Magyarország a lehetséges tíz pontból csak kettőt szerzett a Bertelsmann Alapítvány fenntartható kormányzás indexének (SGI) egyik alindexében, amely azt méri, hogy a kormány mennyire hallgat a szakemberek tanácsaira; ezzel a vizsgált országok közül Magyarország az utolsó – emlékeztet a The Brusells Times a „Hogyan vesztegetnek el a populisták értékes időt a koronajárvány-válságban” című cikkében. A járvány politikai megpróbáltatást jelenthet Orbán számára az egészségügyi rendszer állapota miatt – állapítja meg a cikk. Csak remélni lehet, hogy a járvány nem sújtja olyan erővel Magyarországot, mint a többi európai államot, mert ha igen, akkor ennek hatása pusztítóbb csapást mérhet az egészségügyi dolgozókra és a lakosságra, mint Olaszországban, vagy Nagy-Britanniában, miközben a szintén túlterhelt, és a saját járványaival küzdő Európa aligha lesz képes segítséget nyújtani.

(Forrás: hirklikk.hu, Északi által)

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az orvosi kamara jelezte, hogy az egészségügy jelenlegi állapotával felvenni a versenyt egy ekkora méretű, halálos áldozatokat is követelő járvány ellen, emberfeletti küzdelem lesz. Ez nem megnyugtató, hanem elszomorító. Főleg azok után, hogy 11 éve ugatja mindenki, hogy rendbe kellene tenni az egészségügyet, fel kellene zárkózni az európai uniós színvonalhoz. Pénz volt hozzá, csak azt ellopták annak volt jobb helye is. Munkaerő is volt hozzá, csak azok elmentek, mert szarba sem vették őket. Hagyták az orvosbáró hálózatot tovább ténykedni, mert majd azok megoldják okosba, ahogy Orbán is szokta csinálni. Hagyták lepusztulni az infrastruktúrát, az épületeket, 20-30 éves elavult gépekkel dolgoznak, nincsenek ágyak, felszerelések. Tovább is van, mondjam még? Szopatják a mentősöket, ápólókat, a mai napig nincsenek fertőtlenítő szerek és védőfelszerelések sok rendelőben és a kórházi osztályokon. Mindenki panaszkodik, vagy fél, hogy ha esetleg jelzi a hiányosságokat, akkor még a végén ő húzza a rövidebbet. Pánik van. És ez a pánik most valós veszélytől van, nem a kitalált migránsoktól. Így állunk most. A törvénytervezetbe nem véletlenül tették bele az álhírterjesztés szankcionálását, amivel szinte egyik napról a másikra el lehet hallgattatni a valós tényeket feltáró újságírókat, orvosokat vagy éppen a kamarát. Fontos intézkedések ezek, mert ezek nélkül meztelen lesz az a király, aki mióta a Jóisten és a hívei a trónra ültették, úgy beszél a nem őt nyalókról, mint a haza elárulóiról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Orbán: "A miniszterelnök csere a megoldás a forintválságnak!"
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
Takarodjál már innen a picsába a fidesz orbánjugendjei közé, te barom! Keresnek már a Lendvay utcai seggnyalók és orbán faszszopók!
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...hacsak nem érzel kényszert ne strapáld magad mert úgysem nézem meg a marhaságaidat.
tudode
Nagy szavaknak tűnik, de ha már az áldozatok nem is, a világjárvány után a túlélők jól belegondolnak,
.
A VILÁG POLITIKUSAIT nem a választók, A VILÁGJÁRVÁNY BUKTATNÁ MEG!!!

Miért is:
.
A magyar orgánumok közül egyedül a MAI NAP hozta le, hogy
.
----- Milliókat megölő járvány jöhet belátható időn belül
.
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/milli...
.
És láss csodát Kína KÉT HÓNAP ALATT kipiszkálta a koronavírust, és nem csak az ELFŰRÉSZELT matyar ÓRIÁS várt ki, április 4-re a bevallottan meghaladta az áldozatok számát az EGYMILLIÓ FŐT!
.
TEHÁT ELŐRELÁTÁSBÓL A VILÁG POLITIKUSAI MEGBUKTAK amiatt, mert miközben a vírus tarolt már egyesek, kettesek osztogattak és fosztogattak saját hasznukra!
szegfue
Amikor O.V. a kórházak "élére" katonákat nevezett ki, mondván: óvják, vigyázzák a készletet, ill. ezek felhasználása ne legyen pazarló... na nem szó szerint, de ez volt a lényege. Nekem ez azt jelenti: van védőfelszerelés és minden, ami a gyógyitáshoz kell, u.akkor az e.ü-ben dolgozók meg mondják, hogy nem kapnak szinte semmit, ill. nem elegendőt. Az a gyanum -- O.V. "lesz még nehezebb" nyilatkozata után --, hogy ezeket most inkább "tartogatják" a valóban tömeges megbetegedésekre, igy jelenleg takarékoskodnak vele. Egyszerüen nem tudom másképp elképzelni, hogy tonnaszámra jön be a védőfelszerelés, u.akkor az e.ü. intézményekben meg általában nincs, vagy kevés.
kokopelli
@Eladott Ország: .az Orbán-féle egybites politikusok nem tudják elképzelni az idő folyását az ő vezetésük nélkül!
Ez olyan,mint a "nem tudja,de tanítja" komcsi niemand a országvezetőknél! Örökség?Ott kell kell neki(k) pl. virítani az
árviznél a gáton is ,és minden ß@rnál promt szakérteniök kell ! A "schlepp" pedig tapsol! Erre lesz jó az Onkel Adolf
egykori "Ermächtigungsgesetz"-e",mint minta az egykori szövetségesek országában!Lenéz fentről a vén tömeggyilkos
és mosolyog:"Minden csak idő kérdése,mivel nincs új a nap alatt! Heil Viktor!" (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.