Orbán Viktor miniszterelnök pénteki bejelentésének megfelelően hétfőtől minden kórházban kórházparancsnok segíti az intézmény működését és az egészségügyi készletek védelmét – közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-vel.

Közleményük szerint az erről szóló kormányrendeletet kihirdették a Magyar Közlönyben.

Az intézkedés célja, hogy a kórházakat ilyen módon is felkészítsék a tömeges megbetegedéssekkel járó jelentős többletteherre és biztosítsák a betegellátáshoz, valamint az egészségügyi dolgozók védelméhez szükséges egészségügyi eszközökkel való felelős, átlátható és nyomon követhető készletgazdálkodást.

A kórházparancsnok részére Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára a miniszterelnök megbízólevelet állít ki. A megbízólevél kiállítását követően a kórházparancsnokot a belügyminiszter rendeli ki az intézményhez.

A kórházparancsnokok munkáját az országos kórházfőparancsnok irányítja, aki szintén a miniszterelnöktől kapja megbízását.

Kiemelték: a kórházparancsnok orvosszakmai kérdésekben nem tehet javaslatot, és nem hozhat döntést.

Orbán Viktor parancsnokokat küldött a kórházakba

Feladata, hogy koordinálja a betegellátáshoz és a járványügyi intézkedésekhez szükséges egészségügyi eszközök, felszerelések, berendezések, gyógyszerkészletek, fertőtlenítőszerek nyilvántartását, felügyelje a készletgazdálkodást és gondoskodjon annak megfelelő védelméről, akár a készleteket őrző biztonsági szolgálat kijelölésével, valamint rendőrök és katonák bevonásával. A kórházparancsnoknak a járványveszéllyel összefüggő szabályok betartására és az egészségügyi készlet megóvására vonatkozó javaslatát a kórház vezetője köteles végrehajtani.

Az országos kórházfőparancsnok folyamatosan tájékoztatja a belügyminisztert a kórházi egészségügyi készletekkel kapcsolatos adatokról, így segítve az operatív törzs munkáját, hogy minden kórházra lebontva naprakész adatokra alapozva történjenek az egészségügyi beszerzések és intézkedések – áll a sajtóközpont közleményében.

(MTI)

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Félnek, hogy megdézsmálják a kórházak készleteit. Most már csak azt kellene tudnia ezeknek a parancsnokoknak, hogy éppen Orbán és bűnbandája lopta meg az egészségügyet és nem kicsit, de nagyon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyütt Mönt
Kézi vezérlés. Eddig is így működött.
Qqberci
'Oszt majd a katonák megparancsolják a vírusnak, hogy dögöljön meg, különben lelövik...
nezelodo
Hogy gondolhattam, hogy egészségügyi szakemberek lesznek, mert azzal talán segíthetnek, de végén még az is előfordulhat, hogy tábori lelkészeket küld. Ja az utolsó kenet is fontos, főleg a Semjén sűrített miséi következtében.
levarosbukta
és a kórházparancsnokoknak kötelező lesz mindennap az összes koronavírusos beteggel kezet fogni és jobbulást kívánni! Az is hülye aki oda megy! De legfőbb hülye aki odaküldi őket.
Béla333
A Fideszes párttagkönyvvel rendelkezők biztos külön korteremben kapnak VIP ellátást. Ezt szervezhetik meg a fegyveresek!
Gyógyítani nem tudnak.
Nem tudom van-e más Uniós ország, ahol a korházakban fegyveres katonák pöffeszkednek?
CsipkeRózsa
A készleteket fogják ellenőrizni, és naponta leltározni? Ezek szerint raktárosok lesznek?
kereső
"Hadigazdálkodás"- egyértelműen a fent leirtak alapján. Bravo.
tudode
Valami zavar került a gépezetbe:
.
Katonák a belügyminiszternek jelentenek, nem a honvédelmi miniszternek!
.
Netán karanténba került az egészségügyi kormányzat!
.
Szegénységi bizonyítvány attól, aki számára egy szintet tartanak fenn, és nem tudja, ha érdekli, hogy milyen kódis körülmények között végzik az alattvalók ellátását az eü. dolgozók.
.
Azt írta az újság, hogy
.
------- Egy egész emeletet tartanak fenn a Privatklinik Kastanienhof nevű graz-i magánklinikán Orbán Viktor számára
.
civilhetes.net/egy-egesz-emeletet-tartanak-fenn-orban-viktornak-a-titokzatos-graz-i-maganklinikan
.
!!!

.
namihami
""Ha már segíteni nem tudsz, legalább ne ártsál!""
A józan (nem orbáni/fideszes) paraszti ész legelső pontja.
Bár parasztnak paraszt, mi több kommunista-paraszt a lelkem.(nem földműves)
peterkelemen
Félnek, hogy megdézsmálják a kórházak készleteit. Most már csak azt kellene tudnia ezeknek a parancsnokoknak, hogy éppen Orbán és bűnbandája lopta meg az egészségügyet és nem kicsit, de nagyon.
Ronin2
Javítsanak ki,ha rosszul tudnám,de a hadsereg főparancsnoka a köztársasági elnök.
Viktor mit tüsténkedik itt?
Javaslatot tehetne Mormoginak!
Óvakodj a köpcöstől..
Amúgy ezek a díszhuszárok legalább annyi kárt fognak okozni a balf@szságukkal,mint a kancellárok az egyetemeken.
tudode
Ha a közlóvét valaki "megvédte" volna azoktól, akik a kórház igazgatók nyakába löknek bakákat, nem lennének legatyásodva az egészségügyi intézmények!
-
Például oly annyira, hogy varratszedés után a saját elhasznált géz került a ragtapaszra!!!
csak úgy....
a rákosi mátyás sem tette vóna másképp,gratulálok orbán elvtárs!
oszt kipitcha örzi a kerítést a migráncsok ellen?
Jozefina
Ezek nem normálisak: (vagy csak egy valaki?)
"Feladata, hogy koordinálja a betegellátáshoz és a járványügyi intézkedésekhez szükséges egészségügyi eszközök, felszerelések, berendezések, gyógyszerkészletek, fertőtlenítőszerek nyilvántartását, felügyelje a készletgazdálkodást és gondoskodjon annak megfelelő védelméről, akár a készleteket őrző biztonsági szolgálat kijelölésével, valamint rendőrök és katonák bevonásával. A kórházparancsnoknak a járványveszéllyel összefüggő szabályok betartására és az egészségügyi készlet megóvására vonatkozó javaslatát a kórház vezetője köteles végrehajtani."
Erre mi szükség???
fahrenheit451
Hogy én mennyire undorodom ezektől...
Leírhatatlan !!!
Igazából a kiakadásaim arról szólnak, hogy mennyire undorodom ezektől (hazug, tolvaj, rabló banda). és próbálom leírni (gondolom), de szerintem eddig még egyszer sem sikerült megfogalmaznom, megragadnom a lényeget, megtalálni azokat a szavakat, amikkel ki tudnám fejezni az iszonyatot, amit ezekkel az istentelen gazemberekkel szemben érzek.

Szerinted Armageddon háborújában mely rosszakaratú emberek fognak Sátán, és a démonok oldalán harcolni Isten, Jézus, az angyalok, a jóakaratú emberek ellen ("békesség a földön a jóakarat embereinek!") ?
Egyet tippelhetsz - mert szerintem egyből eltalálod.
Nessy
Tessen mondani, mit fog megvédeni? A nem létező védőfelszereléseket? A raktárban lévő nem működő gépeket, műszereket? A kórházak ki nem fizetett adósságát? A hiányzó létszámot? A karanténban lévő, megfertőzött személyzetet?
Tényleg valaki keresse már fel háziorvosát egy elmegyógyászati beutalóért!
Nyírfa
Az orvosok hogy várhatják a hétfőt.
csak úgy....
@Nyírfa: ha csöpp eszük van,akkor beteget jelentenek,még mielött valóban betegek lesznek. terrorisztánba különben sem köll doki csak egy jó statisztikus ..
justhpeter
@namihami: Orbánnal kapcsolatban a "paraszt" szót ha lehet ne használjuk. Maradjunk a tahónál.
justhpeter
Azt gondolom, a vezér így akarja a fenyegetettség érzetét fenntartani, nehogy elszabaduljon a vírus, kiderüljön, hogy nem tudja az országot megfelelően irányítani és uralmának idő előtt vége legyen. Hibás taktika, hiszen egyszer úgyis vége lesz.
tudode
A kórházigazgatók megélték azt, hogy ha a kivezényelt kórházparancsnok rajta kapja az egészségügyieket azon, ha az egészségügyi készletet buzerálják rendészekkel is bővül a kórház koronavírus elleni védelme:
.
A Kormány 72/2020. (III. 28.) Korm. rendelete
a kórházparancsnokról és az egészségügyi készlet védelméről
.
file:///C:/Users/Hopp%C3%A1/Downloads/MK_20_057.pdf
.
A járvány közepette a szentéletű feltételezi azt, hogy ebben az országban mindenki csal, lop, és hazudik, még azok is, akik az életre esküdtek fel!!!
tudode
A kormányhatározat linkje helyesen:
.
A Kormány 72/2020. (III. 28.) Korm. rendelete
a kórházparancsnokról és az egészségügyi készlet védelméről
.
magyarkozlony.hu/dokumentumok/19f1d27b1584ffb22ff468a3635013b9f1813b5e/megtekintes
Gauntlet
Aha! ők lesznek a "tizedes meg a többiek"!
namihami
@justhpeter: Erre céloztam a zárójeles ---földműves--- szóval. Számpmra döntő különbségű a kettő. A földműves az egy szakma (mezőgazdaságból élő), a paraszt (fideszes potentát vagy rajongó) egy !!minőség??!!.
(lásd viselkedés, a zemberek semmibevétele és hasonlók)
CsipkeRózsa
@Anna24: Menj szabadságra, vírusjárvány van, most nem koronázhatsz senkit! Orbánék ellenőríznek!
Jozefina
A korház személyzetén múlik minden. Hacsak egy napra nem mennek be már az is valami!!! Orbán vissza fogja hívni pitbuljait ez esaetben!!! Összefogás kell a diktatúra ellen!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.