További 13 vállalatnál jelennek meg a honvédelmi irányító törzsek. A listán szerepel távközlési vállalat, élelmiszeripari és gyógyszeripari, illetve gázforgalmazó vállalatok – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.

Közleményükben felidézték: a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére tett kormányzati intézkedések keretében március 13-án megalakult a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport, amelynek vezetője Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Az akciócsoport haladéktalanul megkezdte feladatát, melynek eredményeképpen március 19-én 71, az ország folyamatos működéséhez elengedhetetlen, létfontosságú vállalatnál kezdték el a munkát a honvédelmi irányító törzsek. Ezen lista szerdától további 13 vállalattal bővül, a biztonságos élelmiszer ellátás és a lélegeztetőgépekhez szükséges oxigénellátás biztosítása érdekében.

A listán szerepel a Magyar Telekom, a TESCO-Global, a CBA, a SPAR, a COOP, az Egis, a Sanofi-Aventis, a Richter Gedeon, a TEVA, a BUS-OXY Egészségügyi Gázforgalmazó, a Messer Hungarogáz, a LINDE GÁZ, és a SIAD Hungary gázforgalmazó.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A vírus ellen a dagadt, debil, despota nem az egészségügyet akarja küldeni, hanem a hadsereget. Nem az eü törvényt alkalmazza, hanem a honvédelmi törvényt, amiben pedig szó nincs járványról. Nem tesztelni, hanem lövetni szeretne.
A vírus ellen csak egy elmebeteg zakkant küld katonákat a járványügyi szakemberek helyett. Egy polgármester ismerősöm mesélte hogy a faluját a hó teljesen elzárta a külvilágtól, se ki se be. Élelmiszert se lehetett beszállítani a faluba. Felhívta a katasztrófavédelmet hogy segítséget kérjen. Azt a választ kapta hogy ehhez nem értenek, lövésük sincs hozzá, eszközük sincs oldja meg saját hatáskörben polgármester úr. Na ezek fognak vállalatokat irányítani!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ezek szerint a kápókkal most felszerelt vállalatok vezetésében csupa hülye, a szakmájához analfabéta ül, aki csak arra jó, hogy (a Mi Vezérünk szerint) a csődbe kergesse az általa vezetett céget? És ezt még a teljhatalommal való felruházása ELŐTT. Vajon milyen döntő gazdasági és politikai változásokra számíthatunk, ha a nagyobbak (lásd a döntések egykézbe helyezése) csak ezután jöhetnének? Ha ehhez nem kell a korlátlan teljhatalom, akkor az mikre jogosíthatja majd fel? Még a gondolatok is egy szép, új világ képét vetítik elő.
fahrenheit451
Nem azért gyűlölöm a magyar katonákat, mert semmi értelme a létezésüknek (igen, te geci, minimum hármat levadászok közületek, ha úgy alakul)
Te véded meg a magyarokat?
És ezt komolyan gondoltad - bullshit magyar fszénhidráttal, meg fehérjé vel tletplt magyar katon?
Gyűlöllek!
A kurva anyád.
Simám leöllek, mint a disznót, ha úgy alakul - magyar katona.
Nem az idegenek ölnek le, mint a disznót, hanem egy magyar lakos.
fahrenheit451
Mikor ölöm le a magyar katonákat, mint a disznót?
Szerinted, mikor?

Nem azért vagyok gyilkos, mert...
36
@fahrenheit451: Nem kellene szakemberhez fordulnod?
fahrenheit451
És akkor most őse-ellenség lettem?
Legyen így.
Eladott Ország
A vírus ellen a dagadt, debil, despota nem az egészségügyet akarja küldeni, hanem a hadsereget. Nem az eü törvényt alkalmazza, hanem a honvédelmi törvényt, amiben pedig szó nincs járványról. Nem tesztelni, hanem lövetni szeretne.
A vírus ellen csak egy elmebeteg zakkant küld katonákat a járványügyi szakemberek helyett. Egy polgármester ismerősöm mesélte hogy a faluját a hó teljesen elzárta a külvilágtól, se ki se be. Élelmiszert se lehetett beszállítani a faluba. Felhívta a katasztrófavédelmet hogy segítséget kérjen. Azt a választ kapta hogy ehhez nem értenek, lövésük sincs hozzá, eszközük sincs oldja meg saját hatáskörben polgármester úr. Na ezek fognak vállalatokat irányítani!
Gauntlet
@Eladott Ország: mindenensetre egy mondattal kinyírta a teljes vendéglátó-ipart
justhpeter
Orbán töketlen katona volt, de gyerekkorában szerette a katonaságot.
fahrenheit451
Geci semmihez sem értő ingyenélő táposok - a magyar katona.
Szeretném, ha rám támadnál, sőt, kívánom, hogy rám támadjál, te semmire sem jó magyar katona.
Könyörgöm, támadj rám te faszszopó magyar katona!
Nézzük meg mit tudsz megvédeni, a paraszt kurva anyád!
kereső
Múlt héten aktivizálta magát a koronavírus-járvánnyal összefüggésben létrehozott, létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport. A feladatai közé tartozik azon energetikai, távközlési, közlekedési, technológiai és az egészségügyi szektorban működő cégek azonosítása, amelyek működése a rendkívüli járványhelyzetben kiemelten fontos Magyarországon.

Eddig 140 céget azonosítottak, de ha a helyzet indokolja, bővülhet az érintettek köre. Az őket érintő, jelenleg ismert korlátozások közé tartozik a jelentéstételi és koordinációs feladatok megtartása, amelynek betartását a Magyar Honvédség kijelölt egységei ellenőrzik. A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda szerint mindez számos kérdést vet fel a cégvezetőknek:

Véglegesnek tekinthető a lista?
Bár eddig többségében állami tulajdonú cégek az érintettek, de vajon magánvállalatnak is van mitől tartania?
Milyen jogaim vannak, ha a vállalatomnál is megjelenik az irányítócsoport?
Milyen intézkedéseket hozhat az irányítócsoport a cégemnél?
Jelenlegi információnk alapján 140 ilyen céget azonosítottak, ahol a Magyar Honvédségnek szerepe lehet. Ők értesítést kaptak a kijelölésről, amelyben az akciócsoport tájékoztatta a cégeket a veszélyhelyzet idején a működésükre vonatkozó korlátozásokról is. Az irányítócsoportok részt vesznek a vállalati munkában, erről jelentést adnak az országos operatív törzsnek. A feladatuk egyelőre a fizikai biztonság és a működőképesség feltételeinek biztosítását-...folyt
kereső
„Abban az esetben, ha egy cégnél megjelenik az irányítócsoport, átmenetileg korlátozódhat vagy akár meg is szűnhet a vállalat és a tulajdonosok tulajdonhoz való joga, azaz átmeneti időre akár „államosításra” is sor kerülhet. A gyakorlatban ez azt jelentheti, hogy a vállalatnak át kell adnia bizonyos eszközeit, például buszokat, autókat, repülőgépeket, gyógyszereket, vegyszereket, élelmiszert, háztartársi terméket a magyar honvédségnek, de akár az is előfordulhat, hogy a korlátozó intézkedések eredményeként egy magáncég eszközeit, ingatlanjait felhasználva alakítanak ki ideiglenes kórházat vagy más karanténzónát, vagy a cég termelési és értékesítési portfólióját teljes mértékben átalakítják –
Eladott Ország
Szlovákia minden állampolgára védőmaszkot kap. Másfél héten belül 30 millió védőmaszk érkezik Szlovákiába. Egyelőre nem döntötte el a kormányzat, hogy a járási hivatalokon keresztül vagy postázással kapják-e meg a lakosok. Tehát a szlovákok nem katonákat küldenek a nép és a vállalatok nyakára, hanem mindenkinek maszkokat. Nálunk meg a községekben közmunkás varróbrigádok alakultak maszkok készítésére. Nagy kérdés ez, mennyire felel meg FFP3 és FFP2 típusú speciális, részecskeszűrővel ellátott maszkokhoz (reszpirátor) képest. Úgy látszik a szlovákokban nem kipcsak vér van. Nálunk elegendő, hogy csak vakuljon a paraszt.
propeller.hu/nagyvilag/3513373-szlovakia-minden-allampolgara-vedomaszkot-kaphat?ű tm_source=related&utm_medium=propeller.hu&utm_campaign=widget-8428530
Eladott Ország
@Gauntlet: tegnap 15:19; Sajnos a csúti debil, dagadt despota, nem csak vendéglátóipart nyírta ki, hanem szinte a társadalom minden rétegébe belerúgott már, kivéve a fidesz oligarchákat, haverokat. Miközben hallani, hogy az európai országok államai 70-80%-ban állják a dolgozók béreit és egyéb anyagi segítséget nyújtanak. Mi meg mehetünk a templomba, imádkozni felváltva 100-nál kisebb csoportokba, mert feltámadunk b+!
Lepényleső
Lajstromra kerülés feltétele;ki az aki másképp táncol a bán füttyére?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.