, az ország folyamatos működéséhez elengedhetetlen, létfontosságú vállalatnál kezdték el a munkát a honvédelmi irányító törzsek. Ezen lista szerdától további 13 vállalattal bővül, a biztonságos élelmiszer ellátás és a lélegeztetőgépekhez szükséges oxigénellátás biztosítása érdekében.

A listán szerepel a Magyar Telekom, a TESCO-Global, a CBA, a SPAR, a COOP, az Egis, a Sanofi-Aventis, a Richter Gedeon, a TEVA, a BUS-OXY Egészségügyi Gázforgalmazó, a Messer Hungarogáz, a LINDE GÁZ, és a SIAD Hungary gázforgalmazó.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A vírus ellen a dagadt, debil, despota nem az egészségügyet akarja küldeni, hanem a hadsereget. Nem az eü törvényt alkalmazza, hanem a honvédelmi törvényt, amiben pedig szó nincs járványról. Nem tesztelni, hanem lövetni szeretne.
A vírus ellen csak egy elmebeteg zakkant küld katonákat a járványügyi szakemberek helyett. Egy polgármester ismerősöm mesélte hogy a faluját a hó teljesen elzárta a külvilágtól, se ki se be. Élelmiszert se lehetett beszállítani a faluba. Felhívta a katasztrófavédelmet hogy segítséget kérjen. Azt a választ kapta hogy ehhez nem értenek, lövésük sincs hozzá, eszközük sincs oldja meg saját hatáskörben polgármester úr. Na ezek fognak vállalatokat irányítani!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fahrenheit451
Geci semmihez sem értő ingyenélő táposok - a magyar katona.
Szeretném, ha rám támadnál, sőt, kívánom, hogy rám támadjál, te semmire sem jó magyar katona.
Könyörgöm, támadj rám te faszszopó magyar katona!
Nézzük meg mit tudsz megvédeni, a paraszt kurva anyád!
kereső
Múlt héten aktivizálta magát a koronavírus-járvánnyal összefüggésben létrehozott, létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport. A feladatai közé tartozik azon energetikai, távközlési, közlekedési, technológiai és az egészségügyi szektorban működő cégek azonosítása, amelyek működése a rendkívüli járványhelyzetben kiemelten fontos Magyarországon.

Eddig 140 céget azonosítottak, de ha a helyzet indokolja, bővülhet az érintettek köre. Az őket érintő, jelenleg ismert korlátozások közé tartozik a jelentéstételi és koordinációs feladatok megtartása, amelynek betartását a Magyar Honvédség kijelölt egységei ellenőrzik. A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda szerint mindez számos kérdést vet fel a cégvezetőknek:

Véglegesnek tekinthető a lista?
Bár eddig többségében állami tulajdonú cégek az érintettek, de vajon magánvállalatnak is van mitől tartania?
Milyen jogaim vannak, ha a vállalatomnál is megjelenik az irányítócsoport?
Milyen intézkedéseket hozhat az irányítócsoport a cégemnél?
Jelenlegi információnk alapján 140 ilyen céget azonosítottak, ahol a Magyar Honvédségnek szerepe lehet. Ők értesítést kaptak a kijelölésről, amelyben az akciócsoport tájékoztatta a cégeket a veszélyhelyzet idején a működésükre vonatkozó korlátozásokról is. Az irányítócsoportok részt vesznek a vállalati munkában, erről jelentést adnak az országos operatív törzsnek. A feladatuk egyelőre a fizikai biztonság és a működőképesség feltételeinek biztosítását-...folyt
kereső
„Abban az esetben, ha egy cégnél megjelenik az irányítócsoport, átmenetileg korlátozódhat vagy akár meg is szűnhet a vállalat és a tulajdonosok tulajdonhoz való joga, azaz átmeneti időre akár „államosításra” is sor kerülhet. A gyakorlatban ez azt jelentheti, hogy a vállalatnak át kell adnia bizonyos eszközeit, például buszokat, autókat, repülőgépeket, gyógyszereket, vegyszereket, élelmiszert, háztartársi terméket a magyar honvédségnek, de akár az is előfordulhat, hogy a korlátozó intézkedések eredményeként egy magáncég eszközeit, ingatlanjait felhasználva alakítanak ki ideiglenes kórházat vagy más karanténzónát, vagy a cég termelési és értékesítési portfólióját teljes mértékben átalakítják –
Eladott Ország
Szlovákia minden állampolgára védőmaszkot kap. Másfél héten belül 30 millió védőmaszk érkezik Szlovákiába. Egyelőre nem döntötte el a kormányzat, hogy a járási hivatalokon keresztül vagy postázással kapják-e meg a lakosok. Tehát a szlovákok nem katonákat küldenek a nép és a vállalatok nyakára, hanem mindenkinek maszkokat. Nálunk meg a községekben közmunkás varróbrigádok alakultak maszkok készítésére. Nagy kérdés ez, mennyire felel meg FFP3 és FFP2 típusú speciális, részecskeszűrővel ellátott maszkokhoz (reszpirátor) képest. Úgy látszik a szlovákokban nem kipcsak vér van. Nálunk elegendő, hogy csak vakuljon a paraszt.
propeller.hu/nagyvilag/3513373-szlovakia-minden-allampolgara-vedomaszkot-kaphat?ű tm_source=related&utm_medium=propeller.hu&utm_campaign=widget-8428530
Eladott Ország
@Gauntlet: tegnap 15:19; Sajnos a csúti debil, dagadt despota, nem csak vendéglátóipart nyírta ki, hanem szinte a társadalom minden rétegébe belerúgott már, kivéve a fidesz oligarchákat, haverokat. Miközben hallani, hogy az európai országok államai 70-80%-ban állják a dolgozók béreit és egyéb anyagi segítséget nyújtanak. Mi meg mehetünk a templomba, imádkozni felváltva 100-nál kisebb csoportokba, mert feltámadunk b+!
Lepényleső
Lajstromra kerülés feltétele;ki az aki másképp táncol a bán füttyére?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.