Egyelőre húsvét szombatig szól a kijárási korlátozás, de a kormánynak megvan a joga a hosszabbításra.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter volt a vasárnapi Bayer-show vendége – írja az atv.hu.

Gulyás Gergely szerint a teljes kijárási tilalom államcsődhöz vezetne

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozik a hétpárti megbeszélés után az Igazságügyi Minisztérium épülete előtt 2020. március 13-án. Valamennyi parlamenti párt az iskolák bezárása mellett foglalt állást.

Fotó, címlapi kép: MTI/Mónus Márton

A cikk szerint a miniszter arról beszélt többek közt a műsorban, hogy a kijárási korlátozás húsvét szombatjáig (április 11.) szól, de a kormány ekkor majd mérlegelni fogja, hogy hosszabbítsanak-e, vagy sem.

Gulyás arra a kérdésre, hogy fennáll-e a kijárási tilalom"elvi eshetősége", úgy felelt, hogy

ha teljes kijárási tilalom lenne, az ország megállna, senki nem tudna dolgozni, jövedelemhez jutni.

Teljes kijárási tilalom még Olaszországban nincsen, az az államcsődhöz vezető egyenes út.

A miniszter arról is beszélt, hogy bár még csak százas nagységrendű a fertőzöttek száma (447 főnél igazolták a fertőzés meglétét március 30-án reggelig), a valóságban már

tizenötszörös a látencia.

Radikális gazdaságélénkítés jön

Gulyás Gergely a műsorban arra is kitért, hogy a kormány radikális gazdaságélénkítő lépéseket tervez, ezen dolgoznak a jegybankkal együtt, de az EU is elengedte idénre a hiányszabályokat. A kormány szeretné 3 százalékon tartani a hiánycélt, ha tudja.

"Amikor oda jutnak, hogy a megbetegedések száma csökken, vagy amikor az életfeltételek és a munkafeltételek biztonságosan szavatolhatóak Magyarországon, akkor gazdaságélénkítő programot kezdenek. Ha valaki átmenetileg bajba kerül, azon segíteni kell, de nem segélyt, hanem munkahelyet, munkát kell biztosítani, és olyan vállalkozásokat támogatni, akik új munkahelyeket teremtenek a válság után. Segéllyel átmenetileg lehet segíteni, hosszú távon a szegénység fenntartása. De az a cél, hogy újra 4,5 millióan dolgozzanak"

- idézte a miniszter által elmondottakat az atv.hu.

Gulyás Gergely a műsorban elmondta azt is, hogy hétfőn fogadhatja el a fideszes kétharmad a koronavírus miatti "felhatalmazási" törvényt, amely akár már hétfő éjfélkor hatályba is léphet, ha Kövér László házelnök és Áder János köztársasági elnök soron kívül aláírja.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Na,b@szki,gulyás,meg a bayer...Az álmoskönyv szerint se jelent semmi jót.A két észlény.Az egyik a retkes szájáról ismert,a másik meg arról,hogy közvetíti a gazdája agymenéseit..bayer show...remélem,erre nem sz@rnak el közpénzt
Pálinkás Pál
Sosem hittem volna hogy valamiben igazat is adok egyszer ennek a tetűnek, de most sajna ez van...egy országot nem lehet karanténba tenni ...mert hamarosan összeomlik...így is lesznek szép dolgok...
Yoda69
Kezdik beetetni az allamcsodot.
A forint kozben megint a 358-at surolja
ómió
Pedig az államcsőd Böszme efftárs "privilégiuma"!
kissé felnőttem
avagy max ti csődőltök. ez az uralom vége lehet. meg a hazudozásé is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.