Az Országgyűlés ma szavaz a kormány koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatáról, amely a rendeleti kormányzás lehetőségét vezeti be a veszélyhelyzet idejére.

Ma korlátlan időre teljhatalmat kap Orbán

A házelnök napirendi javaslata alapján a parlament egynapos ülése 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A képviselők az első két napirendi pontban a két elfogadásra váró előterjesztéshez benyújtott módosító javaslatokat tárgyalják.

A Ház elsőként a kormány azon javaslatáról szavaz, amely a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) józsefvárosi bővítését teszi lehetővé egy állami telekcserének köszönhetően.

Ezt követően döntenek a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatról, amely a veszélyhelyzet idejére lehetővé tenné, hogy a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozzon az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében. Az indítvány elfogadása garantálja, hogy a kabinet koronavírus elleni fellépés érdekében eddig hozott rendeletei is hatályban maradhassanak.

Mindkét előterjesztés elfogadásához a jelen lévő képviselők legalább kétharmadának támogatására van szükség.

A határozathozatalok után az azonnali kérdésekre két óra, az interpellációkra pedig egy óra áll majd rendelkezésre, míg a kérdések harminc percben hangozhatnak el.

A Ház ülése várhatóan napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

(MTI)

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: termékeny vagy tibim,mint egy cigányasszony...
5:30 kor keltél,ez nem semmi! :)
simmering73
@csak úgy...: El kéne kötni. A nyakánál fogva.
CsipkeRózsa
@Jozefina: Látom, senki nem bízik Orbán nem létező belső ellenzékében.
Eladott Ország
Ez azért mégis több, mint a Ceauseșescu-éra. Ez attól több, hogy egy aljas, hatalommániás politikai szélhámos politikai tőkét kovácsol 9.5 millió ember életének semmibevételéből. Ezekkel az életekkel hazardírozik, miközben saját magát megmentőnek kiáltja ki, midőn egyeduralkodik tesztek, eszközök, végrehajtók és áldozatok fölött. Amikor a rendeleti kormányzás jelentőségét azzal próbálja bagatellizálni, hogy az alkotmánnyal nem mehet szembe. Noha az egységsugarú propaganda-fogyasztók kivételével mindenki tudja, hogy az alaptörvény nevű fércművet eddig is kedvük szerint toldozták-foldozták. Ezt a rendeleti kormányzást álmodta meg már 2013-ban a magyar Reichstag házmestere, Kövér László. Azt persze senki nem vitatta, hogy az azonnali intézkedéshez kell felhatalmazás, az viszont csak korlátozással lehet elfogadható, hiszen a fidesz számtalanszor bizonyította megbízhatatlanságát. Üzenem , a vírus nem ismeri a pártszíneket, nem ismeri a határokat, nem ismeri az ideológiákat, nem ismeri a rendeleti kormányzás fogalmát, nem ismeri a demokráciát vagy a diktatúrát. A vírus egyet ismer: a fertőzés és a halál fogalmát. És ez ellen vajmi keveset tesz a rendeleti kormányzással felhatalmazott diktátor. Amit tesz, az egytől egyig leginkább látszatintézkedés: ahogy lesz, úgy lesz típusú kezelése a járványnak. Ezt pedig jobb híján népellenes bűncselekménynek illik nevezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.