Hosszú küzdelemre kell számítanunk a koronavírus ellen: több területen is védekeznünk kell – írta Szijjártó Péter a Facebook-oldalán péntek hajnalban megjelent bejegyzésében. A külgazdasági és külügyminiszter közölte: az egészségügyi védőfelszerelések biztosítása érdekében Magyarország a Türk Tanácshoz is fordult, és két országtól, Törökországtól és Üzbegisztántól már kaptunk is segítséget.

Az egészségügyi területen a védekezés egyik legfontosabb feladata, hogy legyen elég védőfelszerelés – hangsúlyozta a miniszter.

Szijjártó: a Türk Tanácshoz fordultunk és két ország már segített is

Szijjártó Pétert Szófiában ellenőrzik

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Emlékeztetett, hogy ennek biztosítása érdekében Magyarország nagy mennyiségben rendelt eszközöket Kínából, ahonnan az elkövetkezendő napokban és hetekben tucatnyi repülőgéppel több száz tonnányi felszerelés fog érkezni.

Emellett az elmúlt napokban a Türk Tanácshoz is fordultunk, és azután, hogy a török kormány engedélyezte 8 tonna, maszkok alapanyagaként használatos textil Magyarországra szállítását, ma Üzbegisztán felajánlásaként érkezik összesen 150 ezer védőmaszk – tette hozzá.

"Nagyrabecsülés és köszönet jár a török és az üzbég kormánynak a segítségért: a bajban mutatkozik meg, hogy ki az igaz barát!" – írta Szijjártó Péter.

A miniszter bejegyzéséhez mellékelte Sardor Umurzakov, Üzbegisztán miniszterelnök-helyettesének neki címzett levelét, amelyben azt írta: Üzbegisztán baráti országként és a Türk Tanácsban partner tagországként Magyarország mellett áll ezekben a nehéz időkben. Az üzbég miniszterelnök-helyettes támogatásáról biztosította Magyarország népét, jó egészséget, összefogást és bátorságot kívánva.

(MTI)

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ingyen adják vagy pénzért? Ha már baráti összeborulásnak lehetünk a tanúi.
Szijjártó , akin természetesen a többiekkel ellentétben nincsen maszk, ezzel az ömlengő hálálkodással nemcsak szembe köpte az EU-t, ahová zabálni jár, hanem ki is jelölte a maga helyét a világban.
Kedves Üzbégek, a tiétek, vigyétek, szívesen adjuk! Tartsátok is meg, örökre!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Naugye, hogy mire jó, a "keleti nyitás" politikája!

"...egészségügyi védőfelszerelések biztosítása érdekében Magyarország a Türk Tanácshoz is fordult, és két országtól, Törökországtól és Üzbegisztántól már kaptunk is segítséget."
Sámannus
Petyusnak nincs azé. Minden kipcsaknak küldenek.
Nyírfa
Ingyen adják vagy pénzért? Ha már baráti összeborulásnak lehetünk a tanúi.
Szijjártó , akin természetesen a többiekkel ellentétben nincsen maszk, ezzel az ömlengő hálálkodással nemcsak szembe köpte az EU-t, ahová zabálni jár, hanem ki is jelölte a maga helyét a világban.
Kedves Üzbégek, a tiétek, vigyétek, szívesen adjuk! Tartsátok is meg, örökre!
Yoda69
Eszak Koratol miert nem probalnak segitseget konyorogni. Ott hivatalosan nincs is egy fertozott sem.
nezelodo
Miért, elfogyott már az a tizmillánál is több maszk, amit Orbán lányos zavarában hazudott, amikor reggel fizetésmegvonással fenyegette a tanárokat, este meg, hogy következetes legyen bezáratta az iskolákat?!
verőce21
@Giovanni Alba: "...olyan vállalkozások számára, melyek 2019. év végén nem minősültek nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak, de nehézségeik támadtak a COVID-19 vírusjárványra visszavezethetően." - ez olyan, mint amikor a biztosítóktól akarsz kártérítést követelni! :)
Giovanni Alba
@verőce21: "a török kormány engedélyezte 8 tonna, maszkok alapanyagaként használatos textil Magyarországra szállítását, ma Üzbegisztán felajánlásaként érkezik összesen 150 ezer védőmaszk"
Szerintem meg ez a vicc-kategória
verőce21
@Giovanni Alba: Mégsem nevet rajta senki...
moareka
Istenem, hát a kipcsakok most is keccsölnek...Az EU meg csak úgy viccből ad 2000 milliárd forintnyi pénzt...
Sámannus
Biztosan az első VH-búl maradt nekik. Az oroszok is ilyesmit küldhettek az olaszoknak
vitriol
ezek csak a diktátorokban bíznak, É-Koreától még nem kértek segítséget?
peterkelemen
Tekintettel arra, hogy persona-non-grata vagytok már nyugaton így hova máshova fordulhatnátok aljadékok
peterkelemen
Javaslom KKim-Dzsong-Un diktátort. Kapcsolatuk van a szemeteknek, mert oda meg kóborkutyákat vitettek ki Orbánék kísérletekre. Szemét hauzug aljas bűndanda.
Eriksson
@moareka: Van aki pénzt ígér, van aki valós segítséget nyújt.
Tegyük az arcunkra a kétezer milliárdot?
fahrenheit451
A keresztényüldöző türkökhöz - geci kakadu?

Hogy a picsába lehet valakinek olyan béna feje, hogy egy kibaszott hajviselet sem áll jól neki?
Nyírják jobbról, nyírják balról, nyírják középről, nyírják lentről, nyírják fentről...
De csak nem akar összeállni a kép.

Régen én fenyegetőztem - de túl sok pusztulásra érdemes geci ember van a világon.. dugig van a világ pusztulásra való geci emberekkel - majd isten elpusztítja őket (aki egy embert öl meg, az gyilkos; aki sok embert öl meg, az király; aki mindenkit megöl, az Isten)
Eriksson
@durbincs: Pánikreakció. Amikor a józan ész szabadságra megy.
csipetke
Orbán azt nyilatkozta,(hogy nem szakadt rá az ég) hogy az EU-tól nemigen kapunk segítséget.Magyarország 2000 millió forintot kap.Az neki úgy látszik,smafu.Azt mondta,hogy a türk tanács,és Kína segít.Asszem megint ráférne egy kezelés Grazban,mert igen nagy baj lehet a fejében.
Eriksson
@durbincs: Őrá is ráférne egy szájmaszk.
A pénz egyelőre ígérvény, oszt vagy lesz vagy nem. A valós segítség viszont már itt van.
moareka
@Eriksson: A valós segítség az azt jelenti, ha egy magát mindenek urának tekintő felelős vezető időben gondoskodik az "alattvalóiról"...igyekszik nem a más f...verni a csalánt! Ilyen egyszerű!
Béla333
Ez a Szíjjártó, meg ezek a hírek a kipcsakokról meg a Türk tanácsról... Teljesen olyan mint egy elmegyogyó!!!
simmering73
Aztán mit kaptunk te szúnyoggladiátor? Kancatejet? Vagy koronavírust?
Sámannus
Közben a segítség nyújtás eltagadása mellett (ezt ugye eltetszenek lopni mégszaros balatoni beruházásai, és hasonlókkal) átveszik a németek intézkedési módszereit, ami ugye nem kerül nagy pénzbe, de hát már ez is valami, mert jobb mintha azt is leszarnátok, csak azt is mondjuk ki nyugodtan ezt is emberhegyekben lehet csak kifejezni. A hálás fittyfasz úgy hazudozik, hogy előbb vagy utóbb rájuk szakad az ég.
Béla333
@Eriksson: tegnap 23.43
Ezt írod: "A pénz egyelőre ígérvény, oszt vagy lesz vagy nem"
Akkor nézzünk egy kis szövegértési feladatot. Ezt te hogyan értelmezed?:

"Az MSZP politikusa bemutatta azt a levelet is, amelyet Elisa Ferreira, a kohézióért és reformokért felelős biztos, valamint Nicolas Schmit munkahelyteremtésért felelős uniós biztos küldött még március elején Kásler Miklós és Palkovics László minisztereknek. Ujhelyi elmondta, hogy ebben a levélben értesítették ki az Orbán-kormányt arról, hogy az első mentőcsomag részeként nem kell visszafizetni az európai strukturális és beruházási alapokból származó előfinanszírozások összegét, ami Magyarország esetében 861 millió euró."

Akkor szerinted amit nem kell visszafizetnünk, pedig egyébként kellene, az a pénz akkor itt van, vagy nincs itt?
Eriksson
@moareka: Igazad van. Már 2010-ben be kellet volna vásárolni a kínaiaktól mindenféle járványkezelő dolgokat, hátha egyszer szükség lesz rá.
Nyírfa
@Eladott Ország: Légy megértő! Vissza kell fizetni a szülőknek a házra kapott kölcsönt. Meg ott a medence, villanyszámla, tudod, hogy van ez.
Aztán meg a jövőre is gondolni kell, előrelátó ember tartalékot képez, ugyebár, nem elszórja a pénzt, mint a felelőtlen Gyurcsány, aki alapítványokat támogat, játssza a Csekonics bárót, meg a hüle szocik, most dobnak ki az ablakon fejenként egy milliót, hogy segítsenek, ahol tudnak - még a Kádár-érában verték beléjük, hogy az úttörő, ahol tud, segít, azóta sem tudják kinőni, szegények. Ilyen meggondolatlanul akarna kormányozni az ellenzék, azokra költeni, akik eddig is elvegetáltak, különben is, egyszer mindenki meghal, mondta frissiben a jó barát Bolsorano, mit kell cirkuszolni egy kis nyomortól, járványtól, ilyen kis semmiségektől. Na ugye.
Eriksson
@Béla333: 09:09
Találós kérdés:
Ha befektetted azt a pénzed amit arra kaptál, hogy befektess, hogy tudod még egyszer befektetni egy egészen más dologra?
Nyírfa
@Sámannus: 9.07

Ha szabad kérnem, tisztelettel: inkább előbb.
csak úgy....
@Eriksson: te mindíg ennyire primitív gondolkodású?
CsipkeRózsa
@Nyírfa: Én is ezen gondolkodtam, kaptuk, vagy vettük.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Sosem tudjuk meg. Nekik vér helyett hazugság kering az ereikben. Ha képesek azt híresztelni, hogy az EU cserben hagyta saját magát, ellenben a derék keleti diktátorok milyen készségesen húzzák ki a bajból a baráti Magyarországot, akkor bármire képesek. Bármire, bármikor.
Én meg azon gondolkodtam, Rózsa, hogy az egy dolog, hogy Orbán az, ami. Na de minden fideszes? Ennyire nem lehet romlott a népünk. Mert, ha igen, akkor a még ép részét sürgősen ki kell innen menekíteni.
Nyírfa
@Eladott Ország: 17.45

Ellenük hatástalan a szájmaszk és a kesztyű, más módszerekkel kell védekeznünk.
CsipkeRózsa
@Nyírfa: Az ATV műsorából láttam egy pár percnyi adást, a Fialánál az egyik meghívott vendég volt Havas Szófia, ő azt mondta, hogy fizetünk ezekért az árúkért.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: rossebet! bégyürüzött keletröl..
Béla333
Hülye Peti! Kérj a Türk Tanácstól 2000 milliárd Forintnyi támogatást, amennyit az Uniótól kapunk! Amit még csak meg sem említesz, sőt le is tagadjátok!
Mocsok hazudozó senkik!
SystemError
Ezen a csirkeszaros baszadékon miért nincs maszk soha? Ezt kell sugározni központilag,, hogy ő nem veszélyeztetett, de kinyírhat olyat tudta nélkül, aki igen.?
csak úgy....
@Béla333: valaki nézze át a lölö vagy a vö számlájáit,lehet oda keveredett,nem elöször fordul elö,hogy a hülye eu...
akár el is keveredhetett az az összeg,lényeg ,hogy a türkök...,fogadok,hogy Dobó István forog az sírjában.
Béla333
@csak úgy...: 20.28
Szerintem egy ekkora járványban azok akik a járvány elhárítására kapott támogatásokat ellopják, miközben az emberek sorra halnak meg - azok a nemzet elárulói. Egy mocskos hazaáruló senkik!
csak úgy....
@SystemError: fosik,hogy maszkban is úgy nézne ki,mint egy tököm tudja...
a vírust már berendelte, vagy személyesen a fülénél fogva szeretné elkapni?
solidedge
Előrehaladott állapotban van a Busmanokkal való tárgyalás is. Száraz kecskesz@rt hozunk be amiből vajákos asszonyok jósolják a jövőt. Így a közel 600 milliárd forintra amit az EU nyújt már nincs szükség.
csak úgy....
@solidedge: cserében,kapnak egy kórházat és egy templomot a busmanusok,aki nem hiszi az járjon utána.
fahrenheit451
Nekem keresztényüldözőktől, keresztények haláért felelősöktől nem kell semmi.
Ebből is látszik, hogy mennyire elvtelen - nem keresztény - bagázs ez.

"Ha valaki nem fogad be benneteket, sem nem hallgat szavatokra, hagyjátok ott ... a várost is (az országot is!), és még a port is rázzátok le a lábatokról!
Bizony mondom nektek: Szodoma és Gomorra földjének tűrhetőbb lesz a sorsa az ítélet napján, mint annak a városnak (országnak)!"

Érted ezt, te istentelen gyík fideszes?
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Valahogy nem csodálkozom. A szemét EU meg dögöljön meg az ingyen pénzével - a fidesz erkölcs szerint. De követelőzni, tarhálni, kalapozni, azt tudnak. Az EU-tisztviselők nem hányják el magukat tőlük?
Kellemes meglepetés volt Havas Szófia szereplése Fialánál. Az egyetlen politikus , aki '56-ot annak nevezte, ami volt.
A szocialisták mindent megtagadtak, ami az értékük lehetett volna. Havas Szófiát kakukktojásként kilökték. Ilyenek a szocialisták.
Yoda69
@Eriksson: Ennyit a valso segitsegrol:
444.hu/2020/03/26/lehet-hogy-hasznalhatatlanok-a-csehek-es-spanyolok-altal-megvasarolt-kinai-koronavirus-gyorstesztek
A maszkok 80%-a szintugy hasznalhatatlan. A turk vaszonbol meg tudod mikor lesz FPP-2-es maszk? SOHA
Ebreszto joember! orbanek atvernek!
Yoda69
@verőce21: Naugye, hogy mire jó, a "keleti nyitás" politikája!
"...egészségügyi védőfelszerelések biztosítása érdekében Magyarország a Türk Tanácshoz is fordult, és két országtól, Törökországtól és Üzbegisztántól már kaptunk is segítséget."

Te szerencsetlen agyament. Ezt a segitseget a hajadra kenheted.
A kinai maszkok nem illeszked rendesen az archoz, a filter bennuk nem szabvany szerinti. A gyorstesztek csak 30%-ban pontosak, igy hasznalhatatlanok.
A 7 tonna turk vaszonbol szerinted mikorra lesz szabvany szerinti maszk?
Eladott Ország
@fideszes gyökér: tegnap, 11:46; Kakaduék megvédték az indentitásukat maguknak, nekünk meg a nyugdíjminimumot, családi pótlékot, és az európai éhbért, rabszolgatörvénnyel dúsítva, hogy vakuljon a paraszt!
cdn.blog.hu/te/tenytar/image/tumblr_nx1w2cxo5u1qbgoyio1_500.gif?width=500
Lepényleső
Az Unio 2 000 milliárd Ft-tal,állításuk szerint. Annak már lába kélt?
Sámannus
Előbb bevizsgálják mert nem bíznak benne. Jó okuk van rá feltételezni, hogy ez két perc múlva okádni fogja a vírust.
Van ám olyan is ami után szájat is kell ám mosni, mert az fertőzőbb.
@Lepényleső: Azzal dicsekednek hogy lőrinc má a balatoni villáira költötte.
Eriksson
@Yoda69: 04:43
Elolvastam a cikket, s nekem az jött le belőle, hogy összességben nem a kínai eü. szállítmányokat reklamálják, hanem kizárólag a Bioeasy nevű cég termékeit.
Yoda69
@Eriksson: Akkor azt is olvashattad, azokat meg nem vizsgaltak be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.